21. prosince 2015

Jak Edison usmažil slona aneb Tajemství volné energie

Díky čtenáři za odkaz.


Jak Edison usmažil slona aneb Tajemství volné energie
Převzato: http://www.casopis-sifra.cz/jak-edison-usmazil-slona-aneb-tajemstvi-volne-energie/

10.9.2015

Může být energie zadarmo? Šifra neblouzní, když se takto ptá. Historie vynálezů je totiž poněkud jiná, než jakou jsme se učili ve školách. I budoucnost bude, doufejme, jiná, než založená na ropě a uhlí…


„Mým záměrem, a jsem si jist, že ho dokážu uskutečnit, není pouhé posílání zpráv, ale přenášení elektrické energie po celém světě. Jediná elektrárna o výkonu sta koňských sil by mohla pohánět stovky milionů zařízení!“ řekl vynálezce Nikola Tesla svému mecenášovi, oligarchovi J. P. Morganovi. Ten se vyděsil.

Uvědomil si, že z výroby energie, dostupné zdarma a pro všechny, neplynou zisky. Přestal projekt financovat, a geniální Nikola Tesla se tak rychle ocitl na mizině, propadl melancholii a jeho výzkum byl rozkraden. Bankéř John Pierpont Morgan byl totiž i vlastník monopolu na měděné dráty. Jakmile mu došlo, že Tesla nemá v plánu naplnit mu kapsy, podpořil raději jiné vynálezce, například Thomase Alvu Edisona či Itala Marconiho.

Marconi čerpal hned ze 17 Teslových patentů, a tak je dodnes v učebnicích ne zcela spravedlivě uváděn například jako vynálezce rádia. Stejně tak vychází z Teslovy práce radar či první vodní elektrárna na Niagarských vodopádech. Největší génius v moderních dějinách Nikola Tesla dále objevil systémy využívající střídavý proud, princip bezdrátové komunikace, neonová světla nebo moderní elektrické motory.

Tesla byl sice fantastický vynálezce, ale naprosto mizerný obchodník. Naproti tomu Edison, kterému bývá připisován například vynález žárovky – ačkoli ji vynalezl Heinrich Göbel, jenž však na rozdíl od Edisona neměl peníze na patentové řízení –, nebyl ani zdaleka takový vizionář, jak se o něm traduje. Spíš než vynálezce to byl tvrdý byznysmen, který zaměstnával nejlepší mozky a za to si řadu jejich nápadů běžel patentovat jako vlastní.


Když Tesla ohrožoval jeho technologii se stejnosměrným proudem mnohem lepším nápadem zahrnujícím proud střídavý, Edison zaplatil dětem z ulice, aby posbírali domácí mazlíčky. Nebohé pejsky a kočičky pak před zraky davů usmažil Teslovým přístrojem, aby ukázal, jak je pro běžnou domácnost nebezpečný. Dodnes lze zhlédnout na serveru YouTube i drastičtější video, jak takto Edison usmrtil dokonce slona.

https://youtu.be/VD0Q5FeF_wU


Ačkoli Tesla nakonec zemřel osamocen a bez patřičného uznání, jeho práce naštěstí nepřišla zcela vniveč. Včetně myšlenek o volné energii. Ty dosud zůstávají předmětem mnoha debat mezi tábory přívrženců a kritiků v řadách vědců i veřejnosti. Opravdu by šlo vymyslet generátor schopný vyrábět elektrickou energii tak, aby výstupní množství mnohonásobně převyšovalo to, jež bylo nutné před procesem dodat?

Nikola Tesla

Řada vědců to odmítá jako nemožné. Těm by ale bylo dobré připomenout, co se kdysi v oficiálních kruzích říkávalo: „Kovové letadlo vážící 350 tun přece nemůže létat, to ví každý!“ – „Nemůžeš sledovat někoho, kdo je tisíce mil daleko!“ – „Nejrychlejší způsob dopravy je na cválajícím koni.“ Zastánci výroby volné energie, jež by samozřejmě totálně přetvořila základy ekonomiky, se opírají o řadu představ: o získávání energie z „éteru“, využívání permanentních magnetů nebo efektivnější štěpení molekul vody. Vždyť celý vesmír nabízí nekonečné množství využitelné energie. Tak proč musíme tolik platit za dnešní „spalovací“ způsob výroby energie a ještě u toho ničit celou planetu?


Wardenclyffská věž

Wardenclyffská věž, vrchol Teslova života, byla vztyčena roku 1901. Sloužila jako laboratoř a blesky, vystřelující z kopule na jejím vrcholu, děsily okolí celé noci. Měla se stát centrálním bodem sítě věží, pokrývajících celou zeměkouli bezdrátovou komunikací na pohonu tzv. éterické energie. V mnoha ohledech napodobovala staré egyptské pyramidy. Stejně jako pyramidy stála Teslova věž na Long Islandu nad takzvanou „zvodní“. Vápencová zvodeň je vrstva propustné vodonosné horniny, jíž protéká voda například z deště. Prouděním v ní vzniká zemní proud a magnetické pole. Ionizovaný vzduch prochází šachtami do pyramidy či věže. Záporný náboj ze země se koncentruje na vrcholu stavby. Pomocí éterických vln, přijímaných z okolí, měla být věž připravena vysílat volnou energii do celého světa. Nikola Tesla se cítil vítězoslavně, když skupina investorů skupovala akcie podniku, který projekt stavěl. Netušil, že Wardenclyffská věž, ještě před dokončením, byla odkoupena jen proto, aby ji mohli zbourat a jeho sen pohřbít.



Vyvážené pole

„Máme dostatek energie pro přetvoření celé planety. A to není jen teoretické tvrzení, je to doslovná pravda. Máme světovou hojnost!“ tvrdí vynálezce Adam Trombly, který se snaží kráčet v Teslových stopách. V 80. letech minulého století sestrojil dynamo, schopné získávat elektrickou energii z okolního vzduchu. Napodobil svým zařízením magnetické pole Země. Stejně jako planeta, dynamo vytvořilo magnetické pole ve tvaru tzv. toru okolo rotujícího magnetu. Torus je vzorec proudění energie, v němž energie vstupuje jedním koncem, víří kolem středu a vystupuje druhým koncem. Dokonale vyvážené silové pole, samo sebe udržující a stabilní. Toto pole pulzuje a doslova nasává energii z okolí.

Vnitřní „kostra“ udržuje tuto unikátní stabilitu rovnováhou vektorů, o níž se můžete dozvědět například z práce slavného myslitele Buckminstera Fullera. Trombly byl, alespoň jak popisuje pozoruhodná kniha bývalého kanadského diplomata Jamese George The Little Green Book on Awakening či inspirativní dokumentární film Thrive, v roce 1989 pozván před výbor OSN i senát Spojených států, aby generátor představil. Medaile se ale nedočkal. Administrativa prezidenta George Bushe staršího mu ukázku sabotovala, neboť v poslední chvíli senátory odvolala k jakési nevýznamné schůzi, a později údajně zařízení zabavila! Příběh fyzika a ředitele Institutu pro pokroková studia v Aspenu Adama Tromblyho nebyl výjimečný. Špičkový vynálezce a zakladatel firmy Bedini Audio John Bedini se už před desítkami let zabýval Teslovým nápadem „zářivé energie“ a stvořil zařízení na dobíjení baterií, vytvářející více energie, než spotřebovalo na svou údržbu. V roce 1974 oznámil, že je hodlá prodávat ve velkém za velice nízkou cenu. Brzy nato byl údajně napaden v laboratoři a přinucen přísahat, že stroj nebude nabízet.

Kanadský vynálezce a výzkumník v oblasti antigravitace John Hutchison zase vymyslel baterie volné energie a použil Teslovu teorii tak, že se objekty vznášely ve vzduchu. V roce 1978 jeho byt navštívila policie, kde mu zabavila mimo jiné sbírku antických zbraní. Neoprávněně, jak rozhodl po dvou letech soud. Poté mu policie v roce 1990 zabavila vybavení laboratoře, když byl v zahraničí, ačkoli soud nařídil, že jej musí vrátit. Do třetice – neoznačení – policisté Hutchisonovo vybavení zabavili v roce 2000, pár měsíců poté, co natočil video s levitujícími předměty. Některé pokusy „šíleného vědce“ Hutchisona jsou k vidění například na YouTube.

https://youtu.be/vO-1l0lXR_U



„JEDINÁ ELEKTRÁRNA O VÝKONU STA KONÍ BY MOHLA POHÁNĚT STOVKY MILIONŮ ZAŘÍZENÍ!“

Tato tvrzení o napadení a jiné šikaně mají jednu potíž – z logiky věci se nedají nikterak spolehlivě prokázat a ověřit. I jinak příčetní lidé, kteří za sebou mají mnohdy impozantní výsledky a skvělé nápady, si mohou, například aby byli zajímaví, leccos přibarvit. Jak moc je ale pravděpodobné, že by se všichni najednou zbláznili a nezávisle na sobě si všechno vymysleli? Nebo se snad domluvili?

Kanadský „šílený vědec“ John Hutchison demonstroval například antigravitační „Hutchisonův efekt“, který zahrnuje i levitování těžkých předmětů. Skeptiky sice bývá vysmíván a napadán, jeho laboratoř se ale opakovaně stala cílem policejní razie.


Pokud ne, nabízí se jiná otázka: Proč jsou takto potlačováni lidé, kteří jsou zároveň označováni za neškodné blázny? A proč si jejich údajně nefunkční vynálezy namísto popelářů vyzvedávají policisté? Stejně jako když 7. ledna 1943 zemřel Tesla – o němž si přece jen nikdo netroufl říct, že je blázen – v pokoji hotelu New Yorker, tak celý jeho archiv odvezla FBI.

Moc energie

Je pochopitelné, že kdo má moc, ten ji nechce ztratit, nýbrž rozšiřovat. Pro lidi ovládající konglomerát těžařských firem a bank by volná energie znamenala nepříjemnou konkurenci. „Co by se stalo, kdybyste měli generátor o velikosti stolu, na který by kompletně běžel celý váš dům, bez inkasa a znečištění? Pokud byste ho jednou koupili, nestál by více než radiátor nebo klimatizace a vydržel by klidně 50 až 100 let. Úžasné, viďte? Ale ne pro tyto lidi!“ Steven Greer, původní profesí lékař, vede projekt Disclosure (Odhalení), který se již od roku 1993 snaží o přiblížení „zapovězených“ témat jako volná energie. Mluví stejně, jako mnozí další, o nebezpečí, potlačování i vyhrožování, s jakým se, zdá se, setká každý, kdo na této cestě poznání dojde dost daleko.

Přes 5000 patentů a vynálezů je podle časopisu New Scientist utajeno jen v USA

Podle Greera se nejprve volí metoda cukru, na bič přijde až eventuálně později. „Od roku 1992 mi byly nabízeny částky až do výše několika miliard dolarů. Když sem nekývl, vyhrožovali mi a zabili mé nejlepší přátele. Byl jsem popotahován a zesměšňován. Zhanobili můj dům. A víte co? Já ještě zdvojnásobuji svoji snahu,“ vyprávěl na jedné ze svých přednášek s názvem The Promise of New Energy, které jsou volně dostupné na internetu.


Volná energie 5x jinak

Zářivá energie, již využívá například zařízení Henryho Moraye, EMA motor Edwina Graye nebo zesilovací vysílač Nikoly Tesly. V současnosti vlastní švýcarská komunita s názvem Methernitha asi šest fungujících přístrojů, založených na této přírodní formě energie, kterou lze čerpat z ovzduší nebo získávat z obyčejné elektřiny.

Permanentní motory jsou konstrukcí Roberta Adamse z Nového Zélandu. Takové zařízení údajně odebírá 100 wattů elektřiny ze zdroje, přičemž generuje 100 wattů k dobíjení zdroje a zároveň více než 140 BTU (britská tepelná jednotka) za dvě minuty.

Superúčinná elektrolýza. V roce 1957 si Samuel Freedman z USA patentoval slitinu kovů, která spontánně rozkládá vodu na vodík a kyslík bez elektrického vstupu. To znamená, že tato slitina může vyrábět vodík z vody velmi levně.

Studená fúze. V březnu roku 1989 oznámili Martin Fleischmann a Stanley Pons z Brigham Young University v americkém Utahu úspěch ve vyvolání atomové fúzní reakce v jednoduchém stolním zařízení. Horká fúze je proces odehrávající se ve všech hvězdách. Za milionových teplot se atomy vodíku přestávají chovat přirozeně a namísto odpuzování se spojují v helium. Fúze je vlastně opak štěpení, ale studená fúze nevyžaduje milionové teploty. Dochází k ní, když se „setká“ kyslík a těžký vodík, zvaný deuterium, s kovy, jako jsou palladium, titan či nikl. Pro reakci je nutný spouštěč, například elektřina. Studená fúze, paradoxně vzhledem ke svému jménu, uvolňuje během reakce obrovské množství tepla, a nikoliv radiaci jako horká fúze.

Tepelná čerpadla a sluneční energie. Klasické tepelné čerpadlo najdete ve své lednici. Ovšem v ní je technologie využitá tím nejhorším možným způsobem. „Pumpuje“ teplo z lednice ven do okolního prostoru. Účinnost takového spotřebiče kulhá v tragicky nízkých hodnotách. Spojením tepelného čerpadla se slunečními kolektory lze však dosáhnout až desetinásobné účinnosti. Teplo se pumpuje do velkého podzemního absorbéru, udržovaného při teplotě 55 °F (12,78 °C); mechanická energie se získává přenosem tepla. Správně využité čerpadlo společně se slunečními kolektory se testovalo v 70. letech, kdy dokázalo vyrobit 17x více energie, než spotřebovalo. Takový generátor, napájený slunečními panely na jedné střeše, by mohl zásobovat menší městskou čtvrť.


Co bude dál?

Greer mluví nejen o svých vizích a volné energii, ale i o utajování kontaktů ze strany vlád s mimozemskými civilizacemi.

Samozřejmě nevíme, co z jeho tvrzení se zakládá na pravdě. Každý dnes může krmit své posluchačstvo všelijakými výmysly, to známe z médií moc dobře… Ať tak či onak, faktem je, že je více než 5000 patentů a vynálezů podle renomovaného časopisu New Scientist utajeno jenom v USA a ještě víc ve Velké Británii pod rouškou „ohrožení národní bezpečnosti“ a místo seriózního výzkumu leží v šuplících patentových úřadů.

Což samozřejmě neznamená, že každý, kdo se vytasí s převratným vynálezem, je génius. Jak říká doktor Greer: „Když jsme cestovali po světě a hledali funkční přístroje pro volnou energii, viděli jsme spoustu podvodů a křápů. Ale našli jsme i opravdové vynálezy.“ V posledním století se vynořila řada kontroverzních osobností a jejich vynálezů. Objevila se jména jako John Ernst Worrell Keely s novým zdrojem energie založeným na využití vibrací a rezonance, Alfred Hubbard se svým atmosferickým generátorem nebo Hans Coler a aparát na magnetickou energii. Většinu z nich zadupal čas, čelili odhalení podvodů i nezájmu veřejnosti. Možná jen nevyšla na povrch celá jejich studia, každopádně dnes visí na seznamu podvodníků.

Někteří z opravdových vynálezců narazí na potenciálně revoluční způsob nebo technologii, ale zmocní se jich zištnost. Leckdy své vynálezy přeceňují, aniž by do nich vložili dostatečné úsilí a výzkum. Přicházejí na trh nebo patentový úřad s neúplnými teoriemi, nedokončenými přístroji. Následně je čeká trpká srážka s realitou, a co mohlo být skutečným přínosem, skončí jako neúspěšný pokus o zbohatnutí.

Objevují se i nefalšovaní podvodníci. Klamou své zákazníky falešnými přístroji na volnou energii pomocí propagačních videí, nebo dokonce prodávají lidem bedny sešroubovaných koleček. Například v USA pochybný obchod se „zázračnými přístroji“ způsobil prudký nárůst nedůvěry ke všemu, co může znamenat alternativu klasické výroby energie. Svou roli v tom, že dál špiníme planetu a vysáváme si peněženky platbami za energie, samozřejmě hrajeme my všichni. Nezdá se, že by se veřejnost nějak aktivně zajímala o zásadní změnu způsobu výroby elektrické energie. Pro začátek by možná stačilo dát si práci a shromáždit informace, dnes tak lehko dostupné v knihovnách a na internetu. Otevřít oči.

Před sto lety Tesla narazil do zdi zneuznání a diskreditace. Jeho práci zabavila americká vláda, která později na základě Teslových poznatků vyvinula například HAARP, oficiálně stanici na výzkum počasí, podle různých konspiračních teorií naopak zbraň hromadného ničení. Je to pravda? Nebo výmysl? Kdo se začne o tyto věci zajímat, bude se muset prokousat řadou balastu. Ale taky narazí na informace, při kterých se mu možná… rozsvítí.


Podobné články, jako je tento nebo Wi-fi, problém, který nevidíme, a mnoho dalšího skvělého čtení najdete v časopise Šifra, který si můžete přečíst jak v elektronické, tak v tištěné verzi. Zakoupením tohoto jedinečného necenzurovaného měsíčníku, jaký tu ještě nebyl, umožníte jeho další vydávání i fungování tohoto webu. Poštovné a doprava jsou zdarma v České republice i na Slovensku, jak u předplatného, tak v případě objednání jednotlivých čísel – časopis vám dorazí v obou zemích až domů do schránky. Elektronickou verzi (oproti tištěné je o 25 % levnější) můžete číst na PC, mobilu či tabletu, ať už jste kdekoli, ihned po zaplacení v korunách či eurech jednoduchým způsobem přes platební bránu GoPay.  
Jan Petrák, Milan Vidlák

10 komentářů:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=4nKK4F2wq40&list=PLn7yQ71pNj37F2XO9esMdN7tCWXCum52D&index=80

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím vás přátelé a vkládám odkaz na velmi zajímavý článek podaný zcela srozumitelně. Vysvětluje mnohé a také vysvětluje, že pokud by někdo chtěl zbavit planetu kyslíku, pak jediná cesta je odstínit slunce. A modří už vědí…

    http://dfens-cz.com/spiritus-sylvestre
    Autora článku jsem se nedovolil a doufám, že nebude běsnit, že je jeho článek zrovna zde.
    Res

    OdpovědětVymazat
  3. Viděl jsem film Sirius od dr. Stevena Greera a opravdu to bylo šokující odhalení. Jeden z důkazů byl několika centimetrový tvor z Peru podobný mimozemšťanovy. Různí odborníci se shodli, že to byl živý tvor, který se dožil osmi let. V seriálu Vetřelci dávnověku jsou zase důkazy o dávných návštěvách mimozenšťanů na naší planetě, které tehdy nazývali bohy. Když jsem byl V Peru či na Bali viděl jsem některé věci na vlastní oči. Bohužel mocní nejsou ještě připraveni na to, až se to provalí a že těch civilizací mimo naší planetu je dost. Některé jsou hodné jiné zlé (šeiváci z kterými americký prezident Trumen podepsal v roce 1957 dohodu). A tajný spolek Majestic 12 musí vynaložit obrovské úsilí, aby se všechny tito věci neprovalili a zatajily či případní diváci umlčely.
    Uvidíme. Brzo se to provalí.

    OdpovědětVymazat
  4. To už víme, že Balkán je plný paradoxů. Produkuje génie i zločince mimořádných kvalit.

    OdpovědětVymazat
  5. Tesla a jeho žák Marconi byli členové the Order of the Star. Členové řádu se inkarnovali hlavně do dob zásadního významu. Např. stáli u zrodu první vlny renesance a byli jejími nositeli. Jejich esoterickým symbolem je grál vyrobený z nebeského kamene (tektitu) vltavínu pocházejícího z Plejád dle návodou od Blue Avians. Nyní jsme v době druhé renesanční vlny, která jde napřímo do Události. Tato druhá vlna započala v listopadu 2013 v souvislosti s otevřením portálu Aion. V okamžiku aktivace portálu Centrální Galaktické Slunce vyslalo energetický mimiimpuls, předzvěst Události. Tuto harmonickou vlnu přenášely vysoké vesmírné bytosti, párové duše Iona (šíří vědomí Bohyně z galaktického středu k méně duchovně vyvinutým planetám na vnější spirále Mléčné dráhy) a Aion (jehož záměrem je pomoc a dohled nad vystřídáním vesmírných cyklů). Končí 25 920 let trvající galaktická precese a vstupujeme do vyšší, světelnější, duchovnější fáze vývoje galaxie i celého vesmíru, do které nevstoupí nic nečistého, resp. provázaného s temnotou. A jsou zde i jiné tektity - Cintamani pocházející ze Síria. Fungují jako zesilující čočky pro záření z centrálního galaktického slunce a pro rozpouštění implantátů a pro rozpouštění závoje udržujícího pozemskou karanténu. Cintamani se mimo jiné nachází v portálu Untersberg v Alpách na německo-rakouské hranici. Kdysi to místo zabrala k.a.b.a.l.a a f.a.š.o.u.n.i., aby zneužívali energii světla ke svým temným cílům. Ale něco takového není možné, nyní je Untersberg vyčištěn a brzy bude vyčištěn celý svět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co to blábolíš proboha vzpamatuj se!!!

      Vymazat
    2. Prosím napište mi svůj kontakt mail, Skype na m.dodoss@seznam.cz děkuji

      Vymazat
  6. A guote from Johann von Goethe, 1812 y.: "The time will inevitably come when mechanistic and atomic thinking will be put out of the minds of all people of wisdom, and instead dynamics and chemistry will come to be seen in all phenomena. When that happens, the divinity of living Nature will unfold before our eyes all the more clearly."
    Informations for scientists: www.etheric.com

    OdpovědětVymazat
  7. Tak dnes je již naprosto jasné, že Nikola Tesla byl nadčasový vědec všech dob- nikdo jiný ho dodnes nikdy nepřekonal. Ovšem značně mě překvapil ten hajzl Edison, který neváhal nechat veřejně zabíjet kočky, psy a dokonce i slona, jen aby znemožnil génia Teslu. A o takových hajzlech, kteří všude kradli nápady a v podstatě sami nic nevymysleli, se děti dodnes učí ve škole? Byznysmen- nepatřil on nakonec k těm tzv. vyvoleným? To samé byl Einstein. Když si přečtete jeho životopis mezi řádky, tak v podstatě zjistíte, že to byl vlastně k budižkničemu. Většinu nápadů ukradl své manželce Milevě, nebo v patentovém úřadě, kde pracoval. Jaký to rozdíl proti Teslovi, který se projevoval geniálně již na školách a profesoři jeho nápadům nestačili.

    OdpovědětVymazat
  8. Super napsaný a věcne☺

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.