31. srpna 2010

Pravda o chemikáliích v potravinách se prosazuje

Dobrá zpráva: pravda o chemických přísadách v potravinách proniká do veřejného povědomí. I naši výrobci (baliči) potravin si začínají uvědomovat význam nálepek Bez glutamátu, Bez GMO.
Já třeba konzumuju kukuřičné výrobky, ale mám nedůvěru, když  tam není vysloveně napsáno Bez GMO, jak to je třeba na německých výrobcích. 
Tuhle mi jeden český výrobce odpověděl na dotaz, zda jeho výborné kukuřičné plátky obsahují GMO, že ne - a kdyby ano, museli by to tam napsat. No vida, moje paranoia čekala opak, že GMO je samozřejmostí, a pouze v případě, když tam není, tak se tím organický výrobce pochlubí ... Napíše to tam prý i ten český, když si to lidi radši koupí ...  

http://www.naturalnews.com/029617_natural_health_movement.html

Hnutí za přirozené zdraví dosahuje klíčových vítězství: nad kukuřičným sirupem, 
glutamátem sodným, GMO a dalšími!
Mike Adams, NaturalNews, 31. 8. 2010-08-31
Přel. Orgonet.

Občas to není tak vidět, ale komunita přirozeného zdraví během posledních pár let dosáhla mnoha důležitých vítězství při zveřejňování pravdy o nebezpečných chemikáliích a potravinových přísadách.

Zde jsou některá z největších vítězství, kterých jsme kolektivně dosáhli:

Pravda o kukuřičném sirupu s vysokým obsahem fruktózy (HFCS)
Podařilo se nám vítězně rozšířit pravdu o nebezpečí HFCS, který nazývám „tekutý cukrový crack“. Veřejnost se už dověděla tolik o nebezpečích této rafinované přísady, že výrobci potravin nyní od něho přecházejí na přírodnější rafinované přísady (např. odpařený třtinový sirup, který je mnohem lepší než HFCS.) (http://www.naturalnews.com/029403_high_fructose_corn_syrup_liver_damage.html - Kukuřičný sirup - jed, který působí obezitu a poškozuje játra)
Dokonce si můžete koupit kečup Hunt, jehož nálepka hlásá: „Neobsahuje HFCS!
Není překvapením, že Asociace kukuřičných rafinérií utratila milióny dolarů na to, aby se pokusila potlačit toto téma, a prohlašuje, že HFCS je pro vás perfektní. Vetřeli se do úplně všech zpravodajských organizací, které píší o HFCS, a mají televizní reklamu, která se pokouší obrátit téma ve svůj prospěch, ale nedaří se jim to! Veřejnost již ví, že HFCS je spjat s cukrovkou a obezitou, a už nechce tento tekutý rafinovaný cukr ve své stravě.(Pozn. Org.: V ČR se kukuřičný sirup málo používá, naštěstí. Zdravé obchody ho bohužel vydávají za zdravé sladidlo. O jeho účincích si můžete přečíst česky zde: http://www.nazeleno.cz/tloustnete-mozna-za-to-muze-fruktoza.aspx)

BPA – chemikálie z plastů (http://www.naturalnews.com/plastics.html - Různé články o BPA)
Na veřejnost se dostalo i nebezpečí BPA (bisfenolu A), který je také znám jako chemikálie z plastů. Tato chemikálie, která se nachází ve všech plechovkách konzerv (je jí potažen vnitřek plechovky), plastových lahvích a jiných plastových nádobách na potraviny, je známa jako „rozkladatel hormonů“, což znamená, že zasahuje do normální zdravé funkce hormonů řídících funkce vašeho těla.
Povyk proti BPA se dostal nyní i do oficiálních médií a zprávy o něm se objevují s vyšší frekvencí. Vytváří se situace příznivá tomu, aby bylo BPA zákonem zakázáno ve všech nádobách na potraviny, a vypadá to, že v Kanadě dokonce dají BPA na seznam toxických přísad.
Americká Rada pro chemii je samozřejmě pobouřena každou zmínkou, že by chemikálie mohly být špatné pro vaše zdraví, a nadále bojuje proti podobným novým zákonům. Ale nakonec tato Rada prohraje, protože BPA je nebezpečné pro vaše zdraví, a oni nemohou donekonečna zastírat pravdu. (Pozn. Org.:  Kanada ho už dala mezi toxické látky. Britské listy 1. 9. 10: http://www.blisty.cz/2010/9/1/art54285.html)

Glutamát sodný – excitotoxinový zvýrazňovač chuti (MSG)
Zvítězili jsme rovněž nad glutamátem sodným, chemickým zvýrazňovačem chuti, který se používá do uzenin, salátových zálivek, omáček, polévek, a do všech fastfoodových jídel. (Např. v KFC ho dávají prakticky do všeho.)
Dosud se nám ho nepodařilo zakázat, ale zvýšili jsme povědomí o něm natolik, že společnosti vyrábějící polévky se nyní předhánějí na svých výrobcích v nálepkách „Bez glutamátu“. Až se veřejnost dozví ještě více o glutamátu, můžeme očekávat, že stále více výrobců ho přestane dávat do svých výrobků.
Pozor! Mnohé společnosti přecházejí z glutamátu na výtažek z droždí, což je „skrytá“ forma glutamátu, užívaná pro stejné účely.  Pokud se vyhýbáte potravinám s glutamátem, vyhněte se také všemu, co obsahuje výtažek z droždí. Pracuji na minidokumentu, který zveřejní pravdu o této formě skrytého glutamátu v běžných potravinách. (Pozn. Org.: O glutamátu slovensky zde: http://biras.blog.sme.sk/c/218039/Zdravy-zivotny-styl-Pozor-glutaman-Cast-2.html)

Ztužený tuk, který zabíjí
Komunita přirozeného zdraví dosáhla také významného úspěchu v boji proti nenasyceným mastným kyselinám, známým také jako ztužené tuky (trans tuky). Tyto zdraví škodlivé tuky vznikají v procesu hydrogenace tuků. Když vidíte nálepku „částečně hydrogenovaný rostlinný tuk“, poznáte, že tento produkt obsahuje ztužený tuk.
Ztužené tuky jsou pro lidi velmi nebezpečné, protože pomalu podporují smrtelné degenerativní nemoci, jako onemocnění srdce a rakovinu. Ve zdravé výživě nemají naprosto žádné místo. Postupem času budou pravděpodobně úplně zakázany.

Vitamín D – nový výživový „hrdina“!
Neutuchajícím úsilím se členům a vedoucím hnutí přirozeného zdraví podařilo zvýšit všeobecné povědomí o úžasných prospěšných účincích vitamínu D. „zázračného“ prvku, který je prevencí rakoviny, srdečních chorob, osteoporózy, cukrovky, ledvinových onemocnění, depresí a mnoha dalších chorob.
Nyní se hovoří i o tom, že opalovací krémy jsou toxické chemikálie, které blokují tvorbu vitamínu D a v podstatě podporují jeho nedostatek v organismu.
Afroamerická a latinskoamerická komunita se stále více dozvídá o nedostatku vitamínu D a o tom, že jejich barva kůže je činí náchylnějšími k tomuto nedostatku, pokud záměrně nedbají na dostatečný pobyt na slunci.
Zde je velmi populární video, které jsem vydal jako součást této vzdělávací kampaně: http://naturalnews.tv/v.asp?v=5A62FC73922FD51A88E62E42C5A0AD5E

Více organických potravin v obchodech
V USA najdete nyní v obchodech Target slušnou nabídku čerstvých amerických organických produktů. I obchodní řetězec Costco nabízí stále více organických potravin, i běžné obchody, které dříve zdravou výživu ignorovaly, stále častěji zavádějí sekce „zdravé výživy“, kde lidé mohou dostat organické potraviny.
Spotřebitelé si stále více uvědomují nebezpečí chemikálií v potravě (a prospěšnost organických potravin), a tak poptávka nutí téměř každého obchodníka tyto potraviny nabízet.
To je pokrok! Před pouhými pár lety bylo směšné pomyšlení koupit v Targetu organické jahody!
I „zdravý“ obchod Whole Foods mimochodem zlepšuje svůj organický profil. Například po obrovském nátlaku ze strany Asociace organických spotřebitelů tato společnost prohlásila, že brzy přestane nabízet „podvodné“ organické výrobky k péči o tělo, které sice mají v názvu „organické“, ale organické vůbec nejsou. 

Vítězství, která teprve přijdou
Domnívám se, že komunita přirozeného zdraví dosáhne ještě významnějších vítězství v mnoha oblastech veřejného zdraví. V příštích letech můžete očekávat velký pokrok v těchto oblastech:

Aspartam
I když je stále obtížné dosáhnout, aby tato chemikálie nebyla přidávána do potravin, je pravdou, že skutečná nebezpečí aspartamu pronikají na veřejnost, a je jenom otázkou času, kdy pravda o tomto umělém chemickém sladidle vyjde plně najevo (a bude zakázano jeho použití v potravinách a nápojích).
V šíření znalostí o zdravotních rizicích aspartamu hraje velkou roli doktorky Betty Martini http://www.mpwhi.com/main.htm


Fluoridizace vody
Očekáváme, že bude ukončen zločinný fakt přidávání toxické, farmakologicky aktivní chemikálie do pitné vody bez souhlasu těch, kteří ji konzumují. Fluoridizace veřejných zdrojů vody je zločinem na veřejném zdraví a nemá absolutně žádné vědecké opodstatnění.
Ale je to vhodný způsob, jak naložit s vedlejšími chemickými produkty těžkého průmyslu. Odtud totiž pochází fluorid sodný, který je přidáván do pitné vody. Většina fluoritových chemikálií, nakupovaných městy,  pochází z Číny, a mimochodem, většina je kontaminována těžkými kovy. http://www.naturalnews.com/029477_fluoride_China.html
Zanedlouho můžete očekávat, že tento směšný rituál chemického otravování vody bude zakázán ve stále více městech a státech po celém světě. Všichni máme právo na bezpečnou vodu, a fluorid ji dělá nebezpečnou.
Pokud vás toto téma zajímá, podívejte se na můj článek o tom, proč je fluoridizace vody zločinem: http://www.naturalnews.com/028913_fluoride_chemicals.html
Rovněž stránky Občanů za zdravou vodu: http://www.cfsw.us/

Rtuťové plomby
Rtuť je extrémně toxická, a ani Americká asociace zubařů nemůže navždy skrývat tento fakt. Nebude to dlouho trvat, a tato asociace konečně oznámí svým členům, že rtuť už není přijatelnou složkou zubních výplní.
Není toxická jen pro pacienty a zubaře (zubaři trpí neobvykle vysokým výskytem šílenství z důvodu vystavení se rtuti); je také vysoce riziková pro životní prostředí. Každý rok se do něj uvolňují tisíce tun rtuti, pouze z důvodu užívání tohoto toxického kovu v moderním zubařství.
A hodně naděje pro toto vítězství vkládáme do advokáta Charlieho Browna z organizace Spotřebitelé za zubní volbu http://www.toxicteeth.org/ , o němž ještě uslyšíte, až se toto téma rozvine.

GMO – geneticky modifikované potraviny
Díky práci Jeffreyho Smitha http://www.seedsofdeception.com/ se mezi zákazníky zajímajícími se o zdraví stále zvyšuje vědomí o extrémním nebezpečí konzumace geneticky modifikovaných potravin.
Bitva stále ještě zuří, a společnosti jako Monsanto naléhají na Státní úřad pro potraviny, aby zakázal nálepkování potravin, které by varovaly spotřebitele před GMO, ale nakonec zvítězí „právo vědět“. Zákazníci nemají rádi, když jsou klamáni, a nechtějí jíst geneticky modifikované potraviny, které by vypouštěly pesticidy do jejich vlastních útrob.
10. říjen 2010 bude Světovým dnem informací o GMO. Sledujte další oznámení na tomto webu a seedsofdeception.com ohledně této akce.(Pozn. Org.: Česky o nebezpečí GM potravin třeba zde: http://orgo-net.blogspot.com/2009/05/nove-varovani-proti-gm-potravinam.html)

Vakcíny
Za neúnavného nátlaku tvrdošíjných faktů se rychle rozpadají současné pohádky o vakcínách proti sezónní chřipce. Lidé se probouzejí a uvědomují si, že tyto vakcíny jsou nejen neúčinné, ale mohou často škodit!
Lidé se dovídají více o vitamínu D a o tom, jak tato látka aktivuje lidský imunitní systém, aby
si vyráběl vlastní protilátky proti infekčním nemocem, a stále více odmítají chemické zásahy, jako bolestivé injekce vakcín (které mohou způsobit epileptické křeče, zvracení a trvalé neurologické poškození).
To je také vítězství pro veřejné zdraví, protože čím více lidí si zvedá svou hladinu vitamínu D a pečuje o svůj imunitní systém, tím méně nebezpečné bude propuknutí infekčních nemocí.
Moje nedávno vydaná píseň „Vakcínové Zambie“ http://www.vaccinezombie.com/ k tomu přispívá zábavným způsobem. Píseň se zaměřuje na nesmyslné pohádky o rutinní vakcinaci a pomáhá odhypnotizovat lidi naprogramované mainstreamovými médii, která pracují pro Světovou zdravotnickou organizací a vakcinační průmysl.
Sledujte video na NaturalNews: http://naturalnews.tv/v.asp?v=6D05173308E7F4169D7259EB85CDF522


Další vítězství se blíží!
Hnutí za přirozené zdraví se stalo mainstreamem! Stále více běžných spotřebitelů nyní chápe nebezpečí toxických chemikálií a slibnost výživy a přírodních léčiv. Moderní medicína, jak ji známe dnes, je na cestě ústupu, a éra „lepšího života s pomocí chemie“ díkybohu končí.
Znalosti, obsažené v hnutí za přirozené zdraví, překonávají nevědomost, kterou preferuje Big Pharma a Státní úřad pro potraviny a léčiva. Čtěte NaturalNews a vbrzku se dozvíte o dalších vítězstvích.

9 komentářů:

  1. díky za pozitivní a super zprávy!

    OdpovědětVymazat
  2. Co je tak špatného na konzumaci GM potravin?

    OdpovědětVymazat
  3. Dakujem za pravdive data. A co konkretne tento kukuricny sirup sposobuje si mozete precitat na blogu Dr.R.Younga na: http://articlesofhealth.blogspot.com/2010/08/fructose-causes-pancreatic-cancer.html

    alebo v preklade:
    http://www.webareal.sk/zelenazdraviu/5-Zdravie-a-zivotny-styl/32-Cukor-a-rakovina

    OdpovědětVymazat
  4. Co je špatného na konzumaci GM potravin? Čtěte zde: http://orgo-net.blogspot.com/2009/05/nove-varovani-proti-gm-potravinam.html

    OdpovědětVymazat
  5. Neviete, či glukózovo-fruktózový sirup, ktorým tento rok začali sladiť drvivú väčšinu výrobkov, je neškodný, alebo je škodlivý?

    OdpovědětVymazat
  6. co viem, tak glukozovo-fruktozovy (hovori sa mu aj skrobovy) sirup sa vyraba rozkladom skrobu pomocou amylazy, co je zivočisny emzym (Amyláza je enzym získávaný ze slinivky prasat. Použití látky je v pekařském a cukrářském odvětví. V ČR se tato látka nepoužívá. V USA je používání látky v potravinách povoleno. zdroj emulgatory.cz)
    mozno su aj ine sposoby vyroby, ale nejako som po tom nepatral.

    OdpovědětVymazat
  7. Je to jen a pouze snůška lží. Například rtuťové plomby jsou naprosto v pořádku a povídačkám o šílených lékařích je možná jen tak úsměvná. Můj kamarád je už dobrých dvacet let zubním lékařem a nepozoruji na něm známky šílenosti. Se rtutí se pracuje ve velmi malém množství a i kdyby ji člověk náhodou snědl, dostane maximálně jen průjem, jelikož lidské tělo rtuť vyloučí. Jinak ohledně té vody mám dojem, ze u nás se do vody fluorid sodný již dlouho nedává. Mnoho dalších věcí. Bych zde mohl popřít, nechci se ale příliš rozepisovat. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Fluorid se u nás nepřidává do vody od roku 1997. Je to uvedeno na jedné z prvních stránek o složení pitné vody, které vyhodí strejda Google.
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
  9. Zato se hojně cpe do zubních past :) Lída

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.