13. ledna 2011

MUDr. Lebenhart: Děkujeme - že odcházíte

Děkuji čtenářce za zaslání následujícího příspěvku, se kterým plně souhlasím a děkuji panu doktorovi Lebenhartovi, že to tak krásně sepsal. Pokud můžete, šiřte dál ... 
Najdete na stránkách dr. Lebenharta, které vřele doporučuji: http://homeopat.mypage.cz/


Děkujeme - že odcházíte

Čtvrtek, 30 prosinec 2010 13:43 MUDr. Tomáš Lebenhart

Krize našeho zdravotnictví vrcholí. Odráží krizi celé společnosti. Lékaři rozjeli na plno akci, kdy podávají hromadně výpovědi a v době ekonomické krize žádají mnohem více peněz. Jejich ministr je chápe, leč logicky není schopen jim pár miliard na mzdy přihodit. Má je vzít zemědělcům, živnostníkům, důchodcům, policajtům, má zrušit dotace na kulturu, na výzkum...?

Moji kolegové si patrně neuvědomují, že zoufalý, chronický nedostatek peněz ve zdravotnictví sami aktivně spoluvytvářejí. Filozofie technicko-chemické medicíny, kterou ctí a praktikují, vede v důsledcích k masivnímu finančnímu krvácení. Léčí takovým způsobem, že jejich pacienti stále docházejí na kontroly, berou drahé léky (čím dál víc) a podstupují nákladná vyšetření. Nikdy se však neuzdraví! Teď nemluvím o akutní medicíně. Tam je vše v pořádku. Životy zachraňovat umějí. Ptejme se však, proč k jejich ohrožení dochází... Proč imunita obyvatelstva včetně dětí je v katastrofálním stavu? Například onkologičtí pacienti, kterých rapidně přibývá, měsíčně ze systému odčerpají desetitisíce korun. Podobně tak lidé s autoimunitními chorobami, neurologickými degenerativními nemocemi i dalšími vážnými poruchami zdraví. Moji pacienti většinou nestojí zdravotní systém ani korunu! Podávám léky, které jsou inteligentní (pojišťovny je nehradí) a nejsou příliš drahé. A tito lidé se uzdravují nebo se alespoň jejich stav lepší - a to bez chemických léků. Paní Dana s roztroušenou sklerózou v péči klasické medicíny čerpala měsíčně zhruba deset tisíc korun a její stav se plynule zhoršoval. Nyní nečerpá nic a je prakticky zdráva. Medicínský systém je v těžké krizi a jeho dny jsou sečteny. Nelze jej do blízkého budoucna financovat. Zákonitě se zhroutí. V této situaci jeho představitelé žádají více peněz za svou práci. Pokud skutečně odejdou a západní Evropa o ně projeví zájem, zaplať pánbůh. Ano krize se urychlí a o to rychleji nastane nevyhnutelná a skutečná reforma. Ta bude hodně bolet (hlavně pacienty), ale jinak to nepůjde. Vždyť vy sami svým pasivním postojem tento systém podporujete. Málokdo se chce skutečně uzdravit. Chcete být prostě zdraví a rychle, že?

Stávající medicínský systém nenaplňuje základní lékařskou strategii - prevenci. Ta je naprosto zásadní. Pokud by fungovala, málokdo vážně onemocní a lékaři by pak mohli brát v klidu třeba 100 tisíc měsíčně. Prevence nejsou tzv. preventivní prohlídky, kdy se může odhalit např. nádor. To je včasná diagnostika. Prevence je něco jiného. Pokud funguje, člověk nikdy neonemocní. Interní lékaři svým pacientům doporučují margarín, pediatři mléko, čím více očkování, tím lépe... Strava v našich nemocnicích je doslova otřesná a extrémně nezdravá, někdy přímo zabíjející. Klasičtí lékaři se absolutně neorientují v metabolických typech, nedokážou určit pacientovi jeho individuální životosprávu. Na poli myšlení panuje naprostá tma. Lékaři sami s tím mají značné problémy. Denně těžce porušují odvěký medicínský zákon: Nemocného neoslabovat! Děje se pravý opak. Imunitní systém i psychika jsou soustavně decimovány již od narození.

Celé zdravotnictví je v područí farmakologického průmyslu, který jediný z celého systému profituje. A to giganticky. Tam končí vaše penízky, kolegové. A vy to denně podporujete, vy je tam sypete. Tak co vlastně chcete? Nerozumím vám. Vůbec vás nelituji, odejděte. Já tu zůstanu. Nabízím uzdravení, nabízím skutečnou prevenci, nestojím zdravotnictví nic. Co nabízíte vy? Léky, léky, léky... invalidní důchod...

Tak nad sebou neplačte a už se konečně zamyslete. Představte si, že máte porouchané auto. Zajedete k odborníkům (do značkového servisu) a oni provedou diagnostiku a auto poštelují. Za měsíc jste zpět, protože už to zase nejede. Každý měsíc se to opakuje a vy jen solíte a solíte. Přesně tak pracujete vy. Ve staré Číně lékař ručil někdy i svým životem za zdraví svých svěřených. V lepším případě byl vyhnán. Jistě, dnes je jiná doba a tato praxe je nemyslitelná, ale nemohu si pomoci, svou logiku i morálku to mělo.

MUDr. Tomáš Lebenhart
ordinace přírodní medicíny, Klatovy

18 komentářů:

  1. S tymto clankom uplne suhlasim.

    OdpovědětVymazat
  2. MUDr. Lebenhart má svatou pravdu. A ta prevence je ve skutečnosti velmi jednoduchá - je jí správná výživa.
    "Jídlo budiž tvým lékem, ne lék tvým jídlem."

    Ale jaká výživa je správná? Jak bylo řečeno v článku strava v nemocnicích je otřesná. Ale nejen tam! Velkým omylem dneška jsou propagované potraviny - celozrné pečivo, nízkotučné všechno, i ten margarín.

    Dovoluji si upozornit na stravovací zásady dr. Kwasniewského, polského dietetika. Ten úspěšně léčí tzv. civilizační choroby jako cukrovka, skleróra, artritída a vůbec všechny poruchy autoimunitního systému "pouhým" jídlem! Nazývá to Optimální dieta.

    Nebudu zde psát podrobnosti, najděte si je. Přečtěte si jeho knihu Optimální dieta (http://www.ulozto.cz/5530857/jan-kwasniewski-optimalni-dieta-pdf). Čtěte zkušenosti lidí, kteří se tak stravují.

    Osobně jím "optimálně" asi půl roku a je to jedna z nejlepších věcí, které mě potkali. Nikdy jsem se necítíl líp.

    OdpovědětVymazat
  3. Rád bych upozornil na pár faktů, které odpůrci akce "Děkujeme odcházíme" tak rádi opomíjejí:
    1) největší nákladovou položkou našeho zdravotnictví jsou léčiva, jimiž se však jednak plýtvá (viz. dopady na kvalitu vody) a dále jsou předražená (u řady léků je dosud cena odvozována od kursu 30 Kč = 1 EURo; místo generik se přespříliš využívají drahé "značkové" léky se stejnou účinnou látkou) - zde je prostor pro obrovské úspory a má ho v rukou státní aparát (zejména SUKL jehož zřizovatelem MZD je).
    2) zdravotní pojišťovny také prostředky na svůj provoz právě nešetří
    3) předražené nákupy techniky pro nemocnice (viz. aktivity MUDr. Ratha ve Středočeském kraji např. - doporučuji se seznámit třeba s kausou nákupu komunikační techniky pro M.B., kde se Rathův emisar snažil protlačit 8x předražené zařízení, nakonec uspěl tuším v Berouně).
    4) zmíněná akce není jen o penězích, ale též o nehorázném "nepořádku", který je v oblasti atestací a dalšího (povinného) vzdělávání lékařů

    OdpovědětVymazat
  4. Pan Lebenhart směšuje dvě věci: způsob léčení a nutnost udržet se při životě určitou výší platu a určitou mírou pracovní zátěže. Asi nepracuje v nemocnici. Lékaři v nemocnicích jsou totiž zaměstnanci a nemohou výši svého platu ovlivnit přímo.

    Soukromí praktičtí lékaři jsou zase ovládáni pojišťovnami -- takže taky nejsou tak moc soukromí. Pojišťovny jim v podstatě diktují způsob léčby.

    Média rozmázla především to, že lékaři žádají více peněz. Jenže média pomíjejí, že to není hlavní požadavek. A úplně pomíjejí zdůraznit, že se nemá jednat o peníze, které by z rozpočtu byly přiděleny navíc.

    Existují odhady, že 60 miliard ročně jde ve zdravotnictví jen na korupci (předražené nákupy, služby kamarádských firem manažerů nemocnic apod.) Platové požadavky lékařů představují v tomto čísle naprostý zlomek.

    Dokud budou lékaři v otrockém postavení, přetíženi, do té doby nebudou mít ani čas uvažovat o alternativní léčbě. Jakkoliv může mít pan doktor Lebenhart pravdu co se týká způsobů léčení, mám pocit, že jde spíš o vyjádření jeho ega nebo o reklamu na jeho ordinaci přírodní medicíny.

    OdpovědětVymazat
  5. To pepr : přikláním se k Vašemu názoru. Znám problematiku nemocničních lékařů zblízka (35 let práce ve zdravotnictví, z toho 10 let ve fakultní nemocnici). Kadiologii máme na špičkové úrovni, co chirurgie, ortopedie, ORL atd..? Zdaleka ne všichni lékaři jsou v područí farmakologického průmyslu. Ne všechno se dá léčit jen pomocí alternativní medicíny. Všichni lékaři by měli spolupracovat pro blaho pacienta..

    OdpovědětVymazat
  6. Velmi přínosný článek.
    Jsen veganka a nevím, co je být nemocen. Vyloučit živočišné produkty, které jsou plné skrytých nemocí zvířat, pesticidů, antibiotik, hormónů, jíst více než 50% stravy v syrovém stavu (ovoce, zelenina) je nejlepší prevencí, kterou má každý ve svých rukou. Neinformovanost o dostatečné výživě veganského životního stylu je enormní. Nedovedu si představit, že bych se musela stravovat v nemocnici. Zelenina tam schází a přitom je tak potřeba enzynů a vitamínů.
    Kéž by lékaři nejen léčili, ale i uzdravovali. Kéž by bylo na prvním místě Hyppokratovo rčení, jež je v přísaze: „Jídlo budiž tvým lékem....“
    a „Své zdraví má člověk na svém talíři.“

    OdpovědětVymazat
  7. Opravuji:kardiologii.

    OdpovědětVymazat
  8. Pro Pana Optimálního:

    Zajímalo by mne, jak se dlouho podle předkládané diety stravujete? Koukla jsem, co to je a přímo mě to vyděsilo! Jsou to v podstatě samé živočišné bílkoviny! Ovoce se nedoporučuje atd.

    Zkuste si pro zajímavost přečíst knihu Čínská studie od Dr. T. Collina Campbella. Celá bichle pojednává o jeho 40-ti letém výzkumu v oblasti výživy a zjistil, že živočisné bílkoviny (maso, vejce, mléko) způsobují civilizační nemoci. Jakmile se dostávalo množství k 10 a více procentům. V oblastech, kde je minimální spotřeba těchto bílkovin, byli lidi zdraví, v porovnání se Západem, kde jsou tyto hodnoty silně překračovány a důsledky vidíme všichni a všude.

    Takže prosím opatrně s masem a spol. nehledě na to, že se zvířátka nejedí, páč jsme světelné bytosti...

    OdpovědětVymazat
  9. Ano přátelé, pokud budete jíst živou rostlinnou stravu, s plnou dávkou enzymů, vitamínů a veškerých živin, nám určenou přírodou, nebudete potřebovat lékaře ani léky. Výjma úrazů a pod..
    Mám to vyzkoušeno na sobě a na lidech v mém okolí, navíc jsem touto cestou uzdravil i pár lidí a to nejsem lékař..
    Nejlepší na tom je, že důkazy, že to funguje postřehnete každý další den, kdy se začnete takto stravovat přímo na svém těle:-)
    Doporučuji začít touto knihou a přeji vám jasnou mysl a zdravý úsudek při četbě;-) Karel Nesvadba
    http://vitarian.cz/ebooks/walker-zdravi_a_salat.pdf

    OdpovědětVymazat
  10. Nedá se jíst uniformě, každý jsme jiný, ač evropané, přesto jsme každý jiný typ a pocházíme geneticky z jiných koutů světa. Promíchaly nás války, exody,stěhování národů atd.
    Proto nelze propagovat jen to nebo ono, tělo každého člověka si samo řekne, co jíst a co nejíst.
    Nejblíže byl parvdě páter František Ferda, který říkal: "Jíst jako vrabeček..tu zobnout, tam zobnout, od každého trochu."
    A nezapomínat na půstík! Stačí 1x týdně.
    Prnc

    OdpovědětVymazat
  11. Znám pana doktora z Železné Rudy, měli jsme několik zajímavých témat k popovídání,bylo to v době kdy i já přecházela na léčení jinými metodami, poradil mi s léčením kočičáka, škoda že pak odešel, tam ale byli asi všichni zdraví, i já se tam dala každý rok dohromady. Tak vím, kde ho hledat, že se neztratil úplně, mám radost, že o něm vím. Jinak pozor na výhradně syrovou stravu v tomhle studeném počasí.

    OdpovědětVymazat
  12. Jím syrovou stravu již několik let a osvědčila se mi "v tomhle studeném počasí". Pročistila mi lymfatický systém, cévy, vlásečnice, takže se mi hezky prokrvují končetiny až do konečků prstů a mám je v zimě teplé. Játra má pročištěná, takže pracují jak mají a ohřívají celý organismu i při velkých mínusuvých teplotách.

    Toto vše je z praxe, takže rady typu "pozor na výhradně syrovou stravu v tomhle studeném počasí" nepovažuji za seriózní od člověka, který to nikdy nezkusil, anebo jen krátce a efekt se nemohl za krátkou dobu projevit, protože pročištění těla trvá několik měsíců. Nebo zná jen teorii z ajurvédy a podobně.

    OdpovědětVymazat
  13. Vyšla nová zajímavá kniha nahlédající do triků, jak pharmaceutický průmysl vyvolává u lidí falešný dojem, že trpí nemocemi, na které je třeba (nejlépe doživotně) brát jejich lék.
    Knihu napsal bývalý šéf velkého pharma koncernu, který údajně prozřel, když se setkal se součsnou formou "léčení" u jeho vlastního syna...
    http://osud.wordpress.com/2010/12/28/vedlejsi-ucinek-smrt-recenze-knihy/

    OdpovědětVymazat
  14. Panu Nesvadbovi,zapomněl jste na obsah pesticídu,kde na tu zdravou stravu chodíte,dnes už není ani tá obyčejná tráva bez různého svinstva která nám padá na hlavu v podobě deště.

    OdpovědětVymazat
  15. To 25.1. 13:30

    Zdravou stravou se myslí i kombinace potravin, jestli je plná enzymů a vitamínů.

    Pesticidy jsou skoro ve všem, v mase, mléce, jogurtech, chlebu, sýrech, salámech, zelenině atd., ale rozedíl je v tom, že pokud jíme výše zmiňované, tak nám to v teplné úpravě škodí.

    Jíme-li vše v přírodním stavu, chemie v jídle tolik nevadí a tělo si s tím umí poradit, takže z toho hlediska je v dnešní době výhodné jíst ovoce a zeleninu ve stavu před tepelnou úpravou bez průmyslově vyrábených potravin neboli otravin.

    OdpovědětVymazat
  16. Pan doktor vůbec neví o čem píše a nebo píše o tom jak se chová on vůči pacientům,jak znich tahá peníze za nic.Ale lékaři který chtěli odejít tak právě tohe nechtěli aby zdravotní pojišťovny tahali z lidí zbytečně peníze.

    OdpovědětVymazat
  17. S panem doktorem souhlasím. Kdyby každý lékař začal sám u sebe, bylo by nás nemocných daleko méně. A bylo by dobře honorovat lékaře podle zdravých pacientů, určitě by pak uplatňovali správná stanoviska. Ve staré Číně musel lékař mnohdy za zdraví pacienta ručit svým životem. Zkusme se nad tím aspoň zamyslet.

    OdpovědětVymazat
  18. Soukromí praktičtí lékaři jsou zase ovládáni pojišťovnami -- takže taky nejsou tak moc soukromí. Pojišťovny jim v podstatě diktují způsob léčby.

    Hm, podívejte i za krize ti vaši praktičtí lékaři berou tak 100, 120 tisíc měsíčně. Většina tzv. obvoďáků je soukromá a peníze dostávají dvěma oficiálními cestami.
    r.m.
    1. kolik udělá výkonů, tolik dostane bodů. Bod má hodnotu více než jednu korunu, ale je pohyblivá 1,20 nebo 1,10, bývala 1,05 i 90 haléřů
    2. Kolik má pacientů
    Jde o tzv. kapitační poplatek (kolik má stálých pacientů). Vzpomeňte na monarchistickou daň z hlavy)
    Každý stálý pacient je zaregistrován, za každého registrovaného dostává (momentálně)60 Kč měsíčně.Čím míň takový pacient svého obvoďáka navštěvuje, tím líp.
    Prúměrně každý obvod navštěvuje zhruba 1200 až 1700 pacientů.
    Příjem z kapitačních plateb od vašich zdravotních pojišťoven je druhá polovina výdělku "obvoďáka", bývá to tak fifty většinou.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.