14. dubna 2016

„Zneškodněná“ americká válečná loď Donald Cook v Baltském moři odmítla ruskou nabídku pomoci

„Zneškodněná“ americká válečná loď Donald Cook v Baltském moři odmítla ruskou nabídku pomoci
Zdroj: http://www.whatdoesitmean.com/index2027.htm
April 14, 2016
“Destroyed” US Warship Donald Cook In Baltic Sea Refuses Russian Offer Of Help
By: Sorcha Faal, and as reported to her Western Subscribers
Překlad: Orgonet



Nová tajná zpráva ruského Ministerstva obrany (MO) pro vnitřní potřeby Kremlu dnes praví, že již podruhé za dva roky „moderní elektronická obranná zbraň“ paralyzovala raketový torpédoborec třídy Arleigh-Burke, USS Donald Cook (DDG-75).  Když „speciální složky“ ruské Baltické flotily nabídly lodi pomoc a odtažení zpět do svého polského přístavu, Američané odmítli odpovědět.



Podle této zprávy v dubnu 2014 loď USS Donald Cook vykonávající svou misi v Černém moři podstatně narušila územní integritu Ruské federace, a tak president Putin povolil útok „elektronickou obrannou zbraní“ proti této lodi. Útok byl tak devastující, že tato válečná loď nejvyšší třídy byla volně unášena; když byla odtažena do svého rumunského přístavu, její američtí námořníci byli tak demoralizováni, že 27 z nich okamžitě podalo žádosti o rezignaci z amerického námořnictva.




Dle zprávy o rok později, v květnu 2015, opět na misi v Černém moři torpédoborec s řízenými střelami třídy Arleigh-Burke, USS Ross (DDG-71) podstatně narušil územní integritu Ruské federace, a tak president Putin opět povolil útok „elektronickou obrannou zbraní“ proti ní; loď ustoupila zpět do neutrálních vod. Jeden ruský špičkový námořní důstojník před odchodem do penze, když byl konfrontován s osudem, který potkal loď USS Donald Cook rok předtím, řekl: "Zdá se, že Američané nezapomněli na incident v dubnu 2014, kdy jedno letadlo SU-24 v podstatě ochromilo veškeré zařízení na novém americkém torpédoborci USS Donald Cook nesoucím prvky protiraketového systému."



V březnu 2015 rovněž dle zprávy ponorky Ruské federace zaútočily svou moderní elektronickou zbraní na americkou letadlovou loď USS Theodore Roosevelt (CVN_71) a způsobily její útěk k pobřeží Británie, kde k údivu veřejnosti zůstala několik týdnů, než byla opravena a schopna opět plout; o tom jsme informovali v článku "Terrified US Aircraft Carrier Flees From Russian Subs To UK Safety" (Český překlad zde: Vyděšená americká letadlová loď prchla před ruskými ponorkami do bezpečí UK)



Tento týden „útočné střetnutí“ sil Ruské federace s lodí USS Donald Cook dle zprávy začalo tak, že když americká válečná loď zahájila „agresívní bojový manévr“ proti přístavu Baltické flotily v Kaliningradu, president Putin opět povolil okamžitý protiútok „moderní obrannou zbraní“.

Ruské „elektronické obranné zbrané“, jak jsme již dříve informovali, jsou založeny na takzvané „technologii MAGRAV“ (západní kódové jméno pro zbraň je „Chibiny“), kterou vyvinul v Íránu narozený jaderný inženýr Mehran Keshe (zvaný „Nikola Tesla moderních dní“), který v osobním dopise presidentu Obamovi varoval:

„Pokud bude naše technologie Magravs skutečně použita, letadlové lodi USA se stanou pouhými plovoucími vanami, a startovací dráhy plné letadel F16 a F18 budou jen muzei ocelových ptáků, protože tyto stroje nebudou schopny letět, jakmile jejich elektronické systémy budou pouze dotčeny vesmírnou technologií Magrav. Tato letadla a bitevní lodě budou muset být od A do Z nově naprogramovány, pokud budou chtít někdy opět fungovat.“



Podle expertů MO „útok“ americké lodi Donald Cook na „územní integritu Ruska“v pondělí 11. dubna 2016 lze pokládat za americký test jejich „přeprogramované“ lodi – ale tato loď po použití „elektronické obranné zbraně“ letadly Suchoj Su-24 „zemřela rychlou elektronickou smrtí“.

V úterý 12. dubna dle zprávy provedla helikoptéra Baltické flotily KA-27 Helix nejméně 7 přeletů nad palubou ochromené lodi Donald Cook, volala na posádku a nabízela „pomoc s odtahem“, ale když na ni byly namířeny „zbraně malého kalibru“, velitelé ruských sil vydali rozkaz, aby dvě letadla SU-24 provedla dalších 11 „přeletů v těsné blízkosti a nízké výšce“ nad touto lodí. Poté již nebyla pozorována u Američanů žádná agresivita. 



Zpráva končí prohlášením, které učinil mluvčí Bílého domu Josh Earnes, který řekl: “Tento incident… je zcela nekonzistentní co do profesionálních norem vojenských operací ve vzájemné blízkosti v mezinárodních vodách a mezinárodním leteckém prostoru“, načež ruské Ministerstvo obrany reagovalo: „Upřímně řečeno, my zase nechápeme důvod tolik ublížené reakce amerických kolegů. Princip svobody plavby pro americký křižník, který setrvává v těsné blízkosti ruské lodní základny v Baltickém moři, nikterak neruší princip svobody letu ruských letadel.“ 



April 14, 2016 © EU and US all rights reserved. Permission to use this report in its entirety is granted under the condition it is linked back to its original source at WhatDoesItMean.Com. Freebase content licensed under CC-BY andGFDL.


Viz též:
http://orgo-net.blogspot.com/2015/06/chibiny-incident-lodi-donald-cook.html
http://orgo-net.blogspot.com/2015/06/americka-provokace-v-cernem-mori.html
http://orgo-net.blogspot.com/2015/03/americka-letadlova-lod-ochromena-ruskou.html
http://orgo-net.blogspot.com/2015/03/zurici-nulandova-volala-do-kremlu.html

25 komentářů:

  1. Mám pochybnosti o tom, že Chibiny je vlastně Kesheho technologie MAGRAV. Jinak, "Chibiny" je jméno pohoří v Murmanské oblasti na poloostrově Kola:

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Chibiny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Správne, Chibiny je mimozemská technológia.

      Vymazat
  2. Teď jsem to viděl v TV a tam o ničem takovém nemluvili, jen že je ohrožovaly ruské stíhačky těsným přeletem, což bylo na natočených záběrech krásně vidět. Ta elektronická zbraň by snad měla zničit snad i kameru, ne? Jak je tedy možné, že ty videa existují?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. možná to nefunguje tak že se zastaví i hodinky či baypas srdce,mobily atd.jestliže hovořili s danou lodí museli jim fungovat vysílačky...

      Vymazat
    2. Ide o rozne frekvencie.
      Alebo si myslíš, že kamera pracuje na rovnakej frekvencii ako draha (a aj tak bezcenna) US elektronika na vojenských plavidlach??

      Vymazat
    3. Na jaké TV, komu patří ta TV, většina TV a mainstreamu má podobné vlastníky někde v USA apod., dnes už TV nepatří k informačním zdrojům nýbrž k dezinformačním zdrojům, jak víte, že to co řekly a co jste viděl je pravda? Dnes jak je vidět skoro nikdo neví co je pravda a to se opět hodí někomu do krámu. Jinak máte dobrý postřeh s tou kamerou co jede, ovšem moc nevíme o EMP zbraních co slouží k vyřazení elektroniky lodi, každopádně EMP zbraně jsou používány již delší dobu, nejen na stroje ale také na lidi či ovládání počasí, snad již od 50 let je tento fakt znám a zkoumán, neumím si představit kam dospěl od dob Tesly.

      Vymazat
    4. Na taketo veci nemusis reagovat. Ide o clanky ktore maju ludi ohurit, nie informovat.

      Vymazat
    5. To už skúšali a teraz USA "vylepšili" Donalda a zistili, že sa nič nezmenilo, tak soptia. Ruská zbraň funguje ďalej:
      http://www.mordechajkapusta.com/2014/04/archaeopteryx-utoci.html

      Vymazat
    6. Chibiny odstavují v tomto případě systém protivzdušný obrany AEGIS

      Vymazat
  3. Obama a spol skacu okolo Putina ako macka okolo horucej kase...
    Boja sa ho...
    Uz davno by tam boli (demokraticke ) nalety...
    Ako to bolo u Kadafiho,Husaina atd..
    Teraz natrafili na tvrdy orech...

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím a děkuji za váš blog. Nedávno jsem si četla odpovědi indigového Saši a teď mi docvaklo, že "zvětšené" slunce jsem kdysi viděla i v těhle kruzích v obilí, něco už na YT zmizelo, ale něco tam přece jen zůstalo - omlouvám se, nejste zrovna přítel kruhů, ale tahle souvislost mě zaujala. Díky Jarka
    https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=sSPqtMxzwmA&feature=fvwp
    https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=w_RISeobyNg&feature=endscreen
    https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=JPBdsp6DOFk&NR=1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně je tu někdo, kdo konečně sdílí mé starší (2012) zjištění on tom,že "někdo nebo něco" manipulovalo s naším sluncem tak, že se změnilo do léta 2013 z třídy žluté hvězdy na bílou, a asi o 1/5 svého objemu se přitom zvětšilo. Díky tomu víc a ostřejí svítí, víc pálí (silnější tepelné toky a další vlnová i energetická spektra), víc ozařuje apod. Díky tomu slunečnímu nafouknutí už také víme, že nás od sebe slunce odstrčilo o něco dáleji, než jsme byli vůči němu ještě v r.2012. Takže se nepotvrdily vědecké hypotézy o tom, že rozpínající se slunce bude pohlcovat planety okolo sebe, nýbrž je bude od sebe odpuzovat do větší vzdálenosti na nové trajektorie. Zajímalo by mě, zda někdo v této souvislosti už odpozoroval, že náš pozemský rok již přesáhl faktických 365 dnů. Že nyní létáme okolo slunce po delší dráze.

      Vymazat
  5. Moc se mi nechce věřit, že by Američani nakonec na protiopatření přijdou, pokud se tohle vůbec stalo, to ví jistě jen posádky lodí a ruských letadel, plus pár hlavounů, prostý člověk, byť se zájmem o námořnictvo nemá možnost posoudit. Peněz a špičkových vědců na to mají dost a zákon vědy říkák, že dostane li se někdo na vrchol jeho další vývoj zpomalí dokud ho někdo další nepředběhne, pokud jsou dnes Rusové na vrcholu tak nemají s kým porovnávat a nemají jinou možnost, než v zásadě pokus omyl, kdežto všichni ostatní můžou porovnávat s ruským řešením...
    K taktické situaci, pokud vím současné námořní právo umožňuje přímou bojovou akci proti cizí lodi mimo válečný stav:

    A) V případě nutné vlastní obrany proti útoku smrtící silou. (Neplatí)

    B) V případě, že je loď obsazena piráty (neplatí)

    C) V rámci vymáhání blokády uvalené rezolucí OSN (neplatí)

    D) v případě narušení pásu teritoriálních vod (Nutno posoudit taktická data, ale vzhledem k jeho šířce-12 námořních mil, to nepovažuji za pravděpodobné) a i v případě teritoriálních vod by loď měla být vyzvána ke změně kurzu, nebo zastavení a měl by být poskytnut přiměřený čas na reakci, nebo osvětlení situace (selhání kormidla, motorů a podobně) která vedla k přítomnosti válečného plavidla



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže Rusko provedlo v mezinárodních vodách otevřený útok elektronickou zbraní?

      Vymazat
  6. Tak dívej se dál na TV a čekej,že to tam bude, kolik ti je? To můžeš stejně tak čekat pravdivý pořad o kruzích v obilí na čt nebo na Nově.

    OdpovědětVymazat
  7. ruske stihacky 70km od ruskeho vojenskeho pristavu ohrozovaly americky kriznik???? Nebo americky kriznik ohrozoval svou pritomnosti ve vzdalenosti 70km rusky vojensky pristav. Prosim, neplect si pojmy!!! Je naprosto vporadku, ze Rusko opet jednoznacne odpovedelo americanum na naprosto drze chovani a to zpusobem, ze ruske stihacky "byly na natocenych zaberech krasne videt".Ono kdyby nebyly videt, asi by ten prelet nebyl tesny a byl by prakticky k nicemu... coz ocividne nebyl.

    OdpovědětVymazat
  8. Odpovědi
    1. F16 neni sice carrier based ale neni to nemozne http://www.dailymotion.com/video/x2fll4l

      Vymazat
    2. Vždyť to je zcela jasně F 18.

      Vymazat
  9. Zdravím přátelé,můj příspěvek je také z jiného soudku http://www.rukojmi.cz/clanky/800-bill-gates-priznal-vakciny-maji-snizit-populaci zdá se, že králičí nora je hodně hluboká, krásný víkend, rosa.

    OdpovědětVymazat
  10. No rusove se na stesti poucili z 2.svetove valky, takze americanum tu jejich pretvarku a manipulaci uz davno nezerou, haji si sve a maji nove zbrane.prectete si clanky o Nikolovi Teslovi, ten vymyslel veci...Rusove se konecne postavili tem nabubrelym americanum, holt slovane jsou trochu vic inteligentnejsi nez zbytek, kdyz jde do tuheho tak zacnou konecne myslet.Nenechme si od politiku omezit nase prava a svobodu, uz jde opravdu o vsechno...

    OdpovědětVymazat
  11. No, rozhodně je na Baltu víc doma Rusko než USA. Kdyby se něco podobného dělo takhle blízko u břehů USA (že by tam šaškoval ruský torpédoborec), to by byl teprve řev! Krom toho by se nejspíš už nalézal na dně Atlantiku, jen tak odplout by ho nenechali.

    OdpovědětVymazat
  12. proč to nevyřadilo z provozu i ten mobil nebo kameru, kterou bylo natočeno video z paluby US lodi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že jste trefil hřebík na hlavičku :-)
      A 70 km od ruské námořní základny - Kaliningrad => V této oblasti Baltu kde 99% pobřežních vod patří krajinám NATO, nebo s nima spolupracujícím dělat nízký průlet na ozbrojenou lodí, to je čirá provokace.

      Vymazat
  13. Tajna sprava MO konci vyjadrenim nejakeho hovorcu bieleho domu? Tak je to tajna sprava alebo tlacova sprava?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.