21. října 2009

Nač se bát chemtrails, když se zabíjíme kouřením?

K tomuto příspěvku mě inspiroval dnešní článek paní doktorky Evy Králíkové, známé bojovnice za zákaz kouření. Velice jí fandím a text sem celý kopíruju. Všimněte si, že jen v ČR umírá na kouření 50 - 60 lidí denně !!

Když to srovnáme s tím, že při klimateroristické akci soustředěné na naše území (třeba letošní letní záplavy) zemřelo celkem asi 20 lidí, v tomto světle se pak naše aktivity zaměřené na ochranu proti chemtrails a klimatickým zbraním jeví jako docela směšné a zbytečné ...


Spousta lidí se bojí jedovatých chemtrails a zhoubného záření a umělých chřipek, ale někteří, až mnozí z nich, přitom sami kouří nebo kouření tolerují.

Vzpomenu zde na svou milou bývalou kolegyni, již zesnulou, která se při procházce po celkem čisté Vídni při pohledu na běžce v parcích kolem Dunaje zhrozila, jak mnoho jedovatých zplodin musejí asi vydýchat ... ona že by tam nikdy neběhala ... Svých nejmíň dvaceti válců denně se ale nikterak nebála. Dožila se 60, posledních 10 let života nepřetržitě kašlala, kouřit nepřestala, nakonec se udusila. Je jí velká škoda, byla velmi hodná a inteligentní, ale závislost je závislost ...


Bohužel my Češi jsme takový dětinský, prostomyslný, nepoučitelný národ, takže na nás nebude muset NWO plýtvat svými smrtonosnými vynálezy, my se brzy vyhubíme sami. Dva milióny lidí jsou již závislé. Jejich potomci jsou kouřením geneticky poškozeni, což vám lékaři neřeknou, ale velmi dobře to vědí léčitelé a homeopati, kteří s tím pak mají spoustu práce.


Léčitelé varují před kouřením ještě mnohem více než lékaři. I proto, že kouření se z hlediska vesmíru pokládá za sebevraždu. Předčasně svou vinou zemřelý kuřák se musí na zem opět vrátit, aby dožil to, o co si zkrátil život, ovšem v postiženém těle ... Nechápu, jak může někdo kouřit.


Lékařka: Na tabáku jsou závislé dva miliony Čechů

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/lekarka-na-tabaku-jsou-zavisle-dva-miliony-cechu/403777

vydáno: 21.10.2009, 09:53 | aktualizace: 21.10.2009 10:19

Praha - Na tabáku jsou závislé dva miliony Čechů, tvrdí odbornice na léčbu kuřácké závislosti Eva Králíková. Podle ní je tak závislost na tabáku nejčastější diagnózou v České republice. Mezi kuřáky je prý asi 80 procent závislých na nikotinu. Asi čtvrt milionu českých kuřáků je mladších 18 let. Průměrný věk, kdy člověk vykouří první cigaretu, je v Praze kolem deseti let, vyplývá z vyjádření Králíkové, která se dnes zúčastnila tiskové konference českého zastoupení Evropské komise k projektu Help - pro život bez tabáku.

Pasivní kouření znamená pro cévy téměř stejné riziko jako kouření aktivní (80 až 90 procent), varovala. Podle Králíkové by úplný zákaz kouření ve veřejných prostorách ušetřil ročně v ČR půl miliardy korun, neboť by o 15 procent klesl počet infarktů. Vyplývá to ze zkušeností zemí, kde již zákaz platí. Jedna hospitalizace člověka s infarktem vyjde v Česku asi na 100.000 korun, uvedla.

Zavedením nekuřáckých prostor klesá spotřeba cigaret asi o osm až deset procent - kuřáci omezí spotřebu, někteří kouřit přestanou a mladí nezačnou. V Irsku, první evropské zemi se zcela nekuřáckými veřejnými prostory, 96 procent obyvatel považuje zákon za úspěšný a 93 procent za dobrý. Kouření omezilo 60 procent kuřáků, uvedl podle Králíkové již dříve průzkum. Žádná studie z těch, které nepodporoval tabákový průmysl, prý neukázala dopad na pohostinský průmysl. Naopak poukázala na vzrůst příjmů i zaměstnanosti, upozornila Králíková.

Náklady na kouření v EU jsou 300 eur na osobu a rok, podle Králíkové to je kolem 80 miliard pro ČR na rok. Příjem z daní z tabákových výrobků je asi 35 miliard korun ročně. Ale kuřák by si místo cigaret raději koupil jiné zboží, peníze se z trhu neztratí, míní Králíková.

Podle expertů v ČR denně zemře na následky nemocí z kouření 50 až 60 lidí. Polovina kuřáků prožije v porovnání s nekuřáky život o 15 let kratší. Podle konzervativních odhadů prý ročně v ČR na následky pasivního kouření zemřou 2000 lidí.

Prevencí nemocí z kouření je vysoká cena cigaret daná zdaněním, důsledná ochrana před pasivním kouřením, veřejné vzdělávací kampaně, zákaz reklamy na tabákové výrobky, velká varování s obrázky na cigaretách a dostupná léčba.

Kuřáctví v Evropské unii každoročně způsobuje více než 650.000 úmrtí, což představuje každé sedmé úmrtí. Kampaň Help Evropské komise má oslovovat mládež a zvyšovat její znalosti o kouření. Na webu kampaně lze nalézt tipy, jak nezačít kouřit, proč přestat a jak se vyhnout pasivnímu kouření. Lze si zde také otestovat svou závislost.

Autor: ČTK
www.ctk.cz

5 komentářů:

  1. A co mi řeknete k tomuhle? :

    http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1225&pjmeno=&kredit=&p1=

    OdpovědětVymazat
  2. Jenom se směju, jsou to vyložené nesmysly.

    Např. k tomu, že plíce kuřáka vypadají stejně jako plíce nekuřáka: Dr. Králíková umožňuje všem svým studentům na LF, aby pitvali plíce kuřáka. Každý z nich viděl ten rozdíl, a je to prý velice hnusná pitva.

    Kdo to chce taky vidět, může si zagůglovat na "plíce kuřáka", nebo podívat se třeba sem:http://www.kurakovaplice.cz/index.php?strana=fotografie

    Další nesmysly bez komentáře. Český primitivismus v otázkách kouření opravdu nemá obdoby.

    OdpovědětVymazat
  3. No, řekl bych, že článek je napsán hodně nešťastně, ale určité věci v něm mají svoji logiku. Např. souvislost s jadernými experimenty a rakovinou mi přijde velmi logická a vysvětluje také, proč na ni umírají i nekuřáci. Ve zdravém prostředí je jasné, že kouření není, abych tak řekl, nutné. Ovšem nyní dýcháme tak znečištěný vzduch (hlavně pevnými částicemi, z nichž opravdu mohou být některé i radioaktivní), že si myslím, že umírněný kuřák má výhodu neboť jeho plíce jsou pokryty jemnou vrstvou hlenu, který pak vykašle i s případnými nečistotami. Naopak plíce nekuřáka tuto ochranu neposkytují a zanášejí se částečkami, které se do plicních komůrek zapíchnou a zůstanou tam a případně zahájí rakovinné bujení. Připadá mi to celkem logické. Mimochodem: Chemtrails jsme přece také nevěřili a zdálo se nám to absurdní. Co když umírněné kouření tabáku má pozitivní účinky na organismus? Alespoň tedy v kontextu, jež jsem výše nastínil.

    OdpovědětVymazat
  4. to Orgonet: Můj otec pracoval na soudní patologii na Albertově, ještě za totality (nechal toho kvůli rizikům spojeným s HIV atp.) a říkal že poznáte plíce pražáka a venkovana ale nepoznáte plíce Pražáka kuřáka a nekuřáka (pokud mluvíme o kouření do nějakých 20 cigaret denně. Ono je totiž opravdu jedno jestli k dýchání brzdových destiček, splodin spalování motorů, parfémům, kouřovým efektům diskoték, městskému prachu, pravděpodobně stále ještě azbestu atd. atd. atd. přidáte pár listů tabáku... nicméně kouření škodí a je to blbost. Ale třeba náboženství jsou obecně mnohem horší než jakýkoli cigára.

    OdpovědětVymazat
  5. Je hloupé srovnávat dvě naprosto odlišné věci a vyvozovat z toho nějaké závěry. Jedinou společnou vlastností obou jevů je, že oba škodí lidskému zdraví,což je vpodstatě běžné v desítkách dalších případů života lidí.
    Omlouvám se, ještě jedno mají společné.Oba jevy jsou fakt!!

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.