1. dubna 2012

Příběh vašeho zotročení

Zde je přepis dříve uvedeného videa o farmaření na lidechMyslím, že text je tak výmluvný, že je dobře ho mít i v psané podobě. 
Dalo by se to i vylepšit - viz odstavec na konci: Je mnoho způsobů, jak vytvořit nepřetržité hrozby, aby vyděšený dobytek žádal farmáře o pomoc. Kdyby se třeba někomu chtělo pustit se do tvořivosti a rozvést tento odstavec ....? Jen na tomto blogu je k tomu materiálu víc než dost ...
Šíření textu všemi způsoby je jistě žádoucí.

Příběh vašeho zotročení

Zde je příběh vašeho zotročení. Jak k němu došlo? A jak se konečně můžete stát svobodnými?

Jako všechna zvířata, i lidské bytosti chtějí vládnout a využívat zdrojů kolem sebe. Nejprve jsme ponejvíce lovili zvěř a ryby, a pak se stalo našim myslím něco magického a hrozného. Jako jediní ze zvířat jsme se začali bát smrti a budoucnosti. A to byl začátek naší velké tragédie a velkých možností.

Víte, když se začnete bát smrti, zranění a vězení, pak se stanete ovladatelnými. A tím se stanete cennými. Tak cennými jako žádný jiný zdroj. Největším zdrojem, který mohou lidské bytosti ovládat. Nejcennější není přírodní bohatství, nástroje, zvířata nebo půda, ale ostatní lidské bytosti.

Zvířata můžete vyděsit pro tuto chvíli, protože se bojí bolesti, ale nemůžete jim hrozit ztrátou svobody, mučením nebo vězněním v budoucnosti, protože zvířata mají velmi malý smysl pro zítřek. Nemůžete vyhrožovat krávě mučením a smrtí, nemůžete strašit strom, aby vydal více ovoce, nebo mučit pole, aby dalo více obilí. Strašením slepic nezískáte více vajec. Ale můžete vyhrožováním donutit člověka, aby vám dal svoje vejce.

Toto farmaření na lidech je nejlukrativnějším a nejdestruktivnějším zaměstnáním v historii.
A v současnosti dosahuje vrcholu své destruktivity. Lidskou společnost nelze racionálně pochopit, dokud ji neuvidíme takovou, jaká je. Je to série farem, kde lidští farmáři vlastní lidský dobytek.

Někteří lidé tomu nevěří, protože vláda jim poskytuje zdravotní péči, vzdělání a silnice,
a tak si představují, že zde funguje nějaké dobro. Nic není vzdálenější realitě. Farmáři poskytují svému dobytku zdravotní péči, vodu a výcvik.

Někteří lidé tomu nevěří, protože máme některé svobody, a představují si, že vlády chrání naši svobodu. Farmáři vysazují své  plodiny v určité vzdálenosti od sebe, aby zvýšili své zisky. Když umožní svým zvířatům větší prostor a pole, budou jim produkovat více masa a mléka. Ve vaší zemi vám váš hlavní farmář zaručuje určité svobody, ne proto, že má starost o vaši svobodu, ale protože chce zvýšit své zisky. Už začínáte chápat podstatu klece, v níž jste se narodili?

Jsou čtyři hlavní způsoby farmaření na lidech.

1) Přímé otroctví: První způsob ve starém Egyptě bylo brutální donucování lidí k práci. Lidská těla byla ovládána, ale produktivita lidské mysli byla mimo dosah biče a vypálené cejchy. Otroci zůstali vysoce neproduktivní a bylo třeba ovládat obrovské zdroje.

2) Římské otroctví: Druhou tváří otrokářství byl římský model. Tam měli otroci dáno několik možnosti získání svobody, což podporovalo jejich kreativitu a zvyšovalo produktivitu. To znamenalo nárůst bohatství Říma a také daní pro římskou vládu. A s tímto dodatečným bohatství se Řím stal impériem. Po zničení ekonomického bohatství, které stálo za jeho mocí, Řím padl. Věřím, že vám to nezní úplně cize.

3) Nevolnictví: Po pádu Říma vznikl přechodný model vlastnictví dobytka a zdanění. Rolníci, místo aby byli přímo vlastněni, obdělávali půdu samostatně a platili daně jejím vlastníkům. Tento model ale znamenal velké rozdrobení produktivní půdy a zanikl  během hnutí zvaného Ohrazování, kdy bylo vlastnictví půdy konsolidováno. Stovky tisíc rolníků byly vyhnány z půdy, na níž pracovali jejich předkové, protože vznikly nové technologie farmaření s méně lidmi. Zvýšená produktivita v pozdním středověku umožnila vyrobit potraviny pro města a velkoměsta, i nový model vlastnění lidí. To způsobilo příliv rolníků do měst.

4) Demokratický model: Rozvíjejícímu se průmyslu se stala dostupnou obrovská zásoba levného lidského kapitálu, a vládnoucí třída lidských zdrojů si uvědomila možnost získat více peněz tím, že nechají svůj dobytek zvolit si svá zaměstnání. V demokratickém modelu bylo přímé vlastnictví otroků nahrazeno modelem mafie. Ve skutečnosti podniky vlastní mafie, která jednou měsíčně vybírá daň, kterou krade vlastníkům podniků. Vy si nyní můžete zvolit sami své zaměstnání, což zvyšuje vaši produktivitu. A tak i daně, které můžete platit svým pánům.

Úryvek z filmu: Děti, v životě máte mnoho voleb, ale velmi rychle vám uteče. Když je vám -náct, můžete dělat všechno, a taky to. děláte. Ve 20 a 30 vyděláváte peníze, máte rodinu. Po 40 vám roste břicho a brada, muzika se vám zdá hlučná, a vaše kamarádka se stane babičkou. Po 50 máte malou operaci, po 60 máte velkou operaci. Hudba je pořád hlučná, ale už ji neslyšíte. Po 70 čekáte, kdy přijedou vaše děti, po 80 máte mrtvici, a když už to nemůžete vydržet, voláte maminku. Nějaké dotazy?

Vašich pár svobod je chráněno, protože jsou výnosné pro vaše vlastníky. Velkým problémem demokratického modelu je, že  zvyšování svobod ohrožuje farmáře. Zpočátku vládnoucí třída profituje z relativně mála svobod, ale když si jejich dobytek více zvykne na své svobody, a na rostoucí bohatství, začnou se ptát, proč vůbec potřebují vládce.

No, však nikdo neříká, že farmaření je snadné!

Udržet dobytek platící daně pod kontrolou vládnoucí třídy je třífázový proces.

1) První krok je indoktrinace mládeže skrze vládnutí zvané vzdělání. Jak  bohatství demokratických zemí roste,  je vzdělání přizpůsobováno, aby byly pod kontrolou mysli i duše dobytka.

2) Druhým krokem je vzájemně proti sobě poštvat občany vytvořením závislého dobytka.
Je velmi obtížné ovládat lidi přímo, silou, a může to být dokonce kontraproduktivní, jak je vidět v Severní Koreji. Chov lidí v přímém zajetí není snadný. Je třeba, aby si mysleli, že jsou svobodní. Pak budou vyrábět pro své farmáře mnohem více.

3) Nejlepší způsob, jak udržet jejich iluzi svobody, je vzít některé z dobytka na výplatní listinu farmáře. Tyto krávy se stanou závislými na existujícím stavu, a budou útočit na ostatní krávy, které budou poukazovat na pokrytectví, násilí a nemorálnost vlastnění lidí.

Komentář hlasatele krimizpráv:
Podezřelý je tváří k zemi, policista nad jeho hlavou, druhý za zády, další policista stojí poblíž. Krátká bitka. Pak policista vstane, vytáhne zbraň a střelí. (Policista zastřelil ležící bezbrannou oběť ranou do hlavy.)

Svoboda je otroctví a otroctví je svoboda. Když přimějete krávy, aby na sebe útočily, každá se přizpůsobí této situaci, a pak je nemusíte tolik ovládat přímo. Tyto krávy se stanou závislými na štědrosti svého farmáře, a budou se zuřivě stavět proti jakémukoli zpochybnění vlastnictví dobytka. Intelektuální a umělecké třídy vždy závislé na farmářích řeknou, že žádáte-li svobodu od farmářů, poškozujete své kravské kolegyně. Dobytek je takto držen v uzavření, tím, že se posune odpovědnost za násilí na ty, kteří žádají skutečnou svobodu.

Je mnoho způsobů,  jak vytvářet nepřetržité vnější hrozby, aby vyděšený dobytek žádal farmáře o ochranu.

Tento systém farmaření na lidech se nyní blíží ke konci. Obrovské tragédie moderních západních ekonomických systémů nevznikly navzdory našim ekonomickým svobodám, ale kvůli nim.

Masový nárůst ekonomického bohatství v 18. století byl důsledkem ekonomických svobod.
A tento nárůst bohatství živil bohatství a moc státu. Kdykoli se dobytek stane exponenciálně produktivnějším, dojde i k exponenciálnímu nárůstu farmářů a na nich závislých. Růst státu je vždy v poměru k postupu ekonomických svobod. Ekonomické svobody vytvářejí bohatství, a to přitahuje více zlodějů a politických parazitů, jejichž chamtivost pak zničí ekonomické svobody.

Jinými slovy, svoboda vytváří metastáze rakoviny státu. Vláda, která začíná jako nejmenší, se vždy nakonec stane největší. Proto nemůže být žádná schůdná a trvale udržitelná alternativa ke skutečně svobodné a mírové společnosti. Společnosti bez politických vládců, bez vlastnění lidí, bez násilí daní a etatismu.

Být skutečně svobodní, to je velmi snadné i velmi těžké. Vyhýbáme se pohledu na naše zotročení, protože je tak bolestné ho vidět přímo. Pořád tančíme kolem neustálých násilností umírajícího systému, protože se bojíme útoků od našich dobytčích kolegů.

Ale mohou nás držet  pouze v těch klecích, které odmítáme vidět.

Probuďte se, abyste uviděli tu farmu a mohli ji opustit.

Překlad: OrgoNet

27 komentářů:

  1. "Probuďte se, abyste uviděli tu farmu a mohli ji opustit."

    Som prebudený tak, že už sa viac nedá, len nevidím možnosť ako opustiť v tomto prípade farmu?!? !?!Už veľmi dlho sa pýtam ako. Nikde odpoveď. Samé "bomba" analýzy, dobráci mi radia , jední, že sa mám prebudiť, iní, že mám byť na pozore, atd, zo srdca mi želajú všetko dobré , ale nikdy nikto nepovie ako. Zas tomu chýba koniec. Analýza bez konca. Skúsil niekto s tých dobrákov vystúpiť z radu? Hľadám jedniného bez kreditky, bez absolútnej závislosti na systéme. Kto pozná takého nech zdvihne ruku. ...a jeto vybavené. Rýchlo, jasne. Tak o čom je to. Všade rovnaké.

    Niekde v starších článkoch je príspevok o peniazoch, o prístupe k nim. Je to zas iba bohapustá propaganda alebo skrytá forma modelovania podvedomia. Veď hocikto , kto vydáva peniaze príde rýchlo nato, načo prišiel rokefeler. Presne ako posledný hit thrive. Rozáčajte spotrebu a bude fajn. Nemá to chybu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsou taci kteri se od systemu bud uplne nebo castecne odpojoili a jiz dale nespolupracuji.

      Vymazat
    2. Jak to urobili? Bez peňazí to nejde. Duchovné pozdvihnutia končia masovými akciami opäť za peniaze, liečitelia a duchovní vodcovia opäť biznis. Kto na tomto svete je normálny? neotrok? Chcem stretnúť takého. Najhoršie je , že si neviem taký život ani predstaviť. Ktorýmkoľvek smerom vyrazím, vždy narazím na plot. Jaký radikálny sek, veď žiadny nie je možný, akékoľvek jemné riešenia, žiť s láskou atď sú iba pseudoriešenia. Nezdá sa vám? Komu sa to nezdá nech to tu napíše ako nato.

      Vymazat
    3. Znám takové lidi.. Je třeba být soběstačný.. vypěstovat něco, či chovat nějaké zvířata.. prostě farmařit.. Potom mezi takovou komunitou, která je např v Brně-Obřanech funguje solidarita a výměnný obchod.. chce to ale pevnou ruku..

      Vymazat
    4. Pro Anonymní 10:10
      Když si to neumíš představit, tak si přečti román o trosečníku Robinsonovi. Ten neměl žádné peníze, a přece měl tolik, že mu hodně zbývalo (zásoby).Používal jen to, co mu vyplavilo moře na březích ostrova. Žádná auta, žádné supermarkety. Pěkně pěšmo, a všechno si musel vyrobit, užitková zvířata pochytat, zkrotit, podojit nebo zabít na maso a kůže sám, pokud chtěl přežít. Sám si musel vymýtit nebo vypálit plac na políčka, a sám musel pěstovat divoké obilí, všelijaké hlízy a zeleninu. Sám si musel postavit obydlí, a opevnit jej proti divočině a případným vetřelcům. Jo,jo, dnes by mnoho trosečníků zdechlo, než by se odhodlali k podobnému činu. Už jen to, že by nechytili signál na mobil, by je uvedlo do stavu naprostého zoufalství a zmaru. Dnešní doba více než kdy jindy volá po oprášení dovedností a znalostí pro stavy nouze a různých katastrof.Lidé prozíraví a moudří se proto učí těmto znalostem a dovednostem, lidé hloupí, lhostejní a líní čekají na zázraky ! Vezměme si příklad ze starozákonního Noe. Co neobvyklého dělal a proč, víme. Jak dopadli nakonec jeho posměváčci a nactiutrhači, víme rovněž. A hádejte, kdo z nich předem ohlašovanou Potopu přežil :)

      Vymazat
    5. http://www.ekovesnicky.cz/view.php?cisloclanku=2010040001

      Vymazat
  2. "Probuďte se, abyste uviděli tu farmu a mohli ji opustit."
    Áno, na prvý poh+ad je to ťažké - opustiť všetko, o čom sme si doteraz mysleli, že je náš skutočný život...je desivé zistiť, že život ktorý sme žili bol klam a je klam - že sme neboli sami sebou, že sme konali automaticky, bez uedomenia si vlastného Ja. A ako z toho vystúpiť? Aj ja sa nadtým zamýšľam už dlho. A vidím len dve možnosti - radikálny sek a sledovanie čo sa bude diať, alebo prijať s láskou všetko, ale len to pozorovať, nič nesúdiť, len pozorovať, žiť ako doteraz, ale vo svojom vnútornom svete. Navonok sa prejavovať milo, môdro aneutrálne, ale trvať na svojich "nových" zásadách... Ja chcem napríklad splatiť svoje menšie dlhy a odstruhnúť sa od banky, obil a auto používať minimálne, enovať sa viac meditácii a láske k svetu všetkému...možno aj to je cesta...

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, skutečně to tak je. Od pradávna tu existují dynastie farmářů, kteří se dají považovat z hlediska psychologie a z hlediska prostředí, ve kterém žijí a vyrůstají, za dva zcela odlišné druhy Homo Sapiens. Farmáři mají vybudovanou sofistikovanou strukturu pasení dobytka. Tak jako je dána volnost kravám na louce, tak je dána volnost lidem, a v rámci louky se mohou cítit zcela bezpečně. Co je podstatné, že dobytek dojí - dojí práci, za kterou je odměňován ve farmáři nastaveném systému odměňování. Tisíc kusů dobytka může postavit celou fabriku a celý život v ní pracovat. Fabrika za tu dobu vyprodukuje pro farmáře, který si dobytek pro stavbu najal 100 dílů bohatství. Farmář dá dobytku za stavbu, i za celoživotní práci 5 dílů a 95 dílů si nechá pro najmutí dalšího stáda dobytka. Zároveň mu zůstane vlastnictví fabriky, která může v tomto duchu pokračovat dál a dál, jen dobytek se obměňuje jak stárne. Farmáři se za poslední dvě století zorganizovali, vtělili do právnických osob - bank a korporací, a vytvořili speciální pyramidální strukturu fungování farmy. Superfarmáři, kteří jsou úplně na vrcholu, těch je jen hrstka a vlastní nebo ovládají 95% všeho bohatství na zemi. 5% bohatství je zanedbatelný podíl hrstka miliard miniaturních drobečků, prakticky znamenající pouze ubytovací prostory pro dobytek, dopravní prostředky a spotřební zboží. Nad ostatním má vláda farmářská elita, vypadá stejně jako lidé, jejich podstata je však zcela odlišná. Proto je lze nazvat i jiným živočišným druhem. Homo Imperialis - tak jako to zní vznešeně, tak je to zkažené do morku kostí.

    OdpovědětVymazat
  4. Mluví mi z duše první z komentářů. Je nás určitě více,kteří se můžeme považovat za probuzené. Otázka je co s tím. Zajímavé je, že i když jsme probuzení, jenom málokdo má odvahu vystoupit z izolace, hledat a spojit se s podobně smýšlejícími. Kdyby vznikla třeba jen malá kooperující skupina a později třeba komunita, byli bychom určitě silnější. Pokud zůstaneme izolovaní, můžeme se akorát pokusit o únik do svého světa, jak navrhuje další z komentářů. Je to sice taky řešení,ale je to tak trochu mimo naši životní realitu. Myslím, že jedna varianta řešení se nabízí na treti-cesta.cz. Kdo se přidá???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jaká tretia cesta, obyčajná výmena baču, kde na svete sa výmenou vedenia čokoľvek zmenilo? Pripadá mi to ako našich 99%. šak ono sa ukáže, kto je zatým. Na konci zas len ten plot. Možno iné kulisy. Takže hľadám dalej odpoveď ako sa vymamiť z farmy a žiť nezávisle. Náznak vidím cez voľné energie, nejedenie a barter. Ale to je taká zarúbaná cesta , že až. Hlavne, keď všetci guruovia sú prajní dobráci . Len si vybrať, ktorý oplotok na farme budeme volať slobodný.

      Vymazat
  5. Brdská Vlčice2. dubna 2012 v 11:09

    K probuzení úplně stačí vlastní uvědomnění situace, ve které se jako živočišný druh nacházíme. Jsme pouhou surovinou pro zisky mocných od kolébky po rakev, od mlíčka Nestle až po pohřebnictví. To je holý fakt,se kterým je nutné se vyrovnat a smířit. Pak už stačí jen objevovat, kdo za tím stojí a potichu a nenápadně škodit. Nejúčinnější zbraní je omezení výdajů za zbytečnosti, maximální úspora energií a založení potravinové nezávislosti. Pokud pro někoho zůstává prioritou draze zaplacený jedovatý komfort, je to jeho volba. Stát se o své dobrovolné otroky přece postará...

    OdpovědětVymazat
  6. Brdská vlčice,
    to je super návod. Nenápadne škodiť :-) vymaniť sa z potravinovej závislosti. Takže som prestala kupovať spracované potraviny, nakupujem na trhu, maso a živočíšne produkty už nejem. Mám zámer vlastniť podu a dokázať si vypestovať svoje potraviny. Premýšľam ako sa potom stať nezávislým na energiách. Postupne budem odhaľovať riešenia. a tie určite sa určite ukážu.
    Vera

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My přestali nakupovat ve všech těch superhypermegakrámech. Uzeniny děláme už jen vlastní, na zahradě jsme osadili, co se dá a raděj dáme vydělat malému pekaři, jehož chleba se dá jíst a za dva dny nezkysne ani nezplesniví. Ale to je tak všechno. Za prací musíme dojíždět = spotřebovávat auto+ benzín či naftu. Pozemek také nemáme tak velký, aby nás uživil a nenažraný stát nám taky cpát pracky do kapes nepřestal. Tak co s tím?

      Vymazat
    2. Nicméně tudy vede cesta. Nejde o boj, ale o postupné omezování závislosti na státu. Jak? To záleží na individuálních možnostech každého jednotlivce.

      Vymazat
    3. Vlastnit půdu, pokud nepattřím k vyvolené elitě, je do již blízkého budoucna vysoce nejistá investice ! Globalisté totiž plánují "postátnění" (kolikáté už režimem okradení vlastníků?!)veškeré soukromé půdy BEZ nároku na NÁHRADY ! Nebude prakticky, kromě státu, žádný vlastník půdy ! Budou pouze nájemci za úplatu ! Jistě, elitářští papaláši mít soukromé pozemky budou, jako tomu bylo a dosud je vždy ! Tam, včetně dalších přichystaných "lahůdek", směřuje demokracie západního potažmo anglo-americko-sioistického typu ! Heslo : "tvrdě pracuj, a přitom drž hubu a krok", stále platí, a zdá se, že bude platit čím dál tím více !

      Vymazat
    4. Pro Anonymní 10:37
      Jestliže státní Moloch neustále těsněji šněruje individuální možnosti každého jedince včetně jeho svobod pomocí stále častěji občany šikanujících a represujících zákonů, NIKOMU nakonec nezbyde žádný prostor na ústup. A bude muset, jako zvíře zahnané do kouta, buď instinktivně zaútočit s vysokým rizikemsmrti, nebo se nechat odevzdaně a apaticky ubíjet k smrti po dávkách. Co takový člověk ještě může zratit ? Elity naopak VŠECHNO ! Je to VABANK, kterému rozumí jenom insideři, a kola jednotlivých prohraných her platí outsideři - tedy opět znevolněná většina !

      Vymazat
    5. Brdská Vlčice6. dubna 2012 v 9:29

      Ano. Přesně tohle hrozí lidstvu od elit. Za uplynulá staletí se jim z různých forem vysávání lidských zrojů vygenerovalo obrovské bohatství, za které mohou investovat do zotročování dalších miliard obyvatel. Je na každém z nás, zda jim do obrovského balíku financí budeme dál přispívat a nechéme sebou manipulovat účelově rozkladným vlivem medií. Nikdo z nás k tomu nepotřebuje vůdce. Jen vlastní aktivitu, sebekázeň a fungující rodinný klan. Účelem nekonzumního chování je oslabit globalizační korporace a tím utáhnout utáhnout elitám opasky. Jsou věci, na které je nutné šetřit pro případ že se kromě nás nasere i planeta.

      Vymazat
    6. Ano,přesně jak říkáte.To budu radši "loutat" suchý chleba s hruškovou marmeládou,okterých vím, co si do nich dám.T.

      Vymazat
  7. ''Intelektuální a umělecké třídy vždy závislé na farmářích řeknou, že žádáte-li svobodu od farmářů, poškozujete své kravské kolegyně. Dobytek je takto držen v uzavření, tím, že se posune odpovědnost za násilí na ty, kteří žádají skutečnou svobodu.''
    co je to kura za fašisticko-komunistické kecy.. to je jak nějaká dělnická třída, zvláště když tam označují lidi jako třídu (uměleckou..).. je to nechutné.. v zásadě s textem souhlasím, ale tohle je hnus. autor asi není ani intelektuál natož pak umělec.. pravý umělec ani intelektuál není závislý na farmářích..naopak se snaží vyjadřovat a podporovat lidskou individualitu a svobodu.. tenhle popis spíše sedí na nějakého úředníka, fízla nebo gumu..čus

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, že je mezi lidmi hodně "vygumováno", a to především jejich vlastní vinou (lhostejnost, útrpná odevzdanost, lenost atd.). Lidé se veli rychle naučili spoustu "sviňských manýrů", a podle toho taky žijou. A elity to vidí a slyší. Tak proč, když jim to lidé tak ochotně dovolují, by ten "lidský dobytek" nedojili od rána do večera ?! Může jim to někdo mít za zlé ?! Vždyť jsme Zlo vpustili sami mezi sebe, a ještě jako telata se tomu divíme ! Opravdu, blbost lidská je nekonečná, a dokud tu blbci budou, dotud se NIC k lepšímu NEHNE !

      Vymazat
  8. měl bych hloupej dotaz... proč je podle vás konzumace a s ní spojený systém špatný???(nemyslím konzumní společnost) to že existujou farmáři(myslím ty co pěstujou potraviny) mi přece dovoluje nestarat se o svojí zahrádku,nemuset se soustředit na to co nechci, já bych si jídlo pěstoval rád, kdybych mohl(panelák),ale někoho to neláká,tak si ho kupuje,to bych nepovažoval za špatný...je to sice určitej stupeň závislosti,ale nazval bych to spíš symbiózou (což je v přírodě nepopiratelně prospěšné; dokonce by bez toho asi nemohl existovat rozvinutý život na zemi), představte si být skutečně absolutně nezávislými ...jak byste mohli mít přátele,nebo rodinu? nebo pole pro svojí obživu? to přece taky způsobuje závislost,jako pěstitel sem závislej na svejch rostlinkách a musim investovat svuj "život" abych něco vypěstoval(úmyslně přeháním aby to bylo zřejmé) a pokud věříte v existenci "osvícených" vesmírných civilizací(např. Plejáďané) tak myšlenka že systém jako takový je špatný zcela odpadá... řekl bych že ten problém je spíš v tom že mi si nevolíme to na čem chceme být závislí, my sme nuceni být závislý,a dokonce být závislý na věcech které nás přímo poškozují...nezávislost je možnost být VĚDOMĚ závislý, být SCHOPNÝ se vědomě rozhodnout,a nést za svá rozhodnutí následky,to je to vaše stále zmiňované "probuzení" či "prozření" alá otevření třetího oka :-P ...nejde zrušit systém, i anarchie je způsob systému, systém je odraz lidí,nejde o to systém nemít,ale mít funkční systém,a jak bylo výše řečeno " nemůže být žádná schůdná a trvale udržitelná alternativa ke skutečně svobodné a mírové společnosti" ...já to chápu tak že NIKDY nemůžeme přestat sledovat svá rozhodnutí=to jak si MY vládneme,vždy jsme za SEBE zodpovědní , a pokud někdo úmyslně degeneruje lidi aby je mohl ovládat,tak se Ti lidi nejdřív musí nechat ovládat a to se odrazí na systému...jak konkrétně tohle vyřešit nevim,vzniklo to možná už v pravěku, nepude to udělat přes noc...ale vsadim se že 90% populace planety by stačilo kdyby se tolik neplýtvalo zdroji, a veřejně se řeklo že přes sto let máme volnou energii(Nikola Tesla a další)...BUM hladomory a otročina by zmizely,a "byl by to jen malý krůček pro člověka,a obrovský skok pro lidstvo" :-)

    toť můj názor,poslepovaný z cizích mouder :-)
    PatrikG alá PEACE TŮ JŮ TŮ ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro anonymní 06:31
      Váš komentář,to bylo docela solidní nepochopení výše napsaného článku. Navíc se Vám smíchaly hrušky s jabkama a slívama, a vznikl z toho docela divokej komp(l)ot.

      Vymazat
  9. Chcel som poukázať iba na absurditu tohoto článku a jemu podobných iných dobre mienených rád, hlúpostí, kníh a všetkého možného, ktoré nič neriešia a chýba im koniec. U nás nedávno púšťali reklamu : Fero nakupuje nepamätám už čo, a tým rozráča spotrebu. A tu máte vzorku. Nikomu nechýba riešenie, stačí, keď sa okolo všetkého mláti prázdna slama. Je to v zadku. Keď toto čítajú "fšeci", proti ktorým sú vraj tieto články písané, sa isto rehotajú. Je mi jasné prečo. Až ľutujem, že nie som na ich strane.

    OdpovědětVymazat
  10. V této chvíli má stále ještě velká spousta lidí stejné pocity bezmoci proti systému a vidí to stejně, ale je potřeba si uvědomit, že změna už začala, vlna lásky duchovně vyspělých duší zde na zemi i kolem nás už nabírá na síle a začíná aktivovat světlo v každičké bytosti, jak je to jen v jeho vývojovém duchovním stupni možné. Proto i ty čteš na těchto a podobných stránkách ,tak jako spousta ostatních, kteří přemýšlí o tom co se děje kolem nich, cítí stejně a ví, že by to mělo být jinak. Nenechej se zmást strachem , poděkuj mu a nechej ho odejít!! Nenechej se jím už nadále ovládat a oddej se své touze a své představě, jaký svět by si chtěl pro všechny bytosti na zemi a není možné, aby pak zbylo v Tvém srdíčku kousek strachu. Důvěřuj si, jsi tu správně, jako všichni co hledají a probouzí se. Nepodléhej strachu, nenechej se jím manipulovat!!! Už v této chvíli je tu spousta milujících duší, které jsou ochotny nezištně pomáhat ostatním, stačí si jen tuto skutečnost uvědomit, je to obrovská síla rezonance lásky, které má odezvu v našich srdcích a vědomí, že se i já mohu zapojit. Nemusíš nic světoborného udělat, pro tuto chvíli stačí třeba už jen náš láskyplný postoj ke změnám, kterým pomáhá zvýšit kolektivní vědomí a svobodně také volím jeho kvalitu. Je to nádherný a osvobozující pocit. Nezapomeň , že všechno co myslíš , cítíš, to také vysíláš do svého okolí, tím tvoříš každičkou vteřinu reality, kterou pak prožíváme. Jsi mocná bytost a už brzy i tvé vědomí tento fakt přijme. Proto posílám náruč hřejivé a všeobjímající lásky na cestě k našim srdcím.

    OdpovědětVymazat
  11. poctivě jsem si přečetla článek i reakce na něj a jediná se kterou se ztotožňuji je reakce slováka, který se ptá na skutečné, reálné, uskutečnitelné řešení... ono takové není a odkaz na Robinsona působí úsměvně, protože nežijeme vytrženi "z kontextu" už pravda nemáme povinnost pracovat, ale farmařit v reálné podobě znamená vždy vlastnit půdu, dostatek půdy, aby uživil vaše zvířata a tím vás. Jen pro ilustraci pro obdělání půdy v takovém množství budete potřebovat nějakou pracovní sílu - traktor ne, to reprezentuje závislost a nutnost vydělávat peníze, abych si mohla koupit naftu, nové pneu, náhradní díly... a šup, jsem zpět v systému, takže bez traktoru - koně, vola... fajn, aby se dva takoví nažraly, je třeba mít zhruba hektar travní plochy - část spasou, část bude třeba posekat a usušit na seno, neb ta havěť žere i v zimě... a k tomu hektárku to tedy ještě chce polůíčko na obilí, brambory, zeleninu, chci-li vejce, potřebuji slepice, sleúice chce taky žrát, i prase chce žrát, koza, ovce, kachna... ok, takže moje rodina je schopna na řádově dvou hektarech produkovat plodiny pro sebe, svá zvířata a případný přebytek směnit se sousedem barterovým způsobem bez peněz za jiné komodity - třeba dřevo - má-li soused les, nebo za práci, dělá-li něco, co já neumím nebo na to, představte si... nemám čas nebo sílu. takže kolik lidí vlastně uživí moje "živnost farmáře" řekněme že z mnou vyprodukovaných produktů skromně vyžije 10 rodin... a teď si pronásobte potřebnou a použitelnou plochu v tomhle státě počtem lidí a záhy zjistíte, že "to" tak nějak nebude vycházet, že Robinson může být jeden, dva, ale nemůžeme být národ Robinsonů... bez peněz se nedostaneme k energiím, vystoupením ze systému, pokud by nám to bylo umožněno, se dramaticky zvýší úmrtnost - úrazy, nemoci, protože systém poskytuje o lékařskou péči, můžeme se dohadovat zda kvalitní, dostatečnou, pokřivenou, ale přišije uříznutou ruku, odoperuje slepé střevo... ne všude je možné pěstovat a chovat vše, i když oželíme zdánlivý luxus a vystačíme si s tím, čeho je naše země schopna, pak jsou oblasti, kde určité plodiny budou mít darebnou výnosnost, takže nastane nutnost přepravy... koňmo, pěšmo - jak daleko dovezeme své suroviny a mnohdy v jakém stavu...? a to je jen kratičký náhled, jak si budeme vyměňovat poznatky, informace bez energií - kouřové signály jsou dobré, ale poněkud stručné, jodlovat neumí každý a někde je na to nevhodný terén... Asi nebudeme mít problémy s přebytky, ale rozhodně budeme mít haldu problémů s komunikací a s lidskou pvahou... jakmile se naskytne příležitost začne se společnost členit na manuálně zručné, organizačně schopné, sobce a lidumily, struktura společnosti se bude formovat a ačkoli budeme mít snahu se vrátit div ne do prvobytně pospolné, stejně skončíme přes všechna prozření zhruba tam, kde jsme. Majetek je omamný, jistě, kdo má málo, chce o trochu víc, kdo má hodně, chce o hodně víc, ale daleko omamnější, jak ukazuje historie .lidstva je moc... na to není lék.... funguje to prakticky i v tak malých celcích, jakými je rodina... rodiče mají moc nad svými dětmi a uplatňují ji. Mnohdy pod pláštíkem starostlivosti, výchovy, lásky a já nevím čeho všecho, ale jen málokterý rodič vychová samostatného, zodpovědného, svéprávného a svobodně uvažujícího človíčka... Dětem se obvykle neříká doma prosím a děkuji, čímž by se stavěly do víceméně rovnoprávného postavení, dětem se říká musíš a nesmíš, nikoli můžeš... tak a teď pro košťátkaa lopatičky a každý hezky zametat před vlastním prahem....

    OdpovědětVymazat
  12. ....keď chcete nabúrať systém treba znížiť spotrebu čohokoľvek. Nojo, lenže ľudstvo si zvyklo :-)
    Bed

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, zalezeme zpátky do jeskyní a bude to. Zapomeneme na techniku, lety do vesmíru, budeme se starat pouze o žrádlo. Lidi, není to všechno tak, jak se nám to tu snaží podstrkovat.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.