9. ledna 2011

Zvláštní objekt zachycený radarem nad místem úhynu ptáků

Nad  Beebe v Arkansasu, kde spadlo na Silvestra z oblohy první hejno mrtvých ptáků, zaznamenala meteorologická služba ve stejnou dobu ve výšce 1570 stop na radaru zvláštní objekt, odrážející se jako srážky. Jenomže tam ani nezapršelo... Ptáci v ten den údajně létali nízko, a radar by ani nedokázal  hejno ptáků zobrazit. Takže co to je? Nějaký zvláštní druh energie, který se odrazil na radaru?  Nikdo neví. Americká státní meteorologická služba nemá vysvětlení.
O tom všem mluví anglické video, které najdete na odkazu: http://bcove.me/pqvqs1h5 
Americká armáda by asi věděla, ale neřekne ....

8 komentářů:

  1. Vypadá to skoro jako konvektivní vývoj při bouřce, akorát že nějakých 550 metrů výšky je na konvektivní oblačnost dost málo. Zobrazovací schopnosti radaru bych nepodceňoval, ty naše za vhodných podmínek zobrazují i automobily nebo větrníky na horách (což tenhle případ není). I když hejno ptáků by rozhodně nemělo tyhle rozměry. No počkáme si, s jakou další teorií kdo přijde. Mimochodem, jakým způsobem radar zobrazuje jiné druhy energie?

    Verthandi

    OdpovědětVymazat
  2. Pošli raději svůj profesionální komentář Státní americké meteorologické službě, která rovněž hledá odpověď na tuto otázku, a můžeš se jich rovnou zeptat na to zobrazení energie, neboť i tato spekulace pochází od nich, viz video.
    Ta konvektivní oblačnost je pravděpodobně taky napadla, soudě z toho, že o ní mluví na polovině toho videa (:-)))

    OdpovědětVymazat
  3. No, tak jsem si prošel všechno, co je k případu asi dostupné. Nejbližší radar je v Little Rocku (na závěru sekvence je vidět kolem něj klasické rušení), neidentifikovaný jev se opravdu nachází v okolí města Beebe. Bohužel jsem nesehnal žádný snímek, který by zachycoval širší okolí - jednou z možností totiž je, že se jedná o falešný odraz/obraz vzdálené bouřky, které se vyskytovaly v té době dál směrem na SV (tam byly ty tornáda).
    Další možností je, že radar zachytil reálný jev, pak by se mohlo jednat o nějaký únik něčeho z povrchu (koukal se někdo, jestli není v okolí nějaká chemička/průmyslový podnik)? Ono pak pokud má majitel nadupanou prkenici se nic nemusíte dozvědět i tak, že.
    Rozhodně ale nemůže zachytit žádné "exotické" energie, které jsou mimo jeho rozsah detekce. A bude armáda tak blbá, aby podnikala tajný pokus tak, aby ho zachytili civilní zařízení?

    Závěr: je to zvláštní, ale je dost dalších logičtějších vysvětlení, co se mohlo stát.

    Verthandi

    P.S. Už jsem narazil i na teorii, že to byl test mimozemské zbraně za účelem jejího "vyladění" před použitím na lidstvo :D

    OdpovědětVymazat
  4. Možná lze hledat vysvětlení,v neobvyklém chování měsíce http://www.youtube.com/watch?v=cqxHj5oF0Ww, další souvislost vidím i v vyšších hodnotách rychlosti slunečního větru,který dosahuje již min. týden rychlosti přes 500 Km/s,zajímavé jsou i hodnoty elektronů (nejsem odborník). http://sohowww.nascom.nasa.gov/home.html http://www.n3kl.org/sun/noaa.html. Osobně,zatím,tyto ukazatele nepovažuji za příčinu. Pavel

    OdpovědětVymazat
  5. Taky mě napadá spousta logických vysvětlení. Verthandi už všechno co si myslím i já řekl. Těžko si dokážu představit že by se nechala armáda při nějakých pokusech nachytat civilním radarem. Kdyžtak by ho na tu dobu minimálně odstavili a věřím tomu že by to zvládli levou zadní.
    Taky ten odraz mohlo být i to samotné hejno - někde jsem četl že tam takhle létají statisíce ptáků.
    Stejně tak by se dalo uvažovat o nějaké neznámé energii, která mohla způsobit lokální nahuštění atmosféry a tím i způsobit odraz.
    Takových teorií se dá vymyslet stovky a myslím že tohle nikdo nikdy neobjasní.

    OdpovědětVymazat
  6. Jenom poznámka k hromadným úhynům. Je mi divné, že se smrt týká vždy stejného druhu živočicha. Jako by to bylo cílené a selektivní. Což by bylo lepší nedomýšlet.

    OdpovědětVymazat
  7. A můžete mi někdo říct, co to jsou za ptáci, co létají v noci? To snad dělávají pouze sovy, ne?


    Guess

    OdpovědětVymazat
  8. Jadro zemi, neco neni vporadku.
    Severni a jizni pol se vystridaji (+/- na -/+).

    Ocekavane: - Porucha v siti mob.komunikace.
    -Kolabs v zemske atmosfere.
    - Statelity a t.d. vse co zavisi od zemske pritazlivosti.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.