5. února 2013

Nanohelikoptéry, minidrony, snímky z ptačí perspektivy

Co dokážou drony ("čmeláci", bezpilotní letadla), to už je celkem dobře známo. Armády ve válečných zónách je používají pro průzkum i zabíjení, policie je začíná používat pro špehování lidí. V tomto článku je asi zatím nejmenší používaný funkční dron (hračičky, to je moje(:-)), bohužel opět pro vojenské použití.
Mít nějakou takovou hračičku na fotografování a videa z ptačí perspektivy, to by nebylo špatné ....

Britská armáda používá miniaturní helikoptéry


4. 2. 2013


"Britské jednotky používají na frontové linii v Afghánistánu nanodrony pro získávání důležitých pozemních informací o nepříteli. 






Britové jsou první, kdo používá tyto nejmodernější lehké malé pozorovací helikoptéry, které vysílají spolehlivé full motion video a obrázky těm, kteří ovládají toto zařízení.

Dálkově ovládané vzdušné plavidlo se jmenuje Černý sršeň, má velikost dětské hračky (10x2,5cm), váží 16g a je vybaveno miniaturní kamerou.

Vojáci používají tento minidron k nahlížení za rohy a přes zdi, aby rozpoznali skryté hrozby, a obrázky jsou přenášeny na malou obrazovku přenosného terminálu.

Nanohelikoptéra byla vyvinuta společností Prox Dynamics AS v Norsku jako součást kontraktu s britskou společností Marlborough Communications."

P. S. Orgonet:
Myslím, že i mezi amatéry se rozmáhá fotografování a natáčení videa pomocí létajících modelů různého tvaru, důkazy najdete na youtube. Pokud se to nepoužívá ke špehování, tak to musí být pěkný koníček. 
Mám tu od přátel z USA zrovna jedno takové čerstvé video - koňská farma z ptačí perspektivy, hezký pohled (:-)))) (video nejde vložit).

Pic,
posilam odkaz na video, co natocil kamarad. On vlastnorucne sestrojil takovou letaci jakoby helikopteru, ovlada to ze zeme, a ma na tom kameru. Na videu je konska farma, kde bydlim, z ptaci perspektivy.
Kandidat na blog :)

Sk B

http://www.youtube.com/watch?v=OnFmOzi1YQo




6 komentářů:

  1. Podobné ,,hračičky´´ budou brzy masově využívány pro špehování obyvatelstva. Počítá se s tím v rámci projektu Indect. Pokud by byl tento totalitářský projekt zaveden, znamenalo by to, že zde vznikne režim podobný tomu, jaký popisoval Orwell ve svém románu 1984. A i pouliční kamery jako takové znamenají výrazné omezení svobody, což mnoho lidí ani netuší. Více tady: http://jansedlacekjan.blog.idnes.cz/c/319724/Kamerove-systemy-jsou-nejvetsim-zabijakem-svobody.html
    (tento článek možno vystavit i zde)

    OdpovědětVymazat
  2. No ani me to moc neprekvapuje,tyhle vecicky v britanii koupite v kazdem kramku kde prodavaji elektroniku,stoji to asi kolem 50 liber,ma to 5 mp cameru a muzete si nahravat video primo na mini sd kartu,stejna pametovka se pouziva do mobilu.Neni to nic noveho,uz se to prodava myslim asi 2 roky,nejsou vubec sliset a ve vzduchu vydrzi asi 20-30 minut,naopak me prekvapuje,ze britska armada pouziva vecicky ktere jsou volne v prodeji,ja myslel ze buch vi co nepouzivaji.Mir vsem..Ludvik

    OdpovědětVymazat
  3. osobně vyzkoušeno již za soudruhu ,díky svým vibracím je člověk neviditelný ačkoliv projde kolem místa,kde hrozí nebezpečí...takže tyto hračky nepusobí...

    OdpovědětVymazat
  4. Dá se to někde sehnat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v každých modelářských potřebách

      Vymazat
  5. zatím jsou potíže s energií. 16gr je hodně málo a zdroj který by tu hračku udržel ve vzduchu déle než 5 min by byl moc velký a těžký. Mám docela Hi-tec vrtůlníček a udržím ho ve vzduchu s bídou 12 minut. A že nejsou sly(i)šet? Jen ten proud vzduchu dělá dost silný zvuk. Můří křídla zatím nikdo nevyrobil. Ale za nějaký čas? Kdo ví…

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.