10. listopadu 2013

Jak se prosazuje nepodmíněný základní příjem

Díky čtenářce za odkaz.
Informace o evropské iniciativě za nepodmíněný základní příjem.

http://youtu.be/4Q3mTDNcSAI



Viz též:

46 komentářů:

  1. Podľa mňa nám tak skoro (pokiaľ ich neosvieti) nedá žiadna politická organizácia ZÁKLADNÝ PRÍJEM zadarmo....... Lebo keby nám ho aj dali, NEBUDE TO ZADARMO, bude v tom nejaký háčik. A môže to byť tak, že jedného dňa všetkú prácu zvládnu roboti, každý bude dostávať základný príjem, a zrazu začnú našu slobodu PRIŠKRCOVAŤ, a ten kto bude mať niečo proti, tomu zoberú určitú časť základného príjmu, a ten, kto bude "príliš múdry" a nebude sa chcieť poddať, tomu zoberú celý základný príjem, a nedostane od štátu ani korunu + nebude sa môcť zamestnať (možno)......

    Základný príjem - ľudia, to mi príde ako totálna utópia, pokiaľ mám prijať, že by za tým nebol nejaký veľký háčik...
    Veď to už celosvetový mier je reálnejší, než základný príjem vo všetkých štátoch (alebo v Európe).......
    Chceli sme, aby schválili voľnú energiu, ktorá by "ukrátila" len elektrárne + ropný priemysel. NEPODARILO SA, a taká energia vo fungujúcej forme (prístroje) funguje už desiatky rokov....a NIČ........ "Základný príjem" pokiaľ viem nikdy neexistoval.
    JA SI PROSTE NEVIEM PREDSTAVIŤ, ŽE BY ZRAZU KAŽDÝ DOSPELÝ ČLOVEK DOSTÁVAL 500€ LEN TAK, ZADARMO. Nevidím JEDINÝ DôVOD NA TO, aby to dopustili banky, politici, atď..........VEĎ Z TOHO NEBUDÚ NIČ MAŤ....... Veď takmer nikto by potom nechodil do práce (alebo aspoň polovica sveta)....... Keby sme zrazu začali dostávať základný príjem a mali garantované že ho budeme dostávať do konca života (alebo do dôchodku,a potom nejaké zmeny vo výške...), tak by sa tretina ľudí do týždňa, v prípade že by nemali hypotéky, vykašľala na prácu, a započaté činnosti (stavba, projekty, služby, atď) by sa museli prerušiť.....
    Tak rozpútajme diskusiu......... Vy to vidíte ako reálne ? JA NIE............ Veď to už ani v prírode nemá žiadne zviera nič zadarmo.... platí za to cenou akou je celodenná námaha, aby ulovilo korisť, alebo sa nažralo listov, trávy, atď....
    Ľudia, keď doteraz nevedia zvyšovať platy, tak si myslíte, že zrazu dostanete 500€ zadarmo a každý mesiac ???....
    To skôr uverím tomu, že na Zem zostúpi Ježiš, a bude uspradúvať semináre po celom svete...............

    PS : a rojkovia, nezabudnite mi napísať, že "zlou energiou" od seba odsuniem možnosť dostávať základný príjem, a "tí čo veria", tí ho budú mať....

    Marek & Marek G.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marku,nez s tebou zacnu opravdu diskutovat o zakladnim prijmu,nejdriv se podivej na ten celej dokument o nem a pak se sam zamysli :-).Nasledkem bude ze zkratis svuj clanek na tretinu a napadne te jeho smysl a taky co by znamenal a ze k nemu je potreba taky trochu jinak premejslet,protoze v tu chvili by penize prestaly bejt alfou a omegou,bohem,ale svet by zacal bejt trochu vic pro lidi,misto pro ne :-).Samo se neudela! ;-)

      Vymazat
    2. Souhlasím s Vámi, Marku...něco za tím je...možná čipy...M.

      Vymazat
  2. Cygani už ZNPříjem dávno mají, byď neparticipují na ničem (leda tak na destrukci). Že bych byl rasista? A Okamura taky?
    Vašek

    OdpovědětVymazat
  3. Se zakladnim prijmem je to jako s alternativni energii,ktera existuje uz nesmirne dlouhou dobu,ale neni pro nas,pro "otroky"! Proc? Protoze osvobozuje! A to je to hlavni nezadouci!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Hmm. Kolik byste si ten základní příjem představovali? Kdyby to bylo 10000 Kč měsíčně (s tím se tak nějak vyžít dá), tak je to za náš stát nějakých 1,2 bilionu ročně. To je zhruba třetina HDP a o 200 miliard více než příjmy státního rozpočtu. Ve švýcarsku na to možná mají...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spocitany zivotni minimum,jidlo,zakladni osaceni,hygiena,najem,energie,ani o floka vic......jde to spocitat celkem presne,kdyz se tomu prizpusobi i system :-).Kdo chce vic,musi do prace,ale ma vyhodu,nemusi vzit kdeco a otrocit spatnejm sefum.

      Vymazat
    2. Moje řeč - neotročit neschopným debilům, co si hrají na šéfa !

      Vymazat
  5. Základní příjem a k tomu základní chip pod kůži )) Na ten základní příjem pozor, není všechno zlato, co se třpytí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, reagovala jsem zrovna tak...podívejte se ještě jednou na Šmejdy...na první pohled se zdá, že vinní jsou "ti zlí" prodejci, na druhý pohled ale bohužel...ti lidé, co se nechají nalákat na kus salámu ZADARMO si za to mohou sami...sorry, je to tak...jak se vrhají na ty dárky...jojo hamižnost, toiha vlastnit a nepřičinit se...

      Vymazat
    2. Taky doporucuju nejdriv se podivat na celej originalni puvodni nemeckej dokumentarni film,az do konce:-)

      Vymazat
    3. K tomu chipovani..........zaprve je zrejme vsechno jinak a chip=strasak odvadejici pozornost.Za druhy,pri dnesni nanotechnologii,kdyby byl zajem,jsme uz ochipovany uplne vsichni,coz uz mozna i tak jsme,nebo taky ne,jelikoz to ani neni potreba.

      Vymazat
    4. My se totiž "čipujeme" sami navzájem, a to kabbale velmi imponuje, že svými činy předcházíme její myšlenky !

      Vymazat
    5. Až budete mít ten chip, tak si pak můžete dojí koupit do supermarketáče na ten chip chips, a ovčan bude zase spokojen

      Vymazat
  6. prečo chodíte čítať orgonet, keď máte v hlave toľké obmedzujúce myšlienky ? ked vopred poviete, ze to nie je mozne, lebo ... tak nechodte na stranky s inou energiou, otvorte si bulvarny casopis alebo pozrite si televizne noviny skorumpovanych televizii a tam sa rozculujte... vy uz tusim poniektori potrebujete vsade konspirovat napr. pojdete po mokrych schodoch a sused vam poda ruku, aby vam pomohol a vy hned zacnete konspirovat, ze urcite vas chce okradnut alebo minimalne začipovať
    to uz ste sa fakt nechali zmagorit aktualnym materialnym systemom, ze za kazdym dobrom hladate pascu ? :-(
    taketo reakcie by som skor cakala na www.topky.sk alebo inej bulvarnej stranke
    Juliana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že je to přirozené, že je člověk ostražitý...a je fajn, že zde můžeme diskutovat různé pohledy, vždyť nemusíme jen na vše přitakávat, hej ?

      Vymazat
    2. Ostražitost je na místě ! Nezapomínejte, že se ocitáme znovu v džungli, kde má právo silnější !

      Vymazat
  7. Podla mna toto je nasa buducnost. Aj ked si myslim ze vznik systemu je mozne iba v pripade vytvorenia novej meny a nakupu/predaju komodit iba od subjektov pouzivajucich danu menu ktore su schopne zabezpecit zakladne potreby pre fungujucu spolocnost. Toto je zaklad a najvacsi problem je globalizacia s tym, ze sme sa zaradili medzi zhubne krajiny ktore vyuzivaju lacnu pracovnu silu inych krajin a skutocna cena prace u nas uplne degradovala za to vznikaju nove lukrativne povolanie. Tak tu mame tisice dílerov, bankarov ci anal-ytikov ktorych realny prinos je velka 0. Co moze byt krajsie ako dat ludom moznost robit to co ich bavi a mat spokojnu spolocnost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nova mena je na svete,jmenuje se Volnik,a mas pravdu,zakladni nepodminenej prijem je zakonite o novym systemu,starej se ho bude snazit znicit a zkompromitovat,klasika.

      Vymazat
    2. Jako novou obchodovatelnou měnu MFF uznal virtuální bitcoiny, a hackerům se snad týden nato podařilo bitcoiny na internetu ukrást v obrovském množství. Kdoví, zda to byli bankami placení netoví diverzanti.

      Vymazat
    3. Bitcoin je dilo bank!Zjistete si podrobnosti:-).Ja mluvil o mene VOLNIK,na ktery dela par nasich nadsencu,dobrejch lidi,makaj pro vsechny a za vsechny,to se dnes uz temer nevidi!,najdete je tusim na promena.cz

      Vymazat
    4. A mimochodem.......do ty doby,dokud budeme jednat jen tak ze nam k tomu kdosi bude muset davat pozehnani,jinak NESMIME se z tech plinek nedostaneme!Nemyslite si,ze by to chtelo maknout na sobestacnosti a "delani si co my chceme a potrebujeme na uzemi naseho svrchovanyho statu?!!!!"

      Vymazat
  8. Kdo chce,hleda zpusoby,kdo nechce,hleda duvody. To je nase lidska bolest a ceska specialne,bohuzel.Zatim se tu nikdo nezamyslel za jakejch podminek by onen zakladni prijem fungoval ke spokojenosti spolecnosti,ale kazdej premejsli,jak by sel zneuzit.........neni to divny?

    OdpovědětVymazat
  9. Juliana : Juliana, podať ruku na mokrých schodoch stojí pár joulov energie, a základný príjem pre svet stojí triliardy........ VIDÍŠ TEN ROZDIEL ???

    Pan Proud : Keď štát nie je schopný, alebo NECHCE dávať ľuďom trinásty plat, myslíš, že im nadelí 12 "základných príjmov" ročne ? .... AHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA....veď to stačí len vytlačiť peniaze, a dohodnúť sa na tom, že sa to smie, a že sa smú rozdávať..........A ČI JE TO ZA PRÁCU, ALEBO ZADARMO.... na tom asi nezáleží..... či ? ......... Alebo to bude tak, že základný príjem je prakticky MOŽNÝ, ale JEHO POBERATEĽ NESMIE OPUSTIŤ PRÁCU, lebo ľudia chcú jesť každý deň, potrebujú bývať, kúriť, nakupovať, cestovať ??? ...... STÁLE SI STOJÍM ZA TÝM, že "základný príjem" je NIEČO NEKALÉ............A PREČO ???, môžu tu nasadiť ROBOTOV miesto ľudí, pomaly si na ich zvykneme, a môžu do nich nainštalovať nejaký "agresívny program"...... A ako som už spomínal, základný príjem za "ničnerobenie" môžu hocikomu ZMRAZIŤ..........čo sa u pracujúceho človeka nemôže stať, že by beztrestne nedostal peniaze (až na pár výnimiek, ak sa jedná o čiernu prácu a podobne....).

    Marek & Marek G.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja psal,ze se mas ozvat,az si nejdriv prohlidnes a pochopis ten dokumentarni film!!! :-)))))))))))).On by totiz ten "stat" (kterej jsme mimochodem my vsichni! A ze na to kaslem je nase chyba a ne jeho!),ve finale jeste usetril.Padly by totiz vsechny ruzny platby,od alimentu,pres duchody,podpory v nezamestnanosti atd. atd. a s tim spojeny papirovani.Navic zakladni,je zakladni,tedy jen na zivotni potreby,na preziti,vic ti nezbyde,chces vic? Jdi do prace! ;-).Nic nevis,ale skaces jako certik ze skatulky:-))))))))))).Nejdriv se na nej podivej!

      Vymazat
    2. Stat je kazdej z nas,jestli trpime co si nasi "prejzastupci" pytlikujou a neumime si zjednat poradek,to neni problem jejich,ale nas vsech!!! Oni jen vyuzivaj nasi lenost a hloupost,konzum a nasi vlastni nemohoucnost,nasi zbabelost.Nic nam nebrani poslat je za katr pro vlastizradu! Ale nikomu se nechce zvednout zadek,remcani nam ale jde prvotridne:-)))))))))))).Neumime se sjednotit a jdeme sami proti sobe,za jidasskej gros.Takze ne stat,ne politici,ale my!!!

      Vymazat
    3. Pan Proud : Ale si nepochopil, že politikov nezaujíma ŠTÁT, ale ONI, A ICH RODINY A BLÍZKI ZNÁMI.... To si si doteraz nevšimol ???...

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    4. Ale vsiml,jenze si nelzu do vlastni kapsy,kdyby ses stal politikem ty a ted,rychle by ses to naucil taky a oduvodnil si to!!!! Jestli ne,smekam pred tebou,ale kdyz mi ted povis ze bys opravdu takovej jako oni nebyl,stejne ti to neuverim:-),tyhle veci nejde slibit,musej se nejdriv dokazat:-).Vedy rikaji: Nikomu never,vsechno overuj!Kdyby tisice ostatnich verilo!Maji pravdu :-).Dokud nebudou nasema zastupcema vlastenci kazdej sam za sebe s tim ze za celej narod,nic se nemuze zmenit,protoze jenom vlastencovbi je prednejsi narod nez on sam sobe!A me je jedno v tom pripade,jestli je inzenyr,nebo zednickej pridavac,titul z nej cloveka nedela,ale jeho srdce .Nato aby me dobre zastupoval mu platime hromadu profesionalnich poradcu,a dobre platime.

      Vymazat
  10. Ten základní příjem se z čista jasna objevil na netu tak před 5 lety. Pořád jsem číhala, odkud že vítr vane...A začíná to být jasné. Čipy, kontroling, loajálnost firmě Ceska republika s.r.o. atd. Nebo jsou lidé opravdu tak naivní, že věří, že pro ně někdo něco krásného vymyslí?! Jen tak, bez skrytých úmyslů ?! Pokud se mám svým přístupem k hitu základní příjem zařadit mezi "věčně podezírající", pak to přijímám s hrdostí. Jen snílkům se totiž v reálném životě bortí půda pod nohama. Poslušnost "šestého smyslu" má pevný základ. Zdraví

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A znova! Nejdriv se na nej podivej a pochop ho:-))))))))),nez zacnes delat konspiracni b ubaky,jde o realnou a moznou vec pro lidi co pouzivaj hlavu samostatne a nejdriv myslej,pak teprv pisou a maji po ruce fakta ktery dokazou adekvatne hajit,neskodilo by to ani tobe:-),misto nicneresiciho pokriku;-).Vcelku se divim tem rychlejm reakcim,kdyz ja ten napad "vstrebaval" pred lety cirka tejden a hledal k tomu co se kde dalo :-).No ted uz vim proc tak rychly reakce:-)))))))))))))))))))))))))

      Vymazat
    2. Pane Proud,
      pokud jsem napsala, že "Reálný příjem" se na netu objevil před lety, tak pak jej samozřejmě znám, viděla jsem ho (a to dokonce několikrát) Já osobně bych Vám raději doporučila, držet se při zemi. Anebo zhlédnout i jiné dokumenty. Při zhlédnutí i jiných dokumentů anebo ještě lépe, rozhlédnutí se vlastníma očima kolem sebe na náš svět, musíte usoudit, že není zájmem vlád, aby se plebs, za jaký nás oni mají, měl tak dobře.
      Také je dobré si položit otázku:

      Proč máme ulice plné žebráků o měsíčním příjmu tzv. životním minimu 2000 Kč ?Proč nedostanou alespoň ten základní příjem?
      Proč se už dávno nezačalo ve vládách řešit, jak nám zajistit "pohodlí" a naopak zoufalých bez peněz na přežití rok od roku přibývá ?
      A kdo by vlastně měl plnit tuto pokladnu pro základní příjem ? Když už dnes vládám údajně schází peníze na důchody ?
      A poslední všetečná otázka jest: Opravdu znáte dobře lidi ?
      Zdraví

      dan.

      Vymazat
    3. Vlastne si sama odpovidate na otazky ktery davate me.ROZDELUJETE,a o tom to vsechno je,penize,rozdel a panuj,strach,nadeje..........zakladni nastroje naseho otroctvi do kteryho se sami pasujeme tak jak jste mi to ted predvedla.My nemame zadny "vladce",mame nase "zastupce",ty vladce z nich delame sami!!!Sami se navzajem rozdelujeme.System to ma dobre zarizeny,smekam pred jeho tvurci co se jejich IQ tejka,vytvorili malem perpetum mobile,zaseli seminka a my si z nich sami pestujeme lesy vymlouvani se,zbabelosti,zavisti,pokrytectvi,parazitovani a predatorstvi tim,jak se sami chovame neschopny se sjednotit,touzici po linym povalovani u plny misy pred tv,odbouchat si svejch 8 hodin a mit klid,hlavne sehnat praci,i ty deti uz nam system prece nejak vychova ..........:-).Dani,ale ve skutecnosti nejsou zadni oni a my,jsme jen my,aledobrovolne davame komusi v radoby volbach hul do ruky s ocekavanim,ze nas s ni poradne zreze a on jen to nase prani plni a my "spokojene" remcame!Tim to taky zacina a konci,a on si dela dal co se mu zlibi,protoze jsme mu dali k tomu vsechny paky aniz bysme si nechali jediny zadni vratka jak ho okamzite utnout a zastavit.Jak vidite,znam lidi az prilis dobre,navic toho mam uz opravdu hodne za sebou,nekdo by potreboval aspon dva zivoty,aby si prosel co ja za ten svuj:-).Ne ze bych se do toho hrnul,ale oolnosti to nejak porad zarizovaly,ze jsem vecne lital nekde po svete a mohl ustavicne srovnavat.To ceho jsme dneska u nas svedky je rizena destrukce,to neni nahodna zkazenost lidi,to je valka vedena proti nam s jasnejma pravidlama ktery nam nikdo dobrovolne nepovi.Zkazit mladez,zlikvidovat vlastenectvi,znicit moralku a mravnost,rozdelit nas do cehokoliv,hlavne rozdelit,nedopustit jednotu v nicem,znicit rodinu,spolecnost,stat.Nase stadecko rozptylit ve stadu svetovym.To je plan pro vsechny staty sveta.Az se docili toho,ze budeme kazdej jeden kus sam za sebe proti vsem,pak nas pod bicem sehnat dohromady a nemuset se bat odporu,protoze :"proc bych nekomu pomahal?Me prece taky nikdo nepomaha!"O tom to je.A jsme tak daleko,ze uz dokonce vy mi tvrdite,ze moje snaha po jsjednoceni a navraceni starejch dobrejch hodnot,vyvarovani se tech co selhaly,je cira utopie a ze neznam lidi!Vsimate si kde uz i vas maji? ;-).Poznamecka na zaver: ty duchody nechybeji "vladam",chybeji nam a jen a jen nasi vlastni vinou,kdyz jsme vydali pravomoci autu bez brzd kterejch jsme se dobrovolne vzdali ;-).Porad jeste nechapete,ze bez nas nic nejde a nic nema smysl? Vsechno funguje jak to funguje jen diky nam? Ze to my tvorime kazdym okamzikem vlastni realitu?A tu si muzeme vybirat? Ale my ji nechavame vybirat jakousi mensinu,ktery jsme dali pravo udelat z nas poddany a zrezat nas hned jak spitneme.Na cely volebni obdobi,aby si zajistila fleky na ty dalsi obdobi,kdy zvolime jejich kamarady a ti uz je nevolej,ale zamestnavaj,super kolotoc koryt.Vsechno jenom diky nam,tedy i me samozrejme.Mam stejnou vinu jako ostatni,jen se s tim pokousim neco delat a nezrikam se ji ukazovanim na "ty druhy",zacinam sam sebou a taky se sam za sebe stavim podle moznosti na zadni,protoze jen kecy jsou malo,k tomu se snazim otvirat oci ostatnim:-).A verte mi,za tech par let co jsem doma jsem doted nevysel z udivu a neprestal kroutit hlavou nad tim co se tady deje a az kam se to dostalo.10 milionu nevinnejch co za nic nemuzou,vsichni svorne tvrdej jak oni ne a jak s tim nic nenadelaj a tech par vycuranejch vali vesele a ve velkym dal,jeste je chrani celej aparat citajici zase jen par lidi proti celymu narodu a ochrani,protoze narod si jen hraje na jakousi nespokojenost a pritom vyslapuje jedna basen,smekam!Tohle psani rozhodne nema vzbuzovat pocity viny,prave naopak,vola po zamysleni se a snaze uz nejen remcat,ale ukazat ciny.Ne si rozbijet hlavy,ale dokazat rict a dodrzet NE! ke vsemu co je spatne,obetovat i vlastni pohodli a nevymlouvat se na vsechno mozny!

      Vymazat
    4. Milý pane Proud,
      z Vašich slov číší plno energie a touhy, udělat svět pro lidi dobrým. Líbí se mi to, těší mě, že nadšenost pro společnou věc ani v našich časech ještě nevymizela. Takhle by to bylo krásné, kdyby to tak mnozí cítili. Ano, tady na Orgonetku to tady asi cítíme všichni stejně. Totiž, že se dějí věci, které se nám nelíbí.
      Já vám samozřejmě fandím, základní příjem by snad byl, dle mého mínění, prvním možným řešením, jak svět změnit. Neodsuzuji tu myšlenku, ale nemyslím si, že dobrá společnost se zdravým jádrem může vzniknout za předpokladu, že kdokoliv má mít nárok na peníze z ničeho, aníž by čímkoliv přispěl dobrem pro společnou věc. Peníze za drobnou službu, např. 5 hod. svého času týdně odpracovat např.sázením lesů nebo pomoc opuštěným lidem, atd. Zbylo by mu mnoho času i na vlastní hospodářství .Jen tak zdravá společnost zabrání tomu, aby mnozí na společnosti jen parazitovali. Uznejte sám. Není lepší ten základní příjem podmínit zásluhami ?
      Srdečně zdraví

      dan.

      Vymazat
    5. Pravdepodobne to bude ze zacatku nezbytny opatreni,nez vsichni pochopej.Parazitum je treba se branit.Jen bych rad,kdyby to opravdu muselo bejt jenom prechodny.Nakonec se pocita s tim,ze lidi pochopej,ze samo se neudela a z niceho nelze brat.A je pravda,ze kdyby se vsechna automatizace vyuzivala jak se ma,pribyly i kapacity ktery jsou drzeny k nasemu zotrocovani,valkam a jinejm hanebnostem a zbytecnostem,zustalo by ty prace pro vsechny na kazdyho opravdu jen minimum,lehce bysme se vsichni vystridali a verim tomu,ze spousta z nas by delala rada i vic,mimo ZNP za normalni plat k nemu :-)

      Vymazat
  11. Jinak predpokladam,ze kazdymu kdo se nad tim zamyslel doslo,ze ZNP by znamenal konec jakyhokoliv politickyho zrizeni a vzajemnyho vykoristovani,spis apeluje prave na maximalni vlastenectvi a sobestacnost jak statu,tak kazdyho ve spolecnosti,to znamena konec stran,referenda a aktivni ucas kazdyho obcana na statnich zalezitostech,kasa opet v rukach statu,tedy nas a ne zlodejskejch bank.Navrat spolecnejch majetku opet do statnich rukou,tedy nasich atd.,soukromej sektor by zase pracoval pro spolecnost a stat,ne do tlam korporaci a ciziny,to je tak hrubej nastin.......... ;-).A ted premjslejte,kombinujte,trapte hlavicky,stat by zivil svy lidi,tedy nas a ne nejaky cirkve,kalousky,lobisty,farmaceuty a dalsi verbez,ani se mi je nechce vsechny ty jidase,vlastizradce a parazity jmenovat.:-)

    OdpovědětVymazat
  12. Urobil si pane proude kus roboty, za to ťa chválim , ja už asi ten príjem nedostanem, ale fandím tomu. B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si ho vytvoř, příležitostí je jak by se u vás řeklo - neúrekom !

      Vymazat
    2. To ne ja,nerad se chvalim cizim perim,ale rad dobry veci hledam,asistuju pri nich a predavam je dal,aby o nich vedelo co nejvic nas vsech.Naridit je ale nikomu nemuzu a ani nechci,takovej novej system by postradal smysl lidstvi.A o tom ma bejt v prvni rade a dobrovolne,kdyz lidi pochopej.....

      Vymazat
    3. Pozri, pán Proud.... Kým NESTIAHNEME z politických kresiel CELOSVETOVO súčasných politikov, a nenahradíme ich takými, ktorý CHCÚ ROVNOPRÁVNOSŤ A ŠTASTIE pre obyvateľstvo Zeme, tak o ZNP môžeTE len snívať. Ja o ňom nesnívam. Nikde v prírode nikto nič nedostal zadarmo, možno tak holubom stačí len zobať (pri tom sa snáď ani nezadychčia na rozdiel od lovcov či oberačov plodov, ktorí skáču po stromoch), ale zas život takého holuba by som nechcel, ani iného zobavého vtáka........... Načo by mi bola toľká sloboda, keby som mal IQ "X", ako má holub ? ...... A prečo nesnívam o ZNP ? Lebo aj keby ho nastolili, BÁL by som sa toho. Totiž som zvyknutý, že čo reklama v telke (už ju takmer vôbec nepozerám), to KLAMSTVO, čo politik, to "sľubotechna", čo televízor (teraz kupovaní), to do troch rokov v oprave (kurvítko), čo počítač,to problémy ... KEĎ NÁS KLAMÚ VÝROBCI POTRAVÍN A ELEKTRONIKY, prečo by nás neklamali ešte TÍ, ČO NÁM MAJÚ DAŤ NIEČO ZADARMO ???? Alebo inak - darovanému koňovi na zuby nepozeraj.... Preto si radšej KÚPIŤ KVALITU, než dostať darom to, čo môže byť skutočne nespoľahlivé v situáciách, ktoré si zasluhujú spoľahlivosť. PROSTE TO, K*RVA FIX CHCE LEN ZVÝŠIŤ PLAT O TÝCH "500€", ALE ľuďom čo nechodia do práce dať len dvojnásobok sociálky, maximálne. ....... LEBO PRI ZNP BY KOPA ĽUDÍ PRESTALO PRACOVAŤ......... A kto to potom za nich utiahne ? ROBOTI ? A potom čo ? ROBOT BUDE NA KAŽDOM KROKU........ A o 10 rokov budú chodiť medzi nami a vyzerať takmer nerozoznateľne (na kamere, lebo naživo z nich necítiť ľudské biopole)....... Už teraz roboti v jednej franzúcskej škôlke učia deti telocvik (aspoň že sa nepodobajú na ľudí - zatiaľ)..............OTRASNÉ........... Už to začína (!!!).... To je taká MEGA ÚCHYLKA miešať medzi ľudí roboty........... To už radšej nech medzi ľudí miešajú nepohiblivé múmie, ako pohyblivé roboty, ktoré by nám ešte mali rozkazovať (ako to robí napr. semafór, ale to je ešte k dobru veci)

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    4. Marek, prestaň tískať do hláv prosím, vynechaj sprosté slová, capslokové zvýraznenia a pozri si kde sa píše i a y. B

      Vymazat
    5. Samozrejme,nic neni zadarmo :-))),ale je rozdil mezi tim,jestli neco delam protoze chci a s tim,ze je to pro vsechny a skrz ne i pro me to nejlepsi,a rozdil mezi tim,jestli to delam,abych vubec prezil a musim proto delat cokoliv! A samozrejme ze samo se neudela dokud.......... :-).Tvrdil jsem opak,nebo ze zakladni nepodminenej prijem znamena zacit se valet? :-) Na ten si prece vsichni spolu musime vydelat,abysme si ho mohli dopravat ;-).Netusil jsem,ze o takhle samozrejmejch vecech bude treba diskutovat:-)

      Vymazat
    6. Jinak je to prosty ZNP neni zadny davani neceho zadarmo,abysme si rozumeli,ani zadny vudcove co s policejni armadou a bicem budou hnat stado do zakladniho prijmu a plneni spolecny kasy!!! Vidis jak postaru premejslis a kalkulujes?? Zkus to po svym,svobodne a nove,vem to z jinyho konce,napriklad se na ZNP podivej jako na pozitivni vec a zamysli se co je treba k tomu aby byl moznej a funkcni,neodsuzuj,ale res problem,bud kreativni.Ja v lidi verim,verim ze jsme pomyleny a lepsi nez jak se "musime" momentalne prezentovat,abysme prezili v soucasny spolecnosti.Myslim,ze dokazeme i zit a bez bice kterej nam bude porad litat po zadech a strachu pred nim.Ale s radosti a pro radost a k tomu si uelame i podminky,abysme i v praci zili a ne otrocili.A k tomu je samozrejme potreba taky pracovat:-)))).Ae proc ne s radosti a dobrovolne v dobrejch podminkach,bez stressu a strachu?? ;-).........preber si to jak chces,ale rikam ti rovnou,se starym myslenim skoncis zas jen u zavisti a driny co te nebavi.Nenavisti k sefum co se na tobe pakujou a sami si porizujou za tebou vytvoreny hodnoty luxus na kterej ty se svym platem nikdy nedosahnes. NZP slibuje svou existenci dobrej zivot v dostatku,kdyz se o nej s ostatnima pricinis.S nim budes prezivat a mit zivotni jistoty,bude na tobe,jestli ti to bude stacit,ale muzes chtit vic a realne toho dosahnout beze strachu,ze jak nevezmes co je,umres hlady,kterej te neustale brzdi!Naposledy :-) : ZNP stoji na dobrovolnosti chteni a pochopeni osvobodit se a bejt pro vsechny a to navzajem,budovat si spolecnej dum od zakladu a dobrovolne!A takovy je k tomu potreba i novy mysleni lidi,co pochopili a vedi,ne stada ktery je hnany.

      Vymazat
    7. Marku,pri ZNP nebude pracovat jen ten kdo se praci vyhejba i dnes a vyhejbal se ji vzdycky,chapes to?Plus je v tom,ze dostane na prezivani jen minimum se kterym jenom neumre,ale pozitky zadny a nido kolem nej nebude muset skakat jako dnes,kdy litaj urady prace,socialky ,kontroly a podobne,takovej clovek na administrative stoji ve skutecnosti jeste vic nez pobira..........ZNP je tu pro ty kdo chapou a chteji! Lempl zustane lemplem vzdycky a vsude a hnat ho do prace je jen starost navic a stejne tu praci budes predelavat,zkope ji a jeste mu bude trvat veky:-)))))))))).To je levnejsi kdyz sedi doma a neprekazi,nezamestnava kolem svy lenosti dalsi z nas!

      Vymazat
  13. Ted jsem si uvedomil,ze jsem to trochu zkomplikoval,misto jasnyho vysvetleni "pointy",tak zkusim jednoduse:-) : Doted se "vladne tak,ze se nejakym zpusobem(podle statu,jak kde) zene stado! Bud nepokryte,nebo pod palbou,nebo jako u nas,pomoci lzi,slibu,kecu o demokracii a svobode(ani jedno nezname).Ale tak ci onak je to porad hnani stada! A jak vime,se stadem se nevyjednava,stado se zene! Podivejte se na ZNP jako na vec beze stada,stado se rozpusti,zadni pasaci,stado si vladne samo,tedy prestalo bejt stadem,stalo se zodpovednou spolecnosti jednotlivcu jednotnejch v zakladnich otazkach na zaklade vzajemny ucty a pomoci,spolecnyho cile a tim je dobry zivobyti.Utopie? Ale nee! :-).Uvedomte si,ze ted je nam jedno(musi uz bejt) kdo jakej je ,protoze to muzeme jenom zmenit tak,ze ovcanum otevreme oci a vysvetlime situaci aby vedeli ze jsou ovcani(nae vlastni vinou) a sami ze sebe zacli dobrovolne delat ony obcany.My nepozeneme stado,protoze to nema smysl.My potrebujeme lidi ktery uz vedi a chapou a chteji jit s nami spolecne.Beh na dlouhou trat,ale zadna utopie.Je nas takovejch totiz porad vic:-).To je zkusenost.Az se roztok nasyti dost na to,aby se zmenil,zmeni se. ;-).Mozna vam tohle vysvetleni pomuze i zmenit sama sebe,jako si to prosel kazdej z nas,ale to musite udelat vy sama ze svy vule,my vam muzeme jen pomahat kdyz o to budete stat...........pak se vam bude vic "sci-fi" veci jevit v uplne jinym svetle cloveka,kterej "prokouknul,probudil se a spadly mu klapky z oci,osvobodil svy mysleni a tim i sam sebe".

    OdpovědětVymazat
  14. Co ste tým mysleli anonymný, 19.07 ?
    NechcemVám vyčítať, ale keď budete v dôchodku potrebujete zaslúžený odpočinok, normáľny život a nie pracovať na blbý matrix. Toho bolo dosť. Ide tu o nízke príjmy , nízke ohodnotenie človeka, viete ?
    Ak by som mala silu ešte pracovať tak budem. Tož toľko z reality Slovenskej.
    B

    OdpovědětVymazat
  15. Velice jednoduchý a efektivní způsob jak z dnešního plno automatizovaného světa odstranit nezaměstnanost, aneb co znamená opravdová demokracie. http://www.inner-light.ning.com/forum/topics/velice-jednoduchy-a-efektivni-zpusob-jak-z-dnesniho-plno-automati

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.