13. června 2011

Nárůst dětské úmrtnosti na Severozápadě USA po Fukušimě

Tento aktuální článeček sem nedávám kvůli šíření obav, ale jako doplnění dnešního článku o radioaktivitě v houbách. Reakce některých čtenářů je, že "vědcům přece nikdo nemůže bránit říkat pravdu", že "vláda by nám přece nelhala". 
Ruská vláda po Černobylu vsadila do vězení vědce, který zjistil a zveřejnil pravdu o dětské úmrtnosti. Vlada USA zachovává zaryté mlčení o radioaktivním spadu z Fukušimy na svém území. Proč by nám česká vláda měla říkat pravdu? 
Radši ty houby nebudu jíst. Ostatně, mně stačí je sbírat. 

Lékař a epidemiolog říkají, že 35% nárůst kojenecké mortality na Severozápadě USA by mohl být způsoben spadem z Fukušimy
10. 6. 2011
Překlad: OrgoNet


Jak jsem dříve poznamenal, malé děti jsou mnohem zranitejnější radiací než dospělí. Podívejte se sem: http://www.washingtonsblog.com/2011/04/french-nuclear-group-warns-that.html

Avšak limity radiace jsou založeny na předpokladu, že každý, kdo je vystaven záření, je zdravý dvacetiletý muž. http://www.ieer.org/reports/referenceman.pdf

Nyní lékař (dr. Janette Sherman) a epidemiolog (dr. Joseph Mangano) zveřejnili krátký, ale strašidelný článke, kde se ptají, zda nárůst dětské úmrtnosti na Severozápadě je způsoben Fukušimou. 

„Nedávné údaje z Týdenní zprávy o úmrtnosti přinášejí tyto údaje z 8 měst (na severozápadě USA - Boise, Seattle, Portland, plus kalifornská města Santa Cruz, Sacramento, San Francisco, San Jose, Berkeley) o úmrtích dětí mladších jednoho roku:

Čtyři týdny před 19. březnem 2011 – 37 úmrtí (prům. 9,25 týdně)
Deset týdnů před 28. květnem 2011 – 125 úmrtí (prům. 12,5 týdně)

Znamená to nárůst o 35% (nárůst pro celé území USA o 2,3%), což je statisticky významné. Dalším významným údajem je, že tato data zachycují 4 týdny před a deset týdnů po katastrofě ve fukušimské elektrárně. V roce 2001 byla dětská úmrtnost 6, 834 na 1000 živě narozených dětí, v roce 2007 se počet zvýšil na 6,845. Všechny roky od 2002 do 2007 mají vyšší údaje než v r. 2001:Údaje z Černobylu, který explodoval před 25 lety, jasně ukazují zvýšení počtu nemocných a slabých novorozenců a zvýšený počet úmrtí, zejména brzy po roztavení. K tomu došlo jak v Evropě, tak v bývalém Sovětskském svazu. Podobná zjištění byla také u zvířat žijících v oblastech se zvýšeným spadem radioaktivity.(Černobyl – následky katastrofy pro lidi a životní prostředí http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1573317578/counterpunchmaga , Alexeiy V. Yablokov, Vasily B. Nesterenko, and Alexey V. Nesterenko. Consulting Editor: Janette D. Sherman-Nevinger. New York Academy of Sciences, 2009.)

V dětech, které zemřely v oblasti Minsku, kam dopadal radioaktivní spad, bylo měřeno množství radioizotopů. Kardiacké nálezy byly stejné jako v testu zvířat, kterým bylo podáno Cs-137. To změřil prof. Bandaševskij a publikoval v: Bandashevsky, Y. I, Pathology of Incorporated Ionizing Radiation, Belarus Technical University, Minsk. 136 pp., 1999. Za svou práci byl v roce 2001 zatčen a odsouzen k osmiletému trestu, z něhož si odseděl 5 let.

Proč bychom se měli zajímat, zda je nějaká souvislost mezi Fukušimou a úmrtími dětí? Protože musíme změřit současné úrovně izotopů v životním prostředí a v tělech vystavených lidí, abychom zjistli, zda spad nazabíjí naše nejzranitelnější. Zkoumání není technicky náročné – daleko větší mohou být politické a ekonomické bariéry. Bandaševskij a další to zkoumali a tuto souvislost potvrdili. Informace je dostupná ve výše uvedené knize o Černobylu.

Biologická zjištění z Černobylu nemohou být ignorována: proniknutí izotopů do těl předurčuje budoucnost všeho života na Zemi – zvířat, ryb, ptáků, rostlin a lidí. Je životně důležité, abychom znali tyto informace, pokud se máme vyhnout katastrofickému poškození.

1 komentář:

  1. Už se zase někdo vystrkuje ERRORy !!! Ať se jdou bodnout do bachoru, trapný adminoskřeti !!!

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.