20. února 2011

Kovové částice v dešťové vodě a sněhu

Přišlo dnes od čtenáře:
Kovové částice v dešťové vodě a ve sněhu. 

Posílám dvě fotky (kliknutím zvětšíte)  srážek, které jsem úplně náhodou včera zjistil při přípravě vzorků vody pro laborku.

Při pohledu proti zářivce se v ní blýskalo cosi,co tam, podle mého úsudku, nemá patřit. Po zamíchání malým neodymovým magnetem na teleskopu (viz foto) se na něm zachytily dvoje částice. Jedny kovově lesklé,viditelné pouhým okem a druhé ve formě kalu, který má tendenci se po několika dnech usazovat ve formě hrudek. Tyto částice jsou i ve vzorku z 2.2. , zatím nevím, o co se jedná.

Protože vodu potřebuji na rozbor, vzal jsem včera večer stěry z plastových lišt na sklech slunečního kolektoru (cca 50 m od silnice přes štít) a nechal uschnout.

Usušená hmota je jako ostrý písek s lesklými šupinkami - viz foto. Ulpí nejen na neodymu, ale i na feritu jako železné piliny. Dneska jsem stěry opakoval, ale sníh asi vše umyl.

Magnetem jsem vyzkoušel 8 vzorků vč. nočního sněhu, šedá magnetická hmota je ve všech, lesklé šupinky v nových vzorcích zřejmě nejsou, možná je zjistím po přefiltrování. Pokud tyto částice byly přítomny ve vzduchu v minulých dnech, tak inverze nebyla inverzí a dýchací potíže lidí i zvířat nebudou mít příčinu v chřipce.

Možná, že by se tyto částice daly zjistit i jinde, stačí na to papírový ubrousek a setřít dolní hranu třeba u střešního okna a nechat vyschnout na topení.

V.

P. S. A ještě přišel dodatek:
Omlouvám se za další mail, ale našel jsem zdroj těch částeček, mělo by toho být dost pro několik laborek i po vyčištění. Podotýkám, že jiná než srážková voda to přinést nemohla, ze tří stran zahrady.
Tady foto první "várky".
Zdraví Vás V.


10 komentářů:

  1. Tú čiernu usadeninu pozorujem už dlhšie a to v sudoch na zber dažďovej vody.Neskúšal som ale také pokusy napríklad s magnetom atd.
    To nevyzerá na obyčajnú výrobu oblačnosti ale vytváranie nejakého elektromagnetického štítu.Vytvárajú okolo zeme nejaký kovový obal.Ale to sú len moje úvahy.

    OdpovědětVymazat
  2. To není nic nového že v civilizaci je ve vzduchu prach a špína. Co se týká kovových částeček, furt tady čtu že z letadla se vypouští neželezné kovy jako třeba hlíník, ten je ale nemagnetický. Nějak vám ty důkazy nesedí.

    OdpovědětVymazat
  3. mám od Conrada takový barometr s teplotami a kdysi ukazoval Slunce a šipky nahoru,další den bylo krásně a slunečno...Dnes je již třetí den SLUNCE a vysoký tlak /šipky nahoru/ a TŘI dny je chemická tma se sněhem,který obsahuje sbírku kovu...

    OdpovědětVymazat
  4. Ve vzduchu je leccos už od začátku průmyslové revoluce. Autor by nám ale mohl napsat, kde ty vzorky odebíral a jakou metodou. Když setřu hadrem střechu (nebo i okno), tak se tam najde leccos, zvlášť pokud nebydlím na samotě u lesa - kde by byl ostatně odběr reprezentativnější než někde kousek od silnice.

    hatikva70: položil sis někdy otázku, jak ta elektronická předpověď funguje - jde o jakýsi vzoreček beroucí v potaz změnu teploty, tlaku a vlhkosti (u lepších stanic i směru a rychlosti větru), který na základě nějakých uložených výsledků vytváří předpověď. A počasí se nedá rozškatulkovat.

    OdpovědětVymazat
  5. Jestli jsou v okruhu několik set metrů nějaké budovy s lokálním topením (kamna, kotel na tuhá paliva...), tak ve vzorcích spadu najdete celou periodickou soustavu prvků. O tom, co jsou lidi dneska schopni spálit v kamnech, a jaká svinstva pak vychází do ovzduší z komína, se vám ani nezdá. Na to nepotřebujete žádná práškovací letadla.

    OdpovědětVymazat
  6. Je pravda, že za rámem okna se toho může usadit za delší dobu mnoho, i když na to stále prší nový déšť.

    Re: Hliník vs magnetismus: Nevím, proč by nemohl byýt rozprašován hliník i feromg látky.
    Kdo říká, že od začátku objevení se chemtrails až do jeho ukončení budou vždy práškovat jen jedním a týž materiálem. Technologie se neustále mění, proč by tady být změna neměla (či nemohlo být více typů)??

    S tím topením souhlasím, ale nedovedu si představit, že by někdo spaloval v kotlech železo a ze spalování vycházely železné saze...

    To bych spíše bral, kdyby v okolí byla nějaká strojírenská dílna, kde se brousí či pískují železné předměty.
    Vzorek z lesa by neměl být problém, stačí najít nějakou umělou konstrukci dál od města. Ale zase takovou, aby se nemohlo řít, že železný prach pochází přímo z ní.

    OdpovědětVymazat
  7. Ano,souhlasím s tím,že vzduch JE značistěn.Jde o to,kolik by v něm MĚLO být "špíny" a kolik jí v něm skutečně JE.Jde o MAGNETICKÉ částečky DVOJÍHO druhu.Pokud je v 15l vody ze sněhu sebraného při sněžení mimo frekventované oblasti tolik částeček,že to vytvoří na magnetu "ježka",asi to nebude množství BĚŽNÉ.Ostatní špína mne v tuto chvíli nezajímá.Pokud se mi usadí ve špatně vyspádovaném žlabu od léta cca 0,5 kg magnetického prachu,asi to také nebude v pořádku.
    Stěr ze skla kolektoru byl proveden 6.2.(poslední"slunnou" neděli),další 18.a 19.2.Ve vzorku sněhu z 2.2. jsou přítomny oba druhy částeček.Netvrdím že vím,o co se jedná.To posoudí laboratoř.
    Pokud by se jednalo o slitinu HLINÍKU+NI( popř. CO),tak tyto slitiny magnetické JSOU.
    Výsledky rozborů sněhu na obsah prvků z odlehlých míst-viz oficiální tabulky ČHMÚ.Magnetické částečky NIKDO NEŘEŠÍ.

    OdpovědětVymazat
  8. Ještě nějaká další „normální vysvětlení“ tohoto zcela „běžného“ jevu?
    Nejlépe typu: „Vědci zjistili…“

    Jestliže je hlad nejlepší kuchař, pak je smrt nejlepší lékař.

    OdpovědětVymazat
  9. Ten to pohlad sa my velice pači len škoda tych čiar asi tam nad mračnami chcu spraviť dalšiu vrstvu ale krajsia je ta priroda velice pekne miesto to musi byť.

    http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/kam/prohlizec.html?cam=lysa_hora2

    OdpovědětVymazat
  10. mne toto pripomina modre nebo :)


    http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/kam/data_lkkv2/20120929.1215.jpg

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.