24. června 2011

Jiří Menzel Václavu Klausovi

Od čtenáře:


           Václavu Klausovi místo blahopřání k narozeninám
                                          Jiří Menzel
Jsme taková rodina, se kterou sdílí domácnost jeden bílý nosorožec. Není s ním příjemné bydlení. Do všeho vráží, všechno ušpiní, hodně nám toho sežere. Všem je nám to nemilé, mluvíme o tom, jenom hlava rodiny dělá, jakoby bílý nosorožec u nás neexistoval.
Na začátku byl ten nosorožec menší, spíš legrační, - co to je nějakých ubohých šest milionů od maďarského nebožtíka v ODS kasičce. Tenkrát ještě dnešní hlava státu hlavou státu nebyla, ale už tehdy, jak si všichni ještě velmi dobře pamatujeme, zaujal ke kauze pozici zcela mrtvého brouka.
Jak šly roky, čím dál, tím častěji propukaly a pořád větší a větší rozkrádačské aféry. Za dvacet let tu ten bílý tlustokožec pořádně vyrostl. Z ukradených milionů se postupně  stávají ukradené stovky miliard. Velmi mnozí politikové, kteří do ní přišli téměř  s prázdnými kapsami a bez titulů , odcházejí z politiky minimálně jako milionáři a bakaláři. Hlavu státu ale vždy zajímá, jestli navržený ministr umí anglicky, ale nezajímá ho, jak se může stát, že ten ministr jaksi přes noc zcela najednou zbohatl. Nevadí mu, že politické strany zpravidla ani nemůžou doložit původ peněz na  útraty za své velkolepé volební kampaně. Ze všeho nejvíc pan premiér - inženýr touží po profesorském diplomu. A nakonec se mu to podaří v tak rekordním čase, že to vyráží dech doslova všem. Jeho docentskou a profesorskou práci ale nikdo nikdy pořádně neviděl a už vůbec není nikomu jasné a známé, za jaké vědecké a pedagogické zásluhy tyto své honosné tituly vůbec získal. Zajímavé ale je, k čemu všemu se pan president velmi rád a často vyjadřuje. Tu k finanční krizi, tu k oteplování, tu k okurkové nemoci. Je zkrátka ve všech oborech doma a má na ně svůj názor. Je to jeho právo. Zaráží mne ale okolnost, že zatímco obyčejný občan se pohoršuje nad svou stále prázdnější kapsou a zároveň nekonečnou ságou o velkozlodějnách a korupcích, pro pana presidenta to jsou věci zcela mimo oblast jeho zájmů.
A tak,  když už po několikáté policisté zabývající se korupcí postupně, i hromadně , opouštějí svůj úřad, nebo jsou, za mlčenlivého souhlasu velkých stran doslova rozpuštěni, tak pan prezident nikdy ani jen nepozdvihne obočí, natož aby pohrozil svým profesorským ukazováčkem, i když, jako hlava okrádaného státu, by to udělat měl a dokonce pokaždé minimálně pořádně bouchnout pěstí do stolu.
A když vyhřezne nějaká opravdu ošklivá kausa,  jako např. aféra Drobil, a hrozí, že si politici budou prát své hodně špinavé prádlo veřejně, pan prezident si na Hrad jednoduše pozve příslušné hlavy politických stran a poradí jim: Pánové, pokud  nechcete přijít o všechno, nechte kostlivce ve skříni!
Ke všem těm aférám, o kterých si my téměř  denně  dozvídáme, kterými se opravdu trápíme, Hrad většinou zcela mlčí. Proč asi pana presidenta zajímá okurková nemoc víc, než to, o čem si v Česku již cvrlikají i vrabci na střeše? Nejspíš asi proto, že o tom všem ví mnohem víc, než vůbec tušíme. A jemu to všechno asi musí připadat jako přirozená součást politiky. Vždyť doslovně   zlodějským a tutiž naprosto opovrženíhodným způsobem nabyté a tak vlastně špinavé peníze dle jeho profesorského  pojetí ekonomie  údajně  neexistují. Jsou jen hlupáci, kteří se u krádeží nebo machinací  nechali  nachytat. Jeho vlastní , tehdy ještě  premiérská  slova.  Inu ale čo bolo to bolo. Teraz  keď som profesor a prezident… Jak ovšem nakonec   zákonitě  musí dopadnout úplně každý stát , ve kterém téměř všechno doslova smrdí  právě od jeho hlavy? Vždy špatně!  Dějiny to zcela neúprosně dokazují.
Jiří Menzel

8 komentářů:

  1. Naivní.
    Parafrázuji větu, kterou řekl Klaus Adamu Bartošovi: "Já taky nemůžu komentovat všechno, mladíku, protože by mě zabili".

    Menzele, raději drž hubu, nemáš-li co říct.

    :-)
    Libor

    OdpovědětVymazat
  2. Nechtěl bych být u nás prezidentem :-) Václav Klaus mi byl v minulosti lhostejný, neoslovoval mne, ale poslední roky vidím, že v zahraniční politice je mnohem víc "jasnozřivý", jak jeho předchůdce, který byl mnohem populárnější. Naposledy mi bylo sympatické, když se Klaus vyjádřil proti útoku na Libyi, ještě než to začalo. Ukazuje se, že v Libyi není něco vpořádku ze strany NATO i USA a že povstalci nemají asi takovou podporu obyvatel, jak nám na začátku konfliktu bylo prezentováno. Ota
    Svědectví bývalé americké kongresmanky z Libye :
    http://www.youtube.com/watch?v=mLutBCHnAhk&feature=player_embedded

    OdpovědětVymazat
  3. ten pan Klaus si odžije svuj osud a kdo by ho ted oddělal,tak za něj nastoupí týž,aby dokončil ten ukol....co si voliči,to si voliči...nevolil jsem patnáct let,nebot zde vládne velkokapitál a banky a strany jsou jejich děvky.

    OdpovědětVymazat
  4. Menzele, raději drž hubu, nemáš-li co říct....kdo jsi Libore, že si troufáš požívat tak ostrá slova?
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  5. Přátelé, je úplně jedno co pan Klaus říká. Protože vždy říká to, co se mu hodí, pravdivost je až Xtém místě. Nemá cenu.
    Do roku 1995 jakoby existoval úplně jiný Klaus, tehdy někdy se mu něco muselo stát.
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezký, přirovnání k tlustokožci :) celkem trefné .... vládu komentovat nebudu, .. ta je spíš k smíchu ... včetně Klauze ... všechny bych dal pozavírat a dosadil tam normální lidi .... myslím že naše vláda je dost mimo realitu.

    OdpovědětVymazat
  7. Libore, Libore, do roka a do dne sa setkáme pred súdnu stolicu Božiu, hin sa ukáže.
    Hi

    OdpovědětVymazat
  8. Pro Anonyma 25.6.11 12:38 :
    Tp asi proto, že byl na exkurzi u Bilderbergů, a tam pochopil, čí bude v ČR hrát hru. To mu samozřejmě jako pragmatikovi a supermaterialistovi nemůže vonět u vědomí persony na trůně suverénního démonokratického státu. Ale zmůže se jen na pouhá humanitární gesta, a stále více vrůstá do svého pravdoláskařského předchůdce. Má jen dvě volby : buď dirigovat ČR podle not z Bruselu, nebo odejít do důchodu. Třetí možnost je vzepřít se globální moci, ale to ho v tom případě bude stát krk. Podívejte se, co globalisté udělali s Hugo Chávézem, když jim vypověděl poslušnost. Smrt už si na něj brousí kosu...to je politika globalistů : z jejich klubu se odchází pouze vleže nohama napřed !!!

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.