11. února 2011

Vzdušné platformy jsou héliové koule o průměru 300m

Upřesnění k minulému článku o vzducholodích a plošinách: Nejsou to plošiny, co plavou na vodě, ale skutečně se jedná o platformy vznášející se ve vzduchu, ve výšce 21,4 km.  http://orgo-net.blogspot.com/2011/02/hybridni-vzducholode-plovouci-plosiny.html
Takže přepisuju název onoho článku, nejedná se o plovoucí plošiny, ale vzdušné platformy.
Údajně takové platformy ještě nejsou vyrobeny, počítání nákladů na ně je teoretické, ale vzhledem k dosavadním znalostem o vzducholodích a o pumpování tekutin na vodních platformách jsou prý tyo platformy proveditelné.
Vzdušná platforma má být héliová koule o průměru asi 300 metrů, která má nést systém potrubí a pump. Potrubím může být ze Země hnána chemikálie ve formě kapaliny (ukazuje se jako levnější varianta) nebo ve formě plynu.(Slurry pipe - potrubí s kapalinou, gas pipe - potrubí s plynem.)
Studie analyzuje potřebnou pevnost materiálu, tlak v něm, sílu stěny potrubí a jeho průměr ... vše je údajně proveditelné, náklady na pořízení a na provoz.
Deset takových platform by ovládala posádka asi o 10 lidech.
Ještě tabulky vypočítaných nákladů na jednotlivé způsoby provádění geoinžnýringu.
První tabulka - náklady na pořízení v miliardách dolarů, druhá tabulka - náklady na roční provoz v miliardách dolarů.
To je teda ta sluneční clona nevyjde právě levně ...

7 komentářů:

  1. http://www.pocasi-volary.cz/webkamery_bayerischer_wald.php velmi pěkné od jednoho nadšence,ale běda hodit mu do návštěvní knihy odkaz na chemtrails,to hned maže.....zajímavé,zejména,když mu ukazuje vysoký tlak a slunečno a nad městem je chemická tma...asi by to musel zabalit,kdyby mu to došlo...

    OdpovědětVymazat
  2. Teď mě tak napadlo, když se všude píše jakou má facebook sílu, co to těm blbečkům zkusit nandat tam? Tahle stránka http://www.facebook.com/#!/pages/Vcasne-varovani/117257051659316 má nejvyšší návštěvnost v republice co se počasí týká a její správci si ze státních institucí nic nedělají... Ten web nesnáší pro jeho otevřenost většina těch ostatních tupých amatérů, protože mu závidí jeho popularitu. Trošku to tam prospamovat by nebylo možná od věci. Minimálně by se o naší Věci dozvědělo spousta dalších lidí.

    OdpovědětVymazat
  3. zajímavé asociace chemtrails má na svém youtube kanálu tenhle chlapík: http://www.youtube.com/user/kicktroolinface#p/u/28/8InEWvQYJEw
    pp

    OdpovědětVymazat
  4. Aolian: Když jsem se zaměřil na ty vzdušné platformy pro rozprašování chemikálií, ukázalo se mi, že zatím nemají potřebný energetický potenciál k jejich výstavbě a zprovoznění. Je tam patrný nějaký konflikt mezi několika subjekty včetně té společnosti Aurora.

    OdpovědětVymazat
  5. doufám, že nás nečeká něco takového :o
    http://www.youtube.com/watch?v=qpL3_n9RXPM

    OdpovědětVymazat
  6. Já se sice neumím napojovat na skřítky a draky, ale umím se napojit na Youtube a tam je vidět, že ty potvory už jsou ve vzduchu:

    http://www.youtube.com/watch?v=v2Xs0mvJLK0

    Guess

    OdpovědětVymazat
  7. Je to velice jednoduché...pokud je v ovzduší hodně BaO (oxidu barnatého) v nanovelikostech (a tedy jejich sedimentační rychlost je pomalá cca měsíce až rok) a BaO je toxický pro organismus, tak jediný způsob jak ho zničit je převést jej na neškodný a nerozpustný BaSO4 (síran barnatý)...BaO + SO3 = BaSO4 ....SO3 chtějí dostat do ovzduší v palivu jako H2SO4, které se rozloží za velkých teplot v motoru na SO3 a H2O....no a takto vzniklé SO3 zreaguje s BaO v ovzduší....a nejenom to takhle může zreagovat i Al2O3 aj. látky, které údajně mohou být v "chemtreils"...koukám že už tady někomu došlo, že chemtreils je zdraví škodlivý (BaO, Al2O3 apod.)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.