6. dubna 2016

Za Panamskými dokumenty stojí Soros a Fordova nadace


Za panamskými dokumenty stojí Soros a Fordova nadace.
Finanční elity se zmocnily investigativního novinářství, aby mohly útočit na Putina.

Zdroj: http://www.prisonplanet.com/soros-and-ford-foundation-behind-the-panama-papers.html
Kurt Nimmo
Prison Planet.com
April 5, 2016


Korporátní méda se vrhla na takzvané panamské dokumenty spjaté s právnickou firmou Mossac Fonseca, aby mohla vršit kritiku na ruského presidenta Vladimíra Putina.


„ICIJ (Internationa Consortium of Investigative Journalism - Mezinárodní konsorcium investigativního novinářství) a mezinárodní koalice médií zkoumala nalezené dokumenty, které údajně odhalují tajnou síť zahrnující společníky ruského presidenta Vladimíra Putina a obchodní vztahy mezi členem etického výboru FIFA (Fédération Internationale de Footbal Associations) a člověkem, kterého Spojené státy vypověděly pro korupci,“ oznámila CNN dnes ráno.


Ukázka odkazů z twitteru na články obviňující Putina:
- Panamské dokumenty: Bezprecedentní únik odhaluje 2miliardovou zámořskou stopu vedoucí k Putinovi
Putin.https://t.co/rAwGK7IYJc pic.twitter.com/1L6ikeUBV6
- Slate (@Slate) April 3, 2016 Zámořská konta nejsou technicky nelegální, ale vůdci spojení s panamskými dokumenty jsou v bryndě
#PanamaPapers https://t.co/Zfz1xi46aa
- Foreign Policy (@ForeignPolicy) April 5, 2016 Skandál: v centru panamských dokumentů je Putinův nejlepší přítel scandal
- Los Angeles Times (@latimes) April 4, 2016
Putin je v hlavních titulcích vynořivšího se skandálu, i když vůbec není přímo spojen se schématem přesunů miliard dolarů do zámořských daňových rájů. Přímo je zapojeno 12 současných či bývalých světových vůdců a 128 dalších politiků a veřejných představitel, ale v historkách korporátních médií hraje hlavní roli Putin. Establishment si ani nedal práci, aby si ověřil, co je zač Investigativní konsorcium investigativních novinářů (ICIJ), organizace stojící za únikem. Návštěva jejich webové stránky odhalí jejich zdroje a finanční podporu: Open Society Foundation (George Soros), Ford Foundation a množství dalších nadací. Sorosova obsese Ruskem je dobře známa. Méně znám je fakt, že Fordova nadace je napojena na CIA a specializuje se od konce druhé světové války na mezinárodní kulturní propagandu.

Craig Murray poukazuje na to, že konsorcium ICIJ je financováno a organizováno Centrem pro veřejnou integritu (CPI) - liberální skupinou „hlídacích psů“, která se proslavila tím, že vykreslila Patricka J. Buchanana jako zastánce nadřazenosti bělochů během presidentské kampaně v roce 1996. Murray uvádí, že CPI je financováno celou řadou globalistických zájmů, kam patří Fordova nadace, Carnegieho nadace, Fond Rockefellerovy rodiny a nadace Open Society.

„K databázi mají výlučný přístup korporátní média – ve Velké Británii The Guadian a BBC – ale vy nebo já ji nesmíte vidět. Oni chrání sami sebe před tím, aby někdo viděl v dokumentech citlivé informace západních korporací, které byly získány specifickým výzkumem, jako například informace OSN o porušovatelích sankcí – o obchodech se zeměmi, s nimiž není obchodování povoleno. Nezapomínejte, že Guardian na pokyn MI6 zničil Snowdonovy materiály,“ píše Murray.

ICIJ a CPI se snaží zmocnit investigativního novinářství, přičemž se jim do kšeftu hodí to, co už tu proběhlo při akcích s Eduardem Snowdenem a WikiLeaks, aby sejmuly Putina a Bashara al-Assada, napadaného vůdce Sýrie.

Panamské dokumenty sice odhalují zámořské daňové ráje ve Švýcarsku, na Bahamách, Kajmanských ostrovech a v Panamě, avšak neříkají nic o novém uspořádání legalizovaném v USA dle zákona zvaného FATCA – Foreign Account Tax Compliance Act – Zákon o daních ze zahraničních účtů.

Zákon činí „ukládání špinavých amerických peněz v zahraničí prakticky nemožným. Takže kam ty peníze půjdou? Zůstanou v USA,“ píše Zero Hedge. „A navíc už je tu konkrétní firma, která razí cestu pro přeměnu USA v Panamu: Rotschild.“

Mezinárodní banksterská instituce otevřela trust company ve městě Reno v Nevadě. „Tím se přesounou majetky bohatých zahraničních klientů z dosavadních daňových rájů, jako například Bermudy, které nyní podléhají novým mezinárodním požadavkům na majetková přiznání, k Rotschildovým trustům v Nevadě, které jsou vyňaty z těchto požadavků,“ chlubil se Andrew Penney ze společnosti Rotschild, jak píše Bloomberg. Jeden z největších světových poskytovatelů zámořských kont, Trident Trust, si zase otevřel kancelář v Sioux Falls v Nevadě.

Finanční elity rády obětují prvního ministra Islandu Sigmundura Davida Ginnlaugssona, a dokonce i rodinu Davida Camerona, aby mohly kritizovat Vladimíra Putina.





2 komentáře:

  1. Len idioti si môžu myslieť,že pán Putin si bude ukladať svoj majetok v dolároch,keď jeho cieľom je zničiť dolár ako menu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Copak nevíte, že to mohou vypustit jen provokatéři nebo dokonalí tupci ?
      Proto to neřešte, protože to nemá řešení :-) Je totiž jedno přísloví : že pán zůstane pánem a vůl volem.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.