18. září 2016

Podvod: Video kolapsu Hillary Clintonové, které údajně náhodně natočil Čech Zdeněk Gazda, je 100% inscenované a digitálně upravené. Hillary je figurína. Dodatek 19. 9.

Fake: Video kolapsu Hillary Clintonové, které údajně náhodně natočil Čech Zdeněk Gazda, je hrané
Sepsal Orgonet dle zdrojů uvedených v textu.
18. 9. 2016


Český emigrant Zdeněk Gazda, žijící v USA, si vydobyl slávu sahající až do Česka, když údajně náhodně natočil a na twitteru zveřejnil video, na němž 11. září 2016 kolabuje Hillary Clintonová před nástupem do svého auta. (Viz např. https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/417998/cech-tocil-kolaps-clintonove-netusil-co-to-zpusobi-a-dostal-26-tisic-zprav.html)


To video (viz níže) je tak čisté, neroztřesené a natočené z tak příhodného úhlu, že se mi hned nezdálo, že by to bylo dílo náhodného kolemjdoucího natáčejícího nečekanou scénu na mobil. (Dle nedávných zkušeností jsou ta vzácně zveřejněná amatérská mobilní videa z různých inscenovaných událostí nejasná a roztřesená, a většinou braná i na výšku - viz Nice, Bataclan, atd. - aby nebylo nic vidět). (Ale tady zřejmě mělo být v rámci možností co nejlépe vidět.) A navíc, že by ochranka nezasáhla a nechala ho z takové blízkosti natáčet materiál kompromitující vrcholného politika???? Ten pan Gazda tam byl na tu scénu určitě připraven, a měl jistě i stativ... což již samo o sobě by znamenalo, že celá ta scéna je hraná, falešná.

Někteří bystří youtubeři si také okamžitě povšimli, že se na youtube kanálu jistého Brazilce současně objevilo ještě jedno video stejné scény, avšak zabírané z druhé strany. Přitom, jak si jistě povšimnete dle detailů, nepochybně nejde o "zrcadlové promítání" téhož videa, ale točili zřejmě dva lidé, každý z jiné strany...

Mezi oběma záběry je však jeden obrovský rozdíl: zatímco na snímku Čecha Gazdy přijíždí auto pro Hillary z levé strany, na snímku druhého "náhodného kolemjdoucího", Brazilce, auto při téže scéně přijíždí z pravé strany!!! 

Video: Jedno z videí kolapsu Hillary je fake.
https://youtu.be/sOYI2f5QICQ



Jaký je účel této inscenace? Kompromitovat Hillary? Pomoci Hillary? Kdo ví? Spíš ale jde o nějaký neznámý "vyšší účel". Proto není ani jasné, zda oba takto okatě se lišící snímky prozrazující inscenaci byly zveřejněny schválně, nebo zda jde o nechtěný únik. Že by ten směr auta spletli při digitální úpravě? (Škodolibě si raději myslím, že se jim něco vymklo kontrole (:-)) )

Herci jsou v obou scénách stejní, ale všechny detaily nejsou stejné. Například na snímku Gazdy je hodně diskutován záhadný detail, při němž z nohavice Hillary vypadne jakýsi malý kovový? předmět. (EyeSpy však digitálním rozborem ukazuje, že stejný "předmět" se současně ukazuje i u nohy vedle stojící ošetřovatelky, takže je to spíše produkt digitální manipulace videa, více zde.)



- Video Brazilce z pravé strany zase lépe ukazuje "padání" Hillary při nástupu do auta.

Pokud jde o postavu Hillary ve scénce, někteří youtubeři se dohadovali, zda náhodou nejde o její zatčení, protože její postava opřená o patník má ruce za zády, jakoby v poutech, což je divná pozice pro osobu, které je zle; když je vlečena do auta, je slyšet kovový zvuk, připisovaný uvolnění pout. Hillary dle nich nemusela padat v kolapsu, ale bránila se vlečení do auta...

Já myslím, že Hillary na tomhle filmování vůbec nebyla. Ta postava, která se opírá o patník, mi ze všeho nejvíce připomíná umělou figurínu. Figurína se opírá dozadu, ruce má bezvládně podél těla, prostě proto, že je to neživá figurína (proto si někteří mysleli, že Hillary má ruce za zády, možná v poutech). Hlava je v prodloužení těla, čili "štajf" v záklonu: člověk, kterému je zle, by tu hlavu asi takhle namáhavě nedržel... Všimněte si také, že když se chystají táhnout postavu do auta a trochu do ní strčí, ta se celá třese, prostě jako figurína...  zvedají ji celou jako panáka ... taky je na Hillary nepřiměřeně štíhlá...

Dodatek 21. 9.: Dnes jsem přišel na video potvrzující me pozorování o figuríně: https://youtu.be/1v9aonOZ0_g

Masmédia houfně (a prý za slušné prachy) přejala video Zdeňka Gazdy z twitteru, manipulujíce veřejnost takto: vida, klíčové záběry, které obletí celý svět, nemusejí pocházet od profesionálních novinářů, ale může je natočit na mobil kdokoliv - i kolemjdoucí emigrant ze zaostalé země - takže proč ne příště i vy!!! (:))))
(Líbí se mi, jak česká média tuto záležitost prezentují jako úspěch/zviditelnění Česka; nemohou ovšem vědět, že byl pro tuto práci tajnými službami najat mimo jiné také proto, že má zázemí v zaostalé zemi (:-)))


Kdo je Zdeněk Gazda? 

Autor níže uvedeného videa zjistil, že Zdeněk Gazda na svém twitterovém účtu vystavil ještě další záběry z ceremoniálu 9/11, a to z těsné blízkosti čelných politiků, včetně Hillary Clintonové (ve videu se říká "v těsné blízkosti všech těch zločinců" (:-)) )



Jak jinak by ty snímky mohl pořídit, kdyby nepatřil do novinářského poolu?
Jak jinak by vyfotil Hillary Clintonovou (či její dvojnici?) na cestě k odjezdu, kdyby ji nesledoval jako presstitut (viz níže)?




Závěrem je, že Zdeněk Gazda na ceremoniálu prostě patřil k médiím, k novinářskému poolu (tj. omezený počet novinářů na události, kteří jsou však povinni své informace a záběry poskytnout zdarma všem).

Ukázky z jeho facebooku a twitteru dokazují, že se profesionálně se svým synem zabývá natáčením videí.

Jeho přítomnost u hrané scény kolapsu nebyla náhoda, byl tam pracovně - na objednávku.

Otázkou je a asi i zůstane, proč loutkovodiči Hillary Clintonové (anebo snad její odpůrci?) považovali za nutné toto hrané video natočit/digitálně upravit a rozšířit na veřejnosti.

V diskusi k videu se někteří domnívají, že to Hillary nechala natočit, aby vzbudila lítost veřejnosti a získala aspoň nějaké sympatie. Jiní zase myslí, že když vidí, že její šance na zvolení se stále zmenšují, chce odejít ze scény "bez ztráty tváře".

Já netuším, proč to udělali, ani jedno z výše uvedeného se mi nezdá. Ale rozhodně jde o nějaké podivné "vyšší" zájmy.

Důkazy o Gazdově příslušnosti k zaprodaným médiím (potažmo k práci pro tajnou službu a/nebo ochranku) jsou doufám srozumitelné i bez překladu videa.

Druhá část níže uvedeného videa řeší otázku dvojnice, která se ukázala novinářům dvě hodiny po kolapsu Hillary před bytem své dcery Chelsey Clintonové, naprosto fit, o 10 let mladší a o 15 kilo lehčí (:-))). Stručně: záběry této dvojnice se silně rozšířily po internetu a mnoho lidí začalo věřit, že z domu nevyšla skutečná Hillary, takže masmédia musela zasáhnout a vydala zprávu, dle níž tato dvojnice má alibi, že nemohla být v New Yorku, jelikož právě vystupovala v televizní live show dvojníků v LA. Video ovšem dokazuje, že show není live, jak tvrdí, ale je předtáčena ... takže tato herečka mohla klidně v tu dobu v New Yorku být....)

Video: Scéna kolapsu Hillary Clintonové je 100% inscenovaná.
https://youtu.be/shn_WoPe3o4




Existují další videa dokazující, že celá scéna byla navíc digitálně upravena, použito CGI (Computer Generated Image)/Green Screen, ale to už by bylo na jeden článek moc dlouhé.

Na youtube jsou k těmto otázkám desítky videí (anglicky), stačí zagooglovat například na youtube Hillary fainting double fake greenscreen a podobně ... Nebo mohu doporučit velmi aktivní a stále aktuální videokanál EyeSpy, kde najdete zajímavé postřehy ke všemu výše uvedenému.



Dodatek Orgonet 19. 9.

Aby to vše bylo srozumitelnější, doplnil jsem ještě pár odkazů a fotek.

Jako odpověď všem, kteří píšou do komentářů, že druhé video je pouhé digitální zrcadlo, dávám do článku jiné video, kde se perfektně vysvětluje, že se musí jednat o dva různé záběry různých kamer, jelikož na každém z nich je vidět z "Hillary" něco jiného, což by nebylo možné při pouze obráceném snímku ze stejné kamery. (Nemám bohužel čas to překládat.) - Asi nebyli spokojeni se záběry zleva, protože je tam málo vidět, jak Hillary padá do auta; proto použili ještě záběry zprava, kde je její padání vidět o hodně lépe. Pak se možná nedomluvili, kterou verzi pustí ven, takže se dostalo ven oboje. A vlastně to mohlo být natočeno podruhé ze stejné strany, a ono "zrcadlo" udělali kvůli záměrnému matení lidí, aby si řekli, že si někdo prostě pohrál s digitálním obracením stejného videa, a dále aby to nezkoumali, zda je to identické. Identické prosím ty záběry skutečně nejsou, což je důkaz záměrné manipulace. Podívejte se na to pořádně, zahrajte si třeba na "pět rozdílů" (:-))), a můžete je sem poslat, ať nemusím překládat, co říká ten pán ve videu.

Ale ať už je to z jedné nebo dvou kamer, ať je to zrcadlo či ne, tato manipulace se záběry ukazuje, že jde buď o zcela vymyšlenou inscenovanou show, anebo minimálně o silnou úpravu skutečné události. Je pravděpodobné, že Hillary skutečně zkolabovala, ale z nějakého důvodu to nenatočili, nebo nějak nebylo žádoucí ukazovat, co natočili, tak tu scénku pro kamery sehráli znovu. Něco podobného, jako když se utopil ten uprchlický chlapeček Aylan, ale reálné fotky nebyly dost srdcervoucí nebo nebyly žádné, takže svět obletěly fotky naaranžované figuríny...

Že jsou obě videa digitálně upravena, to zase vysvětlují jiní, viz odkaz dole v článku.

Dodatek k dodatku:
Na základě dnešních internetových zpráv to vypadá daleko více než včera, že Hillary 11. září či kolem tohoto data skutečně zemřela, jak 11. září  oznámilo několik menších zpravodajství, například zde, avšak tyto zprávy byly ihned "přehlušeny" velkými zpravodajstvími, oznamujícími pouze kolaps, pneumonii a tak dále.
V tom případě by inscenované video s kolapsem mohlo být zástěrkou pro její smrt, aby volební a presidentská fraška mohla ještě dále pokračovat ....

31 komentářů:

  1. Tak toto je určite zrkadlovo otočené... všimnite si pozadie, budovy, kým sa snímok dodatočne nepriblížil, aby pôsobil ako točený z inej kamery. Skôr to teraz vyzerá tak, že sa stým niekto pohral aby to pôsobilo nedôveryhodne, alebo že Hillary nebola v nejakom zmenenom stave vedomia... z jej reakcii, držania tela, to proste kričí..

    Tiež je zaujímavé, ako stanica ABC v hlavnom vysielaní zverejnila informáciu, že Hillary je po smrti a následne potom prestala vysielať. Neskôr sa ospravedlnila, že to bol omyl, ale celé je to nanajvýš podozrivé... takúto informáciu dať do správ, neoverenú, zdá sa, že niekto z jej okolia bol svedkom jej kolapsu a domieval sa, že je mŕtva..
    Viac tu: http://aeronet.cz/news/video-hillary-clinton-je-po-smrti-americka-televize-abc-po-teto-informaci-prerusila-vysilani-od-te-chvile-vsichni-mlci-hillary-ma-dvojnika-cz-titulky/

    OdpovědětVymazat
  2. To myslite vazne? Na prvy pohlad je jasne, ze to druhe video je len digitalne otocene. Obaja natacajuci zaberali obraz takmer z toho isteho uhla, stali len kusok od seba. Staci si vsimnut napis na okne vzadu. Su tam dve nerovnako dlhe slova. Na jednom videu napis zacina kratsim slovom a na druhom je to naopak. Ach jaj...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně že ten Brazilec to video jen ozrcadlil. Ten nápis je BOTTEGA VENETA. Ta budova je Brooklfield Place, hned vedle WTC. Takhle to misto vypadalo v roce 2013: https://www.google.cz/maps/@40.7118031,-74.014218,3a,75y,260.35h,83.61t/data=!3m6!1e1!3m4!1sZcOrniTbfHf5y4aiRt6i0w!2e0!7i13312!8i6656?hl=cs

      Vymazat
  3. Já si nemohu pomoct, ale to video je prostě zrcadlově přetočené. Nejedná se o druhý záběr z druhé strany. Důkazem toho je právě to, že auto přijíždí zprava, kovové zábrany u cesty jsou vpravo, přetočený nápis na budově vzadu a i to, že všichni se na druhém videu chovají úplně stejně jako na prvním (viz. kde stojí, jak se otáčejí atd.). A právě to je i odpověď na otázky, jestli je to hrané, a taky proč by to hráli. A kvalitní video to je, protože ho točil daný novinář se svou výbavou, který chtěl natočit ještě jak Hillary odvážejí z ceremoniálu. A asi netušil, že se zrovna stane to, co se stalo... Více bych v tom videu nehledal, jen prostě to, že je Hillary na tom zdravotně špatně a lidi okolo ní se to snaží zakrýt.

    OdpovědětVymazat
  4. Po pár vteřinách shlédnutí druhého videa je jasné, že jde o "zrcadlo" i když filmované možná jinou kamerou. Přece ty baráky v pozadí i stromy a keře jsou přesně zrcadlové. Škoda že na videu s horší kvalitou nejde přečíst ten nápis v oknech (ale obě slova mají rozdílnou délku a to vidět je). To by bylo 1000%.

    OdpovědětVymazat
  5. Celá událost byla fejk, to je jasný. Ale neblbněte, porovnejte pohyby všech postav a detaily na obou videiích a dojde vám, že jde jen o reverz a zoom stejnýho záběru

    OdpovědětVymazat
  6. To video točili možná točili dva lidé, ale nepochybně oba ze stejné strany...
    ?

    OdpovědětVymazat
  7. Dodatek Orgonet 19. 9.

    Aby to vše bylo srozumitelnější, doplnil jsem ještě pár odkazů a fotek.

    Jako odpověď všem, kteří píšou do komentářů, že druhé video je pouhé digitální zrcadlo, dávám do článku jiné video, kde se perfektně vysvětluje, že se musí jednat o dva různé záběry různých kamer, jelikož na každém z nich je vidět z "Hillary" něco jiného, což by nebylo možné při pouze obráceném snímku ze stejné kamery. (Nemám bohužel čas to překládat.) - Asi nebyli spokojeni se záběry zleva, protože je tam málo vidět, jak Hillary padá do auta; proto použili ještě záběry zprava, kde je její padání vidět o hodně lépe. Pak se možná nedomluvili, kterou verzi pustí ven, takže se dostalo ven oboje. A vlastně to mohlo být natočeno podruhé ze stejné strany, a ono "zrcadlo" udělali kvůli záměrnému matení lidí, aby si řekli, že si někdo prostě pohrál s digitálním obracením stejného videa, a dále aby to nezkoumali, zda je to identické. Identické prosím ty záběry skutečně nejsou, což je důkaz záměrné manipulace. Podívejte se na to pořádně, zahrajte si třeba na "pět rozdílů" (:-))), a můžete je sem poslat, ať nemusím překládat, co říká ten pán ve videu.

    Ale ať už je to z jedné nebo dvou kamer, ať je to zrcadlo či ne, tato manipulace se záběry ukazuje, že jde buď o zcela vymyšlenou inscenovanou show, anebo minimálně o silnou úpravu skutečné události. Je pravděpodobné, že Hillary skutečně zkolabovala, ale z nějakého důvodu to nenatočili, nebo nějak nebylo žádoucí ukazovat, co natočili, tak tu scénku pro kamery sehráli znovu. Něco podobného, jako když se utopil ten uprchlický chlapeček Aylan, ale reálné fotky nebyly dost srdcervoucí nebo nebyly žádné, takže svět obletěly fotky naaranžované figuríny...

    Že jsou obě videa digitálně upravena, to zase vysvětlují jiní, viz odkaz dole v článku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Situace dosáhla takového bodu obratu, že manipulátoři Hillary Clintonové kontaktovali SBD, aby řekli, že měli v plánu ukončit kandidaturu Hillary na prezidenta. Nebo, že buď bude použit její špatný zdravotní stav jako důvod pro to, aby skončila, jinak ji budou muset zavraždil v takovým způsobem, aby to vypadalo, že byl do akce zapojen Donald Trump. Nedávné americké titulky korporátních médií naznačují, že zvolí možnost zdraví.

      K dispozici je také stále více důkazů, že většina veřejných vystoupení Hillary Clintonové je vyrobena v médiích s technologií tzv. modré obrazovky, což znamená, že se buď vyhýbá jakékoliv konfrontaci se skutečným publikem, nebo že již není přítomna. Zednářský zdroj vysoké úrovně z Lodge P2 říká, že to byly imitace nebo klony, které mohou být použity pouze na čtení předepsaných projevů nebo na sestříhání pásků, ale nejsou schopny provádět složité rozhovory. To může vysvětlovat, proč se Hillary téměř rok vyhýbala tiskové konferenci.

      Vzhledem k tomu, že Hillary je podporována Evelynem de Rothschild, stejně jako Bush / Rockefeller / Clintonovou mafií, můžete si být jisti, že pokud použijí její osobnost na scénář, který si vsugerovali, a který se bude týkat pravděpodobně někoho jiného, než Donald Trumpa, který se stane dalším americkým prezidentem.

      Více zde: http://benjamin-fulford-cz.webnode.cz/blog/

      Vymazat
  8. Prezidentským volbám v USA se věnoval i Pjakin https://www.youtube.com/watch?v=Ktuf7fkoj18

    OdpovědětVymazat
  9. Tak som si to prehrávala a objavila jednu veľmi zarážajúcu vec... všimnite si, ako ľudia, žena čo drží Hillary niečo akoby uvoľňuje so stĺpika o ktorý sa Hillary opiera, potom príde ochranka, akoby nič, otočí sa na opačnú stranu a tiež ako keby niečo s tým stĺpom robil, uvoľnoval niečo z neho, kontroloval....no nemám tušenie. viď obrázok http://img24.cz/images/44750357526482358985.jpg
    pozrite si hlavne video.
    Je to do očí bijúce...
    Idem pozerať ďalej, lebo zatiaľ som to stále videla zrkadlovo a potom mi ten detail udrel do očí...
    Arya

    OdpovědětVymazat
  10. Tiež som si ešte všimla, je to JASNE vidieť, že Hillary sa potkla keď zchádzala z obrubníka na cestu, resp, jej tam noha ostala stáť a telo pokračovalo dopredu, ako keby bola úplne slabá alebo v bezvedomí... ta pani čo ju drží ju musela silno podopierať, keďže sotva stála na nohách, a to aj keby ju priviazali ku stĺpiku aby nepadala do predu , nerozumiem načo to divadielko...

    Skutočne to vyzerá tak, že ju potrebujú spôsobilú na prezidentku, že práve ona ňou z nejakého dôvodu musí byť, aspoň na určitú dobu a robia všetko preto aby sa tak stalo...
    Vyzerá akoby podstupovala všetky legálne aj nelegálne, známe i tajné spôsoby aby vydržala aj keď nie veľmi úspešne... niekomu veľmi záleží aby bola schpná kandidovať...možno je to jej cieľ predtým než umrie... byť prezidentkou USA...

    Arya

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevěstka všehomíra bude korunována, a pak ji šelma roztrhá na kusy. To bude její odměna. Tak totiž odplácí zlý svým služebníkům podle satanaelova hesla : milujte mně tak, jak já vás nenávidím.

      Vymazat
  11. https://www.youtube.com/watch?v=qvqsbKi9SxI

    OdpovědětVymazat
  12. To, že na videu nesli do auta figurínu, bych i docela věřil.

    OdpovědětVymazat
  13. Když člověk sleduje pohyby i těch nezúčastněných postav, např. policista na silnici, je jasné, že video je točeno ze dvou úhlů. Ale právě tak je jasné, že s Hilari se cosi semlelo právě na té akci.Buď mozková mrtvice nebo infarkt. Viditelně ji nakládali s velkým úsilím , aby vše vypadalo , že se nic moc neděje.
    A protože museli počítat s tím, že tu kampaň neustojí ,museli mít dopředu připravenou náhradnici. (Což se dělalo už za králů a císařů :-D ) To,je ta dáma, co pak vyšla z domu bez doprovodu bodygardů (!!!? ) a zdravila čiperně lid :-) Skutečnou Clintonovou na veřejnosti už zcela jistě nikdo neuvidí. Ta dáma dohrála, ač těžko řící, je-li mezi živými.

    dan.

    OdpovědětVymazat
  14. Tiež dobré: http://aeronet.cz/news/video-hillary-clinton-zfalsovala-sve-shromazdeni-v-greensboro-ve-filmovem-studiu-to-musite-videt-je-bud-opravdu-mrtva-nebo-tezce-nemocna-cz-titulky/

    To je fakt už psycho, že kam sú schopní zájsť títo zombíci!

    OdpovědětVymazat
  15. Ochranka v popředí má na prvním snímku odznáček na levé klopě saka a na druhém snímku na pravé. Je to identický videosnímek, originál byl následně upravován za nějakým účelem. Zpochybnit jeho autenticitu?

    OdpovědětVymazat
  16. No, je zajímavé, že ta žena s culíkem z ochranky si ve stejný čas chytne rukou na nos. V obou "zrcadlových případech". Každopádně už když jsem video viděla poprvé, tak mi ta postava Hilary připadala zezadu divná.

    OdpovědětVymazat
  17. Nikomu do hlavy netlačím ale - pár hodín pred udalosťou, vystúpením Hillary Clintonovej mi prišla flash správa v hlave. "Ona je mrtvá, zomrela, či zomrie." Nedohľadám už v sebe presné znenie - veď načo ? Správy takého druhu mi neprichádzajú často, a vždy sa potvrdili.

    OdpovědětVymazat
  18. No ta pani co mavala za 3 hod.u bytu jeji dcery urcite nebyla Clinton, i kdyby byla mrtva, tak doufam ze se smazi v pekle, nechala za dobu sve legislativy zabit tolik lidi, ze musi byt v pekle pekne smazena...

    OdpovědětVymazat
  19. ...otázka:
    Proč není nikde záběr Hillary Clinton, jak přišla k tomu sloupku, k té silnici? Resp. nikde není záběr o jejím kolapsu, nebo o jejím náhlé nevolnosti? Na takové akci, jako byla pietní úcta k obětem z 11. 9. 2001 si myslím, že by byla na veřejnosti stále pod dohledem nějakých kamer, ať amatérských, či profesionálních. Pokud není záběr o jejím příchodu k silnici(ke sloupku), nemá cenu o tom přemýšlet, jestli je to pravda, nebo lež. Můj názor je, že je to mystifikace na lidi, čili lež.

    OdpovědětVymazat
  20. Dobře že chcípla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. máte teda slovník, zaviazali ste si karmickú slučku tesnejšie

      Vymazat
    2. Ona nechcípla, stalo se něco horšího.

      Vymazat
  21. hehé, že "netušil co zpúsobí " , ty brďo, Be

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude hustý,až to jednoho krásnýho dne všechno praskne a všechno utajované vyplave na povrch. Např. o čem že to hovoří příbuzná jednoho z bývalých amerických presidentů Mrs. Laura Eisenhower?
      http://www.ascensionwithearth.com/2016/09/empower-your-galactic-dna-laura.html

      Vymazat
  22. po dlouhe dobe si rad prectu komentare....Tocil jsem to jen ja z ruky,nikdo jiny tam netocil.....

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.