29. března 2010

Falešný terorismus v Rusku

Možná to sem tak moc nepatří, ale protože mě namíchly dnešní televizní kecy důležitého
českého komsomolského novináře vykázaného z Ruska, tak tady máte článek o tom, kdo tam ten terorismus organizuje. (Komsomolec je u mě člověk mladšího věku, zanedbatelných vlastních vědomostí a zkušeností, který tím snadnějí přejímá a velmi ochotně propaguje oficiální lži režimu. V spoučasné době je jich mezi novináři velmi mnoho.)

Výbuchy v moskevském metru: další zločin spáchaný FSB?


Paul Joseph Watson, Prison Planet, 29. 3. 2010

Předchozí teroristické útoky v Rusku byly špinavou prací bezpečnostních služeb.

Dva různé bombové výbuchy roztrhaly vlaky v moskevském metru a zabily v ranní špičce nejméně 34 lidí. Vina byla svedena na ženy, které spáchaly sebevraždu bombovým útokem. Avšak bylo již dokázáno, že předchozí případy terorismu v Rusku jsou dílem samotné bezpečnostní služby FSB (Federální bezpečnostní služba, ФСБ, Федеральная служба безопасности Российской Федерации).

„K první explozi ve vlaku došlo po jeho zastavení ve stanici Lubjanka v centru Moskvy, blízko hlavního velitelství ruské bezpečnostní služby FSB“, jak řekl AFP mluvčí ministerstva pro mimořádné události.
„První výbuch ve stanici Lubjanka zabil 22 lidí a zranil 12. Druhý výbuch ve stanici Park kultury zanechal 12 mrtvých a 7 zraněných,“ oznámila  AFP.

Šéf ruské FSB Alexander Botnikov již obvinil z útoku čečenské povstalce, a toto vysvětlení otrocky převzala západní média, jako BBC, která již vydává zvláštní články o historii terorismu v Rusku, které naprosto opomíjejí přímou roli FSB v téměř každém velkém útoku,  k němuž došlo v posledních 10 letech.

Protože vysvětlení, že šlo o dvě ženy – bombové sebevražedkyně, které měly na sobě připoutané výbušniny, přišlo přímo od FSB, minulost nás nabádá, abychom brali tuto oficiální historku s nejvyšším podezřením. 
Nechvalně známá FSB má zdokumentovanou historii inscenování falešných teroristických útoků za účelem naplnění politických cílů.

Vladimír Putin přišel k moci jako výsledek teroru organizovaného FSB na podzim roku 1999, do něhož patřily výbuchy obytných domů po celém Rusku a svádění těchto útoků na čečenské separatisty, což umožnilo Putinovi zahájit novou válku a zajistit si vítězství v prezidentských volbách.

Agenti FSB byli přistiženi, jak ukládají výbušninu Hexogen pod obytný dům v Rjazani. Záznamy ukazují, že první hovor, který provedli „teroristé“ po uložení bomby, směřoval na velitelství FSB a pachatelům vládní úřady umožnily, aby uprchli ze země.

FSB připustila, že kladla pytle s výbušninou, ale později prohlásila, že obsahovaly cukr a byly použity jako součást výcviku pro testování bezpečnostních procedur. Úřady nejprve tvrdily, že teroristický útok byl odvrácen a že pytle obsahovaly Hexogen, až do té doby, než byla odhalena účast FSB, načež byla verze změněna.

Alexej Kartofelnikov, první očitý svědek, který viděl výbušniny a oznámil to policii, prohlásil, že ona látka určitě nebyla cukr, a popsal materiál jako podobný rýži a mající žlutou barvu – jasné známky pro Hexogen.
FSB uložila skutečné výbušniny a byla přistižena při inscenování falešného teroristického útoku, což je přimělo vytvořit složitou krycí historku, zablokovat jakékoliv skutečné vyšetřování a umlčet udavače.

Tento případ a mnohé další jsou zdokumentovány ve vynikajícím dokumentárním filmu Zavraždění Ruska, který můžete shlédnout níže v plné verzi zásluhou Google Videa (anglicky).


Alexander Litviněnko, bývalý agent FSB, který byl později otráven radioaktivním poloniem 210 v Londýně, což mělo za následek jeho smrt v listopadu 2006, vysvětlil, jak je Rusko zapleteno do terorismu, únosů a vražd na objednávku ve své knize z r. 2002: Výbuchy v Rusku – teror zevnitř, jejímž spoluautorem byl Jurij Felcinskij.

V září 2004 došlo ke krizi s rukojmími v Beslanu, která vedla ke smrti více než 300 lidí, včetně mnoha dětí. To byla další událost kladená za vinu čečenským teroristům, ale byla rovněž protkána rozpory a signály, které napovídaly zapojení bezpečnostní služby.

Video, které bylo zveřejněno v r. 2007, ukázalo, že za první výbuch v této události byly pravděpodobně odpovědné bezpečnostní síly.

Video bylo téměř po tři roky po hrůzné události v Beslanu utajováno a vrhlo nové pochyby na oficiální závěry o tom, co vedlo ke smrti 334 lidí, z nichž více než polovina byly děti, při jednom z nejhorších teroristických útoků v Rusku, jak oznámil Associated Press.

Film zdaleka není definitivní, ale zdá se, že dodává důvěryhodnosti teorii, že bezpečnostní síly nesou alespoň část viny za vysoké množství obětí.

Film popisuje, že k explozím došlo vně školních budov, a je v protikladu s oficiálním vysvětlením, že militanti byli odpovědní za počáteční výbuchy, čímž potvrdil výpovědí přeživších o tom, co se stalo.
Jak objasnilo naše vyšetřování v oné době, mnohé aspekty obléhání v Beslanu poskytují udivující rozpory s oficiální historkou a jasně naznačují, že ruské síly měly svůj podíl v inscenaci, anebo přinejmenším ve vyprovokování masakru.

- Parlamentní výbor při vyšetřování objevil fakt, že ve spiknutí byli zapletení vysoce postavení ruští vojenští důstojníci a jednali jako komplicové teroristů.   Tito jednotlivci byli v postavení „vyšším než major a plukovník,“ podle zprávy Výboru.

- Rovněž se zjistilo, že do spiknutí byl zapleten bývalý policista. Později byla potvrzena i další policejní účast.

- Parlamentní komise také získala důkazy, že v koordinaci masakru byla zapletena i „cizí bezpečnostní služba“.

- Novináři, kteří informovali o beslanském obléhání a zijstili důkazy o zapojení vnitřních bezpečnostních sil, byli později zdrogováni a zadrženi ruskými úřady, když utajování nabralo plné obrátky.

- Během obléhání ruské úřady odmítly prozradit, jaké byly požadavky teroristů, zablokovaly veškerou telefonní komunikaci a prohlásily, že páska, obsahující požadavky teroristů, byla prázdná.

- Údajní čečenští teroristé ani neuměli čečensky a přijímali podle zpráv příkazy ze zahraničí

K beslanskému masakru došlo uprostřed vlny teroristických útoků v Rusku a krátce po zřícení dvou osobních dopravních letadel Tupolev, z čehož vládní úřady opět obvinily čečenské teroristy. Avšak vzhledem k tomu, že trosky letadel byly roztroušeny na rozsáhlých územích, ruská nezávislá média obvinila Vladimíra Putina, že vydal rozkaz sestřelit letadla při krutém falešném teroristickém útoku, aby zajistil o dva dny později volební vítězství pro čečenského prezidenta Alu Alkhanova, příznivce Kremlu.

Vůdce čečenských separatistů Aslan Maschadov popřel jakékoli zapojení do zřícení letadel nebo obléhání školy a prohlásil, že za krveprolití je odpovědná „třetí síla, která přivedla ruského prezidenta Vladimíra Putina k moci“.

Zjevně prokazatelná historie důstojníků ruské FSB, kteří inscenují teroristické útoky, z nichž jsou pak obviněni jejich političtí nepřátelé, dosvědčuje fakt, že by bylo bláhové okamžitě přijmout vládní verzi událostí vysvětlujících dnešní smrtelné útoky v moskevském metru, do doby, než bude nezávislými stranami potvrzeno více detailů.



"Pár minut po činu je velmi obtížné s takovou přesností, jako to udělali včera Rusové, určit pachatele a mimochodem tak vyvolat dosti nezodpovědně vlnu nenávisti proti Kavkazanům," řekla Petra Procházková čtenářům iDNES.cz.


"Z hlediska šoku, který má takový čin vyvolat, bylo metro dobré. Lubjanka je v Rusku pojem a je to sídlo tajných služeb od pradávna. Je možné, že v tom byla určitá symbolika," říká Procházková a nevylučuje, že do útoku mohly být tajné služby zapletené.

3 komentáře:

  1. Spekuluju. Většinou to nebývá tak, jak to vypadá na první pohled. Dokonce to nebývá ani tak, jak se to nakonec uzavře.

    Co kdyby to náhodou mělo jen odvrátit pozornost od toho, co se děje v USA a v EU? Na pár dní budou mít média "o čem psát" a nebudou "moci" psát o něčem jiném.

    OdpovědětVymazat
  2. Petra Procházková, http://zpravy.idnes.cz/ani-rusove-nevolaji-po-krvi-na-kavkazu-rekla-prochazkova-ctenarum-idnes-cz-1um-/zahranicni.asp?c=A100329_205326_zahranicni_stf

    "Pár minut po činu je velmi obtížné s takovou přesností, jako to udělali včera Rusové, určit pachatele a mimochodem tak vyvolat dosti nezodpovědně vlnu nenávisti proti Kavkazanům," řekla Petra Procházková čtenářům iDNES.cz.

    "Z hlediska šoku, který má takový čin vyvolat, bylo metro dobré. Lubjanka je v Rusku pojem a je to sídlo tajných služeb od pradávna. Je možné, že v tom byla určitá symbolika," říká Procházková a nevylučuje, že do útoku mohly být tajné služby zapletené.

    OdpovědětVymazat
  3. Šialená konšpirácia asi priamo z Pentagonu. Toto čo sa tu niekto snaží pripisovať Rusku sa deje iba v USA ! Rusko nepotrebuje pre svoju existenciu chaos, zato však pre USA je chaos vo svete živou vodou !
    Podľa mňa má v tom prsty CIA !!!

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.