24. prosince 2015

Stará pověst: Když Slunce bylo Bohem

Děkuji čtenářce za odkaz na videa pro dlouhé zimní večery...


Podívejte se na video „Stará povesť: Keď Slnko bolo Bohom, 1.časť“ na YouTube♡♥♡♥♡doporucuji. . . jsou to 3 dily k laskavym dlouhym zimnim vecerum♡♥♡♥♡slunovratove objima Helena


Publikováno 18. 1. 2014
Prekrásny film o živote, zvykoch, múdrosti, statočnosti starých Slovanov a ich boji za slobodu.

"NIE JE HODNÝ BYŤ PRI MOCI TEN, KTO TÚTO MOC ZNEUŽÍVA"

https://youtu.be/F_CeUYnA0pM




https://youtu.be/moweb1Q-gUM



https://youtu.be/SD1QnlDxmCU

4 komentáře:

  1. ten fil som uz videl davnejsie. vtedy sim nepochopil. Ale nedavno, vdaka serveru tartaria.sk som ten film znovu pozrel a pochopil som ten dej filmu. odporucam ten film pozriet. da sa stiahnut z ulozto.sk s pozdravom Rosta

    OdpovědětVymazat
  2. Vánoce - Touto modloslužbou na čest královny nebes (Semiramis) se poskvrňovali i Bohu nevěrní Izraelité.
    „Ježíš - neboli Lucifer k nim opět promluvil a řekl: Já jsem světlo světa; kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života.“

    Mnoho lidí z věřících křesťanů oslavuje z upřímné víry o vánocích narození Ježíše Krista. Jak ale tento zvyk vznikl?

    Jak se tedy tento zvyk do křesťanství dostal? Mnoho obrácených křesťanů z pohanů se nechtělo vzdát oslav spojených s oslavami dne slunce, a tak se tyto oslavy včlenily i do křesťanských tradic.

    Pohané věřili, že jejich bůh slunce se každým rokem znovu rodí. Noc z 24. na 25. prosince pokládali za dobu narození boha slunce. Pozorovali totiž, že slunce po této noci stoupá denně výš a výše na obzoru a vykládali si to jako vzrůst nově narozeného slunečního dítěte.

    Na otázku položenou bývalému jezuitskému knězi Dr. Riverovi ve věci vánoc, odpovídá: „Bible říká: Jeremiáš 51,7 - Zlatým kalichem v ruce Hospodinově byl Babylon – opíjel celý svět. Národy z něj to víno pily, až se pomátly.

    Královna Babylonu Semiramis nařídila světu, aby oslavoval narození jejího syna „Tamuze“. Ten byl „bohem slunce“, tedy „Baálem“, představitelem satana. Dnem narození Baále Tamuze určila 25.prosinec (zimní slunovrat). Lidu řekli, že 21.prosince slunce - „Baál“ umírá. A v noci z 24.prosince na 25.prosince se opět vrací k životu a znovu se „narodí“. Pohané v tuto noc v zelených hájích zpívali do omrzení píseň „bůh se rodí, bůh se rodí“.

    Během staletí obětoval celý svět 25.prosince slunci pod různými jmény jako: Tamuz, Horus, Osiris, Sol atd. Byla to doba orgií, obětování dětí Baálovi, pití a veselí.

    Semiramis – královna nebes dále nařídila, aby lidé zavěšovali na zelené stromy malé kuličky představující boha slunce. Dějiny potvrzují, že lidé v této době zimního slunovratu pekli obrazy Semiramis s dítětem mužského pohlaví v náručí a slunečním kotoučem kolem hlavy. Také různé koláče či sladkosti, které spolu s ovocem a pochodněmi zavěšovali na zelené stromy v hájích.

    Touto modloslužbou na čest královny nebes (Semiramis) se poskvrňovali i Bohu nevěrní Izraelité . . .

    http://www.ovkscmfm.estranky.cz/clanky/zpravodajstvi/vanoce---touto-modlosluzbou-na-cest-kralovny-nebes--semiramis--se-poskvrnovali-i-bohu-neverni-izraelite.html

    OdpovědětVymazat
  3. Títo prežití Slovania - ach ako ďaleká cesta...,

    OdpovědětVymazat
  4. Nikola Tesla: Everything is the Light.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.