3. února 2012

Norman Bergrun: Důkazy mimozemské inteligence 2.

1. část přednášky zde: http://orgo-net.blogspot.com/2012/02/norman-bergrun-dukazy-mimozemske.html

Jeden kolega vědec nevěřil tomu, co jsem právě řekl, a tvrdil, že nemám správný obrázek. Správný je prý ten vpravo (viz obrázek níže). Vidíte, že na obou je ono podlouhlé těleso, nos směřuje doprava. Na snímku vlevo vidíte č. 1 – světlo pod nosem, vpravo chybí světlo. Vlevo vidíte texturu prstence z pentlí, na pravém je to jednolité. Č. 3 – vlevo je trochu vidět pentli (streamer), ale pentle produkující plazmu je vidět i vpravo. Na pravém vidíte i barvy plazmatu, a modrou pod záklanou, a levém ne. On nepochopil, že existují různé úrovně procesu. Existují 4 snímky této oblasti, a když se zpracovávají data, a na některém snímku jsou chybějící místa, snímky se položí na sebe, propojí se a vznikne jeden snímek, který se publikuje, a úrovně procesu tvorby prstence tam pak nejsou vidět. To ho spletlo.


Teď druhá strana chybějícího prstence – většinu popisků už znáte (viz obrázek níže). Je tam opět podlouhlý objekt, jeho emise (body emissions), které jdou do prstence, výfukové plyny (exhaust), světelný zdroj tentokrát nad prstencem (luminous source) z důvodu vysoké expozice. Věc, o které bych chtěl mluvit, je toroid (prstencový válec) na zakřiveném rameni, které jde nahoru. Kolem vodiče obsahujícího elektřinu se totiž tvoří toroid, protože kolem něj existuje magnetické pole.   

Tohle je příklad magnetického pole kolem válcovitého vodiče (obrázek níže). Vodič (conductor), tok proudu (current flow), soustředné magnetické pole. Toroid – prstencový válec ve tvaru americké koblihy s dírou uprostřed vytvářejí i letadla. Takže tu je důkaz, že objekt má elekromagnetické vlastnosti.


Vrátímm se k prvnímu snímku objektu vpravo, protože tam vidíte proudění nahoru. Vidíte kolmé proudy plasmy, které jdou odspoda objektu a protínají se v pravém úhlu. To je způsobeno také elektrickým polem. Kdyby tam nebylo, netvořily by pravé úhly. Takže tu začínáme chápat, že je to elektromagnetická záležitost.
A kvůli těmto dvěma vlastnostem říkám těm vozidlům EMV – elektromagnetická vozidla, protože to vystihuje jejich podstatu.

Tady (níže) vidíte průběh siločár kolem válcovitého elektrického vodiče, na kterých lze vysvětlit, proč jdou proudy vycházející od objektu kolmo – opět vlastnost elektřiny. (Pozn. Org.: detaily vynechávám – technici chápou, ostatní stejně ne.)

Video 4/7:

Když letěl Voyager 2 kolem Saturnu, proletěl prstenci. Je zajímavé, že měl na palubě detektor plazmy. Do té doby nikdo nepřiznal, že prstence obsahují plazmu. Prstenec měl mít tloušťku 10 mil a méně. Ano, prstenec může mít tuhle tloušťku, ale může být i hodně tlustý, podle toho, zda je nablízku EMV. Graf (níže) ukazuje průlet družice prstencem. Je tam časová historie jejího průletu plazmou. Přístroj pracuje s frekvencemi – rozezná plazmu o různých frekvencích udaných v decibelech. Podle toho se změří i tloušťka – vychází mi to až na 600 mil. To je velká vzdálenost. Je to důkaz, že prstenec může být pořádně tlustý – a důvod je, že Voyager proletěl blízko kolem EMV objektu. Kdyby tam objekt nebyl, Voyager by možná neviděl vůbec žádný prstenec. Bylo by to něco jako contrail z letadla, který se rozplývá, a naměřily by se mnohem menší hodnoty pro tloušťku. Takže tloušťka se velmi liší podle místa.

Dále je tu obrázek Průlet hvězdy (níže). Než jsem vydal Tvůrce prstenců, studoval jsem astronomickou literaturu, a našel jsem něco podobného tomu, co jsem měl já, pokud je to vůbec možné. Je to obrázek Saturnu s názvem Průlet hvězdy. Dva astronomové z Velké Británie, jejichž jména tam vidíte, pracovali každý v jiné laboratoři, a zpozorovali něco, co nazvali hvězdou, protože to vydávalo velmi intenzívní světlo, jak prolétá prstencem Saturna. Vidíte, že to proletělo stejnou oblastí prstence, kterou jsem vám předtím ukazoval. Proto se mi to zdálo velmi obdobné, šlo opět o divizi Cassini. Oba tam tedy viděli světlý objekt, a pak složili tento obrázek, a divili se, že proletět prstencem nedělalo žádný problém, a opravdu nad tím žasli. Byl to vlastně důkaz, že v prstenci A není nic. A není na tom nic divného, když víme, co pracuje v divizi Cassini ...

Tady je obrázek z Mirandy, to je satelit Uranu (níže). Nejprve jsem si myslel, že objekt 1 je součástí dlouhého objektu, který jde přes celý obrázek nahoře. Pak jsem si uvědomil, že jde asi o krátký objekt EMV. Můžete na něm vidět charakteristické rysy jako emise, projekce materiálu, a typický je i objekt 2. Ale co je důležité na tomto obrázku, to je č. 8 a 9, říkám tomu energetické rolky. Evidentně tato EMV mají možnost vytvořit jakýkoliv tvar, jaký chtějí. Pro mě jsou tyhle věci „zásobárny“ (stores), podobně jako mají vojenská letadla nesoucí třeba torpéda, a jejich pomocí mohou kontrolovat všechny emise v té oblasti. 
Mohou řídit svůj vzhled, podle elektromagnetických zákonů mohou mít tvar, jaký chtějí, nekonečné množství tvarů. Takže my si někdy myslíme, že vidíme různé objekty, ale ony všechny pocházejí z jediné jednotky. Mění tvar a velikost podle toho, co právě dělají. A to je velmi významná myšlenka: existuje jedna základní věc, která se ukazuje ve různých formách.


Jak se jeví tvůrci prstenců jako UFO? Jsou to velmi dobrá UFA. Vlevo nahoře je typický tvar pro EMV, když ukazuje vršek i spodek. Ale může taky ukazovat jen vršek a vypadat jako klobouk. Uprostřed je průřez kloboukem.

(Konec videa 4. Na pokračování se pracuje.) 

3 komentáře:

  1. Díky za tvou práci, Orgonete.
    Je to jako nejnapínavější sci-fi, co jsem kdy četla. S tím rozdílem, že tohle sci-fi není.:-)
    N.B.

    OdpovědětVymazat
  2. Velké díky za překlad a také za zveřejnění.

    OdpovědětVymazat
  3. Neviem čo su to za videa ale stale sa my zapinajú a neviem ich vypnuť.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.