16. února 2021

Očkovaní učitelé na Slovensku leží v posteli s horečkami

 Převzato: https://zemavek.sk/ockovanie-ucitelov-skomplikovalo-otvaranie-skol-a-skolok-niektori-pedagogovia-po-vikendovom-ockovani-nie-su-schopni-prist-v-pondelok-do-prace/

Očkovanie učiteľov skomplikovalo otváranie škôl a škôlok. Niektorí pedagógovia po víkendovom očkovaní nie sú schopní prísť v pondelok do práce



„Škola v Ružinove otvorenie odložila. Učitelia po očkovaní ležia v posteli s horúčkami,“ hlásia titulky viacerých slovenských denníkov. V nedeľu (14.2.2021) ráno sme publikovali článok, v ktorom minimálne 90% učiteľov z 300 komentujúcich, ktorí sa v sobotu (13.2.2021) podelili s kolegami o skúsenosti s očkovaním vo facebookovej skupine, popisovalo nežiaduce účinky. Od horúčky, neschopnosti pohybu, bolesti hlavy a svalov, zimnice, triašky, celkového diskomfortu. Vyjadrovali nádej, že to do pondelka (15.2.2021) odoznie. Článok: tu.

Nestalo sa tak. Počas víkendu prebehlo očkovanie učiteľov vakcínou od spoločnosti AstraZeneca. Vakcínu podali až 4 600 vyučujúcim, ale vedľajšie účinky vakcíny im znemožňujú nastúpiť v pondelok do školy.

Ako informujú tvnoviny.sk, niektorí z pedagógov nie sú schopní prísť po očkovaní v pondelok do svojej práce. Pre tento problém sa rozhodli dokonca v jednej škole nástup žiakov na prezenčnú formu vzdelávania odložiť. Konkrétne do základnej školy v bratislavskej časti Ružinov sa mali vrátiť žiaci prvého stupňa, no nástup do školy sa však nakoniec nekoná. Tých by totiž nemal v pondelok kto učiť, keďže ich vyučujúci ležia od podania vakcíny v posteli „Majú horúčky, bolesti svalov a kĺbov. Teraz po tých 24 hodinách je to už lepšie. Napriek tomu ale túto základnú školu nebudeme vedieť otvoriť,” informovala pre televíziu hovorkyňa mestskej časti Ružinov Tatiana Tóthová.

Samozrejme s vedľajšími účinkami treba vždy rátať a nie je to žiadnym prekvapením, keďže sú prirodzenou reakciou na očkovanie. Nečakali však, že im to znemožní plnohodnotne učiť a budú musieť otvorenie školy napokon odložiť. „Každý liek, aj každá vakcína, môže mať nežiadúce účinky, ktoré sa však neprejavia u každého. Po očkovaní sú typickými nežiadúcimi účinkami zvýšená teplota, horúčka, bolesť v mieste vpichu, bolesť hlavy, kĺbov, triaška, zimnica a podobne. Tak isto je to aj pri vakcínach na ochorenie COVID-19 a pri vakcíne od spoločnosti AstraZeneca,” vysvetlila hovorkyňa Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Magdaléna Jurkemíková.

Očkovanie učiteľov môže skomplikovať otváranie škôl a škôlok. Niektorí pedagógovia po víkendovom očkovaní nie sú schopní prísť v pondelok (15. 2.2021) do práce. Samotné očkovanie učiteľov síce trvá len 24 sekúnd, no s registráciou a čakaním v rade to už bolo horšie. Nie všetci učitelia následky očkovania znášajú dobre. S očkovaním učiteľov sa pokračuje aj v pondelok. V Nitre a v Banskej Bystrici dostanú vakcínu prví pedagógovia nad 55 rokov.

Nejde len o jednu školu. ZŠ a MŠ Jána Amosa Komenského v Bratislave na Hubeného 25 na svojich stránkach oznamuje, že zajtra neučia:

Vážení rodičia, milí prvostupniarski amosáci,

z dôvodu vedľajších účinkov po očkovaní pedagogických zamestnancov 1. stupňa, pedagogických asistentov a vychovávateliek ŠKD, NEBUDE v pondelok 15.02.2021 prebiehať online výučba na 1. stupni ZŠ. Deti dostanú od svojich triednych učiteliek len dištančné úlohy.

Iný oznam z mestskej časti Dúbravka:





3 komentáře:

  1. Bude hůř ...bohužel...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Xyht , prečo to hovoríte ? Takto sa priťahuje to o čom sa vyjadrujeme do života, do reálu. Tzn. Že už ste si VY, áno práve VY pritiahli problém s očkováním a covidom. - Ja tak nezmýšľam. Ja nikde žiadnu chorobu nevidím, a tak ju ani nemôžem dostať. Som na vysokých vibráciách, a choroba je nízko. :-D BED

      Vymazat
  2. Jo nikde žádnou chorobu nevidíte ,no strkejte hlavu do písku a vykládejte jak je to super. Tyto duchovní principy fungují za předpokladu že jste vyžší bytost v této realitě vládno zlo už hodně dlouho... Tak že oko za oko ,zub za zub.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.