6. dubna 2020

Jak velká část českých občanů toho koronáče vlastně má?

Jak velká část českých občanů toho koronáče vlastně má?
Jsou ty nemocnice opravdu tak plné ?


Základní světové mediální téma těchto dní: testy, ventilátory, nemocnice nestíhají...

6. 4. 2020
(Orgonet si počítal)


Světová média denodenně vykreslují katastrofický obraz pandemie a pilně udržují paniku: 

  • nemocných a úmrtí stále přibývá tempem - jak děsivé!
  • ve všech nemocnicích světa se testuje/ošetřuje takovou intenzitou, že personál padá na ústa.
  • Nemocnice/JIPky jsou přecpané. 
  • Ventilátorů je (u nás v ČR) (ó vládo díky!) zatím dostatek, ale bát se rozhodně nepřestávejte, ještě není všemu konec!

A když se v některé zemi nějaké číslo o trošku zlepší, tak se poukáže na novou děsivou situaci někde jinde na světě.

(Média za to vlastně nemohou, ona jsou jen nástrojem Majitelů světa, kteří jim předepisují přesné scénáře, co mají pro zachování paniky lidem tvrdit. Ale to lidi nevědí...)

Moje počty 

Trošku jsem si ty mediální údaje o počtech testovaných/nakažených/mrtvých sem tam přepočítával, a vycházel mi pořád údaj, že z otestovaných má koronavirus každý přibližně osmnáctý. Z OTESTOVANÝCH, čili z těch, co už mají příznaky respiračního onemocnění (někteří testovaní je asi ani nemají a testují se jen z opatrnosti/strachu, ale těch bude zanedbatelně.) Ostatních 17 testovaných tedy má nějaké běžné respirační onemocnění, způsobené spoustou jiných možných známých virů.


Údaj z Hygienické stanice hlavního města Prahy 1. 4. 2020 mi to potvrzuje:
"Podíl pozitivních záchytů je 6,1% a dále klesá." Viz http://www.hygpraha.cz/dokumenty/podil-pozitivnich-zachytu-z-celkoveho-poctu-provedenych-testu-je-stabilni-a-v-poslednich-dnech-klesa-4747_4747_118_1.html"

Takže pozitivních je oficiálně 6 lidí ze 100 TESTOVANÝCH, čili přibližně každý sedmnáctý, a to v Praze!, kde se dá očekávat nejvyšší promořenost!

Výsledky jednoduchých počtů také nedávají důvod k vyhlášení pandemie a paniky:

Počet obyvatel ČR se udává 10 650 000, počet testem zjištěných nakažených v tuto chvíli je 4 591 lidí. Když vydělíme, výsledek je 2 320. To jest 1 nakažený (a to každý, i s lehoučkým průběhem nevyžadujícím hospitalizaci) na 2 320 zdravých českých občanů.
Šance českého občana na onemocnění/nakažení s přítomností koronaviru je tedy 1: 2 320. 

Dosud zemřelých (ani jedno úmrtí čistě NA nákazu koronavirem, ale všechna úmrtí pouze za prokázané přítomnosti koronaviru + další závažná onemocnění) máme v ČR v tuto chvíli 72. Když vydělíme, zjistíme, že v ČR dosud zemřel zemřel 1 občan s koronavirem na 14 791 obyvatel
Šance českého občana na úmrtí s přítomností koronaviru je v tuto chvíli 1 : 14 791.

Pro srovnání, v ČR přibývá ročně kolem 100 000 nových pacientů s rakovinou. Když počítáme stejnou metodikou jako výše ohledně koronaviru, tak dejme tomu že za 1 měsíc, co se tu pohybuje koronavirus, onemocní na rakovinu 1/12 z pacientů, to jest 8 333. To je skoro dvojnásobek, než máme za tu dobu koronavirů.
Počítáno ku jedné, šance českého občana na onemocnění rakovinou je 1 : 1 278, takže téměř dvojnásobná než na onemocnění koronavirem (to je 1 : 2 320, viz výše.)

Ale rakoviny se nikdo neděsí, nevyhlašuje se epi/pandemie, nerozpoutává se panika.
(Vědomě opomíjím ještě častější příčinu úmrtí v ČR - kardiovaskulární choroby.)

Kdy je epidemie?

Aby byla vyhlášena epidemie ARI (akutních respiračních onemocnění včetně chřipky), má být dle hygienických norem 1600-1800 nemocných na 100 000 obyvatel. (Ve 12. týdnu roku 2020 jich bylo v ČR 699 na 100 000 obyvatel, počet dále klesá.)

Snadno si vypočítáme, že koronavirových nákaz máme v ČR zaokrouhleně 44 na 100 000 obyvatel. Do výše zmíněného pojetí epidemie dle Národního zdravotního ústavu tedy chybí minimálně 1566 nemocných na 100 000 obyvatel...


Tohle že je nějaká pandemie? To je naprostá mediální komedie, inscenace, hoax, simulace, lež jako mrakodrap.

Dodatek:
Jsou ty nemocnice plné nebo prázdné?

Někteří občané v USA přestali důvěřovat médiím, co do nich neustále hustí jobovky o přeplněnosti nemocnic, přetíženosti personálu, o obrovských frontách na testování a nedostatku ventilátorů. Šli se sami přesvědčit do svých místních nemocnic, ukazovaných ve zprávách, a ejhle: kolem nemocnic i v nemocnicích klid, před testovacími stany nikdo, testovací personál se nudí, šoféři sanitek postávajících na parkovištích koukají na Netflix, ... 
Lidé to natočili to na své mobily, a jedna šikovná paní sestříhala tak, že porovnala televizní hoaxy se skutečností. Překladu netřeba.

(Kdyby se někdo našel, kdo se půjde přesvědčit i u nás ... (možná to už někdo udělal, dejte když tak vědět.)

Nemocnice jsou prázdné




9 komentářů:

  1. tu niekto mudry pocita pravidelne:
    https://ourworldindata.org/grapher/total-covid-deaths-per-million?tab=chart&time=61..76&country=CZE

    OdpovědětVymazat
  2. No tak asi ne.Rakovina se kýchnutím asi nešíří - ono to trasování svůj smysl má. Za druhé - jak dlouho je tu rakovina a jak dlouho tento virus? Jaká potom vyjde křivka? Pravda tedy bude někde uprostřed. Že to media přiživují a dramatizují,aby žila,je ovšem taky pravda ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro Unknown : Je lepší být menším optimistou, abyste pak na ten optimismus nakonec nedojel nemocí nebo dokonce smrtí...a Umělá inteligence by se zaradovala, že má dalšího z lidí odškrtnutého..

      Vymazat
  3. ja by som nazov clanku nastavil takto: "Ma vobec niekto v Cechach tzv. korona-virus" ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je otázka, kterou si klade už nejeden z Čechů. Zatím potajmu, ale to praskne, takovou tsunami jste ještě neviděl.

      Vymazat
  4. jestliže by bylo promoření virem malé, znamenal by současný počet na virus zemřelých 8/1 milion X krát větší průser než chřipka, zjištění článku o tak nízké promořenosti populace pak není důvodem k jásotu orgonete, naopak, naopak...
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  5. Citujem : "Šance českého občana na úmrtí s přítomností koronaviru je v tuto chvíli 1 : 14 791." .... Orgo, pomylil si sa, pridaj jednu nulu.... 10 650 000 : 72 = 147 917 :-)
    Oprav to prosim v clanku :-)
    Marek & Marek G.

    OdpovědětVymazat
  6. Veškerá opatření a s nimi spojená medializace je proto aby ta pandemie nebyla vzhledem k nakazlivosti. Je to blabol a fantasmagorie.

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím, měl sem možnost několikrát navštívit nemocnici v Chomutově jako návštěva(teda jen proběhnout,předat balíček sestrám pro přítelkyni a pryč).jedno křídlo budovy bylo úplně prázdné až na jednu uklízečku na chodbě, která na mě hodila pohled(jestli se k ní přiblížim tak mě přetahne koštětem :)). Ve dvou sesternach jsem viděl sedět personál po čtyřech osobách a ochota z nich jen sršela(ironie). Jinak na chirurgii se život nezastavil, tam je rušno, úrazů je spoustu i v době covidu.Křídlo, kde jsou zubaři, ale i jiné ordinace, je také prázdné.Čekárny se vyprárzdnili hned, při první stovce nakažených Parkoviště už nepraskají ve švech, a lidé tam jdou opravdu v nejnutnějších případech. Takže simulantů dosti ubylo.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.