7. června 2009

Orgonit z cukru

Komu se zdá pryskyřice jako základ orgonitu málo přírodní, zkuste to s cukrem (nemám vyzkoušeno). Je to recept od švýcarské gifterky Mary. Nevypadá to zle a někteří gifteři na to pějí ódy. Až něco vyrobíte, tak se pochlubte! Zdroj: http://www.femme-medecine.ch/downloads/livr_orgonite.pdf
Finačně to vypadá na slušnou úsporu - jestli z kila cukru uděláte 4 HHG nebo 16 i více TB.... Podrobné informace na odkazu pod článkem, francouzsky.

Mara: Orgonit z cukru

Cukr může v orgonitu výhodně nahradit pryskyřici.. Obě hmoty mají společné to, že základem jsou dlouhé řetězce polymerů na bázi uhlíku. Účinnost orgonitu z cukru je široce potvrzena. Tento orgonit byl propracován v roce 2003 a dlouho testován webmastery z kandského gifterského fóra (např. vyrobili CB z cukru stejně výkonný jako z pryskyřice). V dnešní době je cukrový orgonit nejméně drahý a nejvíce přirozený a nejsnadněji se dělá v bytě. A když se vaří, pěkně voní...

Přísady (množství na přibližně 4 sklenice o 500 g, nebo 2 kilogramové.)
  • 4 šálky (1 litr) krystalového nebo práškového cukru
  • 2 šálky (500 g) vody (nejlépe destilované a nabité)
  • 45 ml bílého octa
  • krystaly, kovové třísky (naprosto suché!)
Náčiní
  • kastrol – dost vysoký, aby to nestříkalo
  • teploměr cukrářský (na bonbóny) – umožní vám kontrolovat stupeň vaření cukru
  • dřevěná lžíce a hůlky
  • sklenice s víčkem na nalití směsi

Na HHG (sklenice musí být naprosto suché):

  • Pět dvouhrotých krystalů
Na každou sklenici:
  • 1 krystal nejméně 2,5 cm nahoru
  • 4 menší krystaly dolů, naplocho do kříže, lepší špička míří ven, druhá do středu.
  • Poznámka: jeden velký krystal dvouhrotý (např. o délce 7 cm a tloušťce 1 až 2 cm může nahradit všech 5 krystalů).
Předběžné namočení: jednou jsem připravila směs, ale nemohla jsem ji uvařit, až za tři dny ... Tak jsem ji pečlivě promíchala a postupovala jako obvykle (viz Postup). Tím jsem se naučila, že směs vaří rychleji, když se nechá odpočinout.

(Kde si co obstaráte - myslí se ve Švýcarsku, ale u nás si taky poradíme): teploměr na cukr – dodavatelé pro cukrárny. Krystaly a kameny: trhy, krámky s minerály, Internet. Měděný drát: sběrny, obchody pro kutily, stavby.)

Postup:
  • dobře promíchat cukr, vodu a ocet
  • přivést do varu (teploměr je v hrnci)
  • při vaření nemíchat
  • teplota pomalu stoupá až na 110° a pak velmi rychle až na 160° (dát velký pozor ke konci varu, protože teplota stoupá fakt velmi rychle - neradno překročit 160 - pálilo by se to.)
  • odstavit, nechat minutu odpočinout před nalitím do sklenic
  • nalít část, pak vložit kovové třísky - nikdy nezačínat kovem!
(Připomínáme: 1) poměr cukru a kovu je 50/50% objemu přibližně – nemusí být přesně. 2) 160°C opravdu pálí, když se vyleje na prsty...)

Sklenicový HHG
  • nalít vařený cukr asi do třetiny či poloviny sklenice
  • přidat kovové třísky a zamíchat (rychle to chladne)
  • umístit dolů naplocho 4 krystaly do kříže; pokud používáte 1 velký krystal, jděte rovnou na předposlední bod
  • dolit trochu cukru, potom přidat kov (stlačte ho hůlkou trochu dolů)
  • umístit velký krystal lepším hrotem nahoru. Doplnit.
  • nechat 2-3 hodiny schnout, pak zapečetit sklenice silným lepidlem. (Jsou-li určeny pro zahrabání do země, oblepte je silnou lepící páskou látkovou či umělou).
A máte své první HHG!

TB z cukru: potřebujete malé skleničky s víčkem, do každé 1 krystal (obsah 90ml či více).

Tipy a triky: 1. Když předehřejete kov i sklenici, cukr nebude chladnout tak rychle. 2. Jestli cukru krystalizuje příliš rychle, může se znovu ohřát. 3. Zkazili jste to při lití? Namočte sklenici do vody: cukr se rozpustí a ostatní přísady jsou znovu použitelné. 4. Směs můžete barvit potravinářskými barvivy...

Orgonit z pryskyřice i z cukru je originálním dárkem, velmi užitečným a vždy oceněným. Jeho životnost je dlouhodobá: kusy vyrobené v r. 1999 stále fungují. Orgonit zlepšuje nepříjemné charaktery, podporuje nebo urychluje osobní či kolektivní uvědomování, nechává dozrát a odblokovává nepříjemné situace (někdy velmi nečekaným způsobem). Strach, častá příčina konfliktů, se zmenšuje, když se vytvoří pole orgonu. A jak všichni víme, to, co zmenšuje strach, zvětšuje odvahu a lásku!

Další odkazy:
http://www.evolutionquebec.com/site/outils/sucre.html
http://orgone-art.all4orgone.com/orgonomie/sucre.htm

Komentář čtenáře:
... a až vás cukrový orgonit přestane bavit, můžete si s ním třeba osladit kafe :-D Ne, vážně - není důvod aby to nefungovalo, jen na gifting to asi nebude, protože po prvním dešti byste mohli giftovat znova :-)
Orgonet: Nebojte se, to je vymyšlený. Proto se to víčko, jak je výše psáno, musí "zapečetit" dobrým lepidlem. Na tom kanadském fóru to mají naprosto vymakaný, pokud bude zájem, dodám podrobnosti. Pro giftování venku se má použít víčko z umělé hmoty, aby nezrezlo. Vydrží to prý i ve vodě. Taky se to má omotat lepicí páskou na balíky nebo textilní kvůli rozbití. Nesmí se to akorát házet ...

3 komentáře:

  1. ... a až vás cukrový orgonit přestane bavit, můžete si s ním třeba osladit kafe :-D Ne, vážně - není důvod aby to nefungovalo, jen na gifting to asi nebude, protože po prvním dešti byste mohli giftovat znova :-)

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá to fak chytře, ale není problém v tom, že sklenice prostě izolují potřebné toky " energií "?, zdá se, že tomu jsem prostě neporozuměl, měřil to někdo ? nebo to na vlastní kůži u nás v čechách testoval ? dík pavel

    OdpovědětVymazat
  3. :) Pokouším se myslet dopředu.....Orgonit je fajn, je to něco co vychází z Raichla. On to sice nevymyslel, byla to jiná chytrá hlava. Ale, jak poslední dobou koukám stává se z toho komerce a začíná jít jen a zase o prachy. Ale my kteří jsme tady to děláme z idealismu a pro dobro nás všech. Jsme přesvědčení že děláme dobře, ale v tu chvíli ztrácíme opatrnost. Zde je rozumný výklad ja Orgonit působí : viewtopic.php?f=6&t=208 K tomu bych měl několik otázek. Jak je to se srážkama v "ogiftovaných" oblastech? Na tomto výkladu mi totiž nesedí jedna věc, pokud Orgonit a CB vyfukuje elektrony nahoru, tak by měl mraky tvořit až do vypršení. Mrak totiž elektrony kumuluje, teda alespoň na konci který je blíže k zemi. Ale z vlasní zkušenosti vím, že je rozfoukává, tím pádem jsou elektrony dolů a né nahoru!!!! Když to na nás a okolí působí tak skvěle, nepůsobí to někde škody?! Každá mince má vždy dvě strany! Pokud Orgonity fungují na jiném principu než elektronovém, jakém tedy? Nebylo by více než vhodné to zjistit???!!! :!: ;) Pokuste si představit situaci, že by se daly Orgonity nějak zneužít, chraň Pánbůh aby se to stalo!! Co kdyby někdo našel způsob jak je přeměnit na zářiče DORu??? Kolik z Orgonitů které jste vyrobili dokážete stáhnout zpátky ?? To je důvod proč chci zjistit jak fungují a pak je budu zase vesele odlévat s Vámi!!! ;)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.