19. ledna 2010

Haiťané vědí o explozi, která způsobila zemětřesení?

Média se předhánějí v chvále americké vojenské pomoci Haiti. Bodejť, přesně na to je US armáda cvičená. Rychlý výsadek, rychlé vytvoření zázemí, rychlé obsazení, kontrola.
Malý únik nežádoucí informace (i když označené za fantazii) v televizních novinách France 2, 18. 1., 20.00, 18. minuta http://jt.france2.fr/20h/
Hlasatel: Jak funguje americká pomoc na Haiti?
Reportér z Haiti: Po počátečním chaosu už to funguje. Na začátku mělo haitské obyvatelstvo poněkud rozpolcené mínění co se týče Američanů. Přece jen to připomíná okupaci. Získání kontroly nad letištěm během 24 hodin, neustálé přelety helikoptér nad městem. ... Jeden místní vůdce, se kterým od počátku pracujeme, dokonce řekl: "Žádné zemětřesení by nebylo, kdyby Američané neprovedli výbuch, jen proto, aby získali kontrolu nad Haiti." Samozřejmě, je to čistá fantazie ... teď už jsou Haiťané vděčni za pomoc.

A jaký incident, při němž údajně zahynul americký občan a další byli zraněni, se to v médiích tutlá? Nikdo nezná/nechce sdělit jeho důvod ani okolnosti. Že by Haiťany naštvala neuvěřitelná americká arogance, s niž vytvořili katastrofu a teď se zviditelňují jako zachránci, a trochu se do nich pustili?

1 komentář:

  1. Nukleární výbuch v Mexickém zálivu byl,ale z důvodu jiného-měl podmořské mikroorganismy zmutovat atd.,aby lépe vyráběly v metabolismu
    dioxid uhlíku pro vytláčení ropy z podmořského
    prostředí.Zároveň výbuchy transformovaly ropu
    pro tyto mikroorganismy.Více na idnes na blogu
    Petra Gabriela.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.