21. ledna 2010

Jsou na Haiti kvůli ropě?

Jsme na Haiti kvůli ropě?
http://www.prisonplanet.com/are-we-in-haiti-because-of-oil.html
Peter Schlosser
21. 1. 2010


Už je to něco přes týden, co ničivé zemětřesení udeřilo blízko Port au Prince na Haiti. Od té doby v hrůze pozoruji, jak se haitský lid a jejich společnost rychle ponořila do břečky sociálních nepokojů a politického tribunaření. Jakmile jsem zpozoroval , jak rychlá četa masových vrahů ve složení Obama, Bush a Clinton krouží kolem jako supi a když jsem viděl rychlou militarizaci Port au Prince, včetně okupace presidentského paláce, a slyšel dupání nyní více než 10 000 amerických vojenských bagančat na jejich půdě, začal jsem být podezíravý. Můžete říci, že jsem blázen. Znám smutnou historii Haiti, malého národa otroků, kterému vnucovaly svou moc jedna velmoc po druhé. Právě když jsem chtěl začít oprašovat historii v pozadí událostí v Jemenu, dostávám se k další historii v pozadí, k horkému tématu Nového světového pořádku v tomto týdnu.
Po několika hodinách na Internetu jsem objevil článek z ledna 2008. http://www.abibitumikasa.com/forums/oppression-afrikans-economically/41112-oil-mining-haiti-worlds-elite-robbing-people-blind.html
(Pozn. Orgonet: Uvedený odkaz je časově omezený, tak tady je lepší - je to celý blog či web odhalující  mezinárodní spiknutí k nezákonnému využití nerostného bohatství na Haiti, je tam i článek Mathurinových:http://www.margueritelaurent.com/pressclips/oil_sites.html#oil_GeorgesMichelEnglish)
Článek naznačuje, že, jak jste možná uhodli, na Haiti byly před nedávnem opravdu nalezeny rozsáhlé zásoby ropy. Podle tohoto článku vědci Ginette a Daniel Mathurinovi řekli, že „haitské podzemí je bohaté na ropu a palivo“. „Identifikovali jsme 20 nalezišť ropy,“ řekl Daniel Mathurin, a dodal, že „5 z nich pokládají specialisté a politikové za velmi významná.“
„Centrální plošina, včetně kraje Thomonde, pláně Cul-deSac a zátoky Port au Prince jsou plné uhlovodíků,“ řekl, a dodal, že „zásoby ropy na Haiti jsou významnější než ve Venezuele“. „Je to, jako když srovnáte olympijský bazén se sklenicí vody – to ilustruje význam haitské ropy ve srovnání s venezuelskou,“ vysvětlil.
„Venezuela je největším světovým producentem ropy.“
Víme, že na Kubě byly objeveny rozsáhlé zásoby ropy před necelým rokem, jak praví článek v London Guardian, 18. 10. 2008. http://www.guardian.co.uk/world/2008/oct/18/cuban-oil
„Matka příroda, jak se minulý týden ukázalo, zřejmě požehnala ostrov dostatečnými zásobami ropy, aby se zařadil mezi energetické velmoci. Vláda oznámila, že by při pobřeží v kubánské části Mexického zálivu mohlo být více než 20 miliard barelů těžitelné ropy, což je dvakrát více než předchozí odhady.
Pokud se to potvrdí, postaví to Kubu na stejnou úroveň jako USA a do nejlepší světové dvacítky. Vrty má začít příští rok kubánská státní ropná společnost Cubapetroleo nebo Cupet.
„To by změnilo celou rovnici. Vláda by měla více peněz a nebyla by závislá na cizí ropě,“ řekl Kirby Jones, zakladatel americko-kubánské obchodní asociace se sídlem ve Washingtonu. „Kuba by se mohla připojit ke klubu ropu vyvážejících zemí,“ napsal Rory Caroll, latinskoamerický korespondent Guardianu.
Když se podíváte na mapu, uvidíte, že Haiti a Kuba jsou od sebe vzdáleny na pouhých asi 50 mil. Odděluje je Winward Passage. Dá se předpokládat, že oba karibské národy by mohly sedět na stejném pásu ropného pole.
A zápletka houstne. Podle článku o haitské ropě „Daniel a Ginette Mathurinovi udávají, že americká vláda v roce 2005 povolila užívání strategických rezerv Spojených států. Toto by mělo otevřít politikům cestu pro zahájení jednání Haiti s americkými společnostmi ohledně využití těchto ložisek.“
„Specialisté trvají na tom, že vláda Jeana Clauda Duvaliera ověřila existenci významných ropných ložisek v zátoce Port-au-Prince krátce před svým pádem.“
Hmmm, velmi zajímavé. Zdálo by se, jako by zájem Pentagonu o Haiti během této krize mohl sahat trochu dále než jen k jejich obvyklým laskavým a zmateným humanitárním záměrům. Vypadá to, jako bychom to už někde viděli. Pozorujme bedlivě houpající se míček a sledujme, jak se do té oblasti zakrátko nastěhuje Big Oil. Možná to poslouží i jako kousek diplomacie dělového člunu namířené na Kubu, i jako plán v pozadí pro zajištění rezerv na dvoře impéria, než se Obama a jeho válečný stroj připraví chopit se Venezuely. Brzy další odhalení.


6 komentářů:

  1. pravdepodobne ted oznami ze zemetreseni odkrylo naftu a ze to vytahne haitu s pruseru, no a amici jim k tomu pomuzou.
    souvislost s tim haarpem je ovsem stale jasnejsi.
    komo

    OdpovědětVymazat
  2. viděl jsem videa po odpalu podzemních nuklearních zbraní v 60tých letech se s tím hodně experimentovalo a to nebyla technologie hlubokého podzemského vrtání tak dokonalá jako dnes 3D vektorování vrtání stlačeným plynem atd

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to, že ropa na Haiti skutečně je. Hledejte haiti oil. Zajímavé jsou třeba odkazy končící na http://open.salon.com/blog/ezili_danto/. Kromě toho, že je to kočka, rozhodně nevypadá na blbou. A narodila se v místě zemětřesení a zjevně jí na domovině záleží. Takže má o místě přehled a ve snaze své domovině prospět se asi honí spíš za fakty, než za senzací. Zmiňuji se o tom proto, že se mi zdá, že její články by mohly být důvěryhodným zdrojem informací. (peprOl)

    OdpovědětVymazat
  4. Že by Američané už zase nalezli americkou ropu pod cizím územím? Četl jsem také, že den před zemětřesením měli Američané jakési štábní cvičení s námětem "invaze" na Haiti, jen záminka byl hurikán, a nikoliv zemětřesení (http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=17122).

    OdpovědětVymazat
  5. No možná je to jednodušší, opraví se a trochu zvětší letiště a pak už se na něj jenom přesunou raptory a podobná havěť aby daly co proto Chavezovi, ten má ropy ještě víc :))

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.