17. září 2013

Něco hezkého: Jak řešit krádež kola

Jak řešit krádež kola
Zdroj: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2417898/Thief-returns-bike-apology-note-cyclist-left-asking-back.html

Když 55letá zdravotní sestra Eileen Remedios zjistila, že jí ukradli kolo, nenechala se ovládnout hněvem.

„Byla jsem dost naštvaná, ale pomyslela jsem si: Kdo by stál o moje staré kolo? Možná někdo byl jen opilý a půjčil si ho. “

A tak se rozhodla jít cestou laskavosti – napsala zdvořilý vzkaz, že by chtěla své kolo zpět, a vyvěsila ho na pouliční lampu v blízkosti místa, kde došlo ke krádeži, u domu svého pacienta.

„Prosím, vraťte mi mé kolo. Je už staré, ale milované, a bude se bez své majitelky bát.“ 



Když druhý den přijela k pacientovi, zjistila, že kolo tam opět je, a pod rohožkou pacientova domu byla obálka s omluvou a dvěma klíči od nového zámku kola, které bylo zamčeno u lampy.

„Obrovitánskou omluvu posílá polepšený zloděj kola. (Zacházel jsem s ním vždy jen dobře.)



Zde už by příběh mohl končit, ale Eileen ještě napsala a vyvěsila poděkování:

„Díky tomu milému člověku, co si vypůjčil mé kolo, za jeho vrácení! Říkalo, že se mělo krásně, ale že je rádo zpátky u mě.“



„Nikdy jsem si nepředstavovala, že by to kolo někdo vrátil. Opravdu to obnovilo mou víru v lidi.“


P. S. Orgonet:
Mně se to moc líbí, Eileen a zloděj kola nám lidem ze 3D předvedli vzorovou etudu 5D chování, při němž se dějí zázraky ... přesně jak to učí Ivanka Adamcová (:-)

9 komentářů:

  1. Když dceři ukradli mobil, tak jsem v noci poprosila podvědomí (duši), protože vědomí spí, toho co ho ukradl,aby ho vrátil, že se mu nic nestane. Druhý den přišel spolužák, že ho ,,našel", ale na místě, kde dcera nikdy nebyla. Dali jsme mu za to odměnu a víc to neřešili a byli rádi, jak to dopadlo. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je hezké :) Transurfing funguje :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, jde patrně o formu ovlivnění morfogenetického pole a také o ovlivnění vesmíru, který dle všeho tvoříme neustále my všichni... Krásný příběh. Rád bych, aby jej světová média hodně omílali v hlavních správách... Pak se lidé trochu zastaví a zamyslí.

    OdpovědětVymazat
  4. Naši předkové měli poblíž obydlí bezové keře Už od pradávna to byli strážci obydlí a v jejich blízkosti se nedrželi myši. Pokud došlo v jejich blízkosti ke krádeži, stačilo větev z něj zatížit kamenem s přáním o navrácení ukradené věci a o vyrovnání energií. Vše se pak již jaksi odehrálo samo a po opětovném shledání s věcí větev opět uvolnili a poděkovali za ochranu bezu.

    OdpovědětVymazat
  5. A představte si, že jsem byl vloni ve východním Rakousku v poměrně velkém městě a kola tam nezamykají vůbec a nikdo je kupodivu nekrade. Mám to vyfocené, nevěřil jsem tomu a koktal jsem z toho ještě 14 dní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to byl určitě Moribundus, to koktání :-)

      Vymazat
  6. není co dodat :) vše už bylo řečeno:)

    OdpovědětVymazat
  7. Mojej sestre v Londýne ukradli v jeden deň doobeda bicykel, tak to nahlásila na polícii a oni že večer príde ku nim policajt spísať zápisnicu, tak si začala pozerať nejaké inzeráty na nete a zrazu ho našla ako ho niekto ponúka, tak išla s priateľom k dotyčnému ho kúpiť, sestra ostala niekde nablízku pozorovať a jej priateľ išiel bicykel akože vyskúšať, podal mu igelitku, do ktorej predtým dali dve prázdne škatule, že nech mu ju ten predajca podrží a on sa išiel previesť a s bicyklom odišiel preč domov a sestra pozorovala s diaľky toho chujka, ako tam asi 15 min. čakal až asi pochopil, že mu ten bicykel, ktorý on ukradol tiež vlastne ukradli. :)Večer keď prišiel policajt a mu to povedali tak ten sa začal strašne smiať a hovoril že toto ešte nezažil aby niekto zlodeja takto oklamal. :)
    yoshi

    OdpovědětVymazat
  8. Mně se letos na jaře stalo něco podobného. Sice mi neukradli celé kolo, protože jsem ho měla zamčené, ale "jenom" blatníky. I tak mě to ale hodně naštvalo, protože jsem si musela objednat nové , takže jsem přišla o tisícovku, a to jen kvůli tomu, že si je někdo jiný není schopný sám zaplatit.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.