3. prosince 2016

Trump: Na falešné doklady volily milióny ilegálních přistěhovalců

Zdroj: http://stateofthenation2012.com/?p=58517


Pro ilegální imigranty je snadné získat falešné doklady a zúčastnit se voleb, a děje se to, jak vysvětlil bývalý agent Imigrační policie v USA.

Posted on December 1, 2016 by State of the Nation
Překlad: Orgonet


Zvolený president Trump o víkendu napsal na Twitter, že porazil Clintonovou i v lidovém hlasování.

"Nejen že jsem s převahou vyhrál ve sboru volitelů, ale vyhrál jsem i lidové hlasování, pokud se odečtou ty milióny lidí, které volily ilegálně."
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/802972944532209664?ref_src=twsrc%5Etfw




Mnozí začali křičet, že Trump tím šíří lež o tom, že volili ilegální imigranti.


Moderátor O´Reilly z alternativního zpravodajství Fox News Insider v pořadu O´Reilly Factor hovořil s penzionovaným bývalým speciálním agentem Imigrační policie Claude Arnoldem, který řekl, že ilegální imigranti, které zatýkal, „běžně“ měli i voličskou registraci. 




Překlad videa:

Moderátor: 
Jak možná už víte, 8. listopadu volilo mnoho lidí ilegálně. Trump to prohlásil na Twitteru. Domnívá se, že šlo o milióny lidí. V Kalifornii jsou prý vydávány falešné řidičské průkazy miliónům přistěhovalců bez dokumentů, což umožňuje registraci ilegálních voličů. Jenže, skoro všude potřebujete k registraci i kartu sociálního pojištění.

Je zde Claude Arnold, bývalý agent Imigrační policie, který se při své práci zabýval zejména falešnými dokumenty. Prosím, vysvětlete mi, jak to funguje. Když potřebuji takovou kartu sociálního pojištění, která je potřebná ke spoustě věcí, mimo jiné i k volební registraci, jak ji získám?

Arnold:
Bohužel, po falešných dokumentech je velká poptávka, protože přistěhovalci chtějí pracovat. Pro většinu z nich je to motivace pro příchod do této země. Proto je obrovská poptávka po dokumentech, které jsou stabilně vyžadovány, aby se mohli ucházet o zaměstnání. Takže v každé čtvrti, kde je významný podíl přistěhovalého obyvatelstva, jsou obchodníci s falešnými doklady, kteří tuto službu poskytují. Včetně kalifornské karty sociálního pojištění.

Moderátor: Takže, já mám peníze a chci si koupit falešnou kartu pojištění, co mám udělat?

Lidé obyčejně kupují to, čemu my říkáme balíček tří dokladů. Je v tom obvykle registrační karta obyvatele Kalifornie, nebo pracovní povolení, kalifornský řidičský průkaz a karta sociálního pojištění. Tento balíček stoji od 120 do 300 dolarů, záleží to na kvalitě dokumentů a taky na konkurenci v té oblasti.

Takže za 300 dolarů dostanete, co potřebujete, ještě týž den. Kartu tedy už mám, a chci jít volit. Kalifornské úřady nepoznají, že jde o padělek?

Nemusejí to poznat. Nevím, jestli mají nějakou proceduru ověřování, ale někde při registraci číslo zdravotního pojištění ani nemusíte uvádět.

Moje otázka je: takže když se registrujete osobně, nebo jen online, kdy jen naťukáte číslo pojištění: jaká je pravděpodobnost, že se zjistí, že je to falešné?

Myslím, že dost nízká.

Takže když se v Kalifornii registrujete online, nikdo to nekontroluje? Vy jste přece dlouhou dobu tyto podvody vyšetřoval. Já myslel, že v Kalifornii je velký úřad, který se tím zabývá. Není to tak?

Řeknu vám to takhle: Pracoval jsem na 6 místech po celých Spojených státech. Za svou kariéru jsem zatkl asi 1000 ilegálních přistěhovalců, a běžně to byli lidé vlastnící volební registrační kartu. V rutinním rozhovoru po jejich zatčení jsem se jich vždy ptal, jestli volili, a často jsem dostal odpověď ano. To není jen anekdotické, byly to asi dvě stovky lidí.

Takže závěr je tento: nejen že je to možné a snadné, ale děje se to. Děkuji vám.


___

http://insider.foxnews.com/2016/11/30/ice-agent-counterfeit-drivers-licenses-illegal-immigration-voters-registration-elections


1 komentář:

  1. Srdečně vás zdravím a mám dotaz:Dnes tj.5.12.2016 na prohl.webkamerách ČHMÚ stanoviště Hejnice čas 9:45-10,30 hod zajímavý jev patrně optického rázu(?!?)- Východ slunce nad hřebenem Ořešníku Jizerské hory pohybující se kotouč a vedle něho slunce.Děkuji za odpověď.Zdravím.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.