5. listopadu 2013

Jan Kwasniewski: Optimální dieta

Děkuji čtenářům za tip na knihu Optimální dieta od Jana Kwasniewského.
Už jste mi ji posílali dávno, ale tenkrát se mi to zdálo ještě opravdu příliš ... živit se samými tuky a bílkovinami, no prosímvás ...
Ale člověk se vyvíjí, a vzhledem k tomu, že v posledních dnech mi božství schválně nastrčilo do cesty několik souvisejících témat, včetně dnešního článku o prospěšnosti nasycených tuků, tak už mi metoda polského lékaře připadá dnes velice zajímavá, ba lákavá, a zřejmě to zkusím ... Pokusné vypití kelímku smetany mi kupodivu žaludek nezvedlo, jak bylo očekáváno, nýbrž mu udělalo dobře ... jíst bůček teda nevím jestli dám, ale i to zítra zkusím ... vajíčka jsou v pohodě ... fakt zajímavé.
Ta kniha je mimochodem velice erudovaná, plná originálních myšlenek nejen o výživě, to mě baví (:-)))
Doporučuju.

V 1. části Optimální diety, nazvané Interview-řeka, dr. J. Kwaśniewski prezentuje svou teorii optimální výživy, založené na správném poměru tuků, bílkovin a sacharidů ve stravě. V 2. části se dopodrobna věnuje léčbě některých nemocí. Publikace také obsahuje předpisy na jídla připravena v souladu se zásadami optimální diety, příkladový jídelníček na první dva týdny optimálního stravování, tabulky výživných hodnot potravinářských výrobků (i výrobků českých firem StonAl a Masokombinát Martinov). Přesvědčivým důkazem mimořádné úspěšnosti léčby optimální dietou je závěrečná část - Kniha "zázraků", která obsahuje sdělení pacientů dr. Jana Kwaśniewského o jejich fantastickém uzdravení.


Ke stažení:
http://uloz.to/xPWYquV/jan-kwasniewski-optimalni-dieta-ebook-pdf

39 komentářů:

  1. Proboha jen to ne, tuhle zrůdnost už mám dávno za sebou a k ničemu to nevedlo, člověk se pak na maso nemůže ani podívat, jediné, co zabírá na hubnutí a ozdravění je živá strava. Lidi neblbněte!! Doufala jsem, že všichni "optimální" už vymřeli...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymná 6:23 .... Fakt ? Ako dlho si bola na tej "zrúdnosti" ? Mesiac ? ... Prosím ťa, tú "živú stravu" si nechaj pre seba... =).... Je to obyčajná teória plná nezmyslov (živá strava)... Je to len obyčajná DOMNIENKA. Niekto tomu (živá strava) naletí, lebo mu to dáva zmysel, a myslí si, že človek je chorý PRETO, lebo varí, na rozdiel od zvierat, ktoré v prírode choré nie sú. Lenže tí ľudia ZASLEPENE prehliadajú, že človek NIE JE CHORÝ (rôzne zdravotné problémy, obezita...) PRETO, ŽE VARÍ, ale preto, že varí SOMARINY, a preto že konzumuje SOMARINY..... Inak, "živá strava" má preto oveľa viac fanúšičiek ženského pohlavia než mužského, pretože ženám ani tak nevadí, že prídu o značnú časť svaloviny.... Im sa páči, že sú štíhle (hoci až PRÍLIŠ)..... Ale tak či tak sa medzi nimi nájdu také, ktorým tuk pri "raw food - živá strava" ešte PRIBUDNE. Väčšinou ale keď nejaké ženy či muži na "živej strave" priberú, tak je to VODA. A prečo voda ?? Lebo tá vaša "živá strava" môže ľahko...čo ? PREKYSĽOVAŤ.... A kyseliny sa musia zriediť, preto človek "spuchne". Deje sa tak niekedy, väčšinou ale nie. Ale čo sa deje PRAVIDLOM ? Človek na "živej strave" stratí značnú časť svalov..... Väčšina ľudí prešlo na živú stravu preto, lebo boli obézni..... SÚ ŠŤASTNÍ, že schudli, ale to, že stratili aj značnú časť svalovej hmoty, to už NERIEŠIA...to je im už fuk (aspoň ženám)..... No keď prejde na "živú stravu" muž ktorý má pekne rozvinuté svalstvo, môže len pozorovať, ako mu začne týždeň po týždni svalstvo "odchádzať", pre nedostatok bielkovín v strave, a pre nedostatok Kcal v strave. ....

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    2. Ovečky propagujúce živú stravu hovoria, že človek nemusí jesť bielkoviny, lebo aj opice ich majú minimum, a hľa, aké sú svalnaté..... Ovečky hovoria, že telo si vyrobí bielkoviny zo sacharidov. Lenže si neuvedomujete, že pre pečeň je VEĽMI NÁROČNÉ transformovať sacharidy na bielkoviny, a tuky. Keď si vezmete ľudské telo, odrežete ruky a preskúmate z čoho sa skladá, tak tam nájdete kosť, a ďalej všetko, čo obsahuje vodu, krv, bielkoviny a tuky. Nenájdete tam žiadne sacharidy. To, že existujú zvieratá bylynožravé, to je FAKT, ale sú tu preto, aby proste niektoré zvieratá boli LOVENÉ, a aby prakticky nereagovali na napadnutie predátora krvavým útokom (1 vs 1). Keby totiž každá "lovená" korisť reagovala protiútokom, tak by predátori dlho neprežili, lebo by sa pri každom pokuse o najedenie vystavili zraneniam, kusancom.....
      "Živá strava" je samý sacharid, a človek sa môže ňou "napráskať" až do zblbnutia.....alebo inak - až do úplného naplnenia žalúdku, a viac to proste nejde, lebo fyzika je fyzika.... Ale strava založená na živočíšnych tukoch a bielkovinách je niečo ÚPLNE INÉ.... Je to pekne KONCENTROVANÁ strava, a človek ju trávi VEĽMI DOBRE (pokiaľ ju nekombinuje so sacharidmi - trochu zeleniny nevadí, ani jablko denne, či niečo podobné). A NEMUSÍ ju transformovať na bielkoviny a tuky, lebo ich sama OBSAHUJE. Ale tuky z tej stravy sa NEUKLADAJÚ v organizme, a keď, tak absolútne minimum, a to človeku, ktorý nemal tuk prakticky ŽIADEN, čo je pre telo ZLÉ nemať žiaden tuk. Navyše, komu sa páčia úplne vyrysovaní ľudia, ktorý nemajú ani trošičku tuku pod kožou rovnomerne rozmiestneného po celom tele ? Ak vidno na bruchu tehličky (U MUŽA, lebo žena má mať väčšinou prirodzene tuku trochu viac, a to je dobre), tak je všetko fajn, lebo tehličky vidno aj vtedy, keď má človek trochu tuku (povedal by som taký "druh tuku", vďaka ktorému človek nevyzerá ako vyhladovaný človek s primerane rozvinutou svalovinou).
      Živá strava je o neustálych sladkých či kyslých jedlách.....BRRRRRRR.... A k tomu nejaká zelenina, ale POZOR, šťava z nej, lebo nevarená zelenina ak je neodšťavená, trávi ju veľmi zle..... Mimochodom, stačí si pozrieť ľudské vešiaky menom MODELKY.... Čo jedia ? Väčšinou zeleninu a ovocie........Preto majú také tenučké ruky a nohy bez náznaku svaloviny.... Lebo tam nemajú žiadne BIELKOVINY.
      PS : človek NIE JE OPICA......ľudská tráviaca sústava sa VÝRAZNE LÍŠI od tráviacej sústavy opíc....... Naša tráviaca sústava je VIAC PODOBNÁ napríklad tráviacej sústave PSOV. Sme z opice ? ANI OMYLOM..... to si buďte istí, že nie.... =)....
      Na "živej strave" má veľa ľudí tráviace problémy. Na "živej strave" KAŹDÝ schudne svalovinu. Na "živej strave" nedostáva telo TEPLO, preto ľudia na živej strave sú viac uzimení, a aj taký náš známy slovenský "RawFoodTwin" Dávid Vendel v jednom videu vravel, že doma kúri radiátorom na plné pecky, lebo my sme vraj aj tak pôvodom z Afriky, a keďže sme na Slovensku, tak sme v nevýhodnej oblasti, a tak máme aj naďalej (podľa neho) jesť "raw food", no prispôsobovať tomu celé prostredie, aby sme sa cítili ako v Afrike..... TO JE TEDA RIADNA BLBOSŤ, ŽE ? ...
      "Živá strava" JE OBYČAJNÁ TEÓRIA, ktorá v niečom prospeje keď vynecháte koláče, chemické klobásy, pečivo, sladené nápoje, ALE NEDODÁ TELU TO, ČO TELO POTREBUJE. A pri ovocí, zelenine a orechoch to ani NIKDY NEBUDE INAK, lebo sú to neplnohodnotné zložky potravy pre človeka.
      Lenže keď sa pletie preexponovaná ezoterika do stravy, tak veľa ľudí sa na to "chytí", a odpečie si zdravie, a to LEN PRETO, LEBO PO PREJDENÍ NA "ŽIVÚ STRAVU" IM ZMIZNÚ VYRÁŽKY ZAPRÍČINENÉ KONZUMÁCIOU SLADKOSTÍ A PEČIVA, A K TOMU SCHUDNÚ (ale to chudne aj ten, ktorý DRŽÍ HLADOVKU - A VERU, AJ ON CHUDNE SVALOVINU, tak isto, ako takí vyznávači "živej stravy").

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    3. Chcel by som ešte povedať, že ani kniha "Optimální dieta" nie je BEZ CHÝB...... Napríklad keď máte väčšiu chuť na mäso než na vajíčka, tak jedzte VIAC MäSA, než vajec, hoci Kwasniewski odporúča viac vajec. A keď športujete alebo si proste chcete zachovať svalovinu, tak 50g bielkovín denne vám stačiť nebude......... Kwasniewski v knihe akosi zabúda na to, že niekomu stačí dať si 3 vajíčka a k tomu 50g tuku, a niekomu treba 5 vajec a k tomu 100g tuku....... Neviem, prečo toto nerozlišuje vo svojej knihe, považujem to za veľký mínus tejto knihy. ALE VEĽKÝ PLUS KNIHY JE TO, že odporúča minimum sacharidov (a ja by som odporúčal ešte menej...), pričom odporúča tuky a bielkoviny. Len, pre väčšinu mužov je to málo tukov a málo bielkovín..... Ale pre menšie deti a dôchodcov je to asi dostatok.

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    4. Tuplovaný Marku, zkus požádat Orgoneta, zda by ti tu otevřel nějakou poradnu, abys mohl ty svoje sáhodlouhé traktáty ventilovat jinde, sem nepatří. Tvé Ego totiž jiným lidem zde nedává v komentářích prostor. Nechodíme sem číst jen tvoje slovní exhibice, to si laskavě uvědom !

      Vymazat
    5. Jen pište, Marku, pište, ráda Vás čtu ....jakou máte krevní skupinu ?

      Vymazat
    6. Anonym 15:30 ....akože nedávam iným ľuďom priestor ? .... Zabraňujem tu niekomu prospievať ? To skôr TVOJE EGO sa cíti ponížené voči mne, lebo som si "dovolil" rozpísať svoje názory, a keďže s nimi nesúhlasíš a sú tak obsiahle, tak to TVOJE EGO zranilo. A to mi dávaš najavo. Takže nebuď smiešny/smiešna. Mimochodom, nikdy nepochopím ľudí, ktorí sa ani nepodpíšu..... Nemáš nick (to ani ja), no ani sa nepodpíšeš. Ani iniciálkou..... Ja by som to teda nedokázal... =)

      Vymazat
    7. Je vidět, že reaguješ podrážděně na každý nesouhlasný podnět zcela pudově jako ohrožené zvíře v koutě. Neříkals náhodou, že jsi masožrout ? Já jsem se svým egem v jednotě, ale to tvé stále více a stále častěji vy strkuje na nás rohy, a dělá na všechny strany bububu ! Takový guru je mi šumička ! Podívej se na Šmejdy, začínáš se chovat skoro jako oni !

      Vymazat
  2. Na Slovensku mají tuhle dámu a i u nás se dá sehnat její kniha. Zatím neznám nikoho kdo neshodil jak na kila tak na objemu. Ale hlavně je to super detox.
    http://www.macingovadieta.eu/
    Akorát mě lehce irituje pojem "dieta". Uprava stravy je vibračně příznivější i na psychiku :-D J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V srpnu jsme se potkali na dovolené s manželskou dvojicí a paní prý touto dietou podle Macingové zhubla 14 kg za 3 měs. Prý jim to vyhovuje a i manžel si některá jídla oblíbil, takže určitě funguje :) Jinak dieta znamená způsob stravování, to jen my to máme spojeno s hubnutím ..:) Lída

      Vymazat
    2. Kritické recenze této knihy: http://knihy.heureka.cz/zhubnete-jednou-provzdy-macingova-antonia/recenze/?s=3#ru882151
      Nikdo to nevydržel dlouhodobě, leda vegetarián s průpravou, ale i ten si musel začít jíst svoje jídla, ne recepty z knihy.

      Vymazat
  3. http://zakladnizdravi.cz/paleo-dieta-v-kostce

    toto funguje...asi rok a půl mám tak 50-70% dle (ročního období) stravy raw-syrové , základem je ovoce a trochu zeleniny, maso jím, vejce, tvrdé sýry, čerstvé sýry, smetana, vše pěkně co nejtučnější a BIO, intuitivně jsem nikdy nekupovala odtučněné- light- produkty, jsou nechutné a proto různě nastavované...pěkně tučné tvarohy atp.,vlašské ořechy-domácí pro chuť,máslo (zásadně ne margaríny) a stačí toho málo, protože to pěkně sytí...pečivo jen tak jeden krajíček chleba pro chuť, a když mám mlsnou, dám si hořkou čokoládu...takto jsem si to nastavila a přirozeně - bez hladu jsem zhubla 9kg aniž by mi kůže povolila...naopak přirozeným pohybem 1-2hodiny chůze denně se mi zpevnila a vytvarovala krásná postava, i když mi už není 20, mám postavu jak mladice....nedělá mi to problém, tím nechci říct, že nikdy nesáhnu po něčem jako je třeba domácí štrúdl -:) ale je to výjimka a pak se jede pořád tím mým stylem...a jde to...
    Hezký den, Markéta

    OdpovědětVymazat
  4. A proč jste o tom tak přesvědčená? :) Neexistuje jediná stravovací metoda, která je pro všechny vhodná..každý si má vybrat, co mu nejlépe vyhovuje a docela mne tyhle články a optimální dieta překvapily :), protože korespondují s tím, co mi už roky "ordinují" v harmonizační poradně, kde přidávají glukanové kapky, pitný režim a jídelníček, který se právě sestává především z masa hlavně vepřového, brambor, bůčku...másla apod. a přesto lidi hubnou...a uzdravují se :) Takže opravdu nelze striktně a paušálně říct o nějakém způsobu stravování, že je ten jediný pravý a správný... jsme každý individualita a co jednomu prospívá, druhému může škodit....a především je to taky o hlavě :) o čem jsem přesvědčená, že mi škodí a co ne...Lída

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano Lído. Individualně, zdravě, pestře, čerstvě a hlavně především s mírou a dostatečným pohybem a pro různorodnost diskuze ještě tohle: http://www.zvedavec.org/komentare/2013/11/5721-epigenetici-clovek-muze-zmenit-svoji-dna.htm
      http://www.uloz.to/xdGtBUU8/michael-tombak-vylecit-nevylecitelne-rar

      Vymazat
  5. http://www.novazem.info/jist-raw-je-prirozene-rika-stomatolog-mudr-prokes-rozhovor-o-strave-zubnim-kazu-a-amalgamu/
    Ahoj Marek&Marek, na optimální stravě jsem byla asi 3 měsíce a zdravotní problémy ani váha se nehnuly, teď jsem 5 měsíců na syrové a shodila jsem 10 kilo a cítím se daleko líp, spánek, dostek energie,zažívání(předtím pálení žáhy nonstop) to všechno se zlepšilo, je to ovšem dlouhodobý proces, za pár měsíců se nevyřeší všechny problémy nasbírané za 60 let, ale už teď je to velký rozdíl.
    Zdravím Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nech mi pán zubár povie, prečo za takmer tri roky čo som na kompletne živočíšnej strave, sa mi "OPRAVILI" zubné kŕčky ktoré som mal odokryté, a neurobil sa mi nie to zubný kaz, ale ani zubný kameň. Poviem ti toľko, Martina. Je tu asi 10 najznámejších stravovacích smerov, a každý hlása, že je najlepší, a každý ponúka nejaké štúdie, atď, atp.....A niektoré sa od seba líšia o plných 180 stupňov, no hlásajú rovnaké výsledky.... Čo na to povedať ? ....SÁM NEVIEM, čo na to povedať. Jedno je isté, surové ovocie a zeleninu + orechy jesť nebudem. To je tak jedlo pre staršiu pani, ktorá chce schudnúť tuky (a spolu s tým aj svalovinu, lebo nemá bielkoviny). Ale zdravie ti to nepridá. Ale pokračuj, ak chceš.

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    2. Marku + Marku, nefantazíruj i v bdělém stavu !

      Vymazat
  6. Lído:
    toto funguje mně a mé rodině...zlepšení zdraví, postavy, pocitu je nejen subjektivní, ale objektivní...a píšu to tu jen pro INSPIRACI, jasné ? Nikomu nic nevnucuji...a ty brambory a bůček tedy neeeee...žádně doplňky nepotřebuji, k pití čistou vodu, přiměřeně celý den, večer nebo po obědě někdy sklenku kvalitního vína...Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markétko, já jsem reagovala na ten první příspěvek, ne na Váš, ale tím, jak to nebylo vidět, tak po schválení admina tam naskákaly další příspěvky, tak to ztratilo adresnost :) Ale to je už jedno..trvám na tom, že je to značně individuální :)

      Pro Orgo : Mám už nějaký čas problém s těmito stránkami, vůbec se mi nechtějí posouvat a trvá to věčnost, pokud vůbec. Čím to může být?U jiných stránek mi to nedělá, jen tady..Lída

      Vymazat
    2. To je asi tím návalem ve frontě. Každý chce honem honem reagovat.

      Vymazat
  7. Jíst RAW je přirozené, říká stomatolog Mudr. Prokeš
    Jen by to chtělo víc takto uvědomělých lidí :) RAW strava je vpoho :)
    http://www.novazem.info/jist-raw-je-prirozene-rika-stomatolog-mudr-prokes-rozhovor-o-strave-zubnim-kazu-a-amalgamu/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo jí RAW není pak z něho časem SAW ?

      Vymazat
  8. http://www.novinky.cz/zena/zdravi/269028-hrdi-vegani-v-podani-uspesnych-sportovcu.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tí úspešní športovci budú radi, ak dožijú 60-70 rokov...;-)

      Marek & Marek G.

      Vymazat
  9. Pre Marek & Marek G. Uber si trochu masa zo stravy a potom sa ti hadam trochu precisti aj mozok. Ked si potom opatovne precitas svoje komentare zistis ake kraviny pises. Si totalne mimo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je totální mimouš :-)

      Vymazat
    2. Zlatí moji oponenti (anonym 21:40, v slovenčine sa nepíše mozoK, ale mozoG), choďte pekne tam, odkiaľ pochádzate.... DO LESA..... a jedzte si to vegánske, čo vám les prinesie.......LISTY, KONÁRE, HLINU, KVETY, ŠIŠKY, ŽALUDE. Nech sa páči, prajem dobrú chuť :-)

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    3. Však my si nestěžujem, to ty tady pořád popichuješ

      Vymazat
    4. se špekem, slaninou a buřtem na grilu.

      Vymazat
  10. Jsem opravdu moc šťastná, že už tolik srdcí na planetě začíná bít ve stejném rytmu lásky..!! :-)
    Změna je nevyhnutelná (POZEMŠŤANÉ - ukázka z filmu)
    http://www.youtube.com/watch?v=tEDdfiLJQWc

    OdpovědětVymazat
  11. Je zjímavé jak divokou diskuzi vyvolá pár vajec navíc. Pokud projdete orgo stránky zjistíte, že by člověk nemusel jíst vůbec a živil by se pranou. Takže jíst je vlastně plezír a někomu vyhovuje trýznit se pohankou no a někdo se raději zakousne do pěkně propečeného masa, protože mu chutná. Ve svém životě jsem hodně experimentoval s jídlem. V době kdy jsem byl vegetarián jedla moje babička klepající se bůček u jednoho stolu se mnou. Bylo mi na zvracení, ale ona se dožila 96 let a možná by žila dál kdyby nestratila smysl života. Tehdy říkala: jsi mladej blbej a zahráváš si se životem. Teď když je mi přes 60 a mám cukrovku často se na její slova vzpomenu a díky bůčku a vajíčkům cukrovku alespoň držím na únosné mezi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě že máme každý jen ty svoje dvě

      Vymazat
  12. Marek & Marek, s úsměvem musím kontatovat, že primitivní, nebo hloupá většina vždy jedla jen jídlo plné sacharidů, plísní a škrobů. A proto predátoři vždy budou na vrcholu společenství.... Prostě čerstvé maso v jeho čisté formě je v evoluci nenahraditelné.
    Píšu to jako několikaletý vegetarián. Ze začátku super, nadšení, ale později musím přiznat, že jsem v této době zažil největší mentální i fyzickou ztrátu.
    Děkuji své manželce a dětem, že to se mnou vydrželi, jak jsem vyváděl ....no prostě EGO vegetariána.
    Na druhou stranu děkuji ze srdce za tuto zkušenost, protože už se neplácám v hustém lese, ale jsem na kopci a všechno to pozoruji pěkně zeshora :-). A na závěr mého příspěvku, chci jen říct, že nejdůležitější je pokora a láska a dívat se do očí druhých, protože to jsou zrcadla našeho EGA. Skutečnost je taková, že ani RAW "zdravá" strava nezabrání nemoci a smrti ba spíše naopak .....duše je klíčem ku zdraví a ta prostřednictvím srdce napoví co dělat, ale musí se naslouchat.

    OdpovědětVymazat
  13. Pravdu má babička, Marek G. i p. Kwasniewski. Spolu s manželom fičíme na omeletách so syrom, kuracinke, rybách a ku všetkému hromada zeleniny a cítime sa skvele. K tomu neodmysliteľný pravidelný pohyb (kardio + posilovňa). V mojich 50-tich rokoch sa cítim na 30. Strava= 80% úspechu v starostlivosti o seba samého.

    OdpovědětVymazat
  14. Nazdar Marek Marek, celkom ma zaujali tvoje teorie čo tu píšeš a to vzhľadom k tomu, že mám 37 rokov a nikdy som si nedával pozor na to, čo jem a pritom si dovolím povedať, že nie som tlstý, hoci při mojej výške 173cm mám 83kg, ale keďže od malička aktívne športujem aj zamestnanie mám nie sedavé ale v pohybe tak to bude svalovina a nie tuk..) A veľa ludí v mojom okolí sa čuduje, hlavne moja manželka, že na to, kolko toho zjem že vôbec nepriberám a zaujímevé je aj to, že najviac toho zjem večer od 21h do 23h a úplne všetko dokopy, vôbec nerozlišujem, či mám niečo oddeliť alebo nie. Čím to môže byť, že nepriberiem ako niekto iný? Ešte to je u mňa také zvláštne, že mávam obdobia, napr. každý deň zjem nejaký keks, trvá to cca 2-3 týždne a potom keks nemôžem ani vidieť, alebo paradajky z mojej záhrady som jedol asi mesiac v kuse na večeru s iným jedlom a teraz na ne nemám chuť, takto je to u mňa z vela potravinami. S tým čo tu píšeš o chudnutí, jedna u nás v robote chcela schudnúť a preto poriadne nejedla, za mesiac schudla 15kg, sranda je že pneumatika okolo brucha jej ostala ale nohy mala chudé, to znamená že schudla so svalov a nie z tuku. Ja čo som si zatiaľ vytvoril názor je že jesť to na čo máte chuť, skôr si dávať pozor na to, ako z tela dostať škodlivé látky aby sa neusádzali v tele, teda snažiť sa dopĺňať minerály a dodržiavať pitný režim.
    yoshi

    OdpovědětVymazat
  15. Nasa rodina je veganska, navyse nepouzivame cukor (sladime agave, javor sirup, stevia), nejeme ziadnu muku. Tretinu az polovicu stravy mame raw, najma stavy a ovocie/zeleninu. Nejeme ziadnu soju, ked tak len sem tam.
    Varene jedla mame mimoriadne chutne, zivocisne veci nam vobec nechybaju. Vynimocne, raz da krat tyzdenne si dam aj nieco bezmasite, vegetarianske... napr. tazko odolavam loksam, plackam, palacinkam... ale raz tyzdenne mi to bohate staci.

    Dbame na dostatocny prijem proteinov, sledujeme aj aminokyselinovy profil (+ suplementujeme sunwarrior proteinom blend) aj ked FDA normam moc neverime. Svalovej hmoty mam az nadpriemerne, sportujem.

    Z dalsich suplementov je to este chlorella (testovana na radiaciu), 5k vitaminu D denne, 6-10g cecka denne, b12 pre istotu....

    Pravidelny detox (ale este som sa neodhodlal na pravidelne colon ocisty), okrem chlorelly aj ine... k tomu zapper sem tam...

    a clovek sa citi fantasticky, odporucam!

    pekny den, MK

    OdpovědětVymazat
  16. Optimální dietu držím cca pět let. Konečně jsem se zbavil zažívacích problémů, váha poklesla, krevní obraz v pohodě... Sám jsem to v počátku nedovedl pochopit, dnes mi nepřijde nic divného sníst kousek slaniny samotný. Ostatně cukru má každý víc než dost odjinud - pivo, víno, kávu, smetana... také kávu trochu sladím. Podle tohoto způsobu stravy je největší chyba míchat tuky se sacharidy. Chléb se slaninou je chyba. Samotná slanina, vejce, sýr, smetana... bez problému. Kousek chleba či buchty je možno také samostatně sníst, ale celkově by se měl dodržet vzorec stravy stanovený dr. Kwasniewským.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Optimální dietu dr. K držím rok a půl a přestaly mě bolet záda, vzrostla mi energie a zlepšila se pleť. Přítel drží dietu již 3 roky a zbavil se všech střevních problémů a značně - tak o 20 let omládl.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.