24. září 2013

Jak na slimáky

Buď zdráv a svěží,
sice je malinko pozdě, ale rada je pořád radou i napřesrok. Věřím, že ne jeden orgoneťák bojuje se slimáky a třeba mu příjde tato rada vhod. Pěkný den přeji všem. ACHNATON


Orgonet:

Díky, to je dobrý! Taky příležitost pro mě vylít si svoje srdce ohledně slimáků. Fakt mě letos v létě dost zaměstnali...

Tedy, letos byly slimáků snad miliardy, a opravdu jsme si jich na zahrádce užili! Zejména tam byl ten nejžravější oranžový plzák španělský, co je o něm konspirační teorie, že ho záškodníci záměrně rozšířili po celé Evropě, aby ničil úrodu, protože zatím proti němu není moc účinná ochrana. (Viz i loňský článek na Orgonetu.)


U nás se prý poprvé vyskytl v r. 1991.Této konspirační teorii docela věřím, z letadel i se dá sypat leccos, a šířit se to dá vlastně mnoha způsoby. Vajíčka slimáků vydrží hodně.

Ale i těch českých hnědých a černých bylo dost, a jako rarita se mi tu vyskytli i slimáci s jakýmsi leopardím vzorem, těch se děti až bály, a koukám, že se to jmenuje německy slimák tygří (česky asi slimák největší?) (Pěkné shrnutí o slimácích zde.)



Navečer na okolních polních cestách nebylo pro slimáky kam šlápnout. Na místě těch, co jsme hromadně zahubili posolením, tam další den bylo stejné množství čerstvých v plné síle, a vůbec jich neubývalo.

Pivní pasti z petek už mám po celé zahradě. Obyčejné, bez stříšky, jen ustřihnout petku, aby byl kelímek, zahrábnout do země a nalít pivo. (Návod na vymakanější petkovou past se stříškou najdete zde, doporučuju.) Fungovaly parádně, bývaly plné, což o to, ale bohužel nestačily. Pořád lezli z polí další a další, denodenně. A když ty pasti denně vynášíte, padne na to taky něco piva, až si řeknete, no není to pro ty hajzly škoda?

Dalo obrovskou práci uhlídat zasetá semena a malé sazeničky. Rajčata a dýně jsme sázeli mnohokrát, než se nám podařilo, aby je nesežrali, naštěstí se mi podařilo vypěstovat mnohanásobný nadbytek sazeniček, ale úroda se tím samozřejmě zdrží ...

Padla na ně i jedna velká krabice Feramolu, ale pak už mi bylo blbý si tím zanášet zahrádku. I když je to údajně "neškodné", ale ve skutečnosti samozřejmě nevíte. Stejně to moc nefugovalo, vždycky se to nějak spláchlo deštěm nebo rozpadlo sluncem, a pokud to slimáci sežrali, tak na jejich místa během další noci dolezly nové čerstvé obří kousky z polí. Takže jako nejúčinnější metoda se nakonec ukázal sběr ráno i večer a likvidace horkou vodou, to byly stovky, ne-li tisíce denně. Ovšem to chtělo být na zahradě pořád, a to taky nejde ...

Jednou se domluvili na moje bramborové políčko, a najednou jich tam večer bylo tolik, že kdybychom si nevšimli, do rána by to byli určitě celé sežrali. Ten nájezd byl naprosto nečekaný, předtím byly ty brambory netknuté, už hodně vysoké, a těšili jsme se, že nám aspoň na ty brambory nejdou, tak jsme je ani moc nehlídali ...

Jediné, co mi dělalo radost, bylo, že neměli příliš velký zájem o zelené fazolky, moji nejoblíbenější zeleninu, kterých mám na zahrádce hodně. Ne že by si neukousli, ale fazolky různých druhů v zásadě rostly nerušeně, daly mnohonásobnou nádhernou úrodu, a stále ještě dávají, tyčové mají až 30centimetrové lusky (:-))) vynikající chuti ...

Je toho málo, co jsme ještě na ně nezkusili. Příští léto určitě vylepším strategii o ten meloun, to věřím, že je to přitáhne z větší dávky než jen pivo. Možná to zkusím ještě teď, ještě tam mám pozdní špenát, o který mají zájem, ale už jich není tolik. Nedávno objevili můj už pěkně vzrůstající podzimní salát, když už polevila moje bdělost, takže je po něm (:-(((

Co jsme ještě nevyzkoušeli: dobrou ochranou jsou prý plechy kolem záhonů, nahoře zahnuté ven, vysoké aspoň 15 cm, po kterých se prý slimáci opravdu na záhony nedostanou. To zní chytře. Jenže oni ti neřádi bývají zahrabáni i přímo v záhoně, ani o nich nevíte, a rovnou v noci kosí vzcházející semena, takže si myslíte, že ani nevzešla, stačí na to i jeden exemplář ... Ale zkusím i plech, aspoň na kousku ...

Hele, vyšlo mi to nějak delší, není divu, protože ti slimáci mi v létě dávali dost zabrat (:-))) Jestli mám za každého utraceného novou karmu a každý z nich mi to má oplatit, tak tu budu ještě muset být mnoho tisíc životů (:-)))) To by mě fakt zajímalo, jestli to někdo víte, tak napište, jak je to s karmickou odplatou za hubení slimáků (:-)))

Tak ten návod na melounovou past:


Jak na slimáky

Do vydlabané půlky melounu nalijeme pivo, namočíme celý vnitřek a položíme ten pivní rybníček večer do místa, kde ti milí drobečkové vylézají, nebo kde jim chutná náš salátek, kytičky a podobně. O půl deváté večer se začínají houfovat a předhánějí se, kdo víc sežere. Móóóóc jim to chutná, takže zapomenou na kytičky, opijí se do němoty a spadnou do pivního rybníčku. Odtamtud už NIKDY(!) nevylezou, protože je nadobro po nich. Ráno se budete divit! Lze nechat 2-3 dny, mezitím sníte další meloun..... dílo se opakuje. Nebolí z toho záda, jíte pořád melouny, hubnete a užíváte si sluníčka.

P.S. vyzkoušeli jsme, funguje to super !!! Žádný zbytkový jed v půdě, obava z otrávení psů a koček.!!!! Žádné parazity z vnitřností slimáků (fasciolopsis buski) rozložených nejrůznějšími jedy!!

Naše kytičky si zaslouží kvést.A slimáci jdou na pivo,tak proč si lecos neusnadnit že ?

Viz. níže názorné foto mám to vyzkoušené !











79 komentářů:

  1. Konspiracni teorie ze nam sem sypali slimaky z letadel?
    mmmmmmm

    Zaujimaveeeeeeee (roooofl)

    OdpovědětVymazat
  2. Zase mají lidé v sobě program ničení ....když ničím slimáky ničím i sám sebe ....je potřeba změnit program na jiný způsob komunikace o všem živém a tím i lidí.....ti slimáci za to nemohou že jich sem někdo podstrčil a že se tak množí je to jejich přirozenost a my k tomu neumíme zaujmout ten správný postoj přístup a změnit program.....na co se zaměřujeme to podporujeme ....tak si ve své mysli vytvořte mnohem lepší program prosperity mnohé změnit a ne jak přemnoženost slimáků ničit.......o tom právě je ta dnešní doba nového myšlení a podporování sami sebe a tím i přírodní systém......a ještě je dost důležité jak ten program tvoříme má to velký vliv pokud je to formulováno nevhodně nefunguje jsou v tom programu rozpory a další fakt je ten že to nefunguje okamžitě protože protože ta informace energie která se tam vytvořila je jako plný pytel něčeho a když ten pytel postupně vyprázdníme (tj.přirovnání) a naplníme tím novým tak to teprve má tu sílu a funguje to...zatím mají lidé naplněný pytel myšlenkovou formou ničení !který je pořádně těžký !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty nemáš zahrádku, že?
      Jsem mnohonásobným svědkem toho, jak se ty nejjemnější a nejduchovnější bytosti na hony vzdálené jakémukoli násilí na svých zahrádkách tváří v tvář devastujícím slimákům mění v hubitele ... někteří, co si kvůli tomu ještě dělají výčitky, sami sebe konejší řečmi, že je hubí "humánně", někteří rovnou přiznávají, že z hlediska duchovního tady veškeré teorie selhávají a výčitky ani nemají - mezi ty patřím i já.
      Mě by jenom zajímalo, jak je to v tomto případě s karmickou odplatou. Jestli se v příštích životech budu muset nechat každým tím slimákem taky zabít. To náhodou nevíš?

      Vymazat
    2. Na you tube najdi Teal Scott a ona vysvětluje jak je to s karmou, myslím že ma pravdu. Jsou tam české titulky...

      Vymazat
    3. Orgo, pomatenci budou vždy obhajovat svými bláboly neobhajitelné. Proto jejich pseudořeči berme s nadhledem a nenechme se vtáhnout do jejich retardovaných her :-)

      Vymazat
    4. S parazity se musí jednat podle toho. Nebo chodíte po lese, hledáte klíšťata a necháváte si je přisát?

      Vymazat
    5. Orgo zahrádku mám kachny nemám a slimáci mě nic nedevastují a že bych byla pomatenec si taky nepřipadám .......kdo holt umí tak druzí čumí

      Vymazat
    6. Jak je to s karmickou odplatou? jednoduše, zabití je zabití, ikdyž se jedná o slimáka. Ale že by jsi se musela nechat každým tím slimákem zabít? :D takhle karma nefunguje. Jak dlouho bys musela proboha čekat, než by se ze všech těch slimejšů stali lidi? a co bys zatím dělala? šla po žebříčku reinkarnací po kouskách dolů až ke slimákovi, a pak by ses s chutí vrhla na salát? No, to byla sranda. Teď vážně, vesmír bere JAKOUKOLIV vraždu jako vraždu. A ikdyž nesnáším slimáky, nikdy jsem je nezabil...radši je hážu k sousedoj... A pokud tady někdo píše že s parazity se musí jednat podle toho, tak se ptám, proč tak lidstvo už dávno nejedná? 80% celého lidstva na planetě jsou jenom paraziti... :)

      Vymazat
    7. Kdo vymyslel termín karma, a jak ji věrohodně dokázal ? Neříkejte mi, že vás to učí channelingy nebo "osvícení specialisté" na duši !

      Vymazat
    8. Jo takže bude fajn až se to tu zamoří a sežerou všechno, jako jinde sarančata, že? Fajn, pak je budete polykat nebo raději zajdete hladem?
      Je tvor a tvor - normální slimáci - zdejší odpradávna se tak nechovají, nepřemnožují se a ani tolik nežerou, tak ať si holt chroupnou - ale to co se to tu rozlízá, sem evidentně nepatří - tak proč různě po světě bojujeme se zavlečenými druhy rostlin a živočichů? Že by proto, že neúměrně likvidují mnoho původních druhů? Tak co nakonec tu zůstanou jen tyto žravé bestie nebo je budeme v zájmu zachování přírody i svých zahrádek hubit.
      Pokud by bylo 80% lidí parazity už by tu dávno nebylo nic... naopak parazit je neúměrně hamižný a spotřebuje tolik, kolik by stačilo tisícům lidí... takže opak je pravdou, dokonce si myslím, že to je mnohem menší procento... jen se holt té agresívní hrstce neumíme bránit a říct stop - ale vidět tu devastaci samozřejmě musíme... to nejde nevidět ji.
      Už se na vás sesypalo hejno komárů? - Doufám, že jste se vysvlékl, aby to měli jednodušší - snad jste se neohnal? - To jste se karmicky provinil! - Jen se máte pěkně nechat sát - a víte co - běžte si do lužního lesa, přece těm chudáčkům hladovým nebudete upírat trochu žvance - spousta - mraky jich do města a vesnice prostě netrefí... a jsou chudáčkové hladoví, měl by jste jim nějaký ten litránek krve přece přinést - ať se můžou dál množit - co na tom, že jsou ty potvory schopné uštvat dobytek, nakazit vážnou nemocí, přece musíme chránit jejich život a dbát na co nejhladší rozmnožování, né?
      Mnohem většího provinění jste se dopustil, že jste slimákem mrsknul k sousedovi - poškodil jste souseda - způsobil jste mu škodu a slimákovi se ten let a pád asi taky nelíbil. Leda tak, že by jste ho odnesl a opatrně položil hodně daleko. S parazitem je nutno zacházet tak, jak si zaslouží a pokud páchá enormní škody a nedá se a) převychovat, b) zabránit mu v nadměrné spotřebě - je vhodné ho zlikvidovat. Pokud budete zřizovat věznice pro slimáky - krmit je tak, aby žili a moc nestrádali, ale nepáchali škodu - určitě se k vám začnou svážet kamiony slimáků. To bude karma milosrdná - nebe už na vás pak bude čekat.

      Vymazat
    9. Až budu v nebi, tak se s nima zkusím domluvit, aby mě zabili všichni najednou jako mnohatisícová armáda, abychom se s tím tak dlouho necrcali (:-)))

      Vymazat
  3. Musim přiznat,že já měla letos na zahradě asi 5 kousků. Možná je to tím,že máme nové sousedy a ty na jaře čerstvě zvelebovali zahradku. Nicmene melounovou zaležitost na přesrok vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím Orgonete. :-) Na tento článek musím zareagovat, neb ten skoro marný boj jsme vedli také. Víc dodat není potřeba, :-) vše důležité je napsáno od Tebe. :-) A meloun s pivem je asi nejspolehlivější zbraň. :-) Zkoušel jsem i kolem záhonů rozsypat vápno, fungovalo to však jen dva dny!
    Ale rád bych napsal toto: Konspirační odborníci mají pravdu. Tento druh je stejný příklad jako Mandelinka bramborová. Ano tento Španělský zeleninový úderník je vypěstován pro tento účel. Zničit co se dá, aby bylo méně! Jistě víme proč. A jistě nám dojde kdo za "něj" může.
    Jistě se najdou jedinci kteří chtějí hmatatelné důkazy! Má odpověď: Odpovědi na naše otázky jsou všude kolem nás. Stačí se zaposlouchat sám do sebe, dívat se kolem sebe a vnímat srdcem. A o těchto slimáčcích vím jasně že jsou pro tento účel stvořeni. A nejsou jediní.
    Přeji všem krásný den. Xon :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Na slimouše platí jedině kachna :-) D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kachna je dobrá, ty mají u sousedů, z jejich strany k nám nic neleze. Bohužel z druhé strany sousedka slimouše nesbírá, protože pěstuje jen keře a pár kytek, a z ostatních dvou stran jsou polní cesty, a odtud ty invaze (:-))

      Vymazat
    2. Kachna je super ....... ale liska je pekna bestie a asi se ji moc libej dlouhy krky a skace kvuli nim i pres plot ........ holt samota u lesa ma taky sve......

      Vymazat
    3. Mám také kachny a je to pohoda, nejsou moc náročné a hodně nesou (kolem 210 vajec ročně). Tudíž za slimáky vejce.

      Vymazat
  6. Nasbírej jich třeba kýbl, pak rozdělej oheň, a spal je , popel pak nasyp kolem pozemku zahrady

    OdpovědětVymazat
  7. Problém se španělskými slimáky spočívá v tom, že vylezou až v podvečer - a jsou venku do svítání. Pak zalezou. Prostě přes den nejsou vidět, a proto si myslíme, že na našich zahrádkách nejsou.
    Metoda likvidace není složitá, ale nejprve je nutno opustit podivné rady typu posolit slimáky, nebo je něčím jedovatým a agresivním posypat. Zasažený tvor pak umírá bolestivou smrtí, a navíc si na pozemek sypeme sůl apod. svinstva.

    Takže jestli pozemek nečelí enormní invazi, pak stačí preventivně obsypat záhony dřevěným uhlím, vápnem, popř. čímkoli vysušujícím, k čemu mají odpor. Jestli je pozemek zamořený, je jejich fyzická likvidace dle mého soudu na místě, protože je to k nám zavlečený druh, který se obrovsky přemnoží.

    Mám osobní zkušenost, kdy jsem na mé poměrně malé zahradě nasbírala za noc asi 5 kg slimáků. A k mé hrůze další noc asi 3 kg. To mne probralo, a začala jsem pátrat, jak řešit problém. Po třech letech už nasbírám za noc jen cca 10 kusů. Vyzkoušela jsem různé metody, ale tuto, co uvádím, považuji za nejefektivnější.

    Prvně je nutno znát etapy životního cyklu tohoto škůdce:
    1) aktivní jsou od května a páří se v červnu;
    2) v srpnu až září každý naklade cca 200 vajíček;
    3) líhnou se za 1,5 měs., popř. vajíčka přezimují a líhnou se zjara.
    Takže ideální je odstraňovat slimáky od konce května do července. Jako návnadu rozmístím misky se sladkým ovocem (jablko aj.) , další misky s pivem a také misky, v nichž je zároveň ovoce a pivo. Naštěstí se slimáci houfně k těmto návnadám stahují. Slimáky likviduji rychlým přeříznutím napůl ostrým nožem, jsou mrtví ihned. Nechávám je ležet na místě, druhý den po nich už nic nenacházím.

    Jinak na španělské slimáky platí takové ty husokachny – nevím, jak se ten druh přesně jmenuje, a pak ještě slepice, které likvidují jejich vajíčka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ona kachna se jmenuje Indický běžec viz link
      http://hobby.idnes.cz/video-podivejte-se-jak-si-kachna-indicky-bezec-hrave-poradi-se-slimaky-12l-/hobby-zahrada.aspx?c=A100902_144003_hobby-zahrada_bma
      kdo by je nemohl sehnat, tak můžu vřele doporučit následující:
      - kdo má slepice tak má o slimáky postaráno, stačí je jen občas pouštět ven :)
      - tenhle fígl jsem nezkoušel, ale prý funguje: nasbírejte několik slimáků, vhoďtě je do kádě nebo bečky kde máte deštovou vodu, zavřete ji, aby neutekly a za pár dní až umřou, začnou se ve vodě rozkládat, a tou vodou se má pak zalívat zahrádka. Takhle to dělá spolupracovník a prý mu tam nelezou, tak posudtě sami.
      Jinak ale co se týče zalévání tak to je úplně zbytečné. Letos jsem se vsadil s mamkou že bez zalívání a hnojení vypěstuji větší a zdravější zeleninu než ona(přes léto zálevala denodenně), samozřejmě jsem vyhrál, pro ty co by nechápaly je to prosté:
      zasadíte semínko, zalejete ho a od té doby už NIKDY nezaléváte. Jaktože přesto bude růst? Začne vytvářet hluboké kořínky a bude čerpat vláhu odspoda, takže ať je na povrchu jakákoliv teplota, klidně i vyprahlá zem, tak semínko vesele roste dál protože má hluboké kořínky. Kdežto když začnete zalévat hned jak vykoukne nějaký lístek, tak rostlinka si zvykne na to, že voda(vláha) přichází odshora, tak nemá potřebu zapouštět hluboké kořínky. Tím pádem se stane závislá na Vašem zalévaní, jinak začne logicky uvadat. Samozřejmě když byly ty mega vedra kolem 40°C tak to musíte kolem rostrlinky rozmístit např. slámu a trochu zalít. Pod slámou se udrží dlouhou dobu vlhko a máte zase vystaráno. Jednoduché, primitivní, stačí se jen zbavit onoho otrokaření na zahradě, když to příroda vymyslela sama:) Další věcí je, že po sklizni se půda NESMÍ orat, rýt, prostě nesmí se převracet. Ale to už je zas na další delší povídání:) koho by to zajímalo, viz spousta knih o permakultuře nebo mi klidně napište:) AN.ZU@seznam.cz

      Vymazat
    2. Vím,že na slimáky úlatí také soc z černé kávy.To je pro ně smrtelně jedovaté.Letos jsem slimáky sbírala ráno a večer a dala jse si trochu prášku na praní do trochu vody.Tento kýbl,mi vystačíl na několik dnů.Udělala jsem si dlouhou pinzetu a sbírala.Po pár dnech jsem byla bez práce.Vodu jsem vylila ne hnůj.Tak to taky zkuste.Riga

      Vymazat
  8. Pardon, že to dávam sem, ale stále nie je nikde prepis nového videa Roberta Connorsa zo včera a z neho nie je vôbec jasné o čo ide, vyzerá to ale ako by si on spravil z ľudí srandu. Tu je link http://www.youtube.com/watch?v=veGx0QMb5F8 ak bude mať niekto čas na prepis tak ďakujem...

    OdpovědětVymazat
  9. jenom teorie_ okapove ryny kolem zahonu _přeplavou vodu nebo ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. slimák vodu nepřeplave, ale místo rýn bych zkusil spíše obehnat záhonek uměle vyhloubeným korytem, navíc ona voda vám bude záhon i zavlažovat..

      Vymazat
    2. Tak si to asi jeden z nich během července rozmyslel, a jal se přeplavat asi 1m širokou louži...

      Vymazat
  10. Loni jsme na malé zahrádce u chaty (sousedí přímo s vlhkým houštím a polem) taky měli invaze těchto slimáků. Dokonce jsme zjistili, že jsou kanibalové - když jsme na okraj houští vysypali zbytky od hub, okamžitě se na to slezli, hodovali a když jsme je zlikvidovali, tak požírali ty mrtvé. Ale letos jsme jich měli jen opravdu pár, přičítala jsem to horkému, suchému létu. A to je v té roklince na okraji pole neustále vlhko. Proto mě překvapilo, že jste někdo i letos měl takové invaze.
    Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  11. BĚŽEC INDICKÝ se ta kachna jmenuje :) Můžu doporučit, FUNGUJE na 100% :))))) Od té doby, co jsou na zahradě, se neobjevil jediný slimák, a že jich dřív bylo požehnaně :) Než dolezou od plotu k záhonkům, kachny i ty nejmenší slimáky vyzobou, a jak jim hrozně chutnaj, to byste měli vidět! Akorát kolem toho záhonu je nízký plůtek, kdyby byly kačeny náhodou zmlsané ;-) Nic účinnějšího a ekologičtějšího na slimáky není :)

    OdpovědětVymazat
  12. Slimáky na zahrádce nelikviduju, ale všimla jsem si v parku, že žerou všechno...vyčistí cesty bezpečně od výkalů (lze jen doufat, že jenom psích), sežerou rozšlápnuté šneky, slimáky a jiné zbytky, např. zvratky (jednoznačně lidské), vypadá to, že i radši než ovoce, na tom skoro nejsou vidět. Takže v parku jsou vysloveně užiteční, protože jinak by nebylo skoro kam šlápnout.

    OdpovědětVymazat
  13. Morální zábrana že něco ničím, co jsem sám nevytvořil je asi v mnoha z nás. Ničení slimáku se mě nelíbí ani trošku. Tak jako se mě nelíbí myslivci co zákeřně střílejí zveř ze zálohy.
    Ale na druhou stránku zas rybáři...no to je kapánek jiné.Tya ryba má vlastně možnost si návnadu vzít, či nevzít. Tak je tomu podle mě i u vydlabaného melounu s pivem. Nikdo nenutí slimáky aby se pouštěli do hodování s pivem, mají na výběr... proto mě příjde humálnější, než chodit po zahradě a napichovat je na drát ze špičkou, tak jak to dělá vetšina lidí z mého okolí a ať tak či onak, likvidovat se bohužel musí, páč na domluvu jaksi nereagují. Na jaře mě do bytu vlezli mravenci, celý den jsem jim domlouval aby odešli. Neznám mravenštinu a asi mě nerozuměli, tak jsem musel použít drstištější metodu formou postřiku. Toho dne jsem měl na triku stovky mrtvích, bylo mě z toho smutno, vlastně nezabiji ani mouchu když na to příjde, raději ji vyhodím z okna ven když jí chytnu. To jen pro některé co se pohoršují na tím, že jsem dal návod co odporuje myšlení některých lidí. ACHNATON

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověče, co to tu plácáš ? Že by amíci už i u nás prováděli dálkové ovládání mysli občanů, a podsouvali jim podobné nemsmysly, co tady čteme ? Lidi, vzpamatujte se, nebo si ten koncentrák nwo mezi sebou nakonec uděláme sami !

      Vymazat
  14. Aj jaj jaj, Orgonetku, tímto příspěvkem a postojem jsi mě zklamal ... na jedné straně se tu hlásá láska , úcta a pokora ke všemu živému a najednou přijdeš s řezáním, pálením, solením slimáků ... vždyť jsou to živí tvorové ! Zahrádku mám, slimáky sbírám a odnáším je kus za zahradu do neobdělávaného pole, kde nikomu neublíží a ještě se jim přitom omlouvám a vysvětluju jim, proč to dělám. Je lepší věci řešit po dobrém, a výsledky se dostaví - zkusila jsem např. poprosit krtka, aby se odstěhoval ze zahrádky, a on se opravdu odstěhoval o kus dál od zahrady, nebo se mi podařilo přemluvit mravence, aby přestali chodit v zástupu k nám domů. Funguje to, ale musí se to myslet vážně, a ne si v duchu myslet něco jiného , směšného .... Petra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, a jeste se mazlit s klistatama a komarama. A hlavne je nechat sat krev, chudacky..

      Vymazat
    2. Co takhle třeba bacily?Taky je poprosit,aby nenapadly třeba Vaše nejbližší?

      Vymazat
    3. Ano, funguje to a ani já si z toho nedělal srandu. Mravencum jsem domlouval, bydlím v paneláku v přízemí a doma jsem měl invazi, dokonce jsem na zeď namaloval křídou bílou čáru kterou udajně mravenci nepřelezou, namaloval jsem tři...prd platné jako domlouvání.Muselo se to řešit, ráno když jsem se probudil, lezli mravenci po mě.
      Mám skoro celoročně oetvřené okno když jsem doma a díky domluvám mě nelítají do bytu žádné mouchy, vosy, komáři...odnášet slimáky, to je jako nabírat vodu sítem. ráno odneseš, večer se ti vrátí a jak jsem napsal, je to jejich volba jestli si zajdou na salát, nebo na pivko :-) ACHNATON

      Vymazat
    4. je vidět že tomu nějak nerozumíte, když se pomodlíte a vysvětlíte teleti že ho podříznete kvůli potravě, nechá se , , stejně tak to vysvětlíte slimákům , každopádně existují i humánní metody

      Vymazat
    5. No to jsou mi pecky : vysvětlovat někomu, že ho musím podříznout, a proto mi to dobrovolně umožní :- ))))))))))))))) santus simplex !!!

      Vymazat
    6. Jo, poprosíme Bacily a Vaška Neckáře :-))))

      Vymazat
  15. Příroda ať řeší sebe sama! Běžec indický miluje slimáky. A to domácí i exotické. Bude blažený, když je muže spolykat. A když nebude mít jinak hlad, vaší zahrádky si ani nevšimne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...né každý si muže pořídit na zahrádku husokachny, ale už vidím jak v chatové, nebo zahrádkářské kolinii pobíhají tyto opeřenci. Jezdíme na chalupu a ani tady by to nešlo, pokud tam se nejezdí často, jinak bydlím v paneláku. za chvilku zazimujeme a co pak bych dělal s husokachnama?

      Vymazat
    2. Zaříznout a na sv.Martina vystrojit tradiční hody

      Vymazat
  16. Mohu jen poskytnou svou praktickou zkušenost se šneky.. Po léta jsme jim v podstatě utvářeli "oázu" vůči okolním podmínkám. Avšak ( nesuďte!!) Po dvakrát jsme udělali "sklizeň" ( 2x za 10 let). Prostě sběr všech dostatečně dorostlých a využitelných jedinců ( stovky) . Pak následovalo gurmánské využití včetně zámrazků!! A pak se děly věci!! Na jaře jsme jen tak ledabyle posekali zahradu. Stovky šneků se zapouzdřili a cca 75% jich pochcípalo a zbytek se odsunul!! Navíc naše nové štěně přímo zbylé zapouzdřené šneky vyhledává a z ohromným elánem likviduje...Má to jako "křupky".. Takže tak.. :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Dobrý večer, k tomu pivku, jeho vůně Vám zaručeně stáhne slimáky ze zahrádky ke zdroji, ale zároveň se stáhnou slimáci z okolí k Vaší zahrádce, když cití dobrotu, tak jim snad rostou i nohy! Takže ta husokachna se jmenuje běžec indický, ale stejně dobře funguje i kachna pižmovka (musíte jí přesvědčit připraveným pokrmem, že to vůbec nejni špatné), dobře fungují vlhká úmyslně připravená místa na kladení (část posekané trávy necháme ležet např.) a poté na sluníčku obrátíme a usušíme i s vajíčky, !!slimáci milují ostropestřec!!, vysaďte na okraj zahrady pár rostlin, fungují jako krmelec a sběrný point.

    OdpovědětVymazat
  18. Pozor na přeřezávání slimáků, jsou v nich vajíčka a tím si je namnožíte. Snad by to mohlo být bez následků když je venku slunce, které je spálí, jinak s tím opatrně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže klonování se provádí řezem ? :-)))

      Vymazat
  19. Řešíme to stejné. Kachna Indický běžec. Likviduje parádně viz: http://hobby.idnes.cz/video-podivejte-se-jak-si-kachna-indicky-bezec-hrave-poradi-se-slimaky-12l-/hobby-zahrada.aspx?c=A100902_144003_hobby-zahrada_bma

    Používám Ferramol, nebo piliny kolem záhonu. Nepřelezou to. Problém mám, že mi lezou i do skleníků....jen nechápu kudy.

    Viktor

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Copak nevíte, že i slimáci jsou už v 5.dimenzi, takže normálně projdou skleníkem ?

      Vymazat
  20. Včera som sa snažil prispieť názorom, ale neprešlo (chyba asi u mňa), takže pokus č.2. Slimáci negatívne reagujú na el.napatie - dá sa obohnať inkriminovaný priestor "el. plotom", dva obnažené vodiče,vzdialené cca 5 mm, pripevnené na izolant, napájané nízkym napatím. Funguje to, laboratorne overené. Má to svoje nevýhody - babravá práca a je to mechanicky málo odolné. Lepší mi príde nápad:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=660783617284951&set=a.590210351008945.1073741837.555474394482541&type=1&theater. Týmto sa okrem iného zvýši úžitná plocha zahradky.
    Tieto sposoby sú "karmicky" v poriadku

    OdpovědětVymazat
  21. Moja vlastná skúsenost so slimákmi. Jeden rok som mal problémy so slimákmi, ktorí mi zrali úrodu a aj s vtákmi, ktorí mi agresivne zrali jahody. Nezabíjal som ich nijako, ale na dalsí rok som zmenil taktiku myslenia. Prijal som ZIVOT v záhrade, taký aký je. Vysielal som slimákom a vsetkému zivému lásku a respekt. Výsledok bol ten, ze ani jediný slimák mi nezjedol nieco co som si pestoval a nevidel som ani jedného dravého vtáka, ktorí by mal záujem o jahody. Ked som mal nejaké jedenie co zostalo, tak som to dal von a slimáci to jedli. Rozprával som sa so susedou, ktorá sa ma pýtala, ze co robím so slimákmi, lebo jej zerú úrodu. Ja som jej povedal ze nic, ze so slimákmi nemám problém, ze ich milujem a ked mám nieco nazvys z vecere ich nakrmim s tým... :) A nielen to, ale slimáci mi dovolili aj maznat sa s nimi, mohol som ich hladkat bez toho ze by sa schovali, alebo stiahli. To sú moje skúsenosti so slimákmi.......

    OdpovědětVymazat
  22. kachna indická:) ta je požírá,je to jejich přirozený predátor:)

    OdpovědětVymazat
  23. Toho roku som na mojej záhradke videla živého asi 1,5 slimáka, teda len jeho stopu. Nojo, sotva zapršalo. Alebo vám v čechách horí karma ?
    B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karma hoří v Čechách i na Slovensku. O tom by vám zcela konkrétně podal informace samotný satanael, který se nyní pokouší o karmu Polska !

      Vymazat
  24. Na slimáky, ty španělské, jsem si předloni pořídila homeopatický přípravek Helix tosta. někde na netu o něm psali, asi jich část vyhubil, další rok, loni, skoro nebyli. Letos jsme tím postříkali zahrádku preventivně, když jsme objevili prvního, a pak už nebyli. Karmický problém nemám, ničili mi moji práci a výběrově. Mladá bazalka jim např. pokaždé moc chutnala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádný homeopatický přípravek nemůže něco vyhubit. Leda vypudit....
      Zdravý rozum neuškodí. Slimáci primárně nemají s karmou nic společného. Jde jim o potravu a přežití, jako všem...

      Vymazat
    2. Jsou jako lidi - žerou, žerou, a zase žerou a žerou - a furt nemají dost :-))))))))

      Vymazat
  25. Na slimáky nejvíce platí ježci. Je to přirozená forma redukce škůdců. Jenže to bychom nesměli být tupci, kteří sekačkami každý den likvidují trávu, vyřezávají křoviny a další přirozený úkryt těchto výkonných predátorů. O jejich trávení herbicidy a pesticidy např od Monsanta ani nemluvě... Další zvrhlosti zahrádkářů - genocida krtků a tzv. plevele /pampeliška/. Když se dnes dívám na zahrady, vidím tovární haly místo normálního vyžití v souladu s přírodou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježci všechno podupou, takže jejich nasazení vyzní kontraproduktivně :-)))

      Vymazat
    2. To je pověra...

      Vymazat
    3. To není pověra, osobně jsem napřed slyšel a pak i viděl dupat ježky v noci !!!

      Vymazat
  26. zdravím, co já vím, tak karma už je nějakej rok dva uzavřena, to ale neznamená, že budu něco vyvražďovat, zahrádka nezahrádka, jsme ve finální části transformace. to je stále myšlení v dualitě, žádný tvor si nezaslouží, aby byl zavrhován před jiným, myslím že jako lidé to tady už devastujeme dost dlouho

    petr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Správný postřeh s tou karmou ! Ono se toho uzavírá v současnoti daleko více, jen o tom mnoho lidí dosud neví ! K jejich škodě a brzké bolesti a utrpení !

      Vymazat
    2. Co znamená že je karma uzavřena a kde jsi přišel k této informaci? zajímá mě to... :)

      Vymazat
  27. ahoj všem. Taky mám na zahradě slimáky. Ale mám i užovku, slepýše a ježky. A tak to nechávám na přírodě, ona už si to nějak zařídí. I přes přítomnost slimáků jsem měla úrodu dobrou. Zkrátka - najíme se všichni :D. Na internetu jsem četla článek o tom, že slimáci mají rádi kukuřičnou mouku, a že po ní zajdou. Ale nezkoušela jsem to. Píšu to pouze jako další inspiraci pro ty, kteří s nimi chtějí bojovat. Mějte se všichni krásně. Lila

    OdpovědětVymazat
  28. I to zabíjení likvidace slimáků je jako zabíjení lidí ...většina lidí si tento fakt vůbec neuvědomuje ...je to jen jiná forma života ale je to pořád živý tvor a to se nejedná jen o slimáky ale i stromy také v nich proudí míza a je to také jiná forma žití....asi se tito lidé pro další zrození budou muset nedobrovolně - dobrovolně rozhodnout žít aby si vyzkoušeli na sobě i v jiné formě jaké je to když o vás druzí rozhodnou o likvidaci i plné síle života...nebo budete otráveni když trávíte veškerou přírodu atd.....je toho mnohem víc co jako lidé pácháme na všem živém ......něco se nám vrátí hned a něco si pěkně znovu odžijeme jako tvor kterému jsme ubližovali...to jsou právě ty přírodní kosmické zákony a nikdo jich neobejde jak by si myslel že se na něho nic takového nevztahuje ......nebuďte v omylu opravdu všechno se vrací jak zlo tak i dobro !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aby jste si nakonec neutrhl/a pažitku... On není tak moc velký rozdíl mezi stromem a pažitkou... Vždy musíme něco živého zlikvidovat - jinak nedokážeme žít.. zatím. pokud se s tím nesmíříme budeme bojovat proti své osobnosti. A právě o tom odpuštění to je - odpustit sami sobě, i to, že něco jiného likviduji. Čím větší problém v tom odpustit sám/sama sobě - tím bývají hlubší výčitky za naprosté nepodstatnosti. Zato to, že stále všichni nějak "podpíráme" zločinný systém - jdoucí proti většině lidí se proviňujeme mnohem víc, než likvidací zvířectva - ať už škůdců nebo pro obživu. Pomáháme tak tolerovat genocidu lidí...

      Vymazat
    2. Pokud se nedokážeme vypořádat s parazity kolem sebe, na které snadno dosáhneme a máme možnost se s nimi vypařádat... nikdy se nevypořádáme s těmi globálními parazity. Nikdy na to nesebereme odvahu. Vykládat slaďounké řečičky je krásná věc, ale ono to s těmi slimáky může nakonec dopadnout jako s mračny sarančat a nezbude tu vůbec nic... jen pár mírumilovných bude mít vzkvétající zahrádku (- kdo ví jestli, pokud by se skutečně hodně přemnožili).
      Ale to je přesně ta cesta, kterou členové světového parazita upřednostňují u těch "blbečků" co je živí a slouží jim. V určitých okamžicích je naprosto život zachovávající chopit se zbraní - a nemusí to být zrovna střelné. Dokud nepojmenujeme - co je špatně a budeme tolerovat parazitismus - pokud možno na druhých jsme pěkní zbabělci a bohužel - ono "schvalování" agrese proti druhému je možná horší než samotní čin agrese. Jdeme proti svému přesvědčení a svědomí - a právě naše svědomí je základním ukazatel karmy. Pokud si odpustíme sami - karma u nás nemá co dělat - sami jsme totiž přišli na to - jak špatně jsme se chovali - už to nezopakujeme a nebudeme to "schvalovat" - tedy mlčky přihlížet u druhých.

      Vymazat
    3. Pro Anonymní 26. září 2013 15:38
      To byl projev, jakoby ho vypotil někdo z globalistů nebo temnářů - mlžit hloupostmi tak dlouho, až 100x opakovaná lež se stane pravdou !

      Vymazat
  29. Brblem tu o karme , ale tak mierumilovne si pripomínam, že dlho som vynášala vodu s hrncom s gruntom od kávy a vylievala okolo betonovej podstavy domu, aby rástla zeleň .A je možné, že slimáci to fakt nemajú radi. Tak neprichádzajú. B

    OdpovědětVymazat
  30. Milí Orgoneťáci - všimli jste si, že zastánci slimáků píší příspěvky v klidu a míru a vrahové slimáků v diskuzi kopou kolem sebe a plivou na ostatní ? Chtěla bych ještě dodat, že v naprosté pohodě se mnou žijou i vosy, které mají hnízda u oken domu. Komáři, klíšťata ani bacily mě nenavštěvují, neboť mají spoustu práce jinde a se mnou se sotva pozdraví :). Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to především o stavu osobní soudnosti a zodpovědnosti nad tím, co ze sebe vypouštím mezi lidi. Greenpísáci slimáků ji zřejmě v silném počtu postrádají.

      Vymazat
  31. To je všechno hezký, ale mě zajímá (trochu eoistické já vím) jak je to s tou uzavřenou karmou??? Kde se přišlo na informaci že se karma před 3 lety uzavřela? není karma náhodou věčná, "příčina" a následek našich rozhodnutí?? haló, dobří lidé, buďte tak laskaví a odpovězte někdo, kdo o tom víte... :)

    OdpovědětVymazat
  32. A opravdu zastánci slimáků jsou v klidu a míru nebo jen tak píší? Jestli náhodou nejsou ve smrtelné křeči z toho, jak, až na ně dopadne jejich karma, tak mají problém se vypořádat i se slimákem? Dost často se vnější klid deklaruje hrůzou strnulým vnitřním prostředím...
    Je skutečně zvláštní, jak některé slimáci poslouchají a některé ne, že by za tím byly dávné čarodějnické praktiky těch úspěšných duší?
    Je lepší zmanipulovat slimáka - ať sežere klidně úrodu sousedovi - ať si s nimi zápasí on, hlavně, když si já nesmočím v té morální špíně ani špičku prstu... Možná, že je totiž daleko morálnější ten, který likviduje slimáky a tím od nich čistí i okolí - a tak za rok, dva nesežerou úplně vše (aby se nakonec z hladu nenaučili lézt po stromech), i když má třebas i výčitky a zlobí se proto sám na sebe, než ten, který se problému "po dobrém" zbaví - že ho totiž přehodí na někoho jiného.
    Kdo umí ten umí a pokud to umí - není absolutně problém jakkoliv zmanipulovat slimáky i klíšťata a komáry. (Vosy obvykle neútočí - člověkem se neživí, nechápu problém - možná v ovocném sadu...) Teď jde o to komu to slouží a jaký dopad to má na okolí... Přehazovat společnou odpovědnost za širší okolí pouze na některé? Ať si to vyžerou ti morálně pokleslejší? Aby ten případný pád z nadoblačných morálních výšin nebyl moc rychlý....až zjistíme,že to je možná trochu jinak - než že policista bojující proti zločinu se občas musí v zájmu svého života( i druhých) dopustit i něčeho, čeho nechce - je také zločinec. Aby se nakonec ta busta toho vysoce morálního pokrytce nad ním útrpně neusmála...
    Ale tohle si každý musí přebrat sám - zná se nejlépe a sám nejlíp ví, jak se věci mají... Ono soudit druhé za morální pokleslost bývá, byť s laskavým a medovým úsměvem, dost ošidné.
    Možná (jen ti talentovaní) to zkusit jít s růží za těmi hrdlořezy do Sýrie - domluvit jim, ať toho nechají, ne? Nebo ti se nenechají tak snadno přemluvit jako slimáci? Že by vyšší bytosti?
    Ať každý činí, jak cítí a jak sám unese. Ale možná by měl, ten který nemusí, být vděčen sousedovi, že se s tou havětí pere i za něj... protože jistě každý uzná, že není normální, aby slimák, ještě tak žravý, nelezl za potravou... že by navzdory pudu sebezáchovy raději zašel hladem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy taky věříte hned každé blbosti, co tu někdo mimochodem "flákne na sklo"

      Vymazat
  33. Lidi, můžete mne jako zenbuddhistovi někdo prosím vysvětlit co znamená že karma je uzavřena? již 3 roky? myslel jsem že karma je "když se něco udělá, má to nějaký následek".Po lopatě...
    Jak by mohla být uzavřena? orgo, vím že to nesouvisí se slimáky, ale snad to vyvěsíš... :) Prosím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zenbuddhistovi se to bude těžko vysvětlovat, protože ten fenomén jde vpodstě proti podobným naukám...

      Vymazat
    2. Myslíš fenomén "uzavření karmy" ? To sice jde v podstatě proti zenu, ale když vezmeme zen jako nekonečné štěstí v přítomném okamžiku, to "osvícení" , tak i jako zenbuddhista jsem schopen pochopit že se z hlediska duchovního vývoje Země a lidstva na ní karma uzavřela a teď se jenom musí projevit to, proč se tak stalo. Ale byl bych rád za jakoukoliv informaci o tom... děkuju

      Vymazat
  34. ach jo, člověk chce najít jak na slimáky s homeopatií a tady se jen hádáte,koho to zajímá...

    OdpovědětVymazat
  35. Doporučuji sbírat. Nejjemnější rostlinky ochránit v první fázi krytem, který je před slimáky ochrání. Funguje to spolehlivě, pozžívám tuto metodu na okurky, rajčata a papriky.

    OdpovědětVymazat
  36. Slimáci mi zlikvidovali ačokču, saláty, papriky, kedlubny Goliáše atd
    Vyhlásili jsem boj! Droždí-kosttičku rozmíchat ve 3 litrech vlažné vody a rozmístit, podobně jako pivní pasti. FUNGUJE to a je to levnější!!! Letos jsme se dostali k informaci na téma homeopatie. Ano HELIX TOSTA je homeopatikum a působí to OPAČNĚ, tedy slimáky odpuzuje a né je přitahuje a ničí. Skutečně to funguje a stačí kvůli úspoře postříkat postřikovačem. LZE zalévat, ale spoustu tohoto roztoku se dostane do půdy a zbytečně odteče. Ve skleníku jsme zpočátku na malé rostlinky nasadily kryt z PET lahví a po sundání se stejně staly terčem útoku! Proto nyní je klid a mír a mohu vřele doporučit. Cena za dvě balení kuliček byla 220,- korun a lze si to vyrobit doma ze šnečích ulit, dle návodu na internetu. ť se daří Jirka SIRKA

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.