10. dubna 2016

Nevěřte televizi: Software na ovlivňování výrazu tváře v reálném čase

Překvapující video odhaluje, proč byste neměli věřit ničemu, co vidíte v televizi.
Zdroj: http://www.zerohedge.com/news/2016-04-09/stunning-video-reveals-why-you-shouldnt-trust-anything-you-see-television

Překlad: Orgonet


Mnozí v této době vyjadřují obavy, že oficiálním údajům a běžným sdělením už nelze věřit.

A to z dobrého důvodu: Právě včera profesor financí z University Chicago, který dělal interview pro Ambrosetti Forum, řekl, že při všem jde o zachování důvěryhodností a víry při „zmanipulované hře“. „Jestliže se lidem v televizi bude říkat dostatečně často, že ekonomika je stabilní, a trh je odrazem pravidel, pak lidé slepě podpoří vše, co FED udělá.“

I když rčení „nevěř všemu/ničemu, co čteš“ a „důvěřuj, ale prověřuj“ jsou v tuto dobu možná aktuálnější než kdykoli jindy, následující video je absolutním šokem ve svém odhalení, jak hluboko může klam médií „v reálném čase“ ve skutečnosti zajít.

V nedávném dokumentu publikovaném Stanfordskou laboratoří Matthiase Niessnera  s názvem "Face2Face: Real-time Face Capture and Reenactment of RGB Videos" ("Z tváře na tvář: Snímání a přenášení výrazu tváře v reálném čase na RGB videu") autoři ukazují, jak znepokojivě snadné je vzít náhradního herce a s použitím obvyklých dostupných nástrojů přehrát jeho tvář, a vytvořit iluzi, že mluví někdo jiný, zejména slavný a důležitý. Ještě více znepokojující je, že k vytvoření „mluvícího klonu“ není potřeba žádného sofistikovaného vybavení – stačí běžná webkamera a nějaký software, a to je vše, co je třeba k vytvoření velké smyslové manipulace. 




Z abstraktu článku:

„Přehrávání tváře v reálném čase je monokulární cílový stream nějaké videosekvence (například video z youtube). Zdrojová sekvence je rovněž monokulární videostream, zachycovaný živě běžnou videokamerou. Naším cílem je animovat výraz tváře cílového videa zdrojovým herfem a vytvořit cílové zmanipulované video ve fotorealistické kvalitě. K tomuto cíli se nejprve zabýváme problémem překrytí tvářové identity z monokulárního videa nerigidním spojením na základě modelu. V průběhu sledujeme výrazy tváře jak zdroje, tak cíle, s použitím hustého měřítka fotometrické konsistence. Přehrání je pak dosaženo rychlým a účinným deformačním transferem mezi zdrojem a cílem. Vnitřek úst, který nejlépe odpovídá cílenému výrazu, je vyhledán z cílové sekvence a zdeformován, aby přesně odpovídal. Nakonec přesvědčivě přeneseme syntetizovanou cílovou tvář na korespondující videostream, takže se zdánlivě smísí se skutečným osvětlením. Naši metodu předvádíme v živé funkci, kdy jsou v reálném čase přehrávána videa z youtube.“

Přeloženo do prostého jazyka: proslulé „mluvící hlavy“, které mluví, konverzují a mají mezi sebou interakci v televizi mohou být prakticky kýmkoliv, kdo se namaskuje jako nějaká celebrita, a díky konverzaci v reálném čase mohou mluvit, reagovat, odpovídat na otázky a všeobecně vyvolávat emoce, takže klam je dokonalý a zcela přesvědčivý.

Efekt reálného čase je tak přesvědčivý, že tvůrci tohoto algoritmu cítili potřebu vysvětlit své záměry:

„Chtěli bychom objasnit cíle a záměry naší práce. Naším cílem je demonstrovat schopnosti technologií moderního počítačového vidění a grafiky, a vyjádřit je přístupnou zábavnou cestou. Chceme zdůraznit, že počítačově generovaná videa jsou součástí trikových filmů již přes 30 let. Skutečně každá výroba filmu obsahuje významné procento synteticky vytvořeného obsahu (od Pána prstenů po Benjamina Buttona). Tyto výsledky je těžké odlišit od reality a často se ani nepostřehne, že obsah není reálný. Novost a přínos naší práce je v tom, že můžeme editovat dříve nahraná videa v reálném čase na běžném PC. Prosím povšimněte si rovněž, že mezi naše snahy patří i detekce takto editovaných částí ve videonahrávkách, aby bylo možno ověřit autenticitu klipu. Pro další informace odkazujeme na webové stránky našeho projektu (viz výše). Doufáme, že se vám naše video líbilo a doufáme v pozitivní ohlas :)

Bohužel, i když tvůrci této překvapující technologie vyjádřili své záměry takto, pochybujeme, že tato technologie nebude zneužita mnohými jinými, kteří se snaží manipulovat a klamat masovou populaci mediálním prostředkem, který je k dispozici každému k dispozici každému – televizí.


13 komentářů:

  1. Oni nepotrebujú klamať pomocou počítača, oni klamú sami v priamom prenose. Toto bude slúžiť na odstraňovanie nepohodlných ľudí, kde nevinného namočia do nejakej kauzy (vražda, znásilnenie) a chránený svedok cez telemost spojenie a pomocou tejto technológie usvedčí nepohodlného človeka. Ale uznávam, kľudne by mohli aj zlikvidovať prezidenta a potom fungovať ako vo videu.

    OdpovědětVymazat
  2. No vida ! A pak nevěřte tomu, že po "rajských zahradách" (objektech, do kterých není dovoleno veřejnosti se ani přiblížit, natož vejít) nám už dávno neběhají bájné příšerky jako jsou Mínotaurusové, pegasové, kentauři aj, hydry z tajných klónovacích laboratoří, jako tomu bylo v dávnověku ! Jsme na vrcholu lidských možností !Dál už Bůh a jeho zákon ani samovyvolené nepustí. Proto není na škodu nám, popustit svoji fantazii z uzdy ! Neznamená dnes, že když to nevidíme a nic o tom neslyšíme, že to neexistuje !

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidi nechtějí pravdu, chtějí jen svoje přízemní hnidy pidy, od kdy do kdy a za kolik.

      Vymazat
  3. Ano Orgo a ostatní,

    viděli jste nový Akta X???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou nová Akta X k vidění?

      Vymazat
    2. Další nápovědy těm, co už ví, že on (ten zatracený kozí paroháč) ví, že my víme, že on ví...

      Vymazat
  4. VÍTEJTE V REALITĚ....

    OdpovědětVymazat
  5. Už pradávno něco podobného předvedli v roce 1987 ve filmu Běžící muž a to dokonce s celou postavou. A vypadalo to velmi reálně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak si představuje svět nwo pod svou kuratelou,se podívejte na starší skvělý film s Michaelem Yorkem v hlavní roli - LOGANŮV ÚTĚK.

      Vymazat
  6. Bohužel pravda bude ještě hlubší než odhalení současné, stále více a více vylézá na povrch. Přemýšleli jste o tom, jak se dá lehce používat rozvodná elektrická sít. Toliko kabelů nad zemí na stožárech dokonalé přijímací antény. A každý doma má ve svých zařízení, zesilovačích, počítačích trafa - transformátory dokonalé vyzařovače. Co se děje v noci a spíte :) jak hezky nás všechny programují. Tohle doufám někdy vyleze napovrch. Jak se z družic posílá hezky do rozvodných sítí , neodrušené rezonanční frekvence. Chcete je naměřit ? Bohužel takové měřáky nemáte. A kdo by je chtěl stojí miliony a musíte mít certifikaci na jejich vlastnění. Nebo být výzkumný ústav pod přísným dohledem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak hluboká je nora temnářstva, to bude ohromen celý svět.

      Vymazat
  7. https://www.youtube.com/watch?v=IwzXVffuIgM

    OdpovědětVymazat
  8. Ano, zcela nová Akta X teď běžela na Prima Cool a jsou ke stažení!! :-)
    Opět se zabývají zajímavými tématy jako je spiknutí, mimozemšťany, konspiracemi atd.
    Akta X vždycky a nadále odhalují to, co mi tu celá léta řešíme :-)
    Jen škoda, že mají 6 dílů...

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.