26. ledna 2011

Výbuchy v Moskvě: útoky pod falešnou vlajkou?


Výbuchy na moskevském letišti: falešný útok FSB, součást protiputinovské kampaně, nebo skutečný útok separatistů?
Předchozí teroristické útoky v Rusku byly špinavou prací bezpečnostních služeb.
Steve Watson, Paul Watson
Prison Planet, 24. 1. 2011
  Překlad: Orgonet

Bombový útok, který zabil na moskevském letišti Domodědovo nejméně 35 lidí a stovky zranil, je oficiálně státem kladen za vinu jednomu nebo dvěma sebevražedným atentátníkům, avšak bylo prokázáno, že předchozí případy terorismu v Rusku byly dílem samotné bezpečnostní služby FSB.

Je to již druhý útok za méně než jeden rok, při prvním výbuchu dvou bomb ve vlacích moskevského metra loni v březnu byl zabit podobný počet nevinných lidí.

Bezprostřední spekulace, která byla bez dotazování šířena médii, je opět to, že výbuchy jsou spjaty se zhoršením vztahů mezi Kremlem a nestálou islámskou oblastí severního Kavkazu.

Ruský president Dimitrij Medvěděv zrušil plánovanou cestu do Davosu na Světové ekonomické fórum, a oznámil na Twitteru, že „na důležitých dopravních místech bude posílena bezpečnost. Oplakáváme oběti teroristického útoku na letišti Domodědovo. Jeho organizátoři budou nalezeni a potrestáni.“

President vyhlásil pohotovost domácí bezpečnostní služby FSB, posílil bezpečnost v metru, a premiér Putin oznámil, že bezpečnostní služby pátrají po třech mužích, kteří jsou ve spojení s útokem.

Nepotvrzené zprávy říkají, že šlo o dvě bomby, obě naplněné kovovými úlomky.

Následující video očitého svědka bylo nafilmováno pár chvil po výbuchu na ruském největším letišti. Na druhém videu reporér TV Russia Today popisuje, jak na tomto letišti byla nedávno posílena bezpečnostní opatření, k nelibosti mnoha cestujícíh, ale nyní už tolik stížností nebude.
http://www.youtube.com/watch?v=BUQPlEr1puI&feature
http://www.youtube.com/watch?v=f8l0MTgv8IM&feature
Protože vysvětlení, že za útoky jsou odpovědni sebevražední útočníci s bombami přivázanými na těle, přišlo přímo od FSB, zkušenosti z minulosti napovídají, že k oficiální zprávě se musíme stavět s největší podezíravostí.

Známá ruská bezpečnostní služba FSB má za sebou doloženou historii inscenování útoků pod falešnou vlajkou za účelem naplnění politických cílů. FSB hrála přímou roli téměř ve všech významných útocích, k nimž došlo v posledních 10 letech.

Putin přišel k moci v důsledku vlády teroru zinscenovaného FSB na podzim roku 1999, k jehož událostem patřily výbuchy obytných domů po celém Rusku a svalování viny za ně na čečenské separatisty, což umožnilo Putinovi začít novou válku a zajistit si vítězství v prezidenstských volbách.

Agenti FSB byli přistiženi, jak kladou výbušninu Hexogen pod obytný dům v Rjazani. Záznamy praví, že první hovor, který provedli „teroristé“ po položení bomby, byl adresován vedení FSB, a pachatelům stát umožnil opustit zemi.


FSB připustila, že rozmístila pytle s výbušninou, ale později tvrdila, že obsahovaly cukr a že šlo o test a nácvik bezpečnostních postupů. Úřady nejprve tvrdily, že teroristický útok byl odvrácen a že pytle neobsahovaly Hexogen, až do doby, kdy byla odhalena účast FSB, a až v tomto okamžiku byl příběh změněn.

Alexej Kartofelnikov, první očitý svědek, který viděl výbušniny a upozornil polici, dle záznamu potvrdli, že se zcela zřetelně nejednalo o cukry, a popsal látku, která vypadala spíše jako rýže nažloutlé barvy – jasná známka popisu Hexogenu.

FSB tam umístila skutečné výbušniny a byla přistižena při režírování teroristického útoku pod falešnou vlajkou, a to je donutilo vymyslet si složitou krycí historku, zablokovat veškeré skutečné vyšetřování a umlčet poplašné zpravodaje.

Tento případ a mnoho dalších je zdokumentováno ve vynikajícím dokumentárním filmu „Zavraždění Ruska“ (The Assasination of Russia), který můžete zhlédnout s dovolením Google Video zde (pozn. Org: anglicky, možná už to někdo u nás přeložil?): 


Alexander Litviněnko, bývalý agent FSB, který byl později otráven radioaktivním poloniem 210 v Londýně, na jehož následky zemřel v listopadu 2006, prozradil, jak je ruská FSB angažována v terorismu, únosech a smlouvách na vraždy ve své knize z r. 2002: „Rusko vyletí do vzduchu: Teror zevnitř.“ (Blowing up Russia: Terror from within), jejímž spoluautorem je Jurij Felcinskij.

Krize s rukojmími v Beslanu v září 2004, která vedla ke smrti více než 300 lidí včetně mnoha dětí, další událost kladená za vinu čečenským teroristům, byla také poznamenána protiklady a červenými vlajkami naznačujícími, že šlo o angažovanost zevnitř.

V r. 2007 bylo konečně vydáno video ukazující, že ruské bezpečnostní složky byly pravděpodobně zodpovědné za první výbuch během této události.

Toto video bylo téměř tři roky tajné, poté, co bylo vrženo nové světlo na beslanskou krizi s rukojmími na oficiální závěry týkající se toho, co vedlo ke smrti 334 lidí, z nichž byla více než polovina dětí, během jednoho z nejhorších teroristických útoků v Rusku, napsal Associated Press. http://www.prisonplanet.com/articles/july2007/310707_b_Beslan.htm

Důkazy o průběhu události nejsou zdaleka definitivní, ale zdá se, že dávají opodstatnění teorii, podle níž bezpečnostní složky nesou alespoň část viny za vysoký počet obětí.

Důkazy o průběhu popisují, že k výbuchu došlo vně školní budovy, a jsou v protikladu s oficiálním tvrzením, že bojovníci byli odpovědní za první výbuchy, a jsou v souladu se svědectvím přeživších lidí.

Jak ukázalo naše vyšetřování z oné doby, mnohé aspekty z beslanského obléhání poskytují šokující protiklady oproti oficiálnímu tvrzení a jasně ukazují, že ruské síly měly podíl na inscenaci, pokud ne alespoň při vyprovokování masakru.

Vyšetřování Parlamentní komise odhalilo fakt, že vysoce postavení ruští vojenští důstojníci byli angažováni ve spiknutí a fungovali jako komplicové teroristů. Tito jednotlivci měli hodnost „vyšší než major a plukovník“, podle Výboru. http://www.prisonplanet.com/articles/january2005/280105officershelped.htm

Ve spiknutí byl angažován i bývalý policista http://www.prisonplanet.com/articles/november2004/031104schoolsiege.htm . Později bylo potvrzeno i další zapojení policie. http://www.prisonplanet.com/articles/september2004/070904helpedterrorists.htm

Parlamentní komise zjistila rovněž důkazy, že v koordinaci masakru byla angažována i „zahraniční výzvědná agentura“. http://www.prisonplanet.com/articles/november2004/281104russianssuggest.htm

Během obléhání ruské úřady odmítly sdělit, jaké jsou požadavky teroristů, zablokovaly veškerou telefonickou komunikaci a prohlásily, že páska obsahující požadavky teroristů je prázdná.

Údajní čečenští teroristé ani neuměli čečensky a přijímali rozkazy ze zahraničí, podle zpráv. http://www.prisonplanet.com/articles/september2004/070904ordersfromabroad.htm

Beslanský masakr se odehrál uprostřed vlny teroru v Rusku a krátce po pádu dvou civilních letadel Tupolev, z nichž úřady obvinily čečenské teroristy. Avšak vzhledem k tomu, že trosky letadel byly rozptýleny na rozsáhlých územích, nezávislá ruská média obvinila Putina, že nařídil sestřelení letadel v surovém fíglu pod falešnou vlajkou, aby zajistil vítězství ve volbách http://www.guardian.co.uk/chechnya/Story/0,2763,1293568,00.html pro prokremelského čečenského presidenta Alu Alchanova o dva dni později.

Čečenský separatista Aslan Maskhadov popřel jakoukoli angažovanost http://www.prisonplanet.com/articles/september2004/040904thirdforce.htm v leteckých katastrofách či obléhání školy, a zmínil se o „třetí síle, která přivedla presidenta Putina k moci“ a je odpovědná za krveprolití.

Zjevně prokazatelná historie o tom, že ruští představitelé FSB režírují teroristické útoky, které jsou potom sváděny na jejich politické nepřátele, což ilustruje fakt, že by bylo pošetilé okamžitě přijmout vládní verzi událostí ohledně dnešních smrtících výbuchů v Moskvě do doby, než budou nezávislými stranami potvrzeny další detaily.

Samozřejmě jsou i další možnsti.

Uznávaný gepolitický analytik Webster Darpley poukázal na probíhající kampaň proti ruské opozici, podporovanou západem, pro vystrnadění premiéra Putina. Před pár dny Tarpley mluvil na Russia Today o tomto destabilizujícím úsilí.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=P2VI10SVrNs

Je možné, že tento útok byl zrežírován, aby poukázal na mezery v bezpečnosti, které vyšly najevo v posledních týdnech?

Samozřejmě je také docela možné, že útok byl aktem násilí ze strany separatistů. Je třeba uvažovat o všech možnostech.

(Pozn Org.: Článek s podobnou tématikou z března 2010: http://orgo-net.blogspot.com/2010/03/falesny-terorismus-v-rusku.html  )

1 komentář:

  1. Tato firma má už dlouholetou zkušenost s "bezpečností". Tentokrát ve státě, který uznal Palestinský stát.

    Podrobnosti tu:
    http://www.docstoc.com/docs/7648513/ICTS-Europe-Newsletter-QR1-2009

    Ta stejná firma, ICTS spravovala bezpečnost 11.září na letišti v Bostonu.

    Ta stejná firma pustila do letadla Richarda Reeda, atentátníka s bombou v botě.

    Ta stejná firma pustila do letadla Omara Farooka Abdul Mutalaba, atentátníka s bombou ve spodkách, bez pasu.

    http://careandwashingofthebrain.blogspot.com/2011/01/israeli-security-firm-icts-helped.html
    http://afinabul.blog.cz/1101/bezpecnost-na-letisti-v-moskve-provadela-izraelska-icts

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.