6. února 2011

Včerejší anomálie čisté večerní oblohy

V sobotu vanul na Vysočině silný vítr, který spolehlivě roztavil skoro veškerý sníh. Místně odpařené mraky se hnaly vysokou rychlostí nízko nad našimi střešními okny, skrz ně chvilemi zářilo superjasné slunce. Nad mraky bylo vidět chemtrails, které kupodivu vítr neodnášel ani nerozfoukával a zůstávaly dlouho stát na místě, asi byly nad vrstvou rychlého proudění.

Během zpáteční cesty do ČB již za tmy šedá oblačnost přetrvávala, vítr se již zklidnil, nad městy a vesnicemi se vznášely bílé až oranžové zářivé chemické oblaky odrážející jejich osvětlení. (Všimněte si, že tyto oblaky nejsou těsně nad městy, ale nejprve je šedá vrstva oblačnosti, a mnohem výše je ta zářivá ...)

Za Veselím asi ve 21.00 došlo k překvapení: z ničeho nic nad námi byla úplně čistá obloha. Nepamatuji se, kdy jsme něco takového mohli vidět naposled, určitě je to mnoho let. Byly vidět nejen ty nejjasnější hvězdy, ale i spousta těch maličkých, co je vídíte jen za nejčistší oblohy. Plejády zářily tak, že se daly spočítat ... Oranžové záře nad městy a vesnicemi zmizely, všude čisto, výborná viditelnost... Až do ČB se neukázalo ani jediné blikající lajnující letadlo.

Po příjezdu do ČB bylo stále čisto, mírný mrazík (namrzlá auta i tráva), atmosféra byla nezvykle klidná, pohodová. Vítr se  zcela ztišil. (Teploměr na domácí meteostanici ukazoval 5,5°C, a jeho lihový kolega hned vedle -2°C. Takže můj dávný dojem, že domácí meteostanice mají nejen rádiově řízený čas, ale i teplotu, to podpořilo.)

Nevím, čím byla tato anomálíe naprostého vyčištění atmosféry do obrovské výšky způsobena, ani jak byla rozsáhlá, ani jak dlouho trvala (šli jsme spát). Jak se stalo, že z  umělého chaosu byl náhle naprostý klid? Můj dojem byl, že musely zasáhnout nějaké přírodní síly. (Z mé strany tentokrát nebyly žádné domluvy s orgonitem. )Sama Matka Země si to zřejmě nějak zařídila.

Tento můj dojem podoporují slova Aoliana z jeho nejnovějšího příspěvku, takže je cituji:

"V současné době, kdy působnost klimateroristů výrazně vzrůstá a nahaarpované mraky najdeme prakticky po celé planetě, začínám mít pocit, jakoby se naše Matička Země přestávala o počasí s klimateroristy přetahovat. Jakoby si spíš začala pečlivě schraňovat svůj energetický potenciál v bezpečných paralelních úrovních, kde se pomalu ale jistě začíná rodit Nová Změna strategie pro Celostní Transformaci. Celé toto dění má velmi rozvážný a klidný průběh a odehrává se v láskyplném prostředí mnoha světlých pečovatelů a zároveň se těší  pečlivé ochraně jangových bojovníků z univerzálních policejních jednotek. Vzdušný živel, neustále ubíjený radikálními klimateroristickými praktikami, ustupuje do pozadí a na jeho místo přicházejí bytosti zemského živlu, jež mají ve své správě litosférické desky zemské kůry. Můj celkový dojem z tohoto dění je ohromný a pevně věřím, že celou tuto fascinující proměnu budu moci plně prožívat se svými přáteli z nesmrtelné Říše Přírody."

P.S. I dnes dopoledne přetrvává "vyčištěnost" a klid z minulé noci. Záře slunce je v podstatě taková, jako ji znám z dávných dob, čistá, jasná a klidná. Není to ono pichlavé bílé světlo přes chemický opar., které  dodává všemu "uplakaný" vzhled, a které tu máme v poslední době skoro pořád., pokud vůbec nějaké máme. Letadla sice lajnují, ale příroda má zatím navrch. Jo, a oba teploměry se právě shodují na 11°C. Hledám na satelitních snímcích, zda se toto vyčištění v noci nějak projevilo, ale nic zvláštního nevidím.Teď právě je obloha nad většinou Evropy docela normálně rozvlněná haarpem, nad Alpami jasno - to asi aby tam tály sněhy?

23 komentářů:

  1. Presne to isté sa stalo i u nás na Slovensku (blízko Moravy), zarazila ma oranžovo-žltá žiara mrakov nad mestami a prekrasne čistá obloha + poladovica a pokojná atmosféra.. Pozryte si včerajšiu aktivitu HAARPU vo večerných hodínách.

    http://137.229.36.30/data/scmag/images/latest-Bz.gif
    http://137.229.36.30/data/scmag/images/latest-By.gif
    http://137.229.36.30/data/scmag/images/latest-Bx.gif

    OdpovědětVymazat
  2. Vidíš, to jsi mi připomněl, že vlastně dřívější zimy byly hodně typické tím, že se daly krásně sledovat hvězdy a zimní souhvězdí
    (zimní dny jsou krátké, pořádná tma je již ve 20h, není letní opar apod.)

    Jenže několik let zpátky jsem noční zimní oblohu téměř neviděl, jen vyjímky typu v
    včerejšek (5.2.2011).

    Možná by nebylo na škodu najít diskusní fora amaterskych astronomů a dát tam informace o příčině tohoto a možnosti CB udělat alespoň dočasně pozorovací díru.
    Tipl bych, že většina astronomů nemá ponětí příčině, prostě to přičítá počasí.

    OdpovědětVymazat
  3. Mohu jenom potvrdit.Samotného mne to dost překvapilo,narůžovělá dvou a čtyř motorová letadla fotím 8 měsíců.Dneska,po "bezmotorovém kluzáku na elektriku",jich bylo ve vzduchu i deset a zase to zmizelo.Nad Veselskem bylo asi šest hodin vidět stojatou oblačnost v pravidelných odstupech.Zmizela také.Z tohoto víkendu mám dobrý pocit.

    OdpovědětVymazat
  4. 14:16: Nevím, jestli to vyčištění bylo dílem cloudbustru, možná taky pomohl, ale přišlo mi to jako nějaký zásah přírodních sil...

    Taky si vzpomínám, jaké bývaly nádherné zimní oblohy, pozorování souhvězdí, bruslili jsme přitom na rybníce ... to už nám dnes snad ani nikdo neuvěří... :-))))

    OdpovědětVymazat
  5. Ano pamatám sa aj ja korčuľovali sme do noci.Pre maldých ľudí sa bohužiaľ toto stáva normálnym.Keď som ukázal jednej osobe video chemtrails tak som dostal odpoveď:A čo je na tom zaujímavé toto vídavam skoro každý deň.Čiže pomali to bude normálne.
    Ja ale veím že sa to zmení veď sme tu predsa ešte my:)

    OdpovědětVymazat
  6. Srdečně zdravím všechny čtenáře těchto úžasných stránek. Ano, včera bylo počasí opravdu krásné, po dlouhé době jsem se mohla pokochat pohledem na nebe plné hvězd. Ale všimli jste si někdo měsíc? Prosím vás, proč měsíc LEŽÍ? Již před dávnou dobou jsem si všimla, že měsíc je jako opilý, dorůstá pod úhlem snad 45 stupňů, i když co já si pamatuji, tak vždy dorůstal z boku. Měsíc pěkně stál. Ale včera měsíc ležel téměř ve vodorovné poloze - dorůstal zespoda! Můžete mi, prosím, někdo vysvětlit, co se vlastně s měsícem a planetou Zemí doopravdy děje? Zřejmě to celé není jen o počasí. Takováto obrovská anomálie přece musí mít svůj důvod. A je zajímavé, jak málo lidí si to všimlo, i když měsíc je přímo na očích. Děkuji všem za pomoc i radu. Abundancia.

    OdpovědětVymazat
  7. S planetou se děje spousta změn, přesunují se póly,ležící měsíc je zřejmě součástí těch změn. Taky pamatuju, že měsíc dorůstal vestoje. Ležící byl dříve vidět z jižních zemí, třeba ze severní Afriky.
    O posunech pólů mluví Little Grandmother. V Americe kvůli přesunu severu už museli změnit značení orientace několika letištť.

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím všechny. I my na brněnsku jsme se včera ( neděle) kochali nádhernou hvězdnou oblohou, srpek měsíce se nám jevil normální (neležel). Dnes je nádherné počasí, spousta letadel se sice snažila o sprejování, kupodivu se jim to moc nedaří.

    OdpovědětVymazat
  9. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/65/Moon_phase_calendar_2005.png - Měsíc rozhodně nepřekrývá stín Země v kolmici, už jen proto, že dráha Měsíce má odchylku zhruba 5° od roviny ekliptiky.

    OdpovědětVymazat
  10. Měsíc včera byl úplně naležato - viděli to lidi v Čechách i na Severní Moravě. Pochybuji, že v Brně to bylo jinak. Nebyli jste vy naležato a tímpádem jste Měsíc viděli nastojato? :)))))) Jinak dnes sprejují, jako diví a daří se jim to. Nebe už je plné hliníku. To přece musíte vidět... koncem týdne se má ochladit a sněžit, tak už se na tom pracuje.


    Guess

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, souhlasím s Nibiru. Jsem z Brna a včera jsem šel kolem 4 hod. do obchodu. Když jsem šel, všiml jsem si, jak byly na obloze v pravidelných intervalech mraky. Prostě jen tlustá čára, pak nic, tlustá čára, atd... Za půl hodiny jsem šel zpět a tyto mraky byly spojeny ve jeden velký. ale jinak naprosto čistá obloha. A večer jsem byl chvilku venku a byla obloha naprosto čistá a bylo opravdu nádherně...

    Jinak dneska jsem šel do školy a viděl jsem jednu tlustou čáru zahnutou v jednom směru a vedle toho letělo další letadlo, které zanechávalo stejnou stopu o kousek vedle. Stejně jako včera. Pak jsem byl bohužel ve škole, tak jsem více neviděl...

    Vypadá to, že se o něco snaží, ale nevychází jim to. A to je dobře ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. Dnes bol nádherný deň. Sprejovať sa síce snažili, ale veľmi sa im to nedarilo, tak to nakoniec nechali tak.

    OdpovědětVymazat
  13. Potvrdzujem aj ja som si všimol mesiac.Dnes to bolo vidieť krásne.Pozoroval som ho letmo cez den už vtedy ma zaujal.A potom ako sa zotmelo som nešiel z neho spustiť zrak.O 21:00 som išiel 4km pešo domov cez uplne tmavú cestu a bol velký a ano začínal odspodu.Zaujal ma aj niečím iným a to tým ako keby niečo silno vyžaroval.Inak bolo vidieť aj jeho tmavú stranu vyzeralo to ako keby žiarilo niečo spoza mesiaca.Možno iný uhol dopadu svetla.Takže sa to asi hýbe.

    OdpovědětVymazat
  14. Zdravím, dnes ráno sprejují jak o závod, chemtrails se roztahují skoro po celé obloze. Sprejující letadla se nezobrazují na http://www.flightradar24.com/. Je to svinstvo. Posílám matce Zemi a přírodním silám lásku a všem,kteří chodí na Orgonetův blog taktéž.:-)) Nibiru.

    OdpovědětVymazat
  15. tak ty fotky narůžovělých letadel někam dej, ať se pokocháme taky
    třeba na flickr.com nebo nejlépe na orgo.cz (nutno použít 2ic.com pro sdílení obrázků)

    (doufám, že nemáš na mysli narůžovělou barvu zaviněnou odrazem světla od oranžovo-růžových mraků, jaké bývají navečer :)

    ten měsíc... hodně záleží na úhlu, z jakého se člověk dívá - stačí se trochu natočit bokem a měsíc buď leží nebo naopak stojí skoro kolmo

    když jsem zkoušel se natočit co nejpříměji k měsící, tak mi vycházel úhel cca 60st. (90st=kolmo, 0st=leží)
    jestli je to něco jiného, něž to bývalo dříve, nedokážu posoudit, nebo´t si to tak přesně něpamatuji
    je také možné, že sklon je jiný v závislosti na roční době

    OdpovědětVymazat
  16. V Jižních Čechách byl měsíc včera také na zádech a pěkně ostré cípy, tedy čistý vzduch. Podle starých námořníků prý větrné počasí ale jinak pěkně.

    OdpovědětVymazat
  17. jsem dlouhodobým pozorovatelem Měsíce a to, co je teď, jsem zatím neviděl.. :) Ano, na jihu (třeba oblast Arábie či severní Afriky) to bylo dříve zhruba ve tvaru, jako je nyní u nás, nyní tam však Měsíc už zcela leží, jenže tak by to mělo vypadat až mnohem níž, na rovníku.. Opravdu si to nedokážu vysvětlit jinak, než píšu.. bylo by dobré to dlouhodoběji sledovat. Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  18. http://www.youtube.com/watch?v=mDaFs6wMz9Y&feature=related už v prosinci se měsíc pěkně nakláněl

    OdpovědětVymazat
  19. Ano, na You Tube je víc videí o zvláštních posunech měsíce, třeba http://www.youtube.com/watch?v=NYglbymnihQ&feature=related
    Člověk se stále učí..

    OdpovědětVymazat
  20. Pokud se někomu zdá, že je Měsíc jinak nakřivo, než má být, zkontrolujte si to zde: http://www.jgiesen.de/moonlibration/index.htm
    (pravý obrázek ukazuje, jak se bude Měsíc jevit v daný čas při pozorování z určitého místa). Měsíc se chová úplně normálně - žádné zázraky se nekonají.

    OdpovědětVymazat
  21. Já si poprvé všimla srpku měsíce"téměř na ležato"v lednu 2010 v Sydney.Myslela jsem,ze je to zvláštnost jižní polokoule.Na jaře po návratu-ejhle i v Brně "ležel" měsíc.Mám za sebou několik desítek let,ale vždy byl měsíc v "D",či v "C"!

    OdpovědětVymazat
  22. Něco málo o ležatém měsíci také zde:

    http://www.rahunta.cz/news/jak-je-to-s-mesicem-srpek-mesice-na-zadech-/

    OdpovědětVymazat
  23. matrožrout a pikolík viděůi to co tam fakt bylo a mysleli že vidíme haluz :Da ona to byla realita i když tomu to matro i trochu pomohlo ani jednomu neslehlo

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.