30. března 2015

Co se tají: Američané v Plzni 1945

Díky čtenářce za zajímavý odkaz. Ona je to s těmi Američany v Plzni známá věc, alespoň pro nás dříve narozené, ale v současné době není žádoucí na to upozorňovat (:-))) =Orgonet=



Plzeň 1945 - Američané v akci
Zdroj:
http://energieupramene.blogspot.cz/search?updated-min=2015-01-01T00:00:00%2B01:00&updated-max=2016-01-01T00:00:00%2B01:00&max-results=43
28. 3. 2015


Dostal som pred časom mailom zaujímavý dokument.





Sprvu som nevedel, čo s ním. Pripadal mi príliš zaujímavý, aby som ho len tak preposlal. Tak som ho odložil; veci sa niekedy vyskladajú samy.

V priebehu týždňa mi prišlo čosi, čo k dokumentu prilieha ako leginy na stehno.



Co se tajilo a o čem se nehovoří....? 
Konec války 1945 v Plzni...

(Zdroj: K. Bartoška a K. Pichlík: Pokus o hospodářskou kolonizaci ČSR, Praha 1969)


30. 4. 1945 americké jednotky dosáhly Chebu, Aše, potom směřovaly do Stříbra, Klatov, Domažlic… Pražské povstání proti německým okupantům 5 5. 1945 působilo velmi rychle i mimo Prahu. Ve stejný den v Plzni české síly získaly silné pozice. Němečtí starostové Wild a Sturm byli zajištěni našimi vlastenci. 6. 5. 1945 v 9 hodin ráno vstoupil do Plzně americký vojenský oddíl »B« 16. pancéřové divize pod velením plukovníka Nobleho. Ten měl nařízeno zastavit se na předměstí Plzně, ale vida příležitost, rozkázal svému oddílu, aby obsadil Plzeň. (Archiv JNV Plzeň, -7-1. plk. Noble). 

Revoluční národní výbor v Plzni zveřejnil 6. 5. 1945 výzvu »Na pomoc bojující Praze«. Občané Plzně na výzvu reagovali bleskově. Velení USA bylo z české strany požádáno o zapůjčení automobilů pro přepravu dobrovolníků do Prahy a také o některé zbraně. Velení americké armády nejenže takovou žádost odmítlo, ale odjezd dobrovolníků na pomoc Praze zakázalo. Ukazovalo se, že zájmy USA jsou jiné než českých občanů - bojovníků proti německým okupantům. 

Počínání Američanů v Plzni bylo podivné a vedlo k narůstání pochybností, o co jim vlastně jde. Po příchodu vojenských jednotek USA do Plzně zrušilo jejich velení Revoluční národní výbor v Plzni. Občané Plzně velmi tvrdě tento čin kritizovali a neuznali jej. Američané museli nakonec ustoupit, ale jejich počínání se nezměnilo. Všimněme si některých kroků, které americké vojenské velení v Plzni nařídilo a realizovalo:

Jen americký velitel má právo určovat strukturu města Plzně.
  • Ulice musí být vyklizeny, obyvatelé mohou do ulic jen v rozsahu dvou hodin za den.
  • Bylo zakázáno vydávat a rozšiřovat české noviny a české informační letáky.
  • Američané plzeňským bojovníkům proti německému fašismu zabavili vysílačky, zbraně, fotoaparáty, a dokonce zabavili i zbraně československým důstojníkům a policistům.
  • Veškerá písemná povolení, žádosti, stížnosti… prostě veškeré písemnosti musely být napsány v českém i anglickém jazyce.
  • Americké velení neustále opakovalo a kontrolovalo své nařízení, že německým důstojníkům se nesmí nic stát, protože jsou pod americkou kontrolou.

Občané Plzně se mohli vzdalovat z města jen do vzdálenosti šesti kilometrů… Americké velení zakazovalo činnost Národních výborů jako orgánů nové lidové moci. To omezovalo naši suverenitu a poškozovalo plnění Košického vládního programu, který byl schválen 5. 4. 1945. Americké pojetí svobody prozrazoval také politický obsah vyhlášky amerického velitelství ve Strakonicích ze dne 9. 5. 1945 (č.j. 6684). Okresní hejtmani »budou provádět všechna nařízení amerického vojska a to do té doby, dokud nová česká vláda nebude uznána vládou USA…«. Přitom vláda ČSR byla v Košicích 5. 4. 1945 uznána všemi antifašistickými velmocemi a dalšími zeměmi.

Americké bombardování Plzně

Tento nepřátelský akt nesmí být nikdy zapomenut. Tak to diktují fakta a historická pravda. Americkému velkokapitálu šlo hlavně o zničení významného centra naší ekonomiky - Škodových závodů v Plzni a v dané oblasti. Fašistické Německo v březnu 1939 tyto závody zabralo a využívalo je pro svůj válečný zbrojní program, a to až do konce války v roce 1945. 17. - 18. 4. 1945, čtrnáct dnů po přijetí Košického vládního programu, americký velkokapitál, vojáci a zbrojaři vedení vztekem a nervozitou z toho, že uvedené centrum naší ekonomiky nebudou ovládat, přistoupili ke zničení závodů v Plzni. 

25. 4. 1945 se uskutečnilo poslední masové bombardování Škodovky. Bylo to současně poslední bombardování v Evropě. 500 bombardérů USA svrhlo na uvedený závod 5000 tříštivých, fosforových a zápalných bomb. 29 objektů Škodovky bylo totálně zničeno, 21 těžce poškozeno… nebyl elektrický proud, komunikační a celková infrastruktura byla zničena.

Americký zločin - bombardování Plzně - neměl žádný strategický význam z hlediska dokončování válečné porážky fašistického Německa. Byl to cílený nepřátelský záměr proti nové osvobozené Československé republice, proti její vládě a proti strategické orientaci na SSSR v poválečném období. Američanům šlo o rozbití průmyslové a ekonomické základny ČSR. USA bombardovaly ještě Nové Zámky, Nitru, Pardubice, Zlín, ČKD-Praha 25. 3. 1945 a další místa. 17. 4. 1945 bombardovaly dělnické čtvrti Škvrňany a Karlov. Bylo zabito 624 Čechů, 453 jich bylo zraněno. Američané zničili 505 budov, seřaďovací nádraží a další objekty. Americký generál Patton, když si prohlížel ruiny Škodovky, prohlásil: »Dobrá práce, jsem spokojený!

Tajemství čtvrté brány.

V této části zničené Škodovky »pracovaly« dva týmy Američanů ze strategické rozvědky. Zajímaly je výrobní a technologické plány. Prototypy nových německých zbraní, které nebyly použity na frontách. Hledaly archiv závodu, ale ten byl zničen při americkém bombardování. Části archivu a plánů v některých výrobnách nám však přesto Američané ukradli. Náhradní válečný německý archiv nových zbraní a komponentů se ale Američanům nepodařilo odcizit. 22. července 1945 se skupina Američanů převlečených do uniforem důstojníků československé armády zmocnila československých odborníků na odstředivé lití dělových hlavní a unesla je do Mnichova. 

Americký lup ve Škodovce mohl být ještě větší. Naši vlastenci a nové bezpečnostní orgány ČSR tomu zabraňovali. 

Pohled do jednoho policejního hlášení Pod č.j. 400 pres./1945 bylo uváděno mj. toto: "Po obsazení Plzně americkou armádou vznikla řada nesnází, které se postupem času vyvinuly v problémy. Vojáci obsazují samovolně opuštěné byty bez ohledu na jejich zajištění, vnikají do nich i násilím… na otevřených táborech německého vojska v okolí Ejpovic naskýtá se týž obraz. Zde byly národnímu hospodářství způsobeny milionové škody, hlavně na motorových vozidlech, na kterých se přijela vzdát německá armáda, ustupující od Prahy. Američané velkou část vozidel zničili."

A pokračuje se dále:

  • U Ejpovic Američané zničili velké zásoby prádla a potravin. 
  • Za starou hrnčírnou v Plzni do obrovské jámy svážela americká nákladní auta velké zásoby potravin, konzerv, nábytku… to polévali benzínem a zapalovali… 
  • Chebu zničili Američané velké sklady látek, psacích strojů, radiopřijímačů, konzerv a automobilů… 
  • V Kraslicích zničili vojáci USA sklady hudebních nástrojů.
  • Na zámku Pozorka u Kladrub bylo velké skladiště hlídáno československými hlídkami. Američané hrozící zbraněmi naše hlídky vytlačili, skladiště polili benzínem a zapálili. 
  • Z Aše bylo do Mnichova uneseno pět odborníků na výrobu technického porcelánu. 
  • Z tachovského muzea zmizely cenné památky - olejomalby, staré zbraně vykládané stříbrem. S tím vším zmizel také major armády USA Hoower. 
  • Ve Stodě se americké vojenské velitelství zmocnilo násilím 40 vagonů látek, zabavených Němcům, tyto zásoby Američané spálili. 
  • Národní výbor v Chebu 14. 5. 1945 oznámil, že americké vojenské velitelství nařídilo odvézt 45 vagonů obilí do Německa… 

Fakta a některé údaje jsou použity z textů K. Bartošky a K. Pichlíka »Pokus o hospodářskou kolonizaci ČSR«, Praha 1969, str 11 a další.

Připravil J. GROUŠL 

Dnešní vojenský americký konvoj je ukázkou zaostalosti USA- jen železný šrot. 
Zahraniční politika USA ukázala, že nemůže nabídnout nic jiného, kromě vojenské síly".
Demonstrovat místo velkých myšlenek obrněné automobily je strategie včerejšího dne. 
Zahraniční politika, která se hýbe výhradně s pomocí vojenské síly, jako v USA, je záležitostí minulého století.

43 komentářů:

  1. Tak jsem shodou okolností dnes ráno mluvila s paní tchyní a říkala že její matka se chviličku po válce divila že Amíci ještě shazují bomby na Plzeň.A tady je malé vysvětlení.Jo tady je vidět o co tady komu opravdu šlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak v cechach maju to amicy podpalcom no gratulujeme podobne ako nemecko

      Vymazat
  2. Na světlo se dostávají věci, o kterých řada lidí neměla a nemá ani tušení... Tak to po Události bude se vším - na všechno půjde světlo, všechno utajované vyjde na povrch a lidi konečně nahlédnou, jak s nimi bylo manipulováno. Příslušné materiály jsou již zpracovány, čeká se na vhodnou dobu, které jsme se už velmi přiblížili... Temnářskými mimozemskými elitami řízení fašouni po skončení druhé svět. války pohodlně přešli k usákům, kteří se o ně dobře postarali. Některé weby v anglickém jazyce před časem přinesly zprávu o tom, že sám velký adolf se svými speciálními implantáty a čipy též pohodlně přešel i se svojí vyvolenou evou k amíkům a odcestovali do jihoamerických hor na dlouhé prázdniny a na rekreaci. Na webu jsou vyvěšeny i fotky jeho pozdější podoby. To, co nám předestřela média, to bylo jen nainscenováno, jako bývá nainscenována celá řada věcí, skutečnost je přitom jiná. S fašouny přešel i špičkový vesmírný program a nejlepší vědci a technici (např. von Braun), kteří pohodlně s ještě lepším zabezpečením pokračovali dál http://cs.wikipedia.org/wiki/Wernher_von_Braun
    No a když temnářské elitky neprorazily skrze německé fašouny, tak začaly neúnavně a s velkým odhodláním pracovat skrze pokračující fašouny amíkovské.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obávám se, že již zmanipulovaná, převážná část (bohužel) obyvatel nebude věřit, bude to mít za vymyšlené, nevěrohodné, spiklenecké :-( Lidé nechtějí znát Pravdu, žádnou, o ničem, ani o sobě samých. Vždy když "vymře" generace, která to prožívala na vlastní kůži (historii) nastoupí programově překrucování dějin a je to vtloukáno další generaci. Né nadarmo se říká, že 100x opakovaná lež se stává pravdou. (viz poslední havárie letadla) A ti, co prozřou, jsou oznáčeni za blázny, nebo nebezpečné individua - vždy to tak bylo v této civilizaci. Vše, nebo částečně se odtajňují věci za dlouhé roky, staletí, kdy nemohou být momentální vládnoucí skupině nebezpečné. Přesto dosud se tají historie. Ta skupinka vládnoucí má strach! Z čehopak? To se můžeme, zatím, jen dohadovat.

      Vymazat
    2. Docela rád bych viděl fotky Adolfa Hitlera i Evy Braunové z pozdější doby. Upřímně řečeno, moc tomu nevěřím, ale pokud mi dáte odkaz na webové stránky, kde jsou uvedené fotografie, možná uvěřím. Pokoušel jsem se hledat na vlastní pěst, ale bezúspěšně.

      Vymazat
    3. Nie, nesúhlasím. Uvažovať o tom , že sa čosi "neujme" to už dopredu robíte závery a posúvate do roviny neuskutočniteľna. Treba vôbec takto neuvažovať. Odraz našich myšlienok tvorí realitu. - Preto akejkoľvek aktivite, vonku, nie u PC ale medzi ľudom fandím. Chodím, rozprávam, vysvetľujem, šokujem..... toto je osvietenie. BE

      Vymazat
    4. http://www.theeventchronicle.com/study/fbi-hitler-didnt-die-fled-argentina-stunning-admission/
      Zde je odkaz na požadované věci

      Vymazat
  3. K těm amíkům za 2.svět. války : http://www.literarky.cz/civilizace/89-civilizace/14917-bandite-v-uniformach-us-army-v-osvobozene-francii

    OdpovědětVymazat
  4. Je to tak, ,např. knihy Ivo Wiesnera vypovídají o temném ovládání světa. Gambit Mahátmů, Do ráje projdeš peklem a jiné. Korina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je strašná škoda že nikde nejsou rozhovory na youtube s tímto vynikajícím vědcem, myslitelem a spisovatelem. Pochází z Opavy. Knihy jsou vynikající, doporučuji!!

      Vymazat
  5. Tak je mi tak trochu líto těch našich análních turistů ,kteří tak amíky tak obdivují.
    Ono se jim to vrátí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenom aby to pochopili...

      Vymazat
    2. Jenže já mám matku ještě žije a je to opravdové svědectví. Moje matka s otcem žila v Plzni můj otec odbojář proti Němcům a to co se zde píše je skutečně pravda. Já se narodila po válce a máma mi říkávala,co jsou američané za syčáky,s potravinami též pravda,raděj to prý pálili než aby to rozdali lidem.

      Vymazat
  6. To je pravda. Pamětníci, co žijí to pamatují. Byl to záměr, jak destabilizovat ekonomiku hlavně a také čekali na Němce, kteří se rychle utíkali před valící se Rudou armádou.

    OdpovědětVymazat
  7. ..jedno slovo "Paperclip"..

    OdpovědětVymazat
  8. http://cs.wikipedia.org/wiki/Operace_Paperclip

    OdpovědětVymazat
  9. Přesně podle scénáře, že válku vlastně vyvolali a vedli američani. Nepovedlo se jim to, narazili na rusy, tak vedli dál studenou a nyní pokračují stále. Stále se snaží ovládnout tuto planetu, aby zde byli sami vůdci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někde se píše (k rozlézání Hitlera po Evropě), že "... Češi zatínali pěsti, Francouzi brečeli..., ale jenom Rusové vzali do ruky pušku. Někde vzpomínají naši piloti, kteří prchali přes Francii do VB, že Francouzi byli naprosto odevzdaní, zlomení... a Češi v nich nejprve museli vybudit nějaké projevy odporu.

      Vymazat
  10. Hladám niečo o Apollke našiel som len to prvé ale bolo aj na konci vojny niekde som na to narazil už dávnejšie neviem to najsť bolo to mesiac pred oslobodenim dokončili to čo začali .......Bratislavu oslobodili 4.4.1945


    http://adam.azet.sk/clanky/12568/hrozive-bombardovanie-apollky-zverejnili-po-68-rokoch.html

    OdpovědětVymazat
  11. Zaujal mě pán, který ověřuje správnost opisu tohoto dokumentu - na Wiki: Divizní generál Bedřich Reicin (29. září 1911 Přerov – 3. prosince 1952 Praha), původním jménem Friedrich Reinzinger, byl československý voják, generál, agent NKVD,[1] přednosta Obranného zpravodajství (OBZ) a jeden z popravených členů tzv. Slánského protistátního spikleneckého centra.

    Jako velitel založil těžiště práce OBZ na provokacích a na vykonstruovaných soudních procesech s nekomunistickými nebo protikomunistickými vojáky ČSLA. Osobně dával rozkazy k fyzickému a psychickému týrání obviněných.[2] Je spolutvůrce čistek elity armády např. justiční vraždy generála Heliodora Píky a vykonstruovaných procesů s generály Karlem Janouškem a Karlem Kutlvašrem. V roce 1945 jmenován majorem. A pan Kilian také v OBZ. Náhoda?
    Jím řízená HS OBZ byla po celou dobu své existence poslušným mocenským nástrojem KSČ a on sám, coby vysoký funkcionář KSČ, společně s ministrem vnitra Václavem Noskem a ministrem národní obrany gen. Ludvíkem Svobodou veškerou svoji činnost ve funkci podřizoval snahám KSČ o ovládnutí armádních struktur.

    OdpovědětVymazat
  12. Temné stránky osvoboditelů http://www.isstras.eu/cs/2014/12/16/temne-stranky-osvoboditelu/

    Nepodceňóvat důchodce - Ruská babča zapomněla ukrajinské lupiče ve sklepě http://www.isstras.eu/cs/2015/03/16/ruska-babca-zapomnela-tri-ukrajinske-lupice-ve-sklepe/

    OdpovědětVymazat
  13. Myslim, ze bychom si nemeli delat nadeji o spatne US Army bojove technice,to, co se predvadi v Evrope je pouze vycvik novacku a pouzita technika je stejne na odpis, nebylo nahodou v tom divadelnim predstaveni nejak moc hnedych tvari mluvicich spanelsky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vůbec pozoruhodné, že techniku odvážení... Na takovém ostrově Molokai ji nechali... Džípy na plážích zaváté pískem... Bylo zde leprosárium...

      Vymazat
  14. Milý Orgonete, je ponekud paradoxní, ze je pod tímto dokumentem ve druhé rade podepsán onen nechvalne známý Bedrich Reicin v hodnosti majora zdravím Petr

    OdpovědětVymazat
  15. https://www.youtube.com/watch?v=XY2lP8qpOys

    OdpovědětVymazat
  16. Na vítače konvoje byl velmi smutný pohled, neuvědomovali se , že vítají vrahy z Iráku, Lybie.........Někteří byli jenom diváci, ale už jenom tím, že tam stáli se počítali mezi vítače. Pán v televizi to řekl trevně- někdo za mnou přišel, abych mu pohlídal tuto vlajku, tak ji držím a už si pro ni nepřišel. Vlajka, samo že Americká. Proč my, nemáme aspoň trochu národní hrdosti, proč se našim politikům pořád daří nás rozdělovat?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. někteří by raději uvítali vrahy z Čečenska.

      Vymazat
    2. prijedou i vrahove z Cecenska, jakmile nasi nadvladci prosadi kvoty na dovoz islamskych migrantu. Vzpomente na Beslan.

      Vymazat
    3. Sdilim stejny nazor na vitace.. Letos na jare ve vyskove byli ubytovani americti vojaci, takze pri prijezdu vsude vitaci a pak si jeste nase vojsko za penize z nasich dani udelalo den otevrenych dveri, aby si mohli vsichni prohlednout americany i s technikou, nemluve o tom, ze je tady nekolik dni hostili.. Sla jsem zrovna kolem plotu z prochazky se psem a videla jsem jak ti slepi cesi nevi jak se tem amikum zalibit, pomyslela jsem si: jste tak hloupi a slepi vzdyt se podbizite vrahum.. Mrzi me ze jako narod nemame zadnou hrdost a nevazime si sami sebe..je mi z toho smutno.

      Vymazat
    4. Naprosto souhlasim.. Letos na jare do vyskova prijeli americti vojaci, projizdeli pres nas, tak jim nase hloupe vojsko poskytlo nekolik dni bydleni a jeste jim udelalo reklamu dnem otevrenych dveri.. Vsude spousta vitacu a spriznencu americke armady.. Sla jsem kolem plotu z prochazky se psem a bylo mi smutno z toho jak jsou lide hloupi a slepi.. Koho vitaji a komu davaji kus sebe.. Otevrete uz konecne oci a srdce.. Bojem a agresi docilite vzdy jen dalsiho boje a zla! Vzdyt to jsou cviceni chladnokrevni zabijaci!! A stejnym zpusobem funguje i cele nase vojsko! A mladi kluci i zeny omameni castkou kterou mesicne dostanou a k tomu spoustu vyhod o kterych se normalnim smrtelnikum nezda se nechaji koupit a zaprodaji sami sebe..

      Vymazat
  17. A těmto "válečným veteránům" se buduje v zámku v Jemnici "sanaorijum" http://www.cyriaci.com/zamek-jemnice/ Doporučuji navštívit expozici armádního muzea v zámku Jemnice. Smíchy se neudržíte, za ty prachy to ale stojí... také se podívejte vůkol po přírodě a odhadujte, kolik tun odpadků je po příkopech. Naštěstí neuvidíte, kolik černých skládek je po lesích... Co víska, to černá skládka. Na svých website se tím ale nijak nechlubí...

    OdpovědětVymazat
  18. Co sa cudujete ,ze nasi ludia idu obdivovat amikov.Ved sa vie ,ze asi 99% ludi je naprogramovanych cipmi...Tito ludia o tom vôbec nevedia ,ze su naprogramovani.Tieto programy ovladaju bytosti,ktore nas maju pod kontrolou.Tak isto su naprogramovani politici ...A preto sa tu amikom dari...Amici komunikuju z mimozemskymi civilizaciami, /ani oni nevedia ze su naprogramovani/.Tu pomôze jedine NEHRAT ich hru, vôbec si ich nevsimat. Lebo aj tu vytvaraju dva tabory ..za a proti .Potom vyvolaju nepokoje a zacne majdan...Vtedy ked mame s niekym problem,zacnu nas ovladat...Inaksie sa im to nemôze podarit...Ked si ich nevsimame sme v nepodmienecnej LASKE a tam bytosti zla nemôzu.

    OdpovědětVymazat
  19. K procesu se Slánským...muj děda, vysoce postavený urednik za 1.republiky, za 2.svet. alky pronasledovany 1, 5 roku nacisty, dokonce vypsana odměna 10 000 marek, byl tez pak obvinen v onom procesu. Nakonec se z toho dostal. A vite o co opravdu šlo? O to, že nekdo, mozná v tom jel i pan Stránský, to nevim, vyvezl z Čech diamanty, zlato v hodnotě 3miliard do, nejspise Svycarska. Žádná politika, ale penize...

    OdpovědětVymazat
  20. Ten dopis je z knížky "Američané v západních Čechách v roce 1945" od Karla Bartoška a Karla Pichlíka.
    K nahlédnutí zde: http://www.fronta.cz/kniha/bartosek-pichlik-americane-v-zapadnich-cechach-v-roce-1945

    Kniha je z roku 1951 a jejím jediným cílem bylo naprosto zdiskreditovat působení americké v západních Čecháh na konci II.SV.

    Smutné je, že tuto bolševickou hloupost jsou schopni lidé vážně citovat a dál ji imaginárni interpretova i dnes.

    Technika propagandy je americký vynález, nicméně zásadního zdokonalení se dočkala až s bolševiky v Rusku počínaje 1917.
    To samotní Američani po válce zírali jakou továrnu na pravdu soudruzi v Moskvě vzniknout nechali.

    A kdo tomu nevěří je zmanipulovaná ovce ;)



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co když to neudeli soudruzi ani ami ale cerna aristokracie ktera byla vsude

      Vymazat
  21. Co dělali amíci v 1945?A co dělali ve všech 50 státech od války co napadli?Kradli,loupili přírodní zdroje.Jako poslední ukradli zlatý poklad Ukrajiny.Sory,jen zlato odvezli domů.

    OdpovědětVymazat
  22. To je pravda s těma čipama, ale nejsou to amíci, kdo komunikuje s mimozemskými civilizacemi a všechno řídí - jsou to myši (kdo nevěří, ať si přečte Stopařova průvodce po galaxii - je to tam jasně napsané). Ale možná, že i ty myši řídí někdo jiný...

    OdpovědětVymazat
  23. V článku co se tají ... se uvádí, že Američanům šlo o rozbití průmyslové a ekonomické základny ČSR... Ale ono to neskončilo 9.5.1945, naopak ještě týž den dopoledne mezi 10 a 11 hodinou jsem přežil (díky hasičům), kteří jeli od Kosmonos na pomoc ŠKODOVCE, zranění na cestě mezi novým hřbitovem a Hospodářskou školou. Nesl jsem otcovi oblek, který jako odbojář padl 5.5.1945 u 3. brány při obraně továrny, obdržel IN MERMORIAM Čs. válečný kříž 1939 vč. O S V Ě D Č E N Í dle zákona č. 255/1946. Po silnici od Kosmonos se pohybovali němečtí vojáci a mikoňských povozy prchající civilisté. V příkopech ležely zbaně, munice a různý materiál. Nízko letící doutrupová stihačka sřílela po všem co se hýbalo. Já jsem měl rozdrcečný levý loket a asi od střepiny zraněné pravé rameno. Byl jsem asi v cestě, proto mne odtáhli stranou. Přišel jsem k sobě a jeden mi zastavil krvácení, postavil mne na nohy protože jsem byl asi 300 m od domu po několika krocích mne pustil dál.
    Současnost dokumentuje, že US ARMY plní svou funkci po celém světě dál. Letadla měla snad vápnem zamalované značení a lidé se dohadovali, že to byla Luftwafe, ale Němci spěchali rychle do US zajetí Přes Prahu, kde byly barikády nemohli a proto šli přes ML.Boleslav na Mělník a Litoměřice. Dvacetiletý historik z MB vymyslil, že náílet provedli Rusove, kteří v té době již byli téměř půl dne v Praze a Schörnerovo uskupení MITTE již přes Labe v Litoměřicích nemohlo přejít. Maršál Koněv 6.5.1945 ráno zahájil Pražskou operaci. Dokonce jeho štáb jedoucí obrněnou divizí byl 8.5. v dopoledních hodinách na levém Labském břehu rozdrcen, xxx

    OdpovědětVymazat
  24. Kokoti melete pičoviny. Typické bolševická propaganda. Přečtěte si něco o Bedřichu Reicinovi, který je podepsán pod tou zprávou.

    OdpovědětVymazat
  25. kremelští trollové jděte do piče

    OdpovědětVymazat
  26. je to jasné češi se nepodvolí protože vědí a budou dělat duchovní odpor a to se jim nevyplatí. podle proroctví slepého mládence zahynou všichni češi v české kotlině a bude to vodík nebo atom pomáhej nám náš bůh

    OdpovědětVymazat
  27. Je nad Slunce jasné, že amíci jsou naši nepřátelé a druho světovou válku vyhrál SSSR !!!

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.