24. dubna 2012

Mám asi taky nanovlákna

Tento příspěvek je fakt nechutnej, nedoporučuji slabším povahám a žaludkům (:-))

Nedávno tu byl článek o nanovláknech, a v něm jednoduchá a sympatická metoda, jak zjistit, zda je máme v sobě, pomocí kloktání červeného vína. Divím se, že tam zatím napsal do komentářů jen jeden čtenář, že to zkusil ...

Dnes ráno tedy vezmu flašku svařáku od vánoc, dám si drobný doušek, zakloktám, vyplivnu červené (vínem obarvené) chomáčky hlenu (mám pořád dost velké zahlenění). A když takový červený chomáček trochu natáhnu prstem, tak je v něm dlouhatánské vlákno, dá se lehce odseparovat od hlenu, trochu se trhá, ale je poměrně pevné. Můžu plivat do nekonečna, pořád tam jsou. Když zakloktám intenzívnějí, je to natrhané na menší kousky.
 Fuj, takový humus. Dám radši malé fotky, silné povahy si je mohou zvětšit.



Asi tak od podzimu mám pořád v krku značné zahlenění, jakoby knedlík, vadí to i při polykání, nejde se toho ničím zbavit, nedávno z toho byl docela slušný zánět, léčený i koloidním stříbrem (mimochodem je to skvělá věc).
Moje výborná homeopatka mě udržuje různými metodami a přírodními léky, živím se zdravě, cvičím a medituju, a chodím na zahrádku (:-)), takže jsem celkově OK a fit. Ale stejně pořád musím odkašlávat, třeba dneska ráno po cvičení - úplný záchvat.

Ale nic se nebojte, pokud to jsou nanovlákna, tak už mně dávno nevadí, už s nima zřejmě žiju dost dlouho. A máme je zřejmě všichni. Ale některá těla je přijmou bez problémů, neví o nich, a jiná se snaží je vyloučit kůží, takže vzniknou boláky s vlákny, a tomu se říká Morgellonová nemoc. Lékaři ji popírají. Mně se možná vylučují krkem, třeba proto pořád kašlu, ale není to hrozný (:-)))

Zajdu za homeopatkou a ona na to určitě něco vynalezne - a když ne, nevadí. Zanedlouho v nové dimenzi budeme už všichni zdraví (:-)))

Doufám, že metodu zkusíte i další a sdělíte výsledky. Kdyby náhodou někdo věděl, kde by se dala provést analýza, jestli mi rostou v krku opravdu nanovlákna, dejte vědět. Naplivu a pošlu vzorek (:-))

P.S. Díky za rady na kloktadla a kapky, ale pokud jde o nanovlákna čili morgellony, tak nepomůžou. Ani mně žádné nepomohlo (a že jich bylo) a jednak nanovlákna jsou z organismu známými prostředky neodstranitelná. Pacienti s Morgellonovou nemocí (to znamená, že jim lezou vlákna kůži a mají boláky), si sice vzájemně radí, v čem si koupat rány, třeba i v octě, ale to je jen úleva, nikoli léčba.  
Něco více o Morgellonové nemoci třeba v článku Jak se žije s Morgellony.) 


Složitější články o tom, jak se morgellonová vlákna (nanovlákna) v organismu programovaně a  nekonečně replikují: 
http://orgo-net.blogspot.com/2012/01/morgellony-je-forma-rizene-evoluce.html , 
http://orgo-net.blogspot.com/2011/05/morgellony-jsou-biosensory.html

38 komentářů:

  1. zrovna včera jsem v přeplněné pražské tramvaji já 64letý cucák pouštěl sednout elegantního šedivého pána...po výstupu z tramvaje mi poděkoval a připustil,že je ročník 1925,mnoho let žil v Brazilii a střídavě ted žije v Jižních Čechách a v Praze.Očividně hýřil pevným zdravým,aniž by měl ponětí o nějakých morgellonech,či hnoji na nebi....neměl to v myšlenkách a zřejmě to funguje,nebot i moje maličkost,ačkoliv se denně pohybuje v pražském centru myšlenkového marasmu,hluku a smradu,nemá ŽÁDNÉ zdravotní problémy...nebot si nepřipouští STRACH...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano slunko Alcyone, súhlasím.

      Vymazat
    2. Přesně tak, taky jsem zdravý tolik, nakolik si věřím, že jsem zdráv. :)

      Vymazat
  2. Zdravím tě,

    každý den pročítám tvůj blog a filtruji pro sebe zajímavé informace (tj. nejsem obvykle člověk, co píše do komentářů apod.), ale tohle mě velmi zaujalo.
    Jsem už částečně zoufalej, protože mám přesně obdobný problém. Od konce minulých prázdnin se mi v krku vytvořil jakýsi val z hlenu a musím si neustále odkašlávat, odplyvávat a mám neustálý pocit "knedle v krku". Každopádně, co mě zaráží je fakt, že jsem velmi fit (zdravá strava, meditace, qigong), ale nemohu se tohoto problému zbavit ani se dopátrat příčiny.

    Mám velmi šikovného lékaře, který už mi po druhé potvrdil, že mám nosní dutiny i krk v absolutním pořádku a nejsou zde žádné přemnožené bakterie, jak jsem si prvně myslel. Nemám ani žádný zánět ani alergii...přes všechny testy, kterými jsem prošel stále neexistuje nějaká vysvětlitelná příčina. Vylučuji i nějaký psychický blok.

    Stále si ale častěji myslím, že možná tento val nemusí mít negativní charakter, co když nás naopak chrání a pomocí hlenu zachytává škodliviny (chemikálie, vlákna atd.)?

    Děkuji za reakci, protože velmi rád bych se dopátral toho, proč se mi tohle děje a jestli to nemá nějakou hlubší souvislost.

    DP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za reakci, přesně to mám, val z hlenu, knedle v krku. Taky žiju zdravě, medituju, cvičím, bakterie nemám ...
      Doufám, že se dopátráme (:-)))

      Vymazat
    2. Od r.1978 žijem na Slovensku,predtým na Morave som nekašlala. va/. Nikdy mi nenašli koka, chlamýdie al. iné potvorstvá.
      Do min. októbra som si nevedela poradiť, to je nejakých 33 rokov. :-O ustavičného chrchlania, dusenia, slabosti. Nikdy som sa nesmela napiť ani len odstatej vody, zmrzlina jakbysmet.
      Pri jednom hromadnom stretku v čajovni, kde som samozrejme narúšala meditáciu, na mňa kukla šéfka a že, počuj s tým musíme dačo urobiť. Trošku sa zapozerala a ... potom som šla domov.
      Nezakašlala som následných asi 24 hodín.
      Uverila som, na cielenej očistnej terapii u Helenky som bola 14.10.2011, odvtedy nekašlem, blok bol, blok nie je .
      Bed

      Vymazat
    3. Narazila jsem na tuto stránku a žasnu. Mám úplně stejné problémy už 2 roky. Údajně jsem zdravá jenže...jenže mám stále krk plný hlenů. v noci se jimi dávím a stahuji je jako z dutin, které jsou údajně také čisté. Občas se sice našel zlatý stafilokok,přeléčil se , vyškrabali mi zbytnělou sliznici z nosohltanu , ostatní všechna vyšetření prý OK a zázrak se nekonal. Jsem na tom stále stejně, unavuje mě neustálé vykrchlávání hlenu, jsem protivná sama sobě. hlen je hustý a slaný, takže mi poleptává i v dutině ústní. Nikdo mi nemůže pomoci. Mám naplánovanou operaci - otevření všech vedlejších dutin. Ptý jsou čisté, ale co kdyby... Mám z toho špatný pocit, jít či ne. Když nepůjdu ,budu si říkat , že to mohlo pomoci. Když půjdu a nepomůže, bude todalší zbytečná operace.

      Vymazat
    4. Tento článek mě velmi zaskočil, nic o nanovláknech jsem nevěděl. Prostě vykašlávám již několik let odporné vazké hleny z prudušek, furt musím odplyvávat, dnes jsem vykašlal něco co vypadalo jako kousky hovězího ale když jsem to rozďubal nehtem překvapilo mě že to bylo jakoby s hrozně tenkých vláken složené a když jsem rozdubl uplně malý kousek zase byl z tenkých vláken. Už jsem to kdysi vykašlal proto mě to tak zaskočilo. Jeden dotaz, nevadí vám alkohol? Mě vadí, začne se mi dýchat hůře a pálet v krku...
      Pavel

      Vymazat
  3. najedte si na 15.35 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1g4YdEtZWOY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, hezky tam čte vševědoucí pán doslovně můj překlad http://orgo-net.blogspot.com/2012/04/us-army-se-oficialne-chysta-na-falesny.html
      (:-))
      Nebo je tam snad něco k tématu nanovláken? Nechce se mi to poslouchat.

      Vymazat
  4. Ty hleny v krku jsou jen čištění těla od negativních vibrací, kterých máte pořád v sobě asi pořádně. Žádný nanovlákna s chemtrails prosímvás. Žít zdravě, meditovat a cvičit se dá tolika způsoby, že to pro vás může být i řádně kontarproduktivní. Znám pár lidí, co neprovozují vůbec žádná cvičení ani meditace, o ničem co se děje jaksi neví a mají velmi vysoké vibrace. Zdraví, Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro Anonymní 2:13

      Tak tento příspěvek nebyl ani na úrovni rabínského vtipu. To byla tedy zase jednou "kláda" jak hrom !
      Popírat důkazy ? Lidi, kteří nic pro svou transformaci nedělají, že mají vysoké vibrace ? A jak to prosím vás o sobě vůbec mohou vědět, když nemají zpětnou vazbu ? Ale nakonec to sem zřejmě patří, protože je to odporný chrchel, jako ty na obrázku s nanovlákny...

      Vymazat
  5. Keď užívate ústne vody prizrite sa čo vypľúvate.
    Ani raz som pri našich použitých nevidela to, čo v anglickej ústnej vode, myslím sa volala /Dentyle/ ??
    Čo chcem povedať, že tá voda je iná ako ostatné. Možno ju vyrobili aby si chránili obyvateľstvo, možno pre armádu, 1 percento zo stovky...:-). Je to zmes podobná tým čo poznáme /Listerin, Odol.../ plus cca 1/3 je olej. Pretrepe sa to spolu a účinkuje to. Keby ste videli čo to urobí s ústnou dutinou, vlákna ako špagáty.
    Poniektorí ľudia používajú na hleny lyžicu oleja, prevaľujem a prevaľujem v ústach, kým vydržím. Z oleja sa stane biely roztok, čo keby niekto preskúmal aj tento "výlučok", ja totiž nemám mikroskop. Možno by sme našli lacné riešenie , aspoň na to hrdlo.
    PS : Proti červenému vínu nič nemám... :-D
    bed

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak zkusím ještě Listerin ...
      Jenže pokud mám nanovlákna (což by se muselo laboratorně dokázat, zatím si to můžu jen myslet), tak ta se rozhodně ústní vodou nedají odstranit, ani vínem (to je jen detekce), ani ústní voda nemůže nikoho chránit. Ta vlákna se pořád nekonečně replikují ...
      Na světě zatím nikdo nevymyslel, jak je odstranit z těla - snad kromě laboratoří, které je vytvořily, ale ty to zatím nezveřejnily.

      Vymazat
  6. Ano, detekce.
    AHA čosi mi napadlo :
    Dávno tomu, som riešila problém synovho ekzému. Dr. Sova vyrábal v tom čase Golden Yaccu, knižka Vyperte si organizmus. On tam nezmiňoval o nanovláknach, ale o bunkovej pamäti. Vyprať bunku by mohlo "vyprať" informáciu. ??

    Ak nadýchame zvonku nejaké svinstvo, čo má za následok nanovlákna, ulpieva to najprv na sliznici, aj keď aj kožu treba rátať, oči. Nie je dobré to niekoľkokrát za den "poumývať" ?
    Kdesi uvádzajú, že cca čo 3-4 hodiny treba baktérii aby za "aktivovala" zachytila v živnej pôde/sliznici. Možno aj "zárodok" nano má nejakú dobu zachytenia sa.
    Asi trepem ... bed

    OdpovědětVymazat
  7. Je dobré si denně preventivně chránit a promazávat nosní sliznici kvalitním olejem, např. tento je výborný:

    http://www.nobilis.cz/zbozi/jemny-nosni-olej-247

    Tato nosní hamsa čakra-rozlišování je jediná, která se nedá plně ochránit pouze meditací nebo mentálně, ale je nutné si ji chránit fyzicky třeba nosním olejem-musí ale projet až do krku. Pak se dál do těla dostává méně nebo vůbec žádné svinstvo včetně různého polétavého prachu, pylu apod. Vlhká nosní sliznice vše zachytne a jen to vysmrkáte zpátky. Zkusil jsem to a už několik měsíců denně praktikuji.

    OdpovědětVymazat
  8. tiež mám permanentne hlien v krku, celý deň len odkašliavam a odpľuvam. žijem zdravo, chorá prakticky nebývam vôbec. toto je strašne otravné, idem skúsiť test s vínom:-) a nič nepomáha, ale niekde som sa dočítala, že je dobré kloktať vincentku alebo kvapkať ju do nosa, vyskúšam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ,Vincentka se osvědčila při mém dávném budování v JZD,kde jsem na sušce sušil obilí a měl jsem plný chřtán prachu,že jsem trpěl nespavostí....

      Vymazat
    2. a kouříte pane?

      Vymazat
  9. Hlen v krku sám osobě je ochranou proti vniknutí nechtěných částeček do dýchacích cest. Děkujme za něj, protože velké množství svinstva pochytá. Stejně tak je to s mnoha případy, kdy si lidé myslí, že trpí alergií-spustí se rýma, když kvete tráva či cokoli jiné, slzí oči a podobně. Tyto sekrety a tekutiny zachycují a odplavují směrem ven z těla cokoli, co tam nemá co dělat. Na "knedlík" v krku...neutrhnutelný, nespolknutelný dokud nenaroste patřičného objemu jsem nejvíc trpěla, když jsem kouřila silné cigarety a pohybovala se v hodně prašném a na plísně a čpavek sytém prostředí-chov koní. Pak jsem souběžně přestala kouřit a změnila stáj kde v té druhé byla naprosto jiná kvalita krmiva a steliva a i větrání...knedlík po čase zmizel. Nyní zase kouřím a mám ho zpět, ale v menší podobě (doma ve svém dva koně, luxusní seno :o))
    V poslední době se velmi zhoršila kvalita ovzduší, také se hodně používají klimatizace a podobně, myslím, že je to normální přizpůsobeníse.
    Jinak jsem také zdráva, kromě kouření zdravý život, nemocná jsem nebyla 19 let, rýmu či kašel mám jednou za 4-5let, většinou když se přestěhuji do jiného prostředí.

    OdpovědětVymazat
  10. Já nyní ujíždím na MMS od Jima Humbleho. Dělám si ústní vodu z 10 kapek MMS (chloritanu Sodného) + 10 kapek 50 % kyseliny citronové. Po 20 sekundách reakce roztoku zaleji trochou vody a přidám několik kapek DMSO. Někdy přidám i několik kapek peroxidu vodíku. Tím si pak několik minut důkladně proplachuji ústa a kloktám. Je ta nejlepší a nejlepvnější ústní voda, co jen znám.

    OdpovědětVymazat
  11. Dřív jsem byl taky hodně zahleněj, ale pak jsem měl menší zážitek v tom, že jsem změnil trošku myšlení a radikálně stravu o kterou jsem se začal zajímat... pochopil jsem, že jíst "zdravě" v dnešní společnosti znamená jíst na ho*no... protože jednoduše řečeno, ten kdo jí maso je na steroidech, člověk není masožravec - dokonce i již vědecky dokázáno, nedokáže dostatečně trávit mléčné produkty a ještě před egyptem neexistoval chleba, kterej dneska člověk konzumuje (navíc je plnej éček aj.)

    Klíč je v tom jíst ty nejčerstvější věcy (naprosto vynechat maso), nejlépe ořech, čerstvou zeleninu a ovoce... ostatně člověk původně jedl jenom ovoce...
    Důkaz - namísto 10-12h spánku spím cca 7, 3x týdně posiluju a chodím běhat a nejsem unavenej, dokonce se i dobře buduje svalová hmota, již jsem od tý doby nebyl nemocnej a nemám ty "hleny"... pokud tělu dodáte dostatečný živiny, začne se čistit samo... dožít se nad 130 let (ostatně mi o to ale nejde) se s tímhle dá jednoduše a při plnym zdraví bez nemocí, jinak pokud chcete vičistit organismus dejte si několikadenní půst... neexistuje lepší léčba, dá se jím vyléčit i rakovina aj. nevyléčitelný nemoce
    Dále co se týče myšlenkový oblasti, není jedinej důvod být nemocnej... nemoc je příznak toho co se děje uvnitř, jsem zdráv protože to je mý plný právo, navíc normální stav člověka je zdraví a ne

    Osobně si myslím, že pokud tyhle vlákna vůbec existujou a není to nějakej organickej bordel ze špatný životosprávy současný civilizace, tak jakmile budete jíst jako normální lidi, dát si občas půst... tak se tělo samo vyléčí, ostatně tělo je naprogramovaný na nesmrtelnost i v současný podobě, zabíjíte ho jídlem :-) GL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně,střihnul jsem si čtyři dny jen o vodě a pak zase normalní vegetariánské jídlo...to jen někdy,když intuice zavelí,tak 4dny,někdy stačí den,obyč,voda z vodovodu,něbo čaj....

      Vymazat
  12. test s vinem jsem popisoval ja v komentarich k minulemu clanku, dnes jdu k biologovi se vzorkem vina po vyplachu a i po vyplivnuti na kavovy filtr. Uvidime, co mi rekne a co uvidime. Kazdopadne pokud nekoho zajima tak www.carnicominstitute.org zverejnuje prace na toto tema a jsou tam i nejaky aktualni zjisteni o techto vlaknech. Jen v AJ. Tyto informace predam take se vzorkem, at to ma i vedecky podlozeny.
    Jinak mam porad knedlik v krku. Kdyz sprejujou, tak mi zacne tect z nosu a zacnu strasne kaslat. Pak zalezu domu, kde mam cisticku vzduchu a je to lepsi. dokonce uz i v byte, bez koukani ven, poznam, jestli je venku chemicka deka, nebo ne.
    Mam ty vzorky vyfocene a natocene video, jak to plivu do umyvadla a jak se tam zachyti ty vlakna obarvena vinem. Urcite poslu vice informaci, az neco zjistim. Chci se nejdriv presvedcit, nez udelam nejaky zaver.

    OdpovědětVymazat
  13. MMSko by s tym nepomohlo?? mozno kebyze s tym kloktame alebo aspon pouzivame ako ustnu vodu.. inak ten knedlik mam v krku aj ja neptretrzite len po chorobe je trosku vecsi

    prijemne vykasliavanie Luboš

    OdpovědětVymazat
  14. To že pdkášláváš je to nej od Tvého těla! Jedy jdou pryč! I rýma je dar. Mě pomáhá vincentka a pití jablečného octa!
    A somozřejmě pít obyč.vodu...aspoň 2,5 litru denně!
    Zdravím

    OdpovědětVymazat
  15. Taky pozoruji u sebe tak půl roku každodenní zahlenění vláknovitého projevu... Nebývám nemocná, ale v lednu jsem se nemohla dostat z angíny celý měsíc...

    O MMS jsem slyšela, že na nějaký příkaz se stahuje z trhu... takže zachytit nějaký zbytkový zdroj a přikoupit :)
    Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky druhým rokem mám permanentní sople a hleny. Plný nos ráno. Přes den jakž takž normál. Je to otravné a u doktora vše negativní. Ag nepomáhá. Z MMS je mě blbě. Je to divné. Trpí tím čím dál víc lidí i kolem mě. Budu to tady sledovat. Snad se k něčemu společně doberem.Já zkouším konzumovat panenské rostlinné oleje - nenasycené mastné kyseliny - v kombinaci se sluněním (vit. D)

      Vymazat
    2. poradím: nehledat to pomocí klíčového slova mms, ale pomocí hesla chlornan/chloristan + draselný/vápenatý. (doporučuji však první přečíst od p. Humbla knihy a rozhodnout se pro konkrétní- všechny jdou sehnat v surové podobě)

      výrobek jménem mms se opravdu z trhu stahuje, neboť hrozí tučné pokuty za jejich prodej, málo lidí však tuší, že se tyto sloučeniny běžně používají v průmyslu. Stačí jen hledat...

      Vymazat
    3. Chloritan sodný se bude stále prodávat, protože se s ním čistí i pitná voda ve vodárnách. Nelze zakázat prodej. A pokud ano, tak se dá chloritan sodný lehce sehnat na netu. V nejhorším si člověk může koupit i Chloritan sodný v prášku v koncentraci 80% a doma si ho naředit na 24%. Je to velmi jednoduché a vydrží léta skladování. Prodávat se nesmí pod názvem MMS. Elity jsou z toho na mrtvicu, protože NaClO2 dovede zlikvidovat neskutečné množství bakterií a virů včetně rakovin a autismu u dětí. Není to skvělé?
      Alfa

      Vymazat
    4. ...tady jsou "ofiko" cz stránky o mms, je tam fše: http://www.czmms.net/

      Vymazat
  16. tak me napada.. nemuze se treba jednat o nejakou reakci, kdovi ceho (enzymu,bunek,zbytku neceho,slin) s cervenym vinem.. a nasledne se to spojuje do podobnych struktur?? Proc zrovna cervene vino a nic jineho? Prijde mi to zvlastni.. protoze zrovna do cerveneho vina bych rekl ze se muze taky vlivem neceho jineho zdrcavat do takovych vecii.. nevim no.. co si o tom myslite?

    OdpovědětVymazat
  17. Jinak na čištění nosních dutin je učinná tato metoda, můžu doporučit pomáhá při rýmě a celkově vůbec prospěšná. http://www.yogaprosess.com/czech/ent-gps.html

    OdpovědětVymazat
  18. Je to zajímavé co vše máme sobě ale to zahlenění způsobují i viry bakterie a paraziti o kterých doktoři nemluví a ani je to nezajímá a způsobují moc druhů nemocí včetně rakoviny posílám odkaz na super článek o parazitech když kliknete na zapper a rozbalíte tak si počtete ještě víc http://ireiki.webnode.cz/zdravi/paraziti-ii-/ Ivet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu špičkový článek na tom "ireiki.webnode.cz" ! To by si měl přečíst úplně každý ! A možná, že by mohl i OrgoNet něco z toho tady prezentovat, protože vše souvisíse vším. A čím víc víme, tím více máme možností palčivé problémy dneška kolem vlivů na naše zdraví řešit. A tento problém je stejně závažný jako fenomén chemtrails !

      Vymazat
  19. Mně se osvědčilo proti zahleněnému krku toto: vezmu med a vymačkám si z citronu čistou citronovou šťávu. Do uzaviratelné sklenice si asi do třetiny naleju čistý kvalitní český med a doplním ho citronovou šťávou. Zamíchám a dám do lednice. Každé ráno si vezmu kvalitní bílý jogurt a do něho zamíchám dvě polévkové lžíce té medocitronové šťávy.
    A když už jsem v tom radění, tak ještě sdělím, co mi fantasticky pomohlo na věčně rozpraskané rty. Zahodila jsem všechny druhy předražených pomád a používám pouze měsíčkovou mast- a mám rty jak hedvábí. Ale pozor, jsou dva druhy měsíčkových mastí. Ta účinná je v krabičce a je od české firmy Herbacos Recordati.
    P.S.:Všimla jsem si, že jsme tu dvě Jarmily, tak se budu podepisovat Jarmila K.

    OdpovědětVymazat
  20. dobrý den taky mám stěhovavou bolest a"knedlík" v krku. Trvá to už skoro rok. K doktorovi jsem nešla, nějak mne to tam netáhne.. Takže to řeším stříbrem, novominem a medama. Trochu to uleví na delší dobu, ale jak povolím, tak se knedlík vrací. Věřím tomu, že se něco děje- něco o čem ani netušíme. Čáry na nebi do čtverců je rozhodně divná věc !

    OdpovědětVymazat
  21. Četla jsem někde,že už na to něco je,ale už nevím kde to bylo a co to bylo.Možná, že se vám podaří někde na to narazit.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.