8. listopadu 2016

FBI dala Clintonové těsně před volbami největší dar v historii presidentské politiky: opět zrušila vyšetřování

Právě jsem ztratil veškerou víru v náš hluboce zkorumpovaný právní systém a vládu zákona v USA
Překlad: Orgonet


Ztratil jsem veškerou víru v náš hluboce zkorumpovaný právní systém a vládu zákona v USA“

FBI právě dala Hillary Clintonové největší dar v historii presidentské politiky. Dva dny před volbami FBI oznámila, že ukončuje pátrání ohledně nedbalého zacházení Hillary Clintonové s tajnými informacemi. Po prohledání emailů, které byly nalezeny na elektronických přístrojích patřících Humě Abedin a Anthony Weinerovi, poslal ředitel FBI James Comey dopis Kongresu a sdělil jim: „...nezměnili jsme závěry ohledně státní tajemnice Clintonové, které jsme vyjádřili již v červenci.“ To znamená, že nebude žádné obvinění, a že Hillary Clintonová má nyní cestu volnou, aby se stala v úterý příští presidentkou Spojených států, pokud se nestane volební zázrak.

V tyto dny se nestává, aby se mě nějaká zpráva dotkla na hluboce emocionální úrovni, ale tato se mě dotkla. Když FBI původně prohlásila, že obnovuje vyšetřování, dalo mi to záblesk naděje, že v našem systému zákonů zůstalo ještě něco málo poctivosti.

Ale po včerejším oznámení jsem ztratil veškerou víru v náš hluboce zkorumpovaný systém spravedlnosti. Amerika se stala státem bez zákonů, a vláda zákona je zde zcela mrtva.

Ano, je pravda, že veřejnost neví, co je obsaženo v oněch emailech, a ředitel Comey řekl, že tam nebylo nalezeno nic významného: http://www.usatoday.com/story/news/politics/elections/2016/2016/11/06/fbi-not-recommending-charges-over-new-clinton-emails/93395808/

„V dopise zákonodárcům ředitel Comey praví, že FBI trvá na svém původním zjištění učiněném v červenci, že Clintonová nemá být pronásledována za své zacházení s tajnými informacemi pomocí emailu v době zastávání úřadu státní tajemnice."
„Vyšetřovací tým FBI pracoval nepřetržitě, aby zkontroloval obrovský objem emailů z přístroje získaného ve spojení s jiným kriminálním vyšetřováním, nevztahujícím se k případu Clintonové.“, říká Comey v dopise. „V jeho průběhu jsme prošli veškerou komunikaci od Hillary Clintonové nebo pro ni, když byla státní tajemnicí,“ píše Comey. Na základě našeho šetření jsme nezměnili naše závěry ohledně státní tajemnice Clintonové,, které jsme vyjádřili v červenci.“

Ale samozřejmě pravdou je, že FBI měla již z původního vyšetřování více než dostatek důkazů, aby Clintonovou začala trestně stíhat.

Ve světě státní bezpečnosti, když předáte jediný tajný dokument pomocí nezabezpečeného kanálu, v tom okamžiku ztratíte doložku o bezpečnostní spolehlivosti a je velmi pravděpodobné, že budete stíháni a posláni do vězení za nedbalé zacházení s tajnou informací.

Například, dva různí příslušníci americké armády byli nedávno usvědčeni, že se provinili tímto: 

„Minulý měsíc byl odsouzen Ryan Nishimura, kalifornský rezervista loďstva, ke dvěma letům podmíněně a 7 tisícům dolarů pokuty, když byl shledán vinným, že smazal tajný materiál, který si stáhl do osobního elektronického přístroje. FBI nenalezla důkaz, že měl v plánu dále tento materiál šířit. http://www.sfgate.com/news/article/Navy-engineer-sentenced-for-mishandling-6412917.php
„Minulý rok byl držitel Bronzové hvězdy, bojový veterán, záložní důstojník Lyle White uznán vinným, že ukládal na nezabezpečený harddisk ve Virginii tajné dokumenty. Dostal trest suspendování na 60 dní a pokutu 10 000 dolarů. White řekl, že informace sloužily k výukovým účelům a že neměl v úmyslu je s kýmkoli sdílet.“ http://hamptonroads.com/2014/06/sailor-pleads-guilty-mishandling-documents


Ani jeden z těchto jednotlivců neměl v úmyslu zneužít tajné informace, ani ji s někým sdílet.

Ale oba dva byli přesto uznáni vinnými a odsouzeni.

Takže, co je na Hillary Clintonové odlišného?

Během počátečního vyšetřování nalezla FBI 113 emailů obsahujících tajné informace … http://www.politifact.com/truth-o-meter/article/2016/jul/19/politifact-sheet-hillary-clintons-email-controvers/

Clintonová opakovaně řekla, že na svém serveru neměla žádné tajné emaily, ale výsledky vyšetřování FBI ukazují, že její prohlášení bylo nesprávné. http://www.politifact.com/truth-o-meter/statements/2016/jul/06/hillary-clinton/fbi-findings-tear-holes-hillary-clintons-email-def/

„Z desítek tisíc emailů, které vyšetřovatelé prohlédli, obsahovalo 113 tajné informace, a tři z nich měly značku tajného dokumentu.“ Ředitel James Comey řekl, že Clintonová měla vědět, že některé ze 113 jsou stajné, ale o některých to mohla nevědět.

Byl bych ochoten se vsadit, že FBI při obnoveném vyšetřování našla ještě další tajné emaily, které ještě neviděla mezi 650 tisíci.

Ale na tom nyní nezáleží. Hillary Clintonová je volná jako pták, i když nedbale zacházela se 113 tajnými emaily, a zdá se, že se stane příští presidentkou Spojených států.

Jako student práv a potom právník pracující ve Washingtonu DC. jsem mohl vidět, jak hluboce zkorumpovaným se stal náš právní systém.

Ale po včerejšku již nevidím, jak by Američané ještě někdy mohli mít někdy víru ve vládu zákona.

Pokud se zákon neaplikuje stejně na všechny osoby v každou dobu a za všech okolností, pak bychom ani nemuseli mít právní systém.

V tomto bodě je jenom jeden způsob, jak by mohlo být v tomto případě dosaženo jakési spravedlnosti. A to je, že američtí lidé půjdou v úterý volit, a budou volit tak, aby ji nepustili do Bílého domu.

Nebude to samozřejmě dokonalá spravedlnost, ale aspoň zabrání Hillary Clintonové, aby dostala to, co chce více než cokoli jiného v životě.

Výběr je pro americký lid velmi snadný. Hillary Clintonová je nejzkorumpovanější politik, který se kdy ucházel o presidentský úřad, a extrémně dlouhý seznam clintonovských skandálů a zločinů, které byly odhaleny, je velmi dobře zdokumentován.

Voliči přesně vědí, co s ní dostávají. A pokud si ji přesto zvolí, navzdory všem věcem, které o ní byly odhaleny, znamená to, že si Amerika dobrovolně zvolila bezzákonnost.

Pro většinu konzervativců jsou tyto volby zcela o Trumpovi, ale já myslím, že jsou daleko více o Hillary Clintonové.

Jsem přesvědčen, že jde o zásadní moment obratu v americké historii, a když si americký lid dobrovolně zvolí Hillary Clintonovou, bude to znamení, že pro budoucnost tohoto státu neexistuje již žádná naděje.

Takže, modleme se za volební zázrak, protože právě teď Donald Trump údajně ztrácí a čas rychle běží.







11 komentářů:

  1. A co když je to takhle: FBI ví, že existuje ještě další balík emailů a kdyby Hitlary obvinili teď, Obama by jí dal "pardón" a byla by čistá na věky. Počkají, až a) vyhraje Trump a po inauguraci to vytáhnou a obviní ji, b) vyhraje Clinton a pak po inauguraci to na ní vytáhnou, ona se nemůže "opardónovat" a kongres ji shledá vinnou a poletí.

    OdpovědětVymazat
  2. Nebo to byl polibek smrti Zřejmě se domluvil GP s Hitlerkou , které je vlastní bezpečí a peníze nakonec milejší než vězenská strava Vše dopadlo jako vždy podle planu GP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba ji ta klepeta neminou a těch z GP také ne. Teď začali americký Majdan a to by je mělo stát hlavy.

      Vymazat
    2. GP je už zřejmě taky v Antarktidě (jižním pólu), a udílí svým nenáviděným kozlíkům další pokyny k demontáži světa.

      Vymazat
  3. No vidíte a predsa jej to nepomohlo, prehrala na celej čiare, uvidíme, že čo sa teraz bude diať...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Divadlo tak, aby publikum spolklo i naviják. Budete ještě ohromeni, co se brzy odehraje. A kdo za tím vším stojí.

      Vymazat
  4. Teď po volbách by se to dalo vyhodnotit i jako dar Trumpovi, protože tím establishment naštval voliče. A my už víme, že nic není dílem náhody....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nehoda není náhoda. Proto náhody NEEXISTUJÍ. To jsou jen novinářské a zpravodajské kachny pro důvěřivé ovčany.

      Vymazat
  5. co sa stalo s orgonetom?zacali sa vam vyhrážať "páni v černém"?pred par rokmi tu boli kazdy den zajimave clanky...a dnes?americke volby a podobné chcan.y

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Současné americké volby nejsou až takové chcan.y. Teď záleží na tom, kudy svět půjde, jestli cestou míru a sebeurčení států a národů nebo cestou globální korporátní bezpohlavní byrokracie a v horším případě i další světové války.

      Vymazat
    2. Trojka už je spuštěna. Je jen otázkou, zda se někomu podaří (nebo zda je vůbec vůle !) to ještě zarazit, dokud nedojde k nejhoršímu.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.