1. prosince 2016

Zloděj klikař: za bílého dne ukradl na Manhattanu nádobu zlata za 1,6 miliónu dolarů

Zloděj klikař: za bílého dne ukradl na Manhattanu nádobu zlata za 1,6 miliónu dolarů

Zdroj: Zero Hedge 1. 12. 2016. http://www.zerohedge.com/news/2016-11-30/caught-tape-man-steals-16-million-bucket-full-gold-midtown-manhattan-broad-daylight
Překlad: Orgonet

Něco neuvěřitelného pro odlehčení od těžkých témat:

Policie v úterý zveřejnila videozáznam toho, co je asi největší zlodějskou klikou v nedávné historii. V klipu je muž, který 29. září bezostyšně sebral 39kilogramovou nádobu zlatých vloček v hodnotě 1,6 miliónu dolarů ze špatně hlídaného vozidla bezpečnostní služby na West 48th Street v Diamond District na newyorském Manhattanu. Kolem chodili lidé a turisté, kteří vcházeli a vycházeli ze zlatnických krámů lemujících ulici.

Záznam ukazuje, jak zloděj využil 20vteřinové nepozornosti strážců bezpečnostní služby Loomis International, kdy jeden šel pro náklad a druhý k předním sedadlům. Zloděj se krátce ujistil, že se nikdo nedívá, a s nádobou zlata prchl.

Je zachycen na několika záznamech, jak nese těžkou nádobu, několikrát s ní musí zastavit, nese ji i na rameni... Na Šesté avenue zmizel ze záznamů.

Podezřelý ještě ve středu ráno nebyl zatčen. Dle policie se zřejmě schovává v Orlandu či Miami, "než se věci v NY uklidní". 




Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.