31. prosince 2020

Vedoucí vědecká pracovnice WHO varuje: není žádný důkaz, že vakcína proti covidu brání přenosu viru.


Vedoucí vědecká pracovnice WHO (Mezinárodní zdravotnické organizace) varuje: není žádný důkaz, že vakcína proti covidu brání přenosu viru.


Zdroj: https://www.zerohedge.com/covid-19/who-chief-scientist-warns-no-evidence-covid-vaccine-prevents-viral-transmission

Zero Hedge, 29. 12. 2020
Překlad: Orgonet


Světová zdravotnická organizace WHO přinesla další matoucí výrok ohledně vakcíny proti koronaviru varováním, že „není žádný důkaz, abychom se mohli spolehnout na to, že očkování brání přenosu viru“. Uvedla, že lidé, kteří dostanou vakcínu, by měli nadále nosit masky a dodržovat veškerá pravidla sociálního distancování i doporučení k cestování.

Tento výrok pronesla hlavní vědecká pracovnice WHO Soumya Swaminathan, při pondělní virtuální tiskové konferenci.

Zdroj: https://twitter.com/i/status/1343620091695538179 




Po sociálních sítích výše uvedený koluje klip s jejím následujícím výrokem: 

"I don't believe we have the evidence on any of the vaccines to be confident that it's going to prevent people from actually getting the infection and therefore being able to pass it on”, says WHO Chief Scientist.
„V tuto chvíli si nemyslím, že máme takové důkazy o kterékoli z vakcín, abychom mohli mít důvěru, že brání tomu, aby lidé dostali infekci a předali ji dále.“ 

Samozřejmě bližší pohled na výsledky výzkumů Pfizeru a Moderny ukazuje, že studie vskutku netestovaly, zda vakcíny zabraňují transmisi viru; cílem zkoušek bylo zjistit, zda očkovaní pacienti vykazují symptomy covidu o podstatně menší četnosti než ti, kteří nebyli očkováni. To je vše. I když data mohou naznačovat, že přenos by mohl být nižší, nepochybně to zbývá ještě vyzkoumat.

Lékařka dále vysvětlila, že není žádný důkaz, který by napovídal, že ti, kteří byli očkováni, nebudou mít žádné riziko při cestě do ciziny, například Austrálie, s relativně nízkými počty covidu.

V tomto bodě by bylo žádoucí, aby WHO poskytla nějaké objasnění, které by poskytovalo větší kontext k vysvětlení této poznámky.

Ale domníváme se, že k tomu nedojde.

Proč? Protože větší kontext by mohl podkopat jistá tvrzení vládních oficiálů, že není absolutně žádný důvod zpochybňovat účinnost a možné vedlejší účinky (jak dlouhodobé, tak krátkodobé) spjaté s novými vakcínami proti covidu-19.





1 komentář:

  1. Autistické děti mají ve střevech stále bakterie spalniček po očkování. Jejich tělo se s nimi nevyrovnalo.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.