25. října 2020

Z tiskové zprávy českého výrobce testů: Falešná pozitivita je problémem testů na covid

Z tiskové zprávy českého výrobce testů: Falešná pozitivita je problémem testů na Covid-19: až 4,1% z provedených testů ukáže falešnou pozitivitu.

Sepsal Orgonet 25. 10. 2020

Český výrobce testů (nejen) na covid-19 GeneProof zveřejnil 8. 9. 2020 tiskovou zprávu s názvem Falešná pozitivita je problémem testů na Covid 19. Celá zpráva zde: https://www.geneproof.com/cs-cs/tiskova-zprava-falesna-pozitivita-je-problemem-testu-na-covid-19/t1122


Cituji odstavec o chybovosti používaných testů. 

"... Renomovaný výrobce diagnostických testů GeneProof z Brna podruhé v řadě uspěl zcela bez chyby a byl touto institucí zařazen do prestižní skupiny 17 nejvýznamnějších výrobců testů na Covid-19 na světě, jejichž testy srovnávané laboratoře nejčastěji používají. Ještě důležitější je ale skutečnost, že testy společnosti GeneProof uspěly v těchto srovnáních na 100 %, což se i v rámci této prestižní skupiny výrobců podařilo jen 4 výrobcům testů na světě. I druhé srovnání kvality testů na SARS-CoV-2 ale potvrdilo, že největším problémem současné diagnostiky Covid-19 je velmi vysoká míra falešně pozitivních výsledků, která dosahuje až 4.1 % ze všech provedených testů. Více než polovina renomovaných výrobců testů v tomto selhala, neboť jejich testy označily jako pozitivní i vzorky, které původce Covid-19 neobsahovaly.

Co to v praxi znamená? Například 4. září bylo v ČR reportováno rekordních 797 pozitivních pacientů při celkem 12 907 provedených testech. Při míře chybovosti, kterou ukazuje zmíněné srovnání QCMD, by jen následkem těchto chyb mohlo být mylně diagnostikováno 529 osob jako pozitivních. Se všemi důsledky, které jsou s tím spojeny. Tito lidé by byli neoprávněně posláni do karantény, byly by provedeny stovky nebo tisíce testů jejich kontaktů, byla by omezena jejich svoboda. Jestliže tato míra chybovosti je zjištěna u těch nejlepších laboratoří a výrobců, můžeme se tedy skutečně domnívat, že testování v ČR probíhá zcela bez chyb? Pokud ne, pak se takovou diagnostikou dobrovolně poškozujeme, vyvozujeme mylné epidemiologické a následně politické závěry, omezujeme se v cestování, poškozujeme ekonomiku."

Co znamenají 4,1% chybně pozitivních testů při dnešním počtu testů?

 V tuto chvíli je na stránkách Ministerstva zdravotnictví https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19 údaj, že 23. 10. 2020 bylo provedeno 44 215 testů. 

4,1% z tohoto množství znamená, že 23. 10. 2020 mohlo být mylně pozitivně diagnostikováno až 1812 osob, se všemi důsledky, které jsou s tím spojeny, viz citát z článku výše. "Tito lidé byli neoprávněně posláni do karantény, byly provedeny tisíce testů jejich kontaktů, byla omezena jejich svoboda."




6 komentářů:

  1. To, že SARS COV 2 je umělá záležitost (už z názvu, neboť na virus SARS je uděleno několik patentů) a Covid 19 je nevyhlášená válka, můžete rozporovat, nebo i zakázat. Na skutečnosti to nic nemění. Každopádně je to trestný čin (proti lidskosti) a to buď z úmyslu (dávám přednost), či z nedbalosti. Jediný politik, který se tomu velmi vtipně a moudře postavil je president Tanzánie. Jeho projev je na youtube. Jak si to vysvětlit? Kde jsou kompetentní mezinárodní organizace, kde je důkladné vyšetřování? Co na to všichni významní političtí představitelé včetně Ruska, kde jsou jejich vystoupení, krom vlažného poukazu představitelů států NATO na Čínu? Není tohle koordinované globální spiknutí proti světu a lidstvu?

    OdpovědětVymazat
  2. Rika se, ze az 90% pozitivnich testu jsou falesne pozitivni... 4.1 je hoodne konzervativni cislo.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den co můžeme dělat? Jak se bránit? Nikomu nejde vypočítat nesmyslná čísla pozitivních případů. Proč nás chtějí zlikvidovat. Co bude až odejde Prymula. Pomůžete mi zodpovědět otázky?

    OdpovědětVymazat
  4. S komentářem souhlasím, i když se domnívám na základě mnoha načtených informací, že procenta falešné pozitivity u nás používaných testů jsou ve skutečnosti vyšší!!! Testy jsou velmi citlivé, a tak zachytnou i malé součásti RNA viru, které rozhodně onemocnění nezpůsobí!!! Proto jsou tady ti "bezpříznakoví lidé" pozitivně vytestovaní... Když sám vynálezce PCR-testu - nositel Nobelovy ceny Dr. Kary MULLIS, PhD. sdělí, že jím připravený test nemá sloužit k lékařské diagnostice, ale slouží pro potřeby výzkumu, tak jak je možné, že se pořád vyhazují nemalé peníze za toto t.č. nesmyslné plošné testování??? V době, kdy nastává tak úděsné zadlužování??? Lidé nemají rádi, když z nich někdo dělá hlupáčky...proto se bouří a protestují...je to pochopitelné... A tak dochází zbytečně k šíření viru, který tady mezi námi prostě je!!! Očekávala bych vysvětlování bez arogance a trpělivé zprostředkování informací skutečnými odborníky!!! Bývalá VŠ-zdravotnice, nyní ve starobním důchodu.

    OdpovědětVymazat
  5. Neseďte, nekomentujte - ZDIELAJTE
    VÝZVA NAJVYŠŠÍM KRČMOVÝM KECALOM

    V krčmách je mnoho odborníkov na koronu, karanténu, testovanie. Ale Vďaka bohu, máme aj najvyšších poradcov ako sa segregácii a deleniu obyvateľstva na dve skupiny brániť.
    Pán Harabi, Chmelár, Čarnogurský ml., bloger Gdovin, Kollár a ďalší

    nekecajte, nerozdeľujte ľudí ale dodržujte zákon!!!
    Ak máte pocit, že je porušovaný zákon, ľudské práva, ústava, prestaňte už trepať do rôznych článkov a podajte oznámenia. STE POVINNÝ to urobiť, inak sa sami dopúšťate trestného činu. Kto má domnienku že niekde je páchaný trestný čin, je povinný to oznámiť.

    Doteraz ste neurobili nič, len kecáte a kecáte, rozčuľujete ľudí, pretože si uvedomujú svoju nemožnosť niečo podniknúť.

    OdpovědětVymazat
  6. Celáta proklatě lživá komedie je pouze o to,aby avčané pod lživou záminkou byli testem označeni cejchem šelmy a posléze dálkově ovládáni. Masírka ideologické diverze dokázali ovce ovládnout tak,že dobrovolně v ovčích rozestupech stojí frontu na testík a ještě za to platí. Obřezanci mají z toho .del...Osobně nosím respirátor dole na krku,jako korálek Svědku covidových a do hitlermarketu si ho nenasadím. Oni čumí a NEVIDÍ MNĚ,je to otázka vibrací. Jeden vrstevník v duchodovém věku bez roušky,pokud je vyzván,tak významně zamává obranným sprejem. Ale to je jiná vibrační liga. Tohle bylo na BITCHUTE,tak jsem to hodil i sem. ROZŠIŘUJTE. https://uloz.to/file/9cXXxCxvTu7k/varovani-pro-lidstvo-vakcina-na-covid-19-mp4

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.