17. srpna 2012

Američané mají novou superzbraň - blesk

Děkuji čtenáři za odkaz. Tak nová zbraň to asi nebude ...

Převzato: http://www.czechfreepress.cz/valky/americane-maji-novou-superzbran-blesk.html

Američané mají novou superzbraň - blesk

Americká armáda testuje další zbraň budoucnosti. Tentokrát nejde o supervýkonný laser nebo railgun (elektromagnetické kolejnicové dělo), jejichž vývoj vyvolal velký rozruch. Jde o něco mnohem prozaičtějšího: o blesk. A právě ten by mohl na bitevním poli vyvolat pořádnou bouři.

S pomocí blesku by bylo možné například zneškodnit skryté miny nebo zlikvidovat nepřátelská obrněná vozidla. Princip je zhruba následující – s pomocí laseru se ve vzduchu vytvoří speciální kanál, kterým se svede elektrický výboj. Vojenští specialisté tak mohou blesk ovládnout a nasměrují ho tam, kam chtějí. „Nikdy nás neomrzelo sledovat, jak během experimentů údery blesků ničí naše cíle,“ říká George Fisher z Centra výzkumu, vývoje a konstrukce zbraní při základně Picatinny v New Jersey. Dodal, že nová zbraň využívá specifika fyzikální podstaty blesků.  Jak známo, blesk představuje mohutný jiskrový výboj, kterým se vyrovnává velký rozdíl potenciálů mezi bouřkovými mraky, případně mezi mrakem a zemí, a jde vždy cestou nejmenšího odporu. V případě nové superzbraně je pro něj tato cesta vytvořena uměle.

4 komentáře:

  1. Srdečně zdravím Tebe Orgonete a jsi opravdu borec, předkládáš nám pravdu ,nad kterou zůstává rozum stát a každý, kdo vstupuje na Tvé stránky-určitě je mnoho čtenářů-,tak by s doporučením měl si otevřít we.stránky,odkud jsi článek převzal.Tam jsou tak zajímavé články, ze kterých opravdu vyčtete takovou pravdu, která z člověkem dokáže zacloumat v čem vlastně žijeme.Pěkné počtení a lidičky držte se,zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  2. Ale když žádný potenciál v atmosféře není a je hezké počasí? To je zbraň na prd.
    Ledažeby? Leda by se náboj dodal do ovzduší uměle. A ejhle, a najednou chemování a nabíjení atmosféry HAARPem dává smysl.
    RK

    OdpovědětVymazat
  3. ... ale komu sa neblýska v hlave ? Mne hej, asi tak mesiac. Letí to vzduchem aj nad Slovenskom.

    OdpovědětVymazat
  4. jen doplnim link, o blesku coby zbrani psal i hlas ruska:
    http://czech.ruvr.ru/2012_06_24/79174259/

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.