30. prosince 2020

5 dní po očkování vakcínou Pfizer onemocněl covidem. Sama WHO prohlašuje, že neexistuje důkaz, že vakcína brání přenosu viru.

Něco pro ty, co se těší na vakcínu:

Ošetřovatel ze San Diega onemocněl covidem 5 dní po očkování vakcínou Pfizer

Zdroj: https://www.zerohedge.com/covid-19/er-nurse-tests-positive-covid-8-days-after-being-vaccinated

Překlad: OrgoNet

30. 12. 2020



Reportáž místní televizní stanice ABCNews v San Diegu připomíná, že vakcíny proti COVIDu nemusejí poskytovat takovou ochranu, jak tvrdí známý graf ze zkoušek vakcíny ve 3. fázi. Ošetřovatel, který dostal vakcínu Pfizer-BioNTech COVID-19, onemocněl a 8. den po očkování byl pozitivní na virus.

Není to neočekávané. Údaje ze zkoušek vakcíny ve 3. fázi naznačovaly, že po podání vakcíny může trvat až dva týdny, než se vyvine ochrana. 




Mnohé v procesu vývoje ochrany je stále neznámé, a incident si zaslouží podrobné sledování. Co na to říkají místní zdravotní experti?

Matthew W., 45 let, ošetřovatel pracující na pohotovosti dvou místních nemocnic, vystavil na svůj Facebook 18. prosince zprávu, že ten den dostal vakcínu Pfizer.

Jak řekl televizi ABC, po očkování ho bolela paže, ale neměl žádné jiné příznaky.

O 6 dní později, na Štědrý den, po práci na covidové jednotce, onemocněl. Měl zimnici, svalové bolesti a únavu, a byl nucen ulehnout.

Tři dny po Vánocích si dojel na testovací místo nemocnice a byl testován jako pozitivní na Covid-19. 

Místní experti praví, že na tomto vývoji „není nic neočekávaného“, a že je pravděpodobné, že někteří ošetřovatelé byli infikováni virem buď před první dávkou vakcíny nebo krátce po ní, během „inkubační doby“ po očkování. 

Dr. Christian Ramers, specialista na infekční choroby v Rodinném zdravotnickém centru v San Diegu, který je v krajské radě pro očkování, řekl: „Není to vůbec neočekávané. Když si projdete čísla, je to přesně to, co bychom očekávali, že se stane, když někdo byl vystaven viru.“

Zdůraznil, že je možné, že Matthew byl infikován před aplikací vakcíny, protože inkubační doba může být až dva týdny. A pokud se nakazil až po vakcíně, stále to odpovídá našim znalostem a předpokladům.

„Víme z klinických zkoušek, že trvá 10 – 14 dní, než se začne vyvíjet ochrana z vakcíny,“ řekl dr. Ramers. 




Lékař pak odhadl, že první dávka vakcíny Pfizer by mohla vytvořit ochranu kolem 50%. 

Řekl, že zná několik dalších místních případů, kdy se zdravotníci nakazili před či po podání vakcíny. Tyto případy illustrují, že výsledky nejsou okamžité. I když nějakou ochranu začnete získávat, není to hned plná ochrana. 

„Domníváme se, že první dávka vám dá asi 50%, a potřebujete ještě druhou dávku, abyste se dostali na 95%,“ řekl dr. Ramers. Také řekl, že případ Matthewa ukazuje, že ani vakcíny neodvrátí pandemii okamžitě. 

„Slyšíte často, že zdravotní praktikové jsou velmi optimističtí, že vakcinace je začátek konce, ale bude to pomalý proces, týdny až měsíce poté, co rozdáme vakcíny. Dodal, že tento případ také ukazuje, že i po aplikaci vakcíny jsou nutné masky, mytí rukou a další kovidové procedury.
 
Matthew řekl, že je mu již lépe, že symptomy vyvrcholily na Vánoce, ale že se stále cítí unaven. 

Však i vysoká představitelky WHO varovala, že lidé by neměli po očkování přestat dodržovat rozestupy a nosit masky. Dále řekla, že neexistují žádné důkazy, že vakcína zabraňuje přenosu viru.






2 komentáře:

  1. Tak k čemu teda je taková vakcína? To fakt nedává žádný smysl...

    OdpovědětVymazat
  2. Principiálně je to jasné. Očkování shodí imunitu cca. o 30% a tedy i to je důvod proč nesmí neočkované děti třeba do mateřské. A navíc očkovaní v německu na příušnice... onemocněli tím výhradně na rozdíl nevakcinovaných při zavlečené infekci. Holt jim lockdown nevyšel trubkám. To je kolo kolo mlýnský za čtyři rýnský business, nechápete? :-))))

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.