27. září 2013

Nejnovější průzkum: Američané mají plné zuby války

Nejnovější průzkum: Američané mají plné zuby války
27. 9. 2013, Prison Planet
http://www.prisonplanet.com/major-new-polls-americans-are-sick-of-war.html
Překlad: OrgoNet


Nový průzkum CBS News/New York Times ukazuje: http://www.cbsnews.com/8301-250_162-57604432/poll-americans-have-negative-view-of-obama-on-syria-iran/

  • Více Američanů neschvaluje než schvaluje to, jak Obama řídí vztahy s Íránem. 
  • Američané převážně schvalují (82%) dohodu dosaženou mezi USA, Ruskem a Sýrií k vydání jejich chemických zbraní. 
  • Američané by nepodpořili letecké útoky na syrskou vládu, i kdyby Sýrie nesplnila závazek – to je možnost, která, jak říkají USA, stále trvá, pokud by nakonec diplomatická jednání selhala.
  • Značná většina (68%) se domnívá, že USA nemají odpovědnost, aby cokoli dělaly s válkou v Sýrii. To se ukázalo již dříve tento měsíc jak v názorech demokratů, tak republikánů, a v posledních týdnech došlo jen k malému posunu.
  • Většina Američanů nevidí rozdíl ve způsobu zabíjení: 68% říká, že mezinárodní společenství by mělo reagovat stejně na všechny druhy zabíjení, a 26% říká, že zabíjení lidí chemickými a biologickými zbraněmi si vyžaduje silnější zásah než zabíjení konvenčními zbraněmi. 
  • Hodnocení prezidentovy zahraniční politiky je negativnější než v červenci, z důvodu eskalace americké účasti na syrské krizi. Pouze 40% schvaluje jeho zahraniční politiku, zatímco 49% neschvaluje – to je nejvyšší nesouhlas, jaký kdy byl dosažen v této oblasti.

Anketa Economistu/YouTube ukazuje, že se Američané domnívají, že Putin byl ohledně Sýrie účinnějším vůdcem než Obama: http://today.yougov.com/news/2013/09/25/americans-doubt-obamas-effectiveness-syria/ Otázka: Kdo byl nejefektivnějším vůdcem při krizi s chemickými zbraněmi v Sýrii?



Ještě více udivující je, výsledek, když byla otázka položena opačně – kdo byl nejméně účinným vůdcem? Obama byl nejméně účinný, dokonce méně než syrský vůdce Assad:


Není to proto, že by Američaně nějak zvlášť měli v lásce ruské či arabské vůdce. Je to spíše proto, že Američané už nechtějí další válku. Syrský vůdce souhlasil, že se vzdá svých chemických zbraní, a ruský vůdce zpečetil smlouvu. Na druhé straně Obama chtěl válku, a k jednacímu stolu byl přivlečen ječící a kopající.

Jak poznamenává anketa Economistu/YoGov:

58% je proti zásahu. I kdyby Sýrie nesplnila dohodum vojenský zásah si přeje méně Američanů. Pouze 28% říká, že by podpořili vojenský úder mezinárodní koalice zahrnující i USA.

Nový Německý Marshallův fond Spojených států zjistil, že opozice proti válce v Sýrii je ještě vyšší. Američané jsou proti vyzbrojování syrských rebelů … i kdyby se americká vojska neúčastnila války. http://www.jpost.com/Middle-East/Poll-Americans-Europeans-oppose-Syria-intervention-326483 , http://www.people-press.org/2013/06/17/public-remains-opposed-to-arming-syrian-rebels/

Průzkum v září 2012 provedený Chicagskou radou pro globální záležitosti ukázal, že mezi americkými voliči převládá opozice vůči útoku na Írán - 70% odmítalo jednostranný útok http://www.thechicagocouncil.org/UserFiles/File/Task%20Force%20Reports/2012_CCS_Report.pdf http://www.thechicagocouncil.org/files/About_Us/Press_Releases/FY13_Releases/120910A.aspx . A to předtím, než nový umírněný íránský vůdce začal jednat o jaderných otázkách http://www.usatoday.com/story/news/world/2013/09/24/obama-unga-iran-rouhani-syria/2859909/ .


Pravdou je, že Američané mají plné zuby války na Středním východě již léta. http://www.washingtonsblog.com/2011/03/poll-most-americans-strongly-oppose-u-s-intervention-in-arab-countries.html

Related posts:

Americans oppose U.S. military strikes in Syria, polls find
Poll: Americans do not want US involved in Syria
Americans Strongly Oppose U.S. Intervention In Syria’s Civil War
Polls: Half Of Americans Support Attacking Iran
Iran threatens brutal attacks on Americans, Obama family if US hits Syria



8 komentářů:

  1. Nesúhlasím s násilím - a dobrého nie je nikdy dosť.
    Ale - v rozhovore s ženou , ktorá žije blízko Sýrie som sa dozvedela, že Syrčania sú v jadre negatívny národ. Neviem či je to pravda, ale nevylučujem , že tamojšie duše si zvolili pobyt v karmickej oblasti. Že by Obama vedel vocogo ? B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. doporučuji videa na youtube s titulem Jordan Maxwell. Videi je dost s sk titulky. Člověku se více rozšíří obzor poznatků.

      Vymazat
  2. http://wertyzreport.com/2013/09/25/je-louis-lernerova-pripravena-mluvit-o-maliku-obamovi/
    jak jsem psala dřív...
    každá pravda vyjde najevo.....

    http://www.outsidermedia.cz/Cim-Rusko-polekalo-NATO-1.aspx
    proč ti Rusové tak zbrojí...???
    veronika

    OdpovědětVymazat
  3. Americane by samy zaslouzili "pres drzku" a bezletouvou zonu zato ,ze jako prvni na svete poluzili atomovku proti lidem,kde bere ten zloduch vubec pravo se vmesovat do svrchovaneho statu,stejne to je vsechno prace americanu,do pekla s nimy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to časovaná bomba na jejich hlavy ! Když američan ztratí svou práci, tak udělá to nejjednodušší - nechá se naverbovat do války,a příjem má zajištěn. Živen PC válečnými hrami je přesvědčen, že skutečná válka je procházka růžovým sadem, a proto jich také tolik v okupačních válkách iniciovaných USA umírá ! Snad už to amíkům skutečně dochází, že jejich nepřítel není na východ od USA za mořem, ale doma v Bílem domě a v Pentagonu !

      Vymazat
    2. Proč zasloužili ? Vždyť přes ní dostávají, kam vlezou. Amíci naposledy vyhráli 2.sv., a od té doby jen prohrávají. Co na tom, že vyhráli nějaké bitvy, ale prohráli válku - v Koreji, ve Vietnamu, v Iráku, v Afghánistánu, ve Venezuele, v Hondurasu atd.

      Vymazat
  4. Američani jsou jen ti co se zrodily v minulosti v našich hlavách v touze po svobodě a majetku.Copak jsou američani lidé jiní než my? Pochybuji, jsou to děti našich předků.Spíš bych viděl že stvořitel umožnil vidět slepým zde, kam to vede a ne je soudit.
    Oni tam trpí a bloudí ve svých snech,a my po nich házíme kamení?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Správně ! I američan je člověk ! Pokrytci teď můžete řvát a dštít síru, mě je to jedno !

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.