3. května 2009

Co je normální bouřka?

(Obrázek: Příklad "satelitního snímku", na kterém je zdánlivě vidět všechno, a ve skutečnosti nic. Když to porovnáte s NOAA v předchozím článku...)

Předem mého článečku opakuju, že informace o počasí tady na tomto blogu jsou bez vědecké záruky a bez vědeckého zázemí. Pouze se koukám a porovnávám to, co pozoruju teď, s tím, jak to chodilo dříve, když ještě to počasí řídil pánbu. Tenkrát se to počasí nedalo sledovat odshora satelity, zase ovšem si ho lidé všímali více odspoda...

Většině lidí je jasné, že současné počasí je nějaké divné. Ale většinou se spokojí s tím, že je to nějaké globální oteplování. A mně holt to nestačí, tak se pídím. Ti, kteří o počasí něco vědí natolik, že jsou schopni ho ovlivňovat, samozřejmě své informace nikdy neposkytnou. Co můžeme zjistit my obyčejní lidé, jsou jen nepřímé důkazy, pozorování, patenty na modifikace počasí, prořeknutí státníků ... o tom všem už se tu dříve psalo.

Takže jestli chcete někdo ode mě vědecký důkaz, že ty bouřky na satelitních fotkách jsou umělé a že ty díry a komíny na nich nahoře nejsou přirozené, tak bohužel nemohu sloužit. Taky si toužebně přeju někde najít článek, kde by se někdo seriózně zabýval srovnáním normální a umělé bouřky, s fotkami...

Obávám se však, že vyfotit satelitně přirozenou bouřku a porovnat s umělou "konvekcí" je dnes sotva možné. Všechno počasí světa je totiž natolik manipulováno, že přirozená bouřka se těžko někde najde. (Těší mě, že dle hlasování zde na blogu existuje asi 50 lidí, kteří jsou ochotni manipulacím věřit, ať už v jakékoli míře.) Pokud znáte místo, kde počasí je přirozené, tak napište.. Ale nebude to ani v Rusku, ani nikde v Asii (všude chemtrails a ondulace), ani v Grónsku (celé Grónsko je často pokryto přesně ohraničenou ondulací) ... tak kde tedy? Antarktida taje ... sama od sebe? Těžko. Anebo musíme počkat, až vládci světa tim počasím přestanou míchat ... ale mají na to vládní program a vládní prachy minimálně do roku 2025, tak proč by to dělali?

Taky mě napadlo hledat nejstarší satelitní snímky na webu pro porovnání ... webové archívy družic však nesahají tak daleko jako manipulace počasí. Nejstarší zajímavost dostupná na webu je pro mě radarový záznam oblačnosti v době českých záplav v srpnu 2002.

Obávám se, že přirozené počasí si už nedovede představit ani dnešní generace kolem 30 let. Za jejich dětských let možná ještě bylo, ale jako malí si ho nestačili všimnout. Když pak rozum brali, už pokládali a asi celý život budou pokládat za normální to, co je naprosto nenormální! Rozsáhlejší manipulace podle mě začaly tak někdy v roce 1988, nejprve asi jako "ozonová díra", po r. 89 se pak chemtrails i u nás zřejmě rychle ujaly... (já o nich vím taky teprve odloňska).

Tak k těm bouřkám - proč si myslím, že jsou umělé: Pamatuju, že za mého mládí bouřka byla událostí. Zaprvé, bouřky byly v létě, v době horka, a nikoliv v dubnu. Vždy jim předcházela různá znamení, pro většinu lidí zcela evidentní. Měli jsme doma barometr, a otec vždycky ráno poťukal na sklo, a když ručička poskočila výrazně dolů, tak řekl, večer bude bouřka. Ale kdo neměl doma barometr, věděl to od rána taky. Slunce mělo zvláštní záři (asi vlhkost vzduchu), dusno, mouchy štípaly, domácí zvířata byla zlenivělá, ptáci lítali nízko ... po poledni se začaly stahovat mraky, pomalu a důstojně, a podle toho, v které části oblohy se to nejvíce černalo, se usuzovalo na sílu bouře. Mraky se stahovaly po několik hodin, těsně před bouřkou nastalo důstojné ticho, a pak do toho vpadl vichr ... Po chvíli začalo pršet, mohly být i kroupy, hromy a blesky neuvěřitelné síly, každé léto pamatuji nějaký požár způsobený bleskem...

Druhá možnost byla bouřková fronta, to se shromáždily bouřkové mraky v noci, a v tom případě pak "bouřilo" po celý příští den ... bylo přísloví, že když je bouřka ráno, tak je jich potom devět...

Bouřka zkrátka byla důstojná, spíše mimořádná povětrnostní událost, svá ustálená pravidla spolehlivě dodržovala, a všichni lidé z ní měli patřičný respekt ... akorát jsme ji nikdy nemohli vidět, jak vypadá odshora.

A co je dneska za bouřky? Jsou to operace prováděné povětrnostními techniky, kteří sedí ve svých podzemních bunkrech (to si představuju), mačkají tlačítka a zkoušejí je vyrobit podle plánu a za jakýchkoli podmínek: Na oblačné frontě/na jasné obloze. Za nízkého tlaku/za vysokého tlaku. Za jižního proudění/za severního proudění atd. S vyplavením pouhých několika vesnic/s celostátními přívalovými dešti. Celostátní vichřice/střih větru s odnosem pouze místních střech. Bez časového vymezení (březen až únor). Bouřková oblačnost nad městem/oblastí se nafoukne během chvilky, většinou několika desítek minut. Atd atd.

Satelitní technika pak umožňuje vidět jako na dlani, že se tady cosi nehraje. Bílé koláče oblačnosti typu "hrnečku vař" s dírami a komíny vyrobené z ničeho kdykoli a kdekoli jsou prostě podezřelé, a já pevně věřím, že umělé.

V Česku máme privilegium (opomenutím odpovědných orgánů?), že můžeme sledovat několik družic, které nejsou cenzurované. Nejlepší satelitní snímky obsahující ČR (je dobře stejnou meteorologickou událost porovnat na několika družicích, každá zobrazuje trochu jinak):
SAT24 (ČR zblízka na odkazu Germany a Poland)
NOAA,
EUMETSAT (ČR je sektor 15)
MSG - snímky ČR po 15 minutách - přístupné ze stránky ČHMÚ

Nedivím se, že ve světě skoro nikdo nevěří na manipulace počasí, protože mnohé satelitní fotky, zejména ze stránek běžných předpovědí, jsou graficky upravené a mraky na nich jsou zjednodušené a nevypadají podezřele. Příklad takového zjednodušeného satelitního snímku, kde nic nápadného není vidět: ZAMG

Co se týče děr a komínů v mracích, které prozrazují umělé šlehání, k jejich pozorování mě inspiroval před rokem meteorolog Scott Stevens a jeho blog Weather Wars se spoustou dokumentace o manipulovaných mracích. Teď zrovna ten blog předělává, takže články jsou nedostupné. Má nově pravidelné rozhlasové vysílání o manipulacích počasí. Píše, že dokumentaci obnoví, a bude se zabývat i orgonem (což loni ještě nedělal ... proto mu DC nemohl přijít na jméno...) Tak to by byla velká posila .... Jeho nový blog zde: http://weatherwars.info/

Už je tu nějak moc řečí, tak ty "konvekce" (tak říkají meteorologové umělým bouřkám, keré pokládají za přirozené) proberu jindy.

12 komentářů:

  1. jen poznámku - antarktida NETAJE, to je další lež kterou se nám snaží podstrčit, ve skutečnosti v poslední době ledu v antarktidě přibývá :).

    Globální oteplování (GLOTEP) agenda je další z řady operací "sociálního inženýrství", mající za cíl přesun bohatství (investice do "green tech", kupčení s opcemi na CO2, atd) do těch správných kapes... zas a znova.

    Jediný politik, který nehraje tuhle špinavou hru, je Klaus. (Kromě něho si totéž co on, že glotep je podvod, myslí asi 30.000 vědců, kteří to stvrdili svým podpisem na petici)

    Je pravda, že podnebné změny jsou, ale nemají nic společného s CO2 nebo nějakou činností člověka - nýbrž s procesem iniciovaným sluncem, který ovlivňuje celo sluneční soustavu - podobné změny jako na zemi, probíhají třeba i na marsu :)) - prostě, něco se děje a my nevíme co. NASA je z toho úplně paf.

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký článek, ale mouchy neštípají! :)
    Taky si pamatuju bouřky, co byly dříve... já je totiž hrozně miloval. Ještě, než jsem se nedávno dozvěděl o chemtrails a orgonu, říkal jsem si, že už takové pořádné klasické bouřky bývají opravdu zřídka, spíš si teď ani na žádnou nevzpomínám...

    OdpovědětVymazat
  3. Já taky miluju bouřky, ale normální :-))) To je právě ono, že mouchy normálně neštípají, ale před bouřkou štípaly ... takový velký chlévský mouchy ... to fakt bolelo, jak se přicucly ... :-)))
    Jinak hlavně ovádi, samozřejmě :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Z Osudu.cz
    Píšete mi, ptáte se.. (a já odpovídám) k 5.5.2009

    Pane Mašek,
    máme doma pár TB a ted jsem myslela, že si uděláme i velký CB ven, jenže v diskuzi jste mě zmátl - fungují orgonity tedy na něco nebo co se píše není pravda? Děkuji za zkušenost.

    Vladimíra

    jmm: Je to jako se vším... od počátku jsem měl dojem, že je kauza orgonit a chembusters trošku nafouknutá. Byl to pocit. Vždy, když je něco "moc zázračné", moc rychle to řeší všechny problémy, jsem obezřetný. Nezapomeňte také, že věci, jejichž účinnost nelze stoprocentně ihned prokázat, jsou doslova magnetem na šarlatány a podvodníky. Nyní mám jak orgonity, tak chembuster doma. Určitá energie z toho jde, ale když to srovnám například s energií vytvořenou při meditaci, nebo dokonce merkabě, řekněme, že to je desetina, nebo pětina... zkrátka, nic moc. Jsem tím osobně zklamán. Na druhou stranu, je potřeba zkusit všechno a cokoliv je lepší, než pasivně čekat. Obecně si však myslím, že technologicky bohužel na ty, jejichž jména nesmíme vyslovovat, nemáme a nemůžeme mít ani v nejmenším. Vojenský výzkum má náskok před tím civilním cca 40-50 let a uvědomte si, co všechno za vynálezy a technologie za posledních 10 let nasazují do praxe.

    OdpovědětVymazat
  5. Nikto ma nepresvedčí že sa počasie nemanipuluje.V sobotu sme mali krásnu oblačnosť,už už to vyzeralo na dážď,keď začali odnikiaľ nikam nalietavať lietadlá rovno do najvýraznejších mrakov a behom troch hodín ich rozpustili na šedivú kašu a nedlho na to už zasvietilo slnko.Mám taký postreh(vlastný).V deň keď sa do správ dostala prasačo-vtáčo-ľudská chrípka,začalo suché a veterné počasie,ktoré skončilo dnes ráno.Zhodou okolností som sa ráno v správach dopočul,že chrípka je na ústupe.Trochu veľa náhod na môj sedliacky rozum.Keby som bol magor čo dokáže ovládať počasie,tiež použijem na rozšírenie respiračného vírusu suché a veterné počasie.Veď aj v zime sa vírusy lepšie šíria,keď je suchá zima a nesneží.Tak prečo by to nefungovalo na jar? Ale zrejme ten plán nebol taký vymakaný,keď chrípka ustupuje a čírou náhodou skončilo sucho a vietor.

    OdpovědětVymazat
  6. Pan Mašek a orgonit: pan Mašek je o orgonitu velmi málo informován. Pokud čtete anglicky, přečtěte si o konfirmacích (potvrzeních účinku orgonitu)na gifterských fórech třeba Etheric Warriors, Warrior Matrix, nebo Orgonise Africa, nebo z dalších mnohých gifterských stránek. My zdejší ty důkazy taky máme, ale tady o tom radši moc nebudeme psát, ono by to pro nás nemuselo být dobře ....

    OdpovědětVymazat
  7. Co je normální bouřka?
    Zamýšľal som sa nad fungovaním orgonitu.Možno sila jeho vyžarovania závisí od toho,ako dobre sú krištály v ňom "vyčistené" a následne "nabité" pozitívnou energiou.Myslím,že by to mohlo mať vplyv na silu vyžarovania orgonitu,aj keď je podľa mňa isté,že omnoho väčšou silou dokáže pôsobiť každý človek.Len to ešte mnohí z nás ani len netušia.Takže aj ten orgonit môže byť výborným riešením pre tých čo nevedia využiť svoj potenciál.

    OdpovědětVymazat
  8. Změny v počasí jsou zde ať si je přejeme či nepřejeme. Manipulace s počasím, bez žádného hlubšího významu, ztrácí na významu. Ti, kteří dávají příkazy k "chemtrailsům" či jiným technikám je dávají neboť doufají, že to pomůže prodloužit život na Zemi v té podobě, ve které ji známe. A nezáleží zda se tím ovlivňuje podnebí či lidská rasa a jeho psychika. Vše je se vším provázané. Je lidí na Zemi příliš mnoho? Řekl bych. Je způsob života lidí příliš agresivní a neohleduplný vůči přírodě i sobě samému? Řekl bych. Existují problémy s dostatkem potravin a vody? Řekl bych. Dějí se změny na ostatních planetách či Slunci? Řekl bych taky, že ano. A ekonomická krize? Jen logický důsledek našeho života a začátek budoucích nepokojů.
    Strach ovládá život lidí a stejným oslepujícím strachem reagují na jakékoli možné nebezpečí. Svět se dostává do "paniky"...

    OdpovědětVymazat
  9. Vážený pane / paní

    Než začnete psát článek o nějakém fenoménu, je třeba si předtím něco o daném jevu přečíst...alespoň ty nejzákladnější informace. Článků se základními informacemi o bouřkách je na internetu i v knihách o meteorologii dost, takže o podmínkách pro vznik a mechanismu vzniku bouřek se zde rozepisovat nebudu. Ráda bych se pozastavila nad některými Vašimi výroky v tomto článku.
    1) Zmiňujete se o "vyplavení pouhých několika vesnic/s celostátními přívalovými dešti. Celostátní vichřice/střih větru s odnosem pouze místních střech"
    Nejspíš by Vás mohlo zajímat že ačkoliv zespodu vypadá jako obrovské monstrum, ve skutečnosti je bouřka extrémně lokální jev. Horizontálně je velikost bouřky v řádech kilometrů, pokud jde o nějaký shluk bouřek tak můžeme hovořit o desítkách kilometrů. Oblast zasažená srážkami je však vždy menší, než je horizontální velikost bouřkového oblaku, protože bouřka není jenom déšť, ale jsou zde i silné výstupné proudy, které taky zaberou nějaké to místo. Intenzita srážek, krup a podobně taky není stálá ale během života bouře se dost výrazmě mění. Na intenzitu projevů bouřek nemají vliv jenom podmínky v atmosféře ale také například orografie nebo podobně. Proto je docela možné, že ačkoliv velkou část území zasáhnou bouřky, vyplavených bude pouze několik vesnic, které mají například polohu na návětrné straně hor, které brání postupu bouřky, nebo tak podobně. Podobné je to i s tou "celostátní vichřicí." Mimochodem, střih větru je změna smětru nebo rychlosti větru (nejčastěji obojího) buď ve vertikálním, nebo horizontálním směru. Sám o sobě to není nebezpečný projev spojený s bouřkou.

    A pokud se nad tím zamyslíme trochu logicky, nepřipadá Vám, že kdyby stát nějak ovlivňoval nebo uměle tvořil počasí, určitě by si nechal vyplavit pár vesnic, nebo polámat hafo stromů, sebrat střechy a podobně? Vždyť kdo pak platí škody? Pojiš´tovny. Kdo je dále žádán o různé dotace a podobně? Stát. A vzhledem kfaktu že žijeme ve společnosti škrobů a držgrešlí, předpokládám, že pokud by naši politici měli možnost ovlivňovat počasí, nejspíš by nad námi bylo pořád sluníčko střídané nějakým tím deštíčkem, v zimě trocha sněžení. Takové počasí by patrně panovalo nad celou Evropou.

    Dále se zmiňujete o záhadných "komínech a dírách" v oblačnosti. Sice nevím co přesdně tím myslíte a jak velké tyto jevy řádově mají být. Nicméně pokud jste někdy viděl družicové snímky bouřek ve vyšším rozlišení tak takový ten velký "komín" co často vystupuje nad bouřku je oblast s nejsilnějšími výstupnými pohyby v bouřce. Opět Vás odkazuji na všemožné články o bouřkách, kterých je všude spousta. Pokud "dírami v oblačnosti" myslíte větší oblasti, kde je jen málo, nebo žádná oblačnost, a které pokrývají oblast třeba i několika států, tak v této oblasti zkrátka a dobře nejsou podmínky pro tvorbu oblačnosti. Dále Vás musím upozornit, že družice přímo nevidí samotné podmínky pro tvorbu bouřek. Proto se může zdát, že bouřková oblačnost vzniká "z ničeho" ve stylu "hrnečku vař".

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem zvědavá, jestli nebudete zbabělec a budete mít odvahu můj komentář zveřejnit

    OdpovědětVymazat
  11. Dobrý den,
    váš článek mně hodně rozesmál. To že je dnes počasí jiné neznamená, že ho někdo ovládá. Připadá mi, že se vracíte o tisíce let do minulosti, jen dávná božstva jste zaměnili za všemocné politiky nebo zkrátka nějaké mocné lidi. Než člověk něčemu uvěří měl by se zabývat věcma do hloubky a zkoumat věci ze všech stran a né jen hledat jednoduchá a senzační vysvětlení. Asi je dobrodružství, žít ve vašem světě, ale mnohem lepší je si zachovat zdravý rozum.

    PS jsem zvědavá jestli zde v rámci objektivity dokážete zveřejnit i opačná názor.

    OdpovědětVymazat
  12. Tak tohle je teda síla. Hned rozešlu odkaz dalším lidem ať se taky zasmějí.

    Jinak vřele děkuji za článek a tento blog budu pravidelně sledovat, protože je to určitě lepší než mnohá televizní show, která má za účel pobavit lidi.

    Prosím vás, ale zkuste si půjčit pár meteorologických knih - nemusí to být jen nejnovější, ale třeba i starší seriózní knihy o počasí - a přečtěte si je a hlavně se nad tím, co v nich je napsáno i zamyslete!!! Jestli se nad obsahem nezamyslíte nebo jej nepochopíte, tak takovýchhle bludů budete i v budoucnu psát desítky...

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.