4. února 2012

Německočeský radarový kruhočtverec

Německý radar dnes intenzívně bliká své kruhočtverce stejně jako včera. (Dosahuje mi až sem do Budějovic!)
Od Drážďan stále přichází vydatná haarpová ladicí vidlice.
Co to asi je za novinku? Neví někdo, kde je ten čtvercovací radar umístěn? Stálo by za to tam zajet s taškou orgonitu - když už tolik maká, ať aspoň vysílá pozitivní energii (:-)))

Zobrazení z jiného odkazu - animace: http://www.weatheronline.co.uk/cgi-app/radar?LANG=en&STRUCTUR=_&CONT=euro&CREG=euro

17 komentářů:

  1. Slovenský meteoradar také dělá obrovské barevné kruhy - když si pustíte animaci.
    http://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=meteo_radar
    N.B.

    OdpovědětVymazat
  2. Pánové a dámy, zapomínáte na sílu a rozsah vojenských satelitů nad námi ! Takže všechno nemusí mít na svědomí jenom radary a haarpyje. Spíš se kloním k tomu, že zařízení na zemi, pod zemí(např.CERN),v mořích a na dně moří, a nad zemí mohou spolu spolupracovat, a tak vytvářet regionální, kontinentální nebo dokonce globální jevy !

    OdpovědětVymazat
  3. To jsme nemyslel, že to je tak tajnej radar...
    podle tohohle je to na místě zvaném Eiseberg:
    http://www.dwd.de/bvbw/appmanager/bvbw/dwdwwwDesktop?_nfpb=true&_pageLabel=dwdwww_result_page&portletMasterPortlet_i1gsbDocumentPath=Navigation%2FOeffentlichkeit%2FSpezielle__Nutzer%2FHobbymet%2FSatelliten__und__Radarbilderbilder%2FRadar__aktuell__Standortkarte__node.html%3F__nnn%3Dtrue

    ale tam žádné takové město na google mapě neni...
    takže jsem našel tohle:
    http://www.fallingrain.com/world/GM/02/Eisberg.html
    a zadal souřadnice do mapy hodilo mě to bod 200m od německé vesnice (Pirkhof, Oberviechtach, Deutschland)
    a tam nic neni vidět.
    kousek od toho je vidět na google mapě divnou věc v lese... ale jako radar to nevypadá...

    takže pokud někdo chcete prohledávat mapu tak do toho budu zvědavej co kde najdete,
    já jsem objevil asi 50km severozápadně od "předpokládané" pozice radaru divnou věc:
    souřadnice: 49.69345236022906, 11.893086433410645

    tak snad to někdo rozluštíte mě už to po 30minutách hledání neba... jdu na pivo :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vím, kde to je. N49°32'26.24" E12°24'9.15" Tohle stačí zadat do GOOGLE EARTH.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,
    u hraničního přechodu Fürth ( z Domažlic na Cham) je vidět na německé straně OBŘÍ jako TV vysílač (asi aby Češi měli dobrý obraz v době satelitního vysílání...) a hned na kopci vedle další o něco menší, přesto velký. Věží je 3-5, teď si nejsem jistá. Už jsem o tom psala - šedorůžová mlha v Německu a i jsi to uveřejnil, dík - je tam tak špatná viditelnost, že si těch vysílačů nevšimneš. Jsou v podstatě ve středu té kružnice, i když ta se k jihovýcho zkracuje, to dělají ty Alpy. O víkendu jsem byla lyžovat v Krušných horách, a hned nad Jáchymovem směrem na Nové Město jsou dva vysílače, a letadel tam lítá opravdu dost. Varáci jsou pod těžkou palbou. Ta vidlice z Drážďan odklání teplý vzduch a udržuje suchý mráz u nás. Normálně by nad Jáchymovem byla inverze, a ne mlha, když je takový mráz. To tedy nehraje. Situace je čím dál horší. Doufám, že se tu vymyslí nějaká strategie, jak na ty Němce vyzrát. Mějte se krásně Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to na hoře Hohenbogenu, co má na severní straně lanovku a lyžařskou dráhu ? Pod horou je městečko "Neukirchen beim Heiliegen Blut". Pokud ne, jak se ta hora jmenuje, a jaká obec je jí nejblíž ? Nějak ty vysílače nemůžu najít...

      Vymazat
  6. Zdravim , může to být některý z radarů co jsou na Hohen nebo Hoher Bogenu , nevím přesně název . Je to u Nových Kostelů v Bavorsku . Na vedlejší kopec se nechá vyjet lanovkou a od koncové stanice je to asi 1km .Je tam nějaký vojenský objekt se zákazem fotografování a jsou v něm věže s kupolemi .

    OdpovědětVymazat
  7. Dneska 4.2.2012 v 21:00 když jsem byl venku bylo podivná záře Měsíce vidět ne jak je obvyklé jen cca 0,5cm kolem měsíce, ale hodně daleko a spíš na oblacích..taťka odhadl v průměru 300km(takový hezký kruh) ..jen jestli jste to postřehli..je potřeba koukat kolem sebe..

    OdpovědětVymazat
  8. Zajímavé je podívat se teď na rozložení teplot ve světě. Jeto 4.2.2012 18:00 UTC. Zajímavostí je, že na Islandu a v Irsku, které jsou severněji je výrazně tepleji než u nás (golfský proud). Jediné tři země dle mapky byly ušetřeny mrazivé zimy od Sibiře. Jsou to Portugalsko, Irsko a Island.

    http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/svet/T2m_svet.gif

    OdpovědětVymazat
  9. 49.69345236022906, 11.893086433410645 na tychto suradniciach my vyhodilo vojensky cvicny priestor US army.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak se ty souřadnice přepíšou jako stupně, minuty a vteřiny ? Mě to v tom tvaru, co tu uvádíš mapa nebere. Jen ve stupních (20°) minutách (12´) a vteřinách (18"). Takže začnu 49°.. a dál ? Pak pokračuju 11°.. a jak dál ?

      Vymazat
    2. Len skopiruj do google maps tak ako je to v prispevku od kikung

      Vymazat
  10. http://www.youtube.com/watch?v=R4tzMY6V3tQ&feature=related

    Poprosím titulky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je trochu mno... http://www.youtube.com/watch?v=yOv_Vnxwc8g&feature=related

      Vymazat
  11. US základna ; Bldg 4124 ; 92655 Grafenwöhr, Německo
    N49.69345236022906, E11.893086433410645 (googlemaps)

    radar Eiseberg
    N49°32'26.24" E12°24'9.15"

    kousek vedle je Flossenbürg - koncentrační tábor a zřícenina jako z deváté brány

    OdpovědětVymazat
  12. Těch táborů zajateckých bylo v okolí Flossenbürgu více stejně, jako podzemních prostor, které tu zajatci vykutali ve skalách. A zřícenina je románsko-gotický flossenburský hrad. Část ho zmizela díky válečnému kamenolomu na jeho SZ straně podobně, jako tomu bylo u nás s hradem Kunětická Hora. Tam také kamenolom zničil značnou část goticko-renesančního pernštejnského opevnění.

    A k tomu Eisbergu : na těch souřadnicích je sice uveden kopec Elisenberg, ale NIC tam není. Asi 8 km JV od tohoto kopce je další kopec s názvem Schneeberg, kde je stožárový vysoký vysílač při patě s domkem. Podobnost Eisberg(Ledová hora) a Schneeberg (Sněhová či Sněžná hora) může lákat k záměně. Avšak radar s kopulí stojí 22-25 km JZ od kopce Elisenberg na hoře Ameisenberg (nedaleko obce Oberviechtach). Nechápu proto, proč je v radarových mapách tento radar takto označen. Možná, že má nějaký mimořádný význam, a jeho skutečná poloha je takto tajena. Když porovnám radarovou mapu s polohou Eisbergu s polohou Ameisenbergu, jsou shodné. Takže tolik ke konečnému zjištění polohy radaru, který provádí ty tzv.čtvercokruhy.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.