27. dubna 2012

Nový vylepšený HAARP v Číně?

Díky čtenáři za tip na zajímavý článek!



Nový, vylepšený HAARP?


Garry Vey, 4. dubna 2012
Překlad: OrgoNet

Tvar budoucnosti

V mládí jsem byl radioamatérem, s označením K1FJS. vysílal jsem v pásmu 20 metrů. Protože jsme používali krystalky, které byly udělány pro specifickou frekvenci, bylo snadné udělat dokonale vyladěnou anténu z kusu měděného drátu. Vydělili jste rychlost světla (299 792 458 m/s) frekvencí, kterou jste chtěli získat (v Hz). Výsledek byl v metrech, a mohli jste si vyrobit svůj drátěný výrobek, když jste použili čtvrtinu této délky.

Takže, nejlepší anténa, kterou jsem kdy používal, byla kovová okapová roura a okapy našeho rodinného domu v Cape Cod. S její pomocí jsem kontaktoval 100 zemí, pouze s použitím této podivné konfigurace a pouhých 50 wattů... pokud nezačalo pršet nebo anténu nepokryl sníh. Vtip je v tom, že na anténách se dají kombinovat jejich zkroucené vyzařující povrchy, které mohou někdy pracovat lépe než rovný kus drátu.

Jestli jste někdy rozbili mobilní telefon, určitě jste viděli podivně tvarovanou anténu, která umožňuje komunikaci mezi mobilem a věží. Tyto podivně tvarované vodiče jsou vytvořeny počítačem a obvykle mohou vyzařovat signály v širokém spektru frekvencí, ne jenom jednu. Je to poměrně nová technologie, která se stala schůdnou až v posledním desetiletí – to je asi tak doba, kdy se váš mobil dostal k vám.

Průkopníkem na tomto poli je Nathan Cohen http://www.fractenna.com/ , vynálezce a držitel patentu na fraktální antény. Nathan byl ve stádiu mé okapové roury, když vyrobil anténu z alobalu za použití fraktálního vzorce, aby schoval anténu před svým domácím, který zakázal ve svém domě antény. Nathan byl překvapen, že to vůbec fungovalo, a úspěšně komunikoval s dalšími radioamatéry v pásmu 2 metry.

Anténa v mobilu: 

Amatérská anténa.  - HAARP v Gakoně, Aljaška



Nápad byl rozvinut a dnes jsou fraktální antény nejmodernější technologií vyzařujících komunikačních systémů. A to nás přivádí k HAARPu http://viewzone.com/haarp00.html  – neb lépe řečeno, k „ohřívačům ionosféry“, jako je HAARP.

Ti z nás, kteří jsou důvěrně obeznámeni s „temnou technologií“ HAARP, jsou zvyklí vidět pole antén o velikosti fotbalového hřiště se stovkami věží a aluminiovými dipóly. Ale to už je hudba minulosti.

Vstup do nové éry



Na souřadnicích 43°04'51.75"N/92°48'26.85"E (Čína) je vidět cosi podivného, a přece důvěrně známého.

Nejprve si všimněte měřítka. Ty malé hranaté věci jsou náklaďáky.

Personál se tam asi musí pěkně nudit, protože na tamějších rozjezdových drahách vidíme důkazy, že si krátí čas jízdou po slalomové dráze. Ty „vestavěné vodiče“ jsou asi používány jako překážková dráha, nesou stopy po pneumatikách – při obzvláště těsných průjezdech. Osvětlené číslice 8 jsou záhadou. Občas i na nich vidíme náklaďáky.


Nejprve jsme si mysleli, že jsou to ranveje. Možná to bylo navrženo, aby to tak vypadalo, ale několik profesionálních pilotů si všimlo několika podivností, které vyvracejí tento předpoklad. Nejsou tam přibližovací světla, žádné stopy kol po nárazu na ranvej – a sama ranvej je příliš malá a je tam příliš mnoho překážek (jako ta obrovská věc talířovitého tvaru), takže by tam snad mohl přistávat malý dron. Ne, není to ranvej. Tak co to tedy je?

Pak jsou tam také podivně tvarované věci na „pažích“ oné struktury. Jsou podivně symetrické, jako designy nových antén. Ukázali jsme to Nathanu Cohenovi a on přisvědčil.

„Jsou to dvě ramena tří soustav pro dvě oddělená pásma, a jedno rameno dvou soustav pro další pásmo. Z rozmístění nelze poznat operační frekvence. Panely jsou pro mnoho vlnových délek, ale nevíme pro kolik. Je to mnohopásmová soustava antén s plochými vyzařovacími panely. Kdybychom znali operační frekvence, mohl bych vám říci, k čemu to je. Řekl bych, že to sice není přímo Arecibo, (observatoř s největší anténou na světě v Portoriku Pozn. Org.), ale není to ani příliš ošoupané. Mohl by to být zobrazující radar pro satelitní monitorování.“



V okolí komplexu nejsou vidět žádné zdroje energie, ale je důvod se domnívat, že jsou skryty pod zemí. Nejbližší vesnice se jmenuje „Jiefang“ (Osvobození) „Kanerjing“ (Podzemní díry).



Vysoce moderní antény namířené k ionosféře napovídají, že toto zařízení bylo vytvořeno za podobným účelem jako HAARP na Aljašce. Není to od věci, Čína má mnohé úžasné věci, které můžete vidět na Google-Earth. Jsou tam města – tak obrovská a moderní, že vypadají jako ze Star Treku – úplně prázdná a daleko vzdálená od civilizace. Jsou tam tisíce čtverečních mil větrných generátorů a podivná místa podobná Oblasti 51 http://www.viewzone.com/china51.html , o nichž jsme informovali v listopadu 2011.



Podívejte se tam taky. Ověřte si to na Google-Earth. A máme v zásobě ještě další překvapení.
Prozatím – co si myslíte, že je tohle?

5 komentářů:

  1. Bývalé cvičné vojenské letiště PLAAF Yaerbashi (People Liberation Army Air Force Yaerbashi training airfield). Dnes vojenské výcvikové středisko pro řidiče (cvičný polygon).
    Tady (42°33'21"N 94°13'3"E) je další bývalá základna - PLAAF Yandun (?Yandung) - ne tak zachovalá.

    OdpovědětVymazat
  2. To s anténami také znám. Kdysi za komoušů jsem měl vysílačku VKV stereo výkon 1 W, stavěl jsem si ji sám, oficiálně to nešlo. Anténa - výpočty, přesná stavba - a nefungovalo to. Tak jsem muchlal dráty, až z toho vyšlo klubko drchanice a výsledek skvělý!

    OdpovědětVymazat
  3. To AnonymníApr 28, 2012 12:42 AM:
    No, možná to oficiálně je cvičný prostor, ale když se podíváš na celou tu soustavu křivek a kružnic, jako cvičný polygon to je nesmysl. Zatímco antény to připomíná výrazně. Vypadá to spíše jako tištěný spoj pro elektronické obvody a celkový půdorys je jasná anténa.

    Guess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těchto antén je na Google Earth daleko více. Ale proč jen v asijské části Země ?!

      Vymazat
  4. http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/324558-nsa-sledovala-na-100-000-pocitacu-odpojenych-od-site-s-pomoci-radiovych-vln.html
    ?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.