18. září 2013

11 miliónů lidí v poslední době opustilo Facebook


Uživatelé Facebooku "páchají sebevraždu virtuální identity“: houfně ruší účty a odcházejí z obav před ztrátou soukromí a před závislostí

Zdroj: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2423713/Facebook-users-committing-virtual-identity-suicide-quitting-site-droves-privacy-addiction-fears.html
Zkráceno.
17. září 2013

Podle nových zpráv v nedávné době opustilo Facebook 11 miliónů uživatelů z USA a UK.



Analýza více než 600 lidí, kterou provedli vědci z vídeňské univerzity, ukázala, že důvody k odchodu jsou především:
  • obavy o ochranu osobních údajů (48,3%), 
  • celková nespokojenost (13,5%), 
  • nátlak na vytváření nových online „přátel“ (12,6%), 
  • pocit, že se stávají závislými (6,0%). 
Další uváděné důvody byly: plytké konverzace a ztráta zájmu o tento druh komunikace. 

Již předtím v tomto roce opustilo Facebook 9 miliónů lidí z USA a 1 milión v Anglii.

P. S. Orgonet:
Vůbec nelituju, že ten účet nemám (:-))), vydržel mi před lety asi jen do druhého dne po založení, kdy se mi stal nesnesitelným ze všech zde uvedených důvodů. Jestlipak se rušení fejsových účtů dostane i k nám? (:-)))

Illustrační video:
http://youtu.be/22gUYhzG3iI


P.P.S. Díky čtenáři za návod, jak se z Facebooku lze odhlásit trvale, a ne jen deaktivovat účet, což jediné se mi tenkrát před lety podařilo (:-)))

Pro všechny, jež se chtějí z FCB odhlásit trvale, leč nedaří se jim v odkazech na FCB najít tu správnou kolonku... Mají to chytře vymyšlené a zavádějící, v 99% se dostanete pouze k deaktivaci, což není trvalé smazání. Přikládám proto funkční odkaz, osobně vyzkoušený k mé plné spokojenosti.
http://www.root.cz/clanky/deset-duvodu-proc-odejit-z-facebooku/
Marcel


23 komentářů:

  1. Ono vždy záleží na tom, k jakému účelu ten účet mám. Já jej mám na to, abych tam sdílela informace a nové poznatky se svými přáteli...skutečnými..ne jen virtuálními :), se kterými jsme na jedné vlně..Takže pozitivní stránka převažuje nad negativní. Závislá nejsem, když jsem na dovolené nebo nejsem u pc, tak se vůbec nic neděje...absťák nemám...:) Myslím, že se nic nedá paušalizovat, je to individuální a záleží na jednotlivci, jak s tím naloží. Lída

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Absolutně souhlasím s Lídou. Osobně jsem si FB odmítal zřídit roky, nakonec v rámci "osobní" změny jsem si jej založil. Píšu a sdílím věci s rozumem. Viz oheň, dobrý sluha - špatný pán.

      Naskýtá se otázka, mít strach o své soukromí na FB. K tomu lze říci min. 2 věci:
      a, skutečně si někdo myslí s telefon a PC připojeným na internet, že má nějaké soukromí. (A je jedno, jestli vaše data sbírá FB, Google, MS, Apple, Android, BIS či NSA.)
      b, už jen myšlenka "mít strach" je chybná.
      Martin

      Vymazat
  2. skvele video. Zaplatpambuh, ze lide z te k.k.tiny odchazi. Ta posledni veta o pratelstvi je nadherna..
    krasny i kdyz destivy den

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem ho zrušila před třemi lety. Zřídila jsem si ho jen proto, že mne o to neustále žádali mí mladší přátelé, jimž tato komunikace je vlastní, ovšem po půl roce jsem zjistila, že mi to nevyhovuje a to ze všech výše udaných důvodů, ale řadím se spíše k těm 48% lidí, kteří ho zrušili z obav o své soukromí. Ale já jsem vůbec extrém, protože už devět měsíců odmítám používat i mobil. :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak vitaj v klube dievča ,tiež ho nepoužívam už niekoľko rokov : )a vôbec ma to neobmedzuje, práveže naopak život je kludnejší, a menej stresujúci.

      Vymazat
  4. Dnes je to takové, že spousta lidí na žádné jiné síti než na tlamoknize není. Takže jsem na tlamoknize z 99 procent jen díky chatu. Chodím tam přes weby, které umí obsáhnout víc kecálků.

    OdpovědětVymazat
  5. Počet měsíčně aktivní uživatelů facebooku celosvětově činí 1,11 miliardy, 665 milionů denně aktivních uživatelů, proto odchod 11 mil je celkem směšné číslo. V podstatě je to běžná migrace uživatelů, určitě no není nic masivního. Podstatné je, jak kdo má srovnáno v halvě využívání FB. Závislost si dnes vytvoří člověk na čemkoli. Pokud nechci s nikým cizím na FB sdílet informace, tak je prostě sdílet nebudu. Každopádně je asi věc každého jaký postoj k facebooku si stanoví. Pro mě je to skvělý nástroj pro mé podnikání, pro druhého to bude démon na 1.místě, každému ať dle jeho vůle:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1,11 miliardy ???.... Z toho su MINIMALNE POLOVICA fake ucty.... A kto vie, ci ludia neopustaju hlavne tie "fake FB ucty", ktore si zriadilu za nejakym neserioznym zaujmom.....

      Marek & Marek G.

      Vymazat
  6. No a co? Ať táhnou k čertu! Mě facebook vyhovuje a samozřejmě že jen dementi si tam zveřejní citlivé informace, takže já osobně žádné nebezpečí nevidím.

    OdpovědětVymazat
  7. Nikdy jsem si facebook nezridila ani nezridim. Nezajimaji mi jini lide, nechci a ani nemam potrebu aby o mne nekdo neco vedel.

    OdpovědětVymazat
  8. ...nástroj ještěranů jak získat vaše foto a fotky vašich blízkých...nezapomeňme, že internet nám byl povolen z důvodů většího ovládání obyvatelstva...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ale když nebudete na netu, tak nemůžete číst Orgonet a psát komentáře :) Lída

      Vymazat
    2. Neměli bychom taky zrušit platební karty ? :) Viz http://www.blisty.cz/art/70112.html
      Velký Bratr sleduje nejen sociální sítě, ale všechno, co se dá :) Lída

      Vymazat
  9. pokud to někomu nevyhovuje ,tak ať si to klidně zruší a necpe to dalším lidem, když má člověk v hlavě rozum, tak moc dobře ví, že veškeré informace o nás již "Velký bratr" má !!!!! Nemám co skrývat a v přátelích mám lidi, které mám rád a se kterými si rozumím, proto jich je asi 43 !!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  10. tak si ho klidně můžete strčit za klobouk !!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  11. samozřejmě že jen dementi si tam zveřejní citlivé informace…
    stačí, vaši pravou identitu znají ti se kterými si na FB vyměňujete informace.
    Oni tam ty vaše citlivé údaje už dodají za vás. Žádné obavy. Stačí, když někdo pozná a identifikuje vaši fotku. Systém si markery přiřadí a jste jejich.

    OdpovědětVymazat
  12. To je úžasné,jak tady všichni "happy" závisláci se svými 999999 "přáteli" melou,že nejsou závislí a jak to mají pevně pod kontrolou řka:"to oni jsou závislí,ne já!" :o))

    OdpovědětVymazat
  13. Pro všechny, jež se chtějí z FCB odhlásit trvale, leč nedaří se jim v odkazech na FCB najít tu správnou kolonku... Mají to chytře vymyšlené a zavádějící, v 99% se dostanete pouze k deaktivaci, což není trvalé smazání. Přikládám proto funkční odkaz, osobně vyzkoušený k mé plné spokojenosti.
    http://www.root.cz/clanky/deset-duvodu-proc-odejit-z-facebooku/
    Marcel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pre tých, ktorí sa chcú odhlásiť TRVALO, odporúčam to, čo som spravil aj na pokeci......... ZMEŇTE SI HESLO, napríklad na 55JHOdlks55wwdg. To heslo si napíšte napr. do wordu, potom ho skopírujte do "nové heslo", potvrďte, a vymažte si ho z wordu.... A potom sa už proste neprihlásite... =)....
      Ja chodím na FB na 10 minút denne, a nedávam tam ani žiadne svoje fotky.

      Marek & Marek G.

      Vymazat
  14. Facebook ve skutečnosti vlastní vatikán a je nejdokonalejším špionážním programem. Lidí povědí o sobě vše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže je to taková virtuální zpovědnice ?

      Vymazat
  15. Mě na facebooku nejvíce vadilo, že jsem hned věděl všchno o všech, i když jsem se s nimi tolik nevídal. Je to divný

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když tam mnozí naládují kdejakou krávovinu, pak se nemohou divit, že jsou jak na pranýři k posměchu mnohými uživateli :)

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.