14. května 2012

Zajímavá mapa světa podle státních dluhů


(Mapku kliknutím zvětšíte nebo najdete velkou verzi na výše uvedeném odkazu.)

Státní dluh zemí znamená, kolik peněz vláda té země dluží. Jako u domácího rozpočtu, i státní dluh se zvyšuje, když vláda utrácí více, než dostává. Tak to může jít po celé roky i desetiletí. Deficit rozpočtu je celková suma tohoto dluhu tak, jak narostla za celou dobu, s úroky, které významně zvyšují sumu, kterou vláda dluží.

Dluhy se výrazně liší podle zemí – jak mnoho peněz stát vytváří a jak mnoho vláda utrácí. V Německu například je státní dluh 1,79 triliónu dolarů, což představuje 62,6% hrubého domácího produktu (GDP, česky HDP) Německa. Japonsko má státní dluh 7,47 triliónu dolarů, což představuje 170,4% HDP!

HDP (Hrubý domácí produkt) je tržní hodnota všech produktů a služeb, které země produkuje za jeden rok. Zahrnuje výdaje občanů státu i vlády státu. Zahrnuje i hodnotu výrobků vyrobených v zemi a exportovaných jinam, ale nezahrnuje hodnotu dovážených výrobků. HDP je primární způsob kalkulace velikosti a stavu ekonomiky země jako celku. Kalkuluje se čtvrtletně i ročně.


P. S.Orgonet: 
Možná se to dá laicky chápat i tak, že procento státního dluhu závisí na tom, nakolik zdatně si vláda a bankovní management dané země přisvojuje státní peníze (čili krade), či je okrádána mocnějšími státy ... Česko je v růžové barvě, 51-70%, to na tom nejsme ještě nejhůř, ale už v horní polovině tabulky (:-))

P.S. Sorry, díky za opravy, jsme samozřejmě v šedé (mám asi mhu před očima) (:-)) tak to jsme na tom nejmíň o jedno procento líp než kdybysme byli v růžové ...

24 komentářů:

  1. pohled do českého kráteru http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=o17KVE_J72Q#!

    OdpovědětVymazat
  2. Sanate Kumaro,Kryone,Kuthumi a SPOUSTA dalších...VYKAŠLETE se nekonečné chlácholení a duchovní obezličky a provedtě RAZANTNÍ ELIMINACI každého hnojařského zmetka na obloze,včetně ELIMINACE všech haarp monster na celém světě a pomozte tak Matce Zemi...Jinak jsou vaše letité LASKYPLNÉ vzkazy na ho...

    OdpovědětVymazat
  3. Česko je ještě pořád světle šedé. Ale napadlo mě, co by se asi tak stalo, kdyby všechny země všechny své dluhy splatily... Celé je to jen jeden velký humbuk a nafouknutá bublina z ničeho, protože tolik peněz, kolik jich figuruje v těch dluzích, by nešlo za nic utratit. Takže: kde je ten problém? :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Někdo je tady barvoslepý a nepozná šedou od růžové :D

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavé. Jen pokud dobře koukám, Česko je tam světle šedé, tedy 31-50%. Na východ od Německa a pod Polskem.

    OdpovědětVymazat
  6. Při pohledu na tuto mapu jaksi nechápu, kdo půjčuje Kanadě, USA, Indii, Austrálii, Japonsku, Evropě... Nebo je to jen ďábelská hra rozehraná tak, že se pořád přehazují virtuální sumy kolem dokola - a z toho pár zazobanců kasíruje tučné úroky naprosto za NIC? Přece takhle, jak to je teď nastavené, je to jen absurdní drama v přímém přenosu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. celý je to postavený na principu podvojného účetnictví kde platí že aktiva = pasiva
      pokud peníze vznikají ve formě dluhu protože jinak se z banky dostat nemůžou a jakákoli pohledávka/závazek v ekonomice je hodnota navíc (peníze připsané na účet při úvěru jsou touto pohledávkou/závazkem)
      pak jednoduše stopá množství oběživa a zároven stoupá množství tzv. dluhů takže vlastně jako lidstvo dlužíme sami sobě

      Vymazat
    2. A proč myslíte, že tiskárny FEDu tisknou dnem i nocí další dolárky ničím nepodložené, a chrlí je vesele dál do světa ? Protože se za tyto bezcenné papírky dostává dál zboží a služby do UssA z celého světa ZADARMO, tzn.za záměrné vytváření dluhů v ostatních zemích !!! V tom spočívá politika USSA, aby svět živil americkou nenažranou společnost navěky a (relativně)zadarmo !!!

      Vymazat
  7. Dobře je tam vidět, proč je Rusko v očích obřezané finanční internacionály tak nenáviděné, proč je proti němu vedena soustavná nenávistná a pomlouvačná kampaň v "zemích světového společenství", které bohužel podléhá tolik lidí i u nás - a taky je dobré všimnout si Kaddafovy Libye...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud by Kaddáfí stihl zavést Africkou měnovou unii ve formě Zlatého dináru, padl by dolar rypákem na samotné dno. A tomu banksteři chtěli zabránit za každou cenu. Proto Libyi napadli jak nacističtí okupanti se vším všudy. Proto říkám fuj,hnus americkému fašismu a hegemonii !!! Říše Zla musí skončit a zřítit se konečně do propadliště Dějin !!! Každý, kdo může, pomozme jí tam !!!

      Vymazat
  8. Asi jsem poněkud ekonomicky dementní, ale z mapy vyplývá, že všichni dluží. Ale nemohu najít jediný kousek planety, komu se dluží.
    Když dlužím, tak přece někomu. Jestli ani tohle každého netrkne, tak už asi opravdu nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v tomto případě dluží instituce jménem státy nejsem si jist ale nejsou tam zřejmě zahrnuty celkové dluhy všech ekonomických subjektů na daném území
      takže stát si půjčí peníze jdou do oběhu a obíhají tedy přesněji řečeno práva k disponování s číslíčky na účtech v bankách kterým říkáme peníze ale jsou to pouhé závazky nebo taky přísliby vyplatit

      Vymazat
    2. To je přece jednoduché ! Svět dluží bankám, tedy bankéřům. Protože vyrábějí dluhy, které nelze splatit ! Tak to bankéři vymysleli, a my tu jejich satanskou hru přijali, a hrajeme ji s nimi proti nám samým !Proto je celý svět dlužen. Cílem bankéřů je dluhy podvázat úplně vše, aby jim lidé odevzdali nakonec i své země, své svobody, byli poslušní a loajální vůči jejich samozvanému, nadřazenému mecenskému postavení a jejich světové vládě (NWO) ! Aby, co řekne nebo rozhodne bankéř, bylo pro ostatní jak Písmo svaté !!!

      Vymazat
  9. Musim Vas opravit, Česko je sedive :)

    OdpovědětVymazat
  10. Kontrolní otázka: Všichni dluží, ale komu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Před sto lety je Henry Ford nazýval "mezinárodní finančníci" a dodával, že to je to samé, jako když jinde použil pojem "mezinárodní žid".

      Vymazat
    2. To je už také odhaleno, že sionisté neváhají na oltář Satanovy synagogy obětovat své (podle nich) méněcenné židovské souvěrce, a pak jejich tajně naplánovanými pogromy a holocausty nestydatě vydírat národy celého světa !!! Dodnes to činí vůči Němcům, jako lídrům evropské moci !!! Proto Sion požírá Německo stále více a více ! Už i samotní Němci se začínají probouzet, a protižidovské nálady v Německu opět eskalují ! Ale to se ve "vyváženém zpravodajství" České televize, ani v sionkomerční NOvě nebo Primě zajisté nedovíte !

      Vymazat
  11. Je to jen lez nic vic,buch vi kdo tuhle tabulku delal a co vubec znazornuje,komu by ty staty dluzily tolik penez
    a kdyz uz tak co je vlastne spatne ruzova nebo cerna
    to je ale kravina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejste vy náhodou Pepek Vyskoč ze Švejka, že tak stupidně mluvíte ?!

      Vymazat
  12. Taky už mě napadlo, kdo je tím těžce zazobaným imaginárním věřitelem všech států na celém světě. Co tak ho poslat do háje a na ty pseudodluhy se mu pěkně krásně vybodnout, protože to je taky jen imaginární záležitost? To by bylo rodeo... :-))))

    OdpovědětVymazat
  13. Jo, orgo-nete, možná to je o víc než jen o jedno procento. Jsem totiž zarytý optimista. ;-))

    OdpovědětVymazat
  14. Nezaškodí si zopakovať ako "vznikajú" peniaze:

    http://www.youtube.com/watch?v=ZJ6EWnfdeqQ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednoduše : dá se příkaz do tiskárny cenin, a rotačky jedou jako vzteklé dnem i nocí. A miliony, miliardy, biliony jsou za pár dní či týdnů na světě. Jaký je to bankéř ale kouzelník, že ?! Názorný příklad amerického FEDu. Jak jednoduché, jak geniální !

      Vymazat
  15. Anglicky trillion je v češtině bilion.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.