11. prosince 2015

Novinky: Islámský stát potřebuje internet a Evropa mu ho ochotně poskytuje

Jak je to zábavné, když česká MSM (mainstreamová média) v jakési slabé chvilce napomohou šíření protievropských, potažmo protiamerických alternativních informací (:-))). Článek byl dnes v 9 hodin ráno ještě na prvním místě hlavní stránky Novinek, pak si ale asi uvědomili ten propagandistický lapsus, takže ve 14.00, když jsem ho znovu hledal, byl článek již k nenalezení, zasunut v propadlišti dějin. Ještě že si nevymazávám tak rychle historii hledání, jinak bych do už nenašel. =Orgonet=


Islámský stát potřebuje internet a Evropa mu ho ochotně poskytuje

Dnes 5:24 - Berlín

Klíčovým nástrojem propagandy, verbování a zřejmě i koordinování teroristických útoků Islámského státu je internet. A jelikož džihádisté operují na územích, kde je webová infrastruktura z velké části zničena, nebo nikdy nebyla zavedena, musí být spojení zajištěno mimo jiné i evropskými satelity. Jejich majitelé by mohli spojení snadno přerušit, zjistil deník Der Spiegel a položil si otázku, proč to neudělají.



Dokumenty a informace, které německý list shromáždil, sice neprokazují, že evropští poskytovatelé internetového připojení teroristům web zpřístupňují vědomě, Spigel ale naznačuje, že tomu tak pravděpodobně je.



Sunnitští radikálové v ukořistěných obrněncích




K tomu, aby se někdo připojil k internetu v odlehlých a řídce osídlených oblastech Sýrie a Iráku, potřebuje satelitní přijímač. Ty jsou v hojném počtu k dostání třeba v turecké provincii Hatay, která se Sýrií sousedí.


Zničené město Homs v Sýrii
FOTO: Omar Sanadiki, Reuters

Byznys za stovky tisíc dolarů 

Obchod se satelitním připojením v této části Turecka bují a nabyl již gigantických rozměrů. Dva na sobě nezávislí prodejci a poskytovatelé satelitního přístupu k webu z města Antakya německým reportérům potvrdili, že mají v Sýrii asi 2 500 klientů, kteří jim měsíčně platí okolo 100 tisíc dolarů (asi 2,5 miliónu korun).
Tvrdí ale, že koncové zákazníky neznají a že internet poskytují „obchodním partnerům“.
Na územích okupovaných Islámským státem mohou satelity používat jen džihádisté. A očití svědci se shodují, že to dělají. Kdyby je neměli, zůstali by zcela odříznuti od okolního světa. Nemohli by tak děsit svět svými brutálními videi, plánovat sebevražedné útoky v Evropě a ani ze starého kontinentu lákat mladé zradikalizované muslimy.


Uvnitř Islámského státu
FOTO: Reuters

Satelity z Rotterdamu

Většina satelitních přijímačů (parabolických antén) proudí na Blízký východ přes Rotterdam, kde je třetí největší přístav světa. V Evropě také sídlí globální poskytovatelé satelitního připojení. Například francouzský Eutelsat, britský Avanti Communications nebo lucemburský SES.
Distribuční firmy pak od výše zmíněných gigantů kupují kapacitu jejich satelitů a předávají ji koncovým zákazníkům.

Znají polohu každého uživatele

Provozovatelé satelitů mohou zjistit, kde se nachází zařízení, které využívá jejich signál, protože je při instalaci antény nutné zadat souřadnice GPS. Pokud uživatel zadá chybné údaje, internetové spojení buď nebude vůbec navázáno, anebo bude mizerné.
A z dokumentů, které má Spiegel k dispozici, jasně plyne, že stovky satelitů jsou instalovány na územích okupovaných Islámským státem.

Proč je neodpojí? 

Odpojit připojení by přitom bylo záležitostí jednoho kliknutí. Jsou v zásadě tři možné odpovědi, proč už se tak dávno nestalo.
Buď poskytovatelé satelitního internetového spojení nevědí, že jejich služby pomáhají teroristům, protože se o to ani nezajímají. Nebo to vědí, ale stejně jim je to jedno. Anebo to vědí a data, která si teroristé vyměňují, předávají tajným službám.
Ani oslovení majitelé satelitů, ani tajné služby se k případné spolupráci nechtěli vyjadřovat.

jem, Novinky

14 komentářů:

  1. http://www.nwoo.org/2015/12/11/a-mame-je-strelci-v-san-bernadinu-byli-tri-bili-muzi-ve-vojenskych-mundurech/

    OdpovědětVymazat
  2. Stále to tam je - odkaz http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/388859-islamsky-stat-potrebuje-internet-a-evropa-mu-ho-ochotne-poskytuje.html

    OdpovědětVymazat
  3. https://www.youtube.com/watch?v=9VbNcMP89G0

    OdpovědětVymazat
  4. Evropske staty jsou staty humusu a debility. Kde jsou ti sikovni a rozumni lide z ANONYMOUS ???? Anonymous,proc nechcete pomoci obycejnym lidem a jejich detem ????????????? Prece moc dobre vite ,oco jde.... Prosim Vas za vsechny slusne lidi - POMOZTE !!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ako viete, že nepomáhajú, ste jedným z nich ?

      Vymazat
    2. Že by i oni byli nakonec součástí toho globalizačního komplotu nwo ?

      Vymazat
  5. na ně platí jediná srozumitelná medicina https://www.youtube.com/watch?v=wO816FH-_zE

    OdpovědětVymazat
  6. http://www.nps.gov/features/yell/webcam/oldFaithfulStreaming.html

    OdpovědětVymazat
  7. ubytovny pro ilegální diverzanty http://zena.centrum.cz/bydleni/fotogalerie/2015/12/02/opustene-luxusni-hotely-evropy-jde-z-nich-mraz-po-/#utm_source=atlasHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-5

    OdpovědětVymazat
  8. Anony.mus je cia tezko pomuze ze scela jasneho duvodu . Ma svy cile

    OdpovědětVymazat
  9. Článek jde na Novinky.cz normálně najít... Stačí napsat do vyhledávání islámský stát. Takže žádný článek k nenalezení. Samotného mě překvapilo, že tohle na novinkách napsali. V poslední době se toho objevuje čím dál víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dyť já tam píšu, že jsem ho našel na novinkách pomocí své vyhledávací historie, kdyby tam nebyl, taky by nemohl být ani tady.
      Jenže tím, že byl za pár hodin přesunut do hlubin novinek, ztratil šanci, aby si ho někdo přečetl. Normálně jsou nové články na první straně nejmíň den, i víc. (:-)))

      Vymazat
  10. Davam do pozornosti zasadni studii z roku 2002 (!!), ktera vysvetluje mnohe dnesni udalosti - v slovenstine:
    Patrick J. Buchanan: Smrť Západu, 2002 "Európania sú vymierajúci druh."
    - clanek zacina zhruba v 2/3 teto stranky:
    http://necenzurovane.net/volby2016/volby5.html

    Na toto tema navazuje i pan RNDr. Emil Pales, CSc. na slovenskem Svobodnem Vysilaci:
    https://www.youtube.com/watch?v=TYfM2FxJpnQ

    Tyto informace jsou pro Evropu v teto dobe zasadni, nebot od nich zavisi budoucnost (nejen) nasi zapadni civilizace, jak ji zname dnes.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.