23. května 2009

Bouřka, co odnáší střechy

Takhle vypadají odshora bouřky, co odnášely střechy, dělaly tornádo a různej další binec na severní Moravě. Opět je vidět dvojité díry, jako tasemnicové hlavičky s očičkama, které slouží ke šlehání. Obvláště si dali záležet na té nejvíc vpravo. V jižních Čechách se taky snažili, ale poved se takovej střední déšť ... (možná někde i shnilej strom spadl).

Pomoc je jediná: rozdávat, rozdávat, rozdávat!

10 komentářů:

  1. Můžeš pls. ukázat, kde ty dvojité díry přesně jsou? Vidím tam nějaké útvary, ale zajímalo by mě co přesně máš na mysli :) Jinak mě to přijde jako úplně normální mrak, nic podezřelého nevidím, ale možná jenom nevím co hledat.

    btw. v porubě to bylo celkem mírné, pár prudších úoryvů větru trvajících asi 5 minut, sousedce se ulomila větev ze stromu, a to bylo všechno ... vypadá to že CB + TB zabral :)

    OdpovědětVymazat
  2. Je rozumné předpokládat, že úplně všechno počasí je vytvářeno uměle a za nějakým cílem? K čemu by "jim" byla takováhle bouřka na Moravě?
    Pod ovládáním počasí si představuju něco s velkým trvalým cílem/případně určitým jednorázovým výsledkem (mlha pro maskování nějaké operace či podobně), ale ptám se: proč by museli za VŠÍM stát zrovna ona? Proč? Jak neuskutečnitelné by muselo být ovládat každý kousek nebe a proč by to dělali?

    OdpovědětVymazat
  3. Také by nebylo špatné přidat sem snímky bouřky ze dne 11.5.2009.
    Vznikla v okolí Lanškrouna a měla pravidelný 6 ti úhelník a další den později mezi brnem a prahou asi 9-12 pravidelných vyboulení v jednom místě opět pravidelný 9-12 bodový nenormální útvar.
    Fota mohu zaslat.
    whatis@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Bouřka 11.5.2009 vytvořena na Moravě měla 6 ramenný pravidelný úhelník.
    Pár dní na to Jih 9-12 bodů v kruhu tvoří body z kterých zase vzniká něco i tyto jsou nepřirozené.

    Bylo bvy dobré to sem dát , mophu poslat.
    whatis@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Slezská taktéž v pohodě. Pár shnilých větví, jinak pěkně zalilo a kroupy ani neshodily moc ovoce. Pred týdnem jsem obložil několik antén ... možná to pomohlo.T.

    OdpovědětVymazat
  6. Proč by to dělali? Vždy to má účel.. Páteční bouřka měla celkem ničivý charakter a přirozená rozhodně nebyla.. Byla vytvářena již dva dny zpět a směrovaná přímo na česko, chystám udělat prezentaci z družicových snímků, kde to půjde hezky vidět jak ji vyráběli...
    whatis: o ty snímky bych měl také zájem.

    OdpovědětVymazat
  7. Mám to včetně 2 satelitů z toho jeden je po 15 minutách.
    Nevím kam to mám zaslat, ani tady nikde na webu není mail
    whatis

    OdpovědětVymazat
  8. To whatis: Udělej si třeba účet na picasaweb nebo flickru, nahraj to tam jako veřejné album a pošli odkaz.

    OdpovědětVymazat
  9. Ach jo lidi, nejdříve by jste si měli naštudovat něco podrobnějšího o vzniku počasí a o fyzikálních zákonech a pak se zamyslet nad smyslem toho co tu píšete. Možná je pro vás jednodušší věřit těmhle věcem.

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám bouřku ráda, ale při tak silné bych se asi taky docela bála. Jediné, co mi trochu vadilo bylo, když nám při ní vypadl proud. V dnešní době jde ale vyřešit snad vše a to i tento problém. Koupili jsem si záložní zdroj , který využíváme, když nám elektřina vypadne.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.