21. března 2015

Věčná elektřina zdarma jednoduchou montáží

Dvě zajímavé inspirace od francouzských kutilů. Myslím, že není třeba videa překládat, úplní laikové se do toho pouštět nebudou a šikulové vše pochopí z obrázků. Přidávám stručné obsahy.
Já to zkoušet asi nebudu, takový kutil nejsem, ale jestli se to někomu povede, doufám, že se pochlubí. (I když, ventilátor není drahý, a transformátorů mám doma dokonce plno...)
=Orgonet=


Magnetický generátor z počítačového ventilátoru

Publikováno 21. 2. 2015
Tento návod vysvětluje, jak získáte nekonečnou elektřinu zdarma, do 1 000W, velmi jednoduchou montáží. Náklady jsou nevelké,ve srovnání s tím, kolik můžete ušetřit.





Stručný obsah:
Základem montáže věčného magnetického generátoru je ventilátor do počítače 12V s vrtulkou. Na vrtuli se přilepí kovové kroužky a magnetky vykuchané ze starého harddisku, z nichž jedna je rozpůlená. Konvertujete transformátorem 9V, který bude vytvářet 220V, a ty se odebírají z roztrojky.
Pozor, jakmile generátor spojíte s transformátorem, tak to dává 220, pozor na elektrickou ránu! Montujte ve správném pořadí viz video!
Jak je vidět na videu, utáhne to 3 žárovky, a prý i cokoli jiného do 1000W.
Jen se nedoporučuje zapínat do toho elektroniku - televizi nebo počítač, to by se mohlo poškodit, kdyby došlo ke kolísání napětí (ale jde to prý vychytat, aby to šlo).

P. S. Princip generátoru z počítačového větráku a magnetů uvidíte zjednodušeně i zde. https://youtu.be/qFl1ds_nN3I


Bramborový generátor

https://youtu.be/U3LA0Pgra80



Stručný obsah:
Generátor z brambor dodává až 700W. Vydrží fungovat asi týden, než brambory seschnou, pak se napíchnou nové... Francouzi zjistili, že mezi odrůdami jsou velké rozdíly, nejlepší výkon prý dává odrůda Bintje. Brambory musejí být oválné, a musejí ležet ve směru sever - jih. Používá se běžný elektromateriál, transformátor z 9V na 220V. Opět pozor na elektrickou ránu!
Výkon poslouží ke svícení, topení, a zde se ještě více nedoporučuje zapínat do toho počítač či televizi, protože napětí bramborového generátoru pomalu klesá, a elektronika by se mohla změnou poškodit .


Dodatek Orgonet, neděle:

Dle komentářů vidím, že čeští kutilové jsou k této inspiraci téměř 100% skeptičtí a mnozí pochybují o mém rozumu. Ale to na mě neplatí, mně se to líbí a nehodlám to zavrhnout, dokud se nepřesvědčím. Odborné předsudky (ani odbornost) nemám, takže si mohu dovolit věřit, že to funguje, A když to zde vyvěsím, sice mi většina vynadá, ale možná se najde někdo, kdo to rovněž bez předsudků zkusí a dá vědět, Nikomu to nenutím, jen předkládám jako inspiraci. Berte nebo nechte být.

Řeči odborníků na elektriku o tom, že to nejde, to může být totéž, jako řeči meteorologů o tom, že nejde řídit počasí...

Francouzský borec, který to prezentuje, je velmi přesvědčivý, není to žádný učenec, ale samorostlý kutil a praktik a nemá tudíž předsudky, co by nemělo fungovat... Prý toho doma má 5 kousků a pohání tím skoro vše kromě elektroniky, a za elektřinu platí 1/10 toho, co dříve.

Skeptikové jsou i ve francouzské diskusi pod videem, ale převládají tam ti, kteří se ptají na detaily a kde co sehnat. Je tam i pár těch, kteří píší, že to sestavili a funguje to. (Leda že by to byl jejich sofistikovaný sarkasmus? Jako ten český čtenář, co jeho manželka žehlí na brambory?)

Tak ještě přidám pár detailů z videa a diskuse pod ním, třeba to někoho uklidní, a někoho naopak namíchne (:-)):

  • Větrák s motorkem 12V je ze starého PC, magnety jsou ze dvou starých harddisků (v každém jsou dva.) Může být problém, že v každém disku je jiná velikost magnetů. 
  • Kovové kroužky se musí přilepit tak, aby to bylo vyvážené, jinak to vibruje a zastaví se to.
  • Prý je dost piplačka poprvé správně umístit ty magnety, ale člověk na to přijde.
  • Jak se to zastavuje? Když jdete na ryby, tak na některý z magnetů položíte silnější magnet, tím se to přestane točit. Když to odendáte, zase se to roztočí.
  • Transformátor/konvertor je běžný (co se zapojí do sítě 220V a dává 9V), ale pracuje obráceně, tzn. co se dává normálně do zásuvky, se odřízne a připojí na generátor. 


Já to snad i zkusím, jeden starý počítač na rozebrání mám, u popelnic se taky sem tam něco válí.

Ještě jedno video, kde je vidět jednoduše princip roztočení počítačového větráku pomocí magnetů, přičemž jeho motorek se změní v generátor. https://youtu.be/qFl1ds_nN3I
Někdo tam k tomu napsal, že se to dělali i jako školní pokus, a fungovalo to!

Volným energiím zdar!

Dodatek 2: 

No prosím, Orgonet měl tušení, že na tom něco bude!


Vážení přátelé volných energií,
několik let vlastním podobné zařízení, o trochu větší. Použil jsem neodymové magnety kulaté, jak je ve videu, a potom obdélníkové. Podstata je naprosto stejná. Ventilátor mám o dost větší. Problém je jenom s vyvážením. Začněte s malým ventilátorem. Transformátor jsem si spočítal a nechal navinout. Princip je ale stejný. Mohu vám sdělit, že zařízení mně funguje několik let. Nabíjím s tím přes měnič trakční batérie a z těch používám pak zase přes měnič výstup 220 V. Něco podobného (MĚNIČE) se používájí u solárních zařízení. Solární elektrárny se mohou jít picnout.
Kirchhofovy zákony ve fyzice jsou záměrným podvodem na vysokoškoláky aby nedospělo k podobným vynálezům. Jak jsem někde četl, všemu je úplně jinak.
Je naprosto jasné že trolové a jiní, kteří brání eon a jemu podobné spolky, budou bušit na poplach. Nenechte se jimi odradit.
Určitá skupina lidí ve Švýcarsku odhalila podobný princip zhruba před 20 lety uvedly do provozu, kolo na kterém jsou umístěny tyhle magnety je asi metrové a nechtějí prozradit zde popsané jednoduché tajemství. Mnoho lidí však prohlédlo tajemství a snažili se sestrojit něco podobného. Jmenuje se TESTATIKA a je příliš složité. Zde se můžete podívat na obrázky a najít podle posledního capslokem psaného slova mnoho informací:

https://www.google.cz/search?q=testatika+generator&client=firefox-a&hs=Uvy&rls=org.mozilla:cs:official&channel=nts&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=C40OVfu8K8z2UI64gsgK&ved=0CCMQsAQ&biw=1920&bih=868

Zařízení, které vlastním mám ve sklepě, nikomu se nechlubím.
Orgonete, moc si vás vážím za odvahu, jak jdete se svoji vlastní kůží na trh.

Nebudu se podepisovat, protože jména jsou úplně zbytečná.
Mnohokráte děkuji za váš web, přeji vám mnoho trpělivosti se zatvrzelými študovanými lidmi a hlavně troly, kteří vás budou za vše dobré bombardovat. Čest vaší práci. Já bych na to neměl nervy!

Další dodatek Orgonet: 
Více videí na téma motory s věčným magnetem: http://stopmensonges.com/moteurs-a-aimants-permanent-dautres-demonstrations/

88 komentářů:

  1. Nic nového pod sluncem.Já doma mám zapojeno 30 brambor serioparalelně a manželka na to žehlí asi 3 hodiny.Sice použivám transformátor (elektronický měnič 5V-230V 2000W).No brambory po dané chemické reakci se nedají používat tak je vyhazují.:)

    OdpovědětVymazat
  2. Apríl je až za měsíc.

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle opravdu nikdo zkoušet nemusí,to ja taková ptákovina,že to,že to tu je vyvěšeno,je ostuda.....Smažte to , to Orgonet jenom zešměšní a to by byla škoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekl bych, že takovýto článek patří právě na Orgonet.

      Vymazat
    2. ten článek je suprovej, zkoušíme, myslím, že nelze něco kritizovat, pokud to nevyzkoušíte, takže Češi do toho na internetu jde toho najít více. papa

      Vymazat
  4. Zdravím, OrgoNete,
    skoukl jsem to video s brambory a mám z toho jen dva závěry, buď Vám někdo hacknul účet na blogspotu a připíchl na Váš blog tento příspěvek, nebo jste se s vydáním tohot příspěvku sekl o 10 dní.

    Ten francouz ve videu zmiňuje, že (+) pól má přijít na červeně označený vodič dvojlinky, takže je mu jasné, že tímto způsobem dostane z bramboorů jen stejnosměrné (netransformovatelné) napětí. Jak mají chudáci brambory vědět, že nemají do obvodu dodávat stejnosměrný proud jako obvykle, ale střídavý o kmitočtu cca 50Hz?

    V čase videa 12:48 je střih. Předpokládám, že ten Francouz upravil scénu, jak to u takových videí bývá. Deskou stolu přivedl střídavé napětí (maskované bramborem) hodnoty asi tak do 24VAC (bezpečné napětí) a nechal jej tím transformátorem změnit na efektních 230VAC.

    Také mě napadá, že jste si chtěl z trollů udělat dobrý den. Zahodil jste "banánovou slupku" a jen sledujete, který trouba na ní uklouzne. Tak to holt budu já...

    Jsem Váš velký fanda a tento web sleduju už roky.

    S veškerou úctou Honza Pospíšil

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, ono je klidně možné, že mu z brambor vychází jen stejnosměrný proud, ale to nic nemění na tom, že může mít v krabičce s trafem nebo někde u toho zabudovaný tzv. střídač- zařízení měnící stejnosměrný proud na střídavý. Jeho konstrukce je vcelku primitivní, de fakto vám k tomu stačí jen tranzistor, pár rezistorů a kondenzátor a svůj účel to plní bez problému :) a taky to, že tam jsou ty střihy... No když člověk natáčí video v kterém něco např. vyrábí, tak se to sestříhat musí, protože by to jinak zabralo zbytečně moc času (dotyčný si pro něco musí odběhnout nebo tak) takže je to naprosto normální a nemusí to hned znamenat, že to je padělek :) navíc tenhle pokus s brambory je docela známý a opravdu funguje

      Vymazat
  5. Na ten ventilator by som uvital presnejsi navod. Aky konkretny transformator 220V na 9V, ale s akym prudom. A fakt to da az 1000W? Lebo 3 ziarovky moze byt len 300W ak je kazda 100W. Rad by som to napojil na destilator pitnej vody s vykonom 580W.

    OdpovědětVymazat
  6. Jeden komentar na youtube hovori, ze sa jedna o podvod. Zrejme je to tak. Na konci totiz nenadvihol aj trafo-adapter, ale ho pridrzal na stole prstami. Keby sa nadvihol asi by bol vidiet dalsi kabel, ktory vedie do diery v stole a napaja vsetko zo siete. Nie som elektrikar, ale nezda sa mi, ze by to trafo fungovalo oboma smermi. A nie som si isty ci je vobec ventilator schopny generovat 9V, kedze je v nom motorcek a nie dynamo. Ako pisem, nevyznam sa do toho. Nejaky odbornik by to mal zhodnotit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Motorcek a dynamo su konstrukcne takmer totozne. Na to clovek nemusi byt odbornik, stačia znalosti z fyziky zo základnej skoly a zdravý rozum. Ale inak je mozne pozriet i tu: https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Elektromotor

      Vymazat
  7. Zdravím, OrgoNete,
    tak mi to nedalo a skoukl jsme i to první video s tím ventilátorem.

    Zase je to podvod. Tentokrát je ten důležitý střih v čase 9:14. Jak si můžete všimnout, zapnutý ventilátor ležící na stole je možno snadno pootočit lehkým zavaděním o ten kabel (např. v čase 6:40 a 9:08) ale od času 9:14 až do konce videa zůstává ventilátor na desce jak přibitý, i když je s kabelem silně manipulováno - to už je přívod nějakých 12VAC veden skrz desku stolu a pod tím přilepeným ventilátorem - pak už klasika - připojení transformátoru a spotřebičů v řádu desítek wattů.

    Autor videa by také měl vyladit najíždění toho ventilátoru - je to moc rychlý náběh otáček, který neodpovídá tomu pozvolnému přibližování čtvrtého magnetu.

    Zvláštní - 7 železných podložek přilepených k sedmi listům ventilátoru - a tři magnety je neudrží ani na minimálních otáčkách. Ale přiložení čtvrtého magnetu má tak dramatický vliv. Co se sedmi podložkami dovedou čtyři magnety by snad částečně zvládly i ty tři.


    Podobná videa se samochodným ventilátorem jsem už viděl, tam ten čtvrtý magnet vlastně proklemuje nezřetelné kontakty mezi skrytou knoflíkovou baterií a ventilátorem - v tomto videu to nebude jinak. Ten Francouz nikdy neukáže spodní stranu ventilátoru - a jistě to nebude tím, že pak už by to nebyla spodní strana ;-)


    Jako zahřívací kolo před aprílem dobrý.

    Jako spoluautora zařízení UF-5 vás považuji za technický velmi zdatného, takže zveřejnění Vašeho příspěvku na Vašem blogu je podle mého názoru možné jen pokud :

    1. někdo Vám ukradl účet na blogspotu a Vaším jménem ten příspěvek zveřejnil,
    2. přípravujete se na apríla,
    3. zkoušíte trolly.

    Take vylučuji, že jste to myslel vážně.

    Nikomu nebráním, aby oba pokusy replikoval.
    Sám mám jen střední elektrotechnickou a dva semestry elektrofakulty.

    Pokud jsme opravdu tvůrci své reality, k čemuž nás mezi řádky nabádá třeba i jaderný fyzik pan Keshe, pak je naopak mé technické vzdělání překážkou k realizaci těchto projektů. Holt v ěch dvou videích vidím podvod.

    S pozdravem Honza Pospíšil.

    P.S.: Abyste si mě hned nezaškatulovali mezi úplné Sysifose - například orgonitů jsem už odlil snad z 50 litrů pryskyřice a občas i octuju - zvlášť dneska, šla přes nás divná deka.

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím tě orgonete !

    Bohužel, ale v tomto článku jsi dosti naivní. Původně jsem si myslel, že je to jenom vtip, ale ty to myslíš vážně :D.
    Když jsem studoval elektrotechnickou školu, tak jsem byl na pochybách a zkoušel jsem podobné pokusy viz. video č.1... samozřejmě bez výsledku, tedy volná energie se v celé délce okruhu vytvoří, ale tak zanedbatelné množství, že to nestačí ani na jednu LEDKU.

    OdpovědětVymazat
  9. Dajte rychlo prec tento clanok, je to totalny nezmysel. Akurat co si poskodite povest...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a o to možná jde, už delší dobu, poškodit pověst tohoto serveru aby se nakonec nevěřilo ani chemtrails atd

      Vymazat
  10. Pod tou červenou deskou je indukční vařič, to se jim asi nikdy neomrzí. žádný záběr z dálky a pod desku, klasika.. 700 W ze čtyř zemáků :-) ach jo. Co to dá práce rozkmitat cívky jen parazitní kapacitou, aby se člověk dobral nějakým hodnotným výsledkům. A on přijde s zemákem a za pár minut má hotovo. Lubo Vsetin

    OdpovědětVymazat
  11. Orgonete,beru tě docela vážně,ale to si děláš prdel.Ty opravdu o elektrotechnice nic nevíš?Ani na základce jste se nic neučili?My teda jo a já se tím živím celej život.To je taková hovadina že není větší.Jestli chceš být za seriózního tak se na to vykašli.Nedávej sem takový kraviny.Free energy není tak jednoduchá jak to vypadá.Možná je,ale ne pro lidi co se sotva podepíšou.(to není na tebe)A toto je ten případ-je to podfuk se vším všudy a průhlednej po 30sec. FFF

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi ještě nevychodil základní školu, také zdejší příspěvky tomu odpovídají.

      Vymazat
    2. "Orgonete,beru tě docela vážně,ale"/// ... a jak dlouho trvá, ten Tvůj život? Ty jsi se určitě narodil v době, kdy se začala "kurvit" čeština, když ani nevíš, co je základní pravopis. S takovou češtinou by jsi neukončil, ani základní školu
      - Ty se tím živíš, jako se v dnešní době živili někteří jakoby politici.

      Vymazat
  12. To je lepsi nez Keshe.

    OdpovědětVymazat
  13. Zajimalo by me jestli je to klasicky transformator 220/9v ktery je bezny ,,, nebo je to specificky transformator z 9v/220 coz je velky rozdil a mam pocit nesehnatelny ...
    Paklize je to klasicky a jde tam jen o to ze ele. Proud tece opacne tak je to EASY :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedná se o klasický transformátor 220V/9V, ve videu je zapojen obráceně. A to je nereálné. Z devíti voltů tímto transformátorem není možné generovat 220 V. To by jsme si dávno vyráběli elektřinu třeba z baterie 9 V.

      Vymazat
  14. Jak prosté, francouz vlastně vyrobil perpetum mobile s přebytečným výkonem a nyní by si měl jen tak odskočit pro nobelovku!!

    OdpovědětVymazat
  15. no já zkoušel hromadu těchle věcí z youtube a konrétně u tohohle motůrku se jedná jednoznačně o fake (ozkoušeno).
    s těma bramborama je to tak jak už někdo popsal výše...dává to stejnosměrný proud stejně jako jakákoliv jiná baterka (slanovodní, octová, citronová atd.) s určitými úpravami tento stejnosměrný proud transformovat lze ale nepočítejte s nějakým velým výkonem a výdrží...

    OdpovědětVymazat
  16. Je to zajimavé,kdyby se podařilo umistit magnety tak aby se vrtule otáčela potom se dá o něčem uvažovat.Ale to je ten problém,co vím ještě se to nepodařilo.Snad částečně ano,ale aby to trvale běhalo to ne.Jináč to co je uváděno je opravdu nesmysl,kdo je elektrikář(já jsem)tak to takto nelze.Ventilátor je na stejnosměrný proud,takže nemůže vyrábět střídavý,který lze transformovat a není schopen dodat v řádu 10 A aby na výstupu dodal 1000 W.Lze to pomocí alternátorů nebo dynama,ale potom je potřeba měnič ze stejnosměrého na střidavé napětí.To technicky není problém vyřešit,ale to trvalé roztočení pomocí magnetu je oříšek.Jiří

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elektrikář jste asi "výborný"!ty ampéry k watáži no asi jste chyběl , ale to , že dynamo vyrábí stejnosměrné napětí tak to už je mazec :-)

      Vymazat
  17. Tak za prvé. Taký ventilátor má výkon cca do 15 W a to znamená
    že jeho stator je navinutý z drôtu ktorý ktorý odpovedá tomuto výkonu.
    Keby to malo fungovať tak technicky nie je možné dostať z toho
    viac ako je schopné preniesť samotné vinutie. To jest nedostali by ste z toho
    viac ako tých 15 - 20 WATT.
    Za druhé, je to jednosmerný motorček, a pokiaľ ho nejak poháňate,
    tak sa správa ako dynamo, to jest že vytvára jednosmerný prúd.
    Takže sa nedá transformovať. To je možné iba u striedavého napätia.
    Takže sú tu dve technické hrubé chyby, pre ktoré to nemôže
    fungovať. Takáto hlúposť je urážkou každého elektrikára.
    Ja verím vo free energy ale toto je balast posledného razenia.

    OdpovědětVymazat
  18. Pro lepší názornost.Ventilátor je na 12V a 0,2A a to stejnosměrných.Tak si vem baterii třeba plochou nebo rovnou autobaterii a připoj si trafo jako je na obrázku a poznáš hned ten nesmysl.Když chceš mít v autě 220V tak musíš použít měnič.Stačí?.Jiří

    OdpovědětVymazat
  19. Vážení přátelé volných energií,
    několik let vlastním podobné zařízení, o trochu větší. Použil jsem neodymové magnety kulaté, jak je ve videu, a potom obdélníkové. Podstata je naprosto stejná. Ventilátor mám o dost větší. Problém je jenom s vyvážením. Začněte s malým ventilátorem. Transformátor jsem si spočítal a nechal navinout. Princip je ale stejný. Mohu vám sdělit, že zařízení mně funguje několik let. Nabíjím s tím přes měnič trakční batérie a z těch používám pak zase přes měnič výstup 220 V. Něco podobného (MĚNIČE) se používájí u solárních zařízení. Solární elektrárny se mohou jít picnout.
    Kirchhofovy zákony ve fyzice jsou záměrným podvodem na vysokoškoláky aby nedospělo k podobným vynálezům. Jak jsem někde četl, všemu je úplně jinak.
    Je naprosto jasné že trolové a jiní, kteří brání eon a jemu podobné spolky, budou bušit na poplach. Nenechte se jimi odradit.
    Určitá skupina lidí ve Švýcarsku odhalila podobný princip zhruba před 20 lety uvedly do provozu, kolo na kterém jsou umístěny tyhle magnety je asi metrové a nechtějí prozradit zde popsané jednoduché tajemství. Mnoho lidí však prohlédlo tajemství a snažili se sestrojit něco podobného. Jmenuje se TESTATIKA a je příliš složité. Zde se můžete podívat na obrázky a najít podle posledního capslokem psaného slova mnoho informací:

    https://www.google.cz/search?q=testatika+generator&client=firefox-a&hs=Uvy&rls=org.mozilla:cs:official&channel=nts&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=C40OVfu8K8z2UI64gsgK&ved=0CCMQsAQ&biw=1920&bih=868

    Zařízení, které vlastním mám ve sklepě, nikomu se nechlubím.
    Orgonete, moc si vás vážím za odvahu, jak jdete se svoji vlastní kůží na trh.

    Nebudu se podepisovat, protože jména jsou úplně zbytečná.
    Mnohokráte děkuji za váš web, přeji vám mnoho trpělivosti se zatvrzelými študovanými lidmi a hlavně troly, kteří vás budou za vše dobré bombardovat. Čest vaší práci. Já bych na to neměl nervy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosím spojme sa a vymyslime spôsob ako "prezradiť/prepustiť" Vašu technológiu výroby/uvolnenia energie bežným ľudkom. Garantujem zachovanie Vašej anonymitu, teda pokiaľ Vám na tom bude záležať... asi áno !!? Volajte: +421 905 462423, alebo: https://www.facebook.com/groups/262404250598465/ (Peter S.)

      Vymazat
    2. Rozhodne se nenecham odradit neco na tech magnetech bude mam doma obrovske mnozstvi magnetu a mam i dobry zdroj kde si obstarat dalsi kamaraduv otec je elektrikar a kutil zaroven co ten uz vymyslel zlepsovaku ze by si je mohl nechat klidne patentovat uz davno spekuloval jak si vyrobit vlastni zdroj energie asi dame hlavy dohromady nic neni nemozne

      Vymazat
    3. bravo , tema trotlama se nenechte ostatni ovlivnit , jsou to placeni dezinformatori , tzv kolaboranti , vymyte hlavy

      vse funguje a nejsme zdaleko prvni co o tom vi

      Vymazat
    4. Aj srandy je niekedy veľa!!!!!
      Voľná energia existuje, ale tie články v poslednej dobe sú primitivizmus...ak máte materiál, ktorý zatieni dve magnetické polia tak magnetický motor vyrobiť je jednoduché!!!!!

      Vymazat
  20. správně orgo, nezřídka se stává že i odborník zírá.....nikdy neříkej nikdy

    OdpovědětVymazat
  21. Podívejte se zde a přestaňte, vy odborníci, žvanit nesmysly.

    https://www.google.cz/search?q=testatika+generator&client=firefox-a&hs=Uvy&rls=org.mozilla:cs:official&channel=nts&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=C40OVfu8K8z2UI64gsgK&ved=0CCMQsAQ&biw=1920&bih=868

    OdpovědětVymazat
  22. https://www.youtube.com/watch?v=Xxpl0ML7k2Q

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj majitel blogu orgonet.
    Z nejakého dovodu v case 12:36 pridržal prstami ten čierny adaprér !
    Uvažuj prečo asi?
    Tam kde Vychádza elektrika, čiže kábel z toho adapreru tam je podvod .
    Lebo mi vidíme ,že tá troj prípojka je spojená s adapterom ale nieje tomu tak :-)

    OdpovědětVymazat
  24. cas 5m 53s... medzernikom si pokrokujte a uvidite dieru v stole ;) ... (presne je to v case 5m 54s a nejake drobne .. len youtube neukazuje mensie jednotky ako sekundy)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda už nie je otázne či to je alebo nieje podvrh, ale prečo by to niekto robil? Toť otázka za milión. Nedá sa úplne vylúčiť, že ide o prvoapríľuvu srandu. Ale ja si skôr myslím, lebo to nie je prvé video tohoto typu, že ma niekto sakra veľký záujem na tom aby odradil ľudí skúmať jav známy pod menom elektromagnetická rezonancia.

      O tom že zariadenia na princípe elektromagnetickej rezonancie fungujú niet pochýb (viď. niektoré Teslove patenty).

      Ja tu dávam linky už na konkrétne aplikácie testované v praxi:

      https://www.youtube.com/watch?v=4OE5LFMwH9E
      https://www.youtube.com/watch?v=oVbmNcW5lSk
      https://www.youtube.com/watch?v=2M89QnJaPY8
      https://www.youtube.com/watch?v=8Gl45Ulf7Us

      Vymazat
    2. v case 5m 54s je sice vydno nieco cierne pod ventilatorom ale to moze byt len spina.Aj keby to bola diera ktorou privadza 12V do toho ventilatora, to este nevysvetluje preco mu to funguje v case 5m 47 napriklad.
      Nasiel som konecne to video, ktore bolo vymazane.

      Vymazat
  25. Spínaný zdroj 230V striedavých (AC) na 9V jednosmerných (DC) sa nedá zapojiť opačne. Je to dané elektrickou konštrukciou. Na to aby z 9V DC sa stalo 230V AC potrebujeme invertor. Aj ten ak zapojíme opačne, tak akurát zhorí, alebo vyhodí ističe. Ak by voľná energia bola taká jednoduchá záležitosť, pripojil by som si autobatériu na ten popisovaný opačný zdroj a napájal by som si domácnosť 1MW a zemiaky by som zjedol. Voľná energia sa vyrobiť dá, ale zatiaľ náklady na jej výrobu prevyšujú náklady za elektrickú energiu kupovanú od distribútora.
    Zverejnenie tejto nachytávky na orgo-nete je pre mňa veľkým prekvapením. Ale upraviť komentár, alebo príspevok zmazať sa ešte stále dá bez straty korunky na hlave.

    OdpovědětVymazat
  26. Hehe, vy jste nepoznali že vás Orgonet jen zkouší jak jste bdělí?

    jinak na youtube je dost videí kde je dokázáno, že všechno to jsou podvody, spíš jen nechápu že se najde tolik lidí co vytvářejí oblbovací videa, kde lžou a podvádějí, tolik času tomu věnovat, fakt nechápu jaký to má přínos pro lidstvo? to už je 1000x lepší receptář, tam jsou věci reprodukovatelné

    OdpovědětVymazat
  27. Tomu uvěří jen člověk, co má místo mozku bramboru.
    Jen tak namátkou, víš jak vypadá síťové trafo 1000W? To váží cca 50kg a určitě se nevejde to tý černý krabičky...
    Mimochodem, pokud má na primární straně být 1000W, při 9V by tam procházel proud 111Ampér (1000/9). Už jsi někdy viděl, jak tenoučký drátky jsou v motorku ventiloátoru.
    Veřejný prohlášení: kdo mi přinese tento fungující generátor, okamžitě mu vyplatím milion na dřevo.

    OdpovědětVymazat
  28. Přesně ta připomínka ohledně velikosti transformátoru a proudu v jeho primární cívce mě taky hned napadla. Pak jde oto, že věčně to fungovat nemůže, to by bylo perpetuum mobile. Takže jeytli to dá šťávu na rozsvícení kompaktní zářivky nebo LED žárovky tak je to možná úspěch. 1000W je naprostý neslmysl a to s těma bramborama zrovna tak! Někdo si udělal prdel a řeže se smíchy, jak mu to lidi žerou.

    OdpovědětVymazat
  29. Skusil jsem dnes ty brambory vic jak 1,5V jsem z toho nedostal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne to "hodilo" skoro 15V,ale dal jsem elektrody do batátů(sladké brambory).Málem mi to popálilo prsty.Izolace sond se začala tavit.Raději jsem přestal měřit,neb jsem se bál vzniku požáru.

      Vymazat
  30. Kdo chce, ten si to může koupit. Dá to pár miliwattů, akorát na ty digitálky. A místo brambor jde použít citrón, jablko, nebo jakékoliv ovoce nebo zelenina. V časopise ABC to bylo někdy před 40 lety. A učí se to na základní škole ve fyzice.
    http://www.megadarky.cz/chytre-hracky/41842-diy-bramborove-hodiny.html

    OdpovědětVymazat
  31. Pre mňa, ako elektro inžiniera, sú príspevky, že to opačne neide jednoznačné, ale mňa zaujal ten ventilátor, lebo ak sa skutočne dal do pohybu pôsobením permanentných magnetov, tak je to bomba! Samozrejme, že spätne transformovať z jednosmerného motorčeka je blud a tých viac, ako 100A na primárnej strane z ventilátora na trafko je OK, ako to napísal kolega predo mnou a to je tiež podľa videa blud!

    OdpovědětVymazat
  32. Nejspíše to funguje, ale 1.000 watů to URČITĚ neutáhne, neboť to by tam musel téci proud přes 83 ampér (83 x 12= 996watů) a na to by musel být kabel silný jako na startér auta a podstatně výkonnější transformátor, jinak by to všechno shořelo jak papír.

    OdpovědětVymazat
  33. Nejdůležitější je uvést ventilátor pomocí magnetů do vyšších otáček. Pak by bylo možné použít třeba stolní ventilátor na střídavý proud 220 V a tím pádem neřešit žádný transformátor. Takový ventilátor by potom při uvedení do nadsynchronních otáček generoval energii o výkonu uvedeném na štítku ventilátoru. Transformování energie pomocí obráceně zapojeného transformátoru jak je uvedeno ve videu je nemožné.

    OdpovědětVymazat
  34. Tak ještě jednou,prosím nemíchejte do toho Testatiku.To je úplně jiný kafe.A nejsou tam obdélníkový magnety.To je na úplně jiným principu.Proč o tom kváká někdo kdo o tom nemá ani páru.Když to čtu-ty příspěvky tak se nedivím že jsme na tom tak jak jsme.Spousta lidí se živí kafráním nesmyslů.Nemají ani tolik slušnosti aby se trochu vzdělali.Myslím aby něco opravdu uměli.Ne vlastnit certifikát a diplom z krátkodobé paměti.To je o pochopení určitých zákonitostí.Funkční generátor sestavený z magnetů,na komerční bázi zatím neexistuje.To je fakt ať se to někomu líbí nebo ne.A vůbec-toto je rozhovor na úrovni mateřinek.FFF

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi na omylu! :-) Vůastně :-(
      * Magnetic Generator To Power Your Home https://www.youtube.com/watch?v=Wk4m1MLZudE
      * NO scam (it's a REAL DEAL) Muammer Yildiz Magnet Motor demo at Delft University https://www.youtube.com/watch?v=mHW6b1aFPfU
      * Více zde: Volná energie živě v akci! Bere to dech, protože se přepisuje věda https://www.youtube.com/watch?v=Wk4m1MLZudE

      Vymazat
    2. * * Stále se domníváte, že energii nelze získávat zdarma a dokonce několika způsoby? Přesvědčte se o tom tedy na vlastní oči! http://www.inner-light.ning.com/forum/topics/stale-se-domnivate-ze-energii-nelze-ziskavat-zdarma-a-dokonce
      * Free Energy ??? - Fact or Fake ? Wasif Kahloon showing selfrunning magnet motor https://www.youtube.com/watch?v=yodY1jH5j-I
      * VIRAL (Oil replacement solution) Magnetic Motor - Electric Car Without Battery. https://www.youtube.com/watch?v=Amb08N05_Ww

      Vymazat
    3. Praktické využití volné energie, neboli energie zdarma, aneb lidé se už konečně probouzí http://www.inner-light.ning.com/forum/topics/prakticke-vyuziti-volne-energie-neboli-energie-zdarma-aneb

      Vymazat
  35. Základní věc: motorek ventilátoru se po rozočení chová jako dynamo, třeba na šlapacím bicyklu a nedává jiný, než stejnosměrný proud. A ten nejde transformovat žádným transformátorem, leda by tam byl předřazen měnič, ale u takového výkonu nehrozí žárovky, leda tak LED dioda. A to trafo "naruby" to je také hloupost. Takže video a případné zbastlení tohoto zařízení je ztráta času.

    OdpovědětVymazat
  36. Je z toho pěkná diskuze, která rozdovádí odborníky a laika uvede do světa fantazie,snění a experimentu.Pokud by se podařilo,aby se ventilátor sám točil pomocí magnetů a jeho výkon rosvítil jednu nebo dvě barevné ledky pro efekt, byl by to zajímavý dárek a inspirace nejen pro příznivce volné energie.Víc bych si od této konstrukce nesliboval.( viz.druhé video s ventilátorem, kde je výkon zřejmý). Jestli chcete něco zajímavého co se pohybuje samo, kupte si na stůl skleněného čápa. Velmi uklidňuje. http://www.pokorny-sklo.cz/catalog/houpací-čáp Svělá práce orgonete.

    OdpovědětVymazat
  37. Motorek ventilátoru je vlastně motorek střídavý napájený elektronikou stejnosměrným napětím. Nevím jak by mohl fungovat jako dynamo nebo alternátor.

    OdpovědětVymazat
  38. Praktické využití volné energie, neboli energie zdarma, aneb "jede" to na vodu. Lidé se už konečně probouzí http://www.inner-light.ning.com/forum/topics/prakticke-vyuziti-volne-energie-neboli-energie-zdarma-aneb

    OdpovědětVymazat
  39. První video 5:54 frantík trochu pohne rukou s ventilátorem a je vidět, že z desky vede káblík který je připojený ze spodu na ventilátor.

    No doporučuju smazat celý článek. Autor blogu buď sám naletěl nebo se snaží udělat blbce z nás.

    OdpovědětVymazat
  40. To je fajn ale co mi ženy které čtou vše užitečné a nemá jim to kdo sestavit.Moji známí jsou ještě 100 let za opicemi ,co stím

    OdpovědětVymazat
  41. Je to pekný nápad led pásiky mám v pivnici a na bakone ale 12V 7,2Ah ak by boli tie magnety silne roztočil by sa ventilátor to však treba investovať aj lepšie ložiská nie ventilátor zo starého Pc :(

    OdpovědětVymazat
  42. Fakt to nefunguje. Chlapci predomnou to vysvetlili. Minimalne ten "transformator" bez rozobratia a zapojeny opacne na 101% nemoze fungovat ani v impulznom prevedeni, ani keby obsahoval klasicke trafo. Ten "Dodatek 2" si z teba len niekto vystrelil.
    Inak ak by si mal skutocny odber 1000W, tak na prenesenie takehoto vykonu potrebujes na strane 9V prud 111A. Pri takomto prude by bezproblemov zhoreli kable od ventilatora aj samotna cievka vo ventilatore.
    Ale pokusom ti zabranit nemozem, takze si to skus urobit a sam sa presvedcis o tom, ze:
    1) ten vetrak po case zastane
    2) transformator zapojeny opacne nefunguje

    Mal by si si vytvorit nejaky team poradcov, ktori by ti poradili pri uverejnovani clankov, ktore su za hranou zdraveho rozumu.

    OdpovědětVymazat
  43. Velice praktické. Na elektrokolo na výlet brambory sou na poli kdekoli dotankuješ. :)

    OdpovědětVymazat
  44. mě by stačilo, kdyby mě takový větrák jen tak ovíval...že to nikdo ještě neprodává, když je to dle (některých) videí tak, jednoduché ?
    nebo že to třeba neprodává jako kit - hračku - pro ty kteří si myslí že je to podfuk, jako třeba já ? asi mi taky moje vzdělání v elektrotechnice brání zavrhnout (všechny) základní poučky...:-)
    (tím samozřejmě netvrdím, že volná energie není využitelná...ale asi větráky a magnetky na to nestačí...)
    ...jak vtipně zmínil Iad ohledně elektrokola, ale nač vozit na zádech pytel brambor, ...když tam stačí připíchnout jen ten větráček ? Dám dva do serie, mám hnedle 24V, motor má 250W, takže ještě kabelem propojím k manželčině kole (to proto, abych ušetřil za další 2 větráčky a navíc kyž bude zobit, jak ji vypnu.. :-)), navíc žádné trafo, navíc ještě ušetřím za silný Li-Ion akumulátor...juj, to bude fičák jízda :-)...

    OdpovědětVymazat
  45. video bylo smazáno roboty iluminátů, to znamená že funguje a je by to ohrozilo. papa

    OdpovědětVymazat
  46. Som Marek. Nie som technický tip na elektriku. Poznám len základy ako zapojiť zásuvku, či iné prkotiny. Som veľmi naklonený takýmto videám aj keď je asi veľa z nich nie pravda. Voľné energie fungujú to si myslím alebo verím na 100%. Otázka je ako ? Ako zhotoviť stroj, ktorý bude vyrábať energiu. Napríklad magnet má nejakú energiu, ktorá je nevyčerpateľná. Tak nech mi nikto nehovorí že sa nedá využiť. Určite dá, no nedajme sa odradiť klamlivými videami. Je veľa možností ako si pomôcť, nemusí to byť práve magnetická energia. Sú solárne zariadenia, energia zo zeme, z vody aj zo vzduchu. No všade sú vysoké náklady. Ja som sa zameral na 3 najväčšie žrúti peňazí. Samozrejme je ich viac a každý z nás môže mať rôzne ale tieto sú u mňa a asi aj u väčšiny rovnaké. Prvý bol dom a energie za kúrenie. Kedže máme nie dom ale rozmermi 14×11×8 metrov maxi dom. Ten som riešil prestavbou na pasívny dom. Poviete si že prerábka je drahšia ako postaviť nový. Asi áno. Ja som takmer celú rekonštrukciu spravil sám. No poviem vám to v číslach. Za kúrenie, plyn sme platili 200 eur mesačne a aj tak sa kúrilo iba v izbách a bola zima. Teraz platíme 200 eur za úver, ktorý raz skončí a dom máme celí obnovený. Na kúrenie tohoto maxi domu nám stačí 150 eur na celú zimu. Teplá voda solárka a elektrika všade usporné a diódové svetlá. Mesačne za elektriku necelých 20 eur. Druhou največšou položkou bolo auto a náklady ako zo servisom tak aj z tankovaním. To som vyriešil kúpou novej Toyoty, ktorá má pár vylepšovákov ako znížiť spotrebu. Značka je najspolahlivejšia z áut, to vyriešilo platby za servisi. a dal som tam namontovať LPG a z priemerných 6 litrov mi z vylepšovákmi klesla celoročná spotreba na 5.2 až 5.3 + pripočítam liter navyše plynu a vydelím dvoma ( polovičná cena plynu ) a dostanem spotrebu v porovnaní ako keby som platil za benzín priemernú ročnú 3.1 litra na 100 km. V lete 2.7 a v zime do 3.5litra v prepočte na benzýn. A jazdíte ekologicky, neznečisťujete životné prostredie. Ďalšou spotrebou je u niekoho telefón, u niekoho návšteva krčmy, u niekoho reštaurácie či iné naše radosti. Niekto má dobré zárobky niekto žije alebo prežíva. čo som chcel vlastne povedať, že najlepšie peniažky sú ušetrené a je to ako by ste mali navyše príjem a to stáli garantovaný. či máte prácu alebo nie, pokiaľ spravíte takéto zmeny šetríte stále !

    OdpovědětVymazat
  47. No,jsem elektrikář, ale taková ptákovina se hned tak nevidí...

    OdpovědětVymazat
  48. Zdravim, neviete kde by som nasiel to video s ventilatorom? nejak to vymazali.

    Dik

    OdpovědětVymazat
  49. tak som zvedavy co na toto video povedia vsetci skeptici....
    alebo kto mi to vysvetli ked je to fake?

    https://www.youtube.com/watch?v=IkeKkPmMy0k

    OdpovědětVymazat
  50. Výstup zo zapojených zemiakov môže predstavovať určité malé jednosmerné napätie. toto je pripojené, ako uvádza komentár, na transformátor. Jednosmerné napätie ale nemožno transformovať, teda meniť jeho hodnotu pomocou transformátora. Takže FAKE ako vyšitý,

    OdpovědětVymazat
  51. Na netu je spousta samohybů, ale kdo ví co je pravda a co podvod... Není lepší něco vyzkoušet, a pak něco tvrdit?? Hodně lidí vidí video, a hned kritizuje, že je to nemožné!! Ale sám není schopen něco z toho zkusit. Třeba to stojí čas i peníze, ale co když se něco povede, a bude to stát za tu námahu...

    OdpovědětVymazat
  52. Proč ty kurvy cenzurují videa na Youtube?

    OdpovědětVymazat
  53. Toto ale podvod není https://www.youtube.com/watch?v=uyb7toSJ-OY

    OdpovědětVymazat
  54. Toto video bylo odstraněno z důvodu porušení zásad YouTube týkajících se spamu, klamných praktik a podvodů.

    WTF. No jo, zase baroni světoví nechtějí přijít o peníze.

    OdpovědětVymazat
  55. tak jo, jestli si myslite ze je to real tak kouknete tady :)) https://www.youtube.com/watch?v=QBFHn5bLy7Q

    OdpovědětVymazat
  56. Jak se tak dívám,tak je to tu samý blbec.Samozřejmě že se dá vyrobit el. energie zdarma, ale ne takovým magnetickým motorem.Je na to jiný princip, to jsme už probírali na Harvardské Univerzitě před 40 léty. A já tento způsob již používám na chatě v horách víc jak 20 let, kde není přívod žádné el. energie. Celá chata funguje celoročně i s el vytápěním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to Ti můžu gratulovat. Né každý má to nadání, že si dokáže uchopit volnou energii a použít jí v praxi...
      Každopádně se s tím nesmí na net, protože se hned o to "někdo" zajímá a nepotřebuje, aby o tom vědělo mnoho lidí.
      Můžeš mi napsat na mail? mily.milos@seznam.cz

      Vymazat
    2. To je teda super ako ti to funguje. Hlavne to kúrenie , - lebo to je finančne náročné. Veľmi by ma to zaujímalo, len mi niečo hovorí , že sa asi nebudeš chcieť rozdeliť o informáciu . Ak by predsa áno , píšem ti svoju adresu . Ak bude potrebné, tak ti aj zavolám . Naozaj ma to zaujíma. Prajem všetko dobré. Peter . adresa - mien@gtsmail.sk

      Vymazat
    3. Snad tuto starší diskusi někdo čte...já to v dnešní době používám v recipročním zapojení, jsem elektrikář sice, ale ne zemědělec. Tak mám trafo připojené do sítě 230V od čezu a v cimře si generuji obrovské čtyři brambory. Stačí nasadit šlupky na elektrody a hned máte měsíc co do ..úst. Je jinak potřeba filtrovat vodu z kohoutku přes lidské tělo a toto vypouštět do živného roztoku. Elektrody oxidují, tak se občas vyhodí a dají se nové. Používám to v paneláku v devátém patře, v Praze.

      Vymazat
  57. Prestaňte už s tými trolmi a neprajníkmi, kto už by sa namáhal zámerne zatajovať študentom alebo komu inému pravdu? A prečo by to kto aj robil? Skutočnosť je naopak úplne iná. Keďže sa vám nedarí presvedčiť o funkčnosti vašich nápadov a poloprávd ani dôveryhodne ich priviesť k serióznemu uplatneniu, hľadáte trolov a prehadzujete vinu na všetko čo vám nepraje. Problémom ale nie je neprajný svet, ale iba vy sami sebe,svojim čitateľom a svojmu okoliu.

    OdpovědětVymazat
  58. URGENT ORIGINÁL ÚVER PONUKA PLATÍ SE.

    Potrebujete naliehavú pôžičku alebo iný finančnú pomoc?
    Ponúkame všetky typy úveru na tri percentá (3%) záujmu. napíšte nám teraz via: harry50loanfirm@gmail.com s týmito informáciami

    celé meno:
    dátum narodenia::
    krajina:
    povolania:
    výška pôžičky:
    Doba trvania úveru:
    Účel úveru:

    mesačný príjem: Prosím odpísať v prípade záujmu o viac informácií prostredníctvom našej nižšie uvedenej kontaktu EMAIL: harry50loanfirm@gmail.com

    S pozdravom,
    Harry Morgan

    OdpovědětVymazat
  59. Rad bych si tu nefunkční "ptakovinu" vyrobil. Tak proč jsou ta "blbá" videa nedostupná na všech odkazech. Rad bych ze sebe udělal "blba" tak proč mi berete tu možnost.Laďa

    OdpovědětVymazat
  60. Ahoj
    Brambor no ja vym ze to funguje Patrim do starsi generace a v pionyru jsme delaly kristalky z bramboru a taky s citronu a pak jme meli i kristalku a zem jenom dva draty do zeme zapichnute a hralo to na vsechno

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.