7. února 2013

Něco nad Plzní

Zase něco pro milovníky záhadných těles na obloze (to jsem i já).
Díky čtenáři za upozornění, že 6. 2. 2013 je vidět na webkameře ČHMÚ z Plzně-Mikulky něco zajímavého.
Podobné věci už jsme tu měli, většinou to bylo posouzeno jako nějaký optický jev, s kouskem naděje, že by to přece jen mohlo být něco zajímavějšího (:-)))
Může to být Měsíc, který jde společně se Sluncem? Odraz nějakého světla v kameře?
Dříve nám v těchto záležitostech radil čtenář "optik", tak třeba nám to vysvětlí zase?
Výpadek kamery? Dnešní obrázky už vypadají jinak.

Ještě za tmy: vypadá to jako Měsíc. Východ Slunce byl včera asi v 7.27.

http://youtu.be/cd6ZekcCUvA



http://youtu.be/etw1aP7g9f4



Následovala oblačnost, přes kterou nic nebylo vidět, a když se objevilo slunce, putoval s ním černý kotouček.

http://youtu.be/L8SC9q6DO3Q



Odpolední update od čtenářky:
Něco i nad Pardubicemi

Milý Orgonete,

jsem každodenní návštěvnicí Tvého blogu. Po tom, co jsem dneska viděla na noční obloze nad Pardubicemi jsem se rozhodla napsat. 

Po půlnoci jsem vnímala zvláštní zvuk, který mě přinutil vytáhnout roletu a podívat se na oblohu. Nad vedlejším panelákem jasně přeblikávalo "cosi" z červené do tyrkysové barvy. Pohybovalo se to různými směry, vždy když bliklo další červené světlo, přemístilo se těleso jeho směrem. Těleso se pohybovalo zhruba nad Starým Hradištěm a Ohrazenicemi asi 20 minut, potom se mi začalo vzdalovat směrem na Rybitví.

Bohužel nemám žádnou vhodnou techniku, kterou bych to mohla zdokumentovat. Ráno jsem otevírala Tvůj blog v naději, že tam někdo tuto záležitost zaslal. Když jsem uviděla záběry z Plzně, bylo mi jasné, že se jedná o tentýž jev. V noci se ale projevoval červeným a tyrkysovým světlem.

Ještě před nějakým časem jsem se o jevy, o kterých se píše na Tvém bloku vůbec nezajímala. Cesta života mě ale zavedla k hledání odpovědí na různé otázky a každým dnem se mi do mozaiky přikutálí další dílek... Každý nový postřeh, každá nová informace mě vede k dalším a dalším. Jistě to zná hodně lidí, kteří na Tvůj blog chodí. Je to fascinující a pro mě zároveň i zvláštním způsobem uklidňující. Je to těžko sdělitelné a přenesitelné na někoho druhého.

Budu moc ráda, pokud se najde někdo, koho také v noci "cosi" donutilo se podívat na oblohu a měl techniku a potřebu to dokumentovat a podělit se o to.

Zdravím všechny podobně "postižené" lidičky a přeji další vzrušující a zároveň uklidňující objevování všeho, co je kolem nás, ale z nějakého důvodu se o tom "nemluví"...

M.

27 komentářů:

  1. Nechci být hnusný ale řekl bych, že je to Slunce. Jen jeho intenzita na vrstvu ve Vašem foťáku vyvolá černou reakci, místo světlé. Pochybuji, že by umělé těleso zakrylo Slunce právě na Č.B. To bych Č.B. musel považovat za nejdůležitější na Zemi. Jinak s Vámi sympatizuji. Je třeba být ve střehu. Nod

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaký Č. B. a jakej foťák? Přečti si aspoň nadpis.

      Vymazat
    2. mala černa dira?ta by to hezky dokazala ne?


      ja toto už videl už loni alebo predloni neak si nespminam presne kdy,


      ale dal sem to na web i tu sem psal o tom aby orgo kukol na to,,,tam i link sem mu dal snad si spomene


      ale stala se mi zvlašna vec skolaboval mi pc chvilu na to a tie fotky zmizli,možna nahoda a mozna ne ktoví,,,?


      len ešte jedna nahoda čo se vtedy stala ,ta kamera byla staticka a zrazu napsali na druhy den že je otočna a byla sotočena jinam...


      nvm či mi to budete verit abo ne ale v podstate je to jedno ja vim že vim že neklamu

      Vymazat
    3. Nebuď hysterický a onikej mi. Jde o webkameru, jistě, tedy webkamera. Podstata je stejná. Nic netvrdím, nejsem hyterický, jsem v pohodě. Nakonec se to ukáže. Chce to větší rozlišení, aby se to dalo vůbec analyzovat, jinak oceňuji všímavost. Nových čertů už je habaděj. Nod

      Vymazat
  2. Zajímavost těchto záběru podtrhuje zejména třetí video 10.10. - 11.50. kdy je objekt před Sluncem, takže mezi Zemí a Sluncem. Z toho by se možná dalo analyzovat jestli je objekt hmotný.
    Honza.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z toho prvního videa se zdá, že ten srpkem osvícený objekt (vlevo, Měsíc putuje vpravo od něj) je někde mezi Měsícem a Zemí !

      Vymazat
  3. loni přesně na stejné webovce jsem objevil též stejný kotouček na Slunci...prohmatem na další webovky,co měly Slunce na placu,tam ten kotouček nebyl....

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojky.
    Já viděl něco podobného pár dní zpátky při pravidelném venčení psa.
    Ve 22:30 nad východním obzorem. Žluto-oranžový kotouč, dvojnásobně velký než měsíc. S žilkovanou strukturou. Kdybych to neviděl na vlastní oči, tak neuvěřím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim vsetkych z Norska,
      Ja teraz byvam a pracujem v strednej casti Norska pri Trondheime a prave ten zlto-oranzovy kotuc okolo mesiaca(ale v dost velkej vzdialenosti od neho, bolo to - oziarene koleso po celej oblohe) tu bolo krasne vidiet... prave minuly piatok neskoro vecer alebo v noci. Zvlastne, pred rokom som sa prestahoval z usa do norska po 12-tich rokoch a ten oziareny kotuc mi nieco take pripomenul prave z usa. Uz som ho tam raz videl(myslim, ze to bol rok 2010/11) a teraz v piatok to bolo tu v norsku po druhe v zivote. Krasny ukaz, prekypujucu energiu bolo doslova citit, akoby visela vo vzduchu.
      Pekny postrech, s pozdravom
      sibi34

      Vymazat
    2. Přesně ! Já to samé viděl dnes z úpatí hory Kleť nad Českým Krumlovem mezi pátou a šestou hodinou ranní. Obloha byla naprosto jasná a všude samé hvězdy. A přesně - kulový objekt asi dvojnásobné velikosti Měsíce s výrazně svítícím žluto oranžovým srpkem, jenž měl jakési žilkování podobné strukturám co mě napadá na měsících Europa nebo Ganyméd. Co mě nejvíce udivilo - ten objekt sestupoval nízko nad obzorem PROTI vycházejícímu slunci, zatímco Měsíc se pohybuje "po obloze" stejným směrem jako vycházející slunce. Už jsem ten objekt tady viděl loni na začátku loňského podzima, ale všudypřítomné chemodeky mi znemožňují tyto jevy podrobně a dlouhodoběji sledovat. Něco se v okolí Země děje, a my to nesmíme vědět (vidět ?) ?!

      Vymazat
    3. Já to říkal tady na Orgonetu také před časem, že lze pozorovat na obloze divné úkazy, a někteří rádoby všeznalí komentátoři mě chtěli hned za to div ne lynčovat !

      Vymazat
  5. Zdrávím, možná právě proto je chemtrails, aby takové úkazy co nejvíce zakryly. Je to dost možné, ale jist si nejsem. Minulí týden, když sem šel brzo ráno na autobus, tak jsem také spozoroval jasně oranžové světlo které plulo po obloze. Je to velmi zajímavé co se na naší společné obloze odehrává.
    S pozdravem Tom

    OdpovědětVymazat
  6. http://inner-light.ning.com/forum/topics/padne-duvody-proc-se-nenechat-vlakat-do-ctvrte-dimenze-coz-jsou-s


    http://soundofheart.org/galacticfreepress/category/type-post/galactic-free-press/blue-star-ufo-report

    OdpovědětVymazat
  7. Zajímavé je také světlo, které je vidět na třetím videu v 0:09 a 0:27. Uvidíme, co se zjistí. Že by příprava na odhalení.

    OdpovědětVymazat
  8. tá černa bodka je zrejme chyba kamery-ved čo iné by mohlo byť tak černé priamo oproti slnku.Na tom prvom videu to určite není mesiac,lebo ten je teraz len tenký kosák...možno je to venuša,aj ked sa to na ni zdá velké...ale ťažko usuzovať z takého videa

    OdpovědětVymazat
  9. co malý pokus, namiř foťák klidně i v mobilu na slunce - co tam bude? ;-) celkem běžný jev u elektronických snímačů obrazu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. takže oko nevidí ? je to vidět i bez foťáku nebo dalekohledů

      Vymazat
    2. Trefná poznámka ! Já vídám objekty před sluncem pouhým okem přes stínítko z exponovaných konců starších kinofilmů do foťáku. Takže ne všechny objekty před sluncem jsou nutně chyby elektroniky nebo čipů foťáků a kamer, aby bylo jasno !!!

      Vymazat
    3. Zjistil jsem nedávno, že se dá dívat přímo do slunce bez poškození zraku. Docela mě to udivilo. Díky tomu jsem zjistil, že se slunce asi o 1/4 svého původního kotouče zvětšilo. Co to znamená ? Zvětšil se snad objem slunce (zatím pro nás z neznámých příčin) nebo jsme se my se Zemí přiblížili blíže ke slunci (změnila snad Země i s Měsícem svou polohu vůči němu ?)? Pozorovaný druhý objekt podobný Měsíci znamená, že si Země k sobě přítáhla další měsíc ? Nebo se jedná jen o průlet cizího tělesa (případně těles - zdá se, že jich je tu více !) Sluneční soustavou ? Nebo tu snad zaparkovala cizí umělá planeta (příp.planety, umělé objekty ?) na způsob Dark Star z Hvězdných válek ? Mám silné podezření, že chemtrails s tímto úzce souvisí !

      Vymazat
  10. Prvni Mesic, a cerna tecka je spatny cip v web kamere.

    Ctenarum Orgonet doporucuji mit sebou neustale nejaky mobil s fotoaparatem nebo komplaktni fotak nebo co koliv na co muzete "zvlastni ukazy v noci" zaznamenat, protoze sci-fi povidky me taky bavi, ale vim, ze jeto sci-fi a navic v noci bdite neje Vy ale dalsich par-set tisic lidi. Takze aby nekdo jkiny nevidel to co vy, na nebi, je velmi pravdepodobne.

    Optik (opticonos)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na YT je toho habakuk, pokud ti to nestačí, můžeš taky bdít ...

      Vymazat
    2. Na YT je toho skutecne mnoho, ale zabery jsou vesmes z 95% totozne, nikdo neni schopen nic poradne natocit, kazdy toci letici tecku (vetsinou balonek stesti) nebo problikavani hvezd na obloze, ktere je take vetsinou zpusobene promichavanim chladneho a tepleho vzduchu v atmosfere a navic jeste tu hvezdu zazumuji tak (do nekonecna a fotak to nepobira), ze vypada jak kosoctverec nebo sestiuhelnik. Nic jineho, kloudneho, na YT neni. Jeste tam upravuji video a primichavaji do toho efekty - delaji CGI - takze toto fiktivni video vydavaji za skutecne zabery letajiciho talire v plne krase a ostrosti s detaily, dela to napriklad uzivatel "thirdphaseofmoon" - ten to dela fikane, poridi Full HD video a do toho pocitacove pridava letajici talire s ruznymy efekty - potom z toho vychazi takove detailni zabery: http://www.youtube.com/watch?v=JoSjjvszYc8 - jednim slovem podvodnim, dobre znamy z YT mezi UFOlogy ;)

      Jeslti mi neverite, dedejze mi libovolne video v rozliseni 1080p s delkou alespon 30vterin a ja vam v tom vyrobim letajici taliz k nerozeznani od reality s presnou perspektivou a realne dopadajicim svitem slunce nebo stiny dokonce i deformaci prostoru nebo okoli.

      Optik (opticonos)

      Vymazat
    3. ne všichni se na oblohu dívají, a mnoho dalších o pozorovaných jevech prostě nemluví. A to je těch vašich pár set tisíc, od kterých se díky tomu nic nedovíme ! jen vzácně naopak pár jedinců číhá, co se "na obloze šustne", aby hned mohli referovat světu své objevy. A to je přece, i přes tu všechnu ignorancii vládců a lidu pod nimi na "podobné věci", správně, nebo se pletu ?!

      Vymazat
    4. Podle Optika spíš bude reálnější habakuk mezi námi než něco zvláštního na obloze :-)))))))))

      Vymazat
  11. http://soundofheart.org/galacticfreepress/category/type-post/galactic-free-press/blue-star-ufo-report

    zde jsou videa a většinou pravá, což je snadné zjistit

    důležité jsou tyto: květ života : http://www.youtube.com/watch?v=rEtvGWFu9xQ&feature=player_embedded#!


    a tento Orb, : http://www.youtube.com/watch?v=JbN24X8aEes&feature=player_embedded

    tam kolem 1.10 a více poznáte o co se jedná , pokud tomu rozumíte

    OdpovědětVymazat
  12. Ach jo, pořád ta stejná písnička. Vážení, jste už s tím opravdu nudní. Takže zase stejná odpověď:
    PRVNÍ VIDEO: Měsíc. Kamera snímá noční krajinu, expozice je dlouhá, proto je Měsíc přeexponovaný a vypadá jak kulatý. Vysvětlení zde při opakovaném vysvětlování stejné rádoby záhady podal optik při demonstrování fotografií svíčky ve tmě.
    DRUHÉ VIDEO: Důkaz mého tvrzení. S postupujícím svítáním se pochopitelně zkracuje délka expozice (jinak by na snímcích nebylo vidět nic) a váš záhadný objekt je zřetelný srpek, stejný jako měl ten den fázi Měsíc. Zcela nepochopitelně nejsou v tomto videu snímky řazeny chronologicky (konec je na začátku).
    TŘETÍ VIDEO: Klasická vlastnost CCD snímačů (mají je digitální fotoaparáty, kamery, webkamery atd.). Pokud je intenzita světla dopadajícího na snímač příliš vysoká (což při snímání Slunce bez filtru s neadekvátní clonou, citlivostí a délkou expozice JE), řídící systém tyto pixely prostě "vypne". Dokázat mé tvrzení je zcela jednoduché - ani částečné zatmění Slunce (samozřejmě Měsícem) okem bez filtru neuvidíte, proč? Rozptyl světla v atmosféře! Tudíž i kdyby někdy nějaké těleso zastiňovalo část Slunce, bez fitru si ničeho nevšimnete (velký rozdíl jasů a rozptyl světla vám to nedovolí).

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.