9. června 2011

Nové rozbory českého ovzduší a vody: neuvěřitelné znečištění

Veliký dík čtenáři, který odborně sebral vzorky částic z ovzduší a pitné vody z Římova a dal provést jejich laboratorní rozbory. Závěry jsou alarmující. Zde je jeho zpráva. (Pro předchozí články tohoto čtenáře o znečištění vody a ovzduší si klikněte na šítek Chemické testy - pod článkem.)

Dobrý podvečer, Orgonete,
dnes jsem dostal dlouho očekávané rozbory vody z Římova a depozitního sběru ovzduší nad našimi hlavami. Pochopitelně částečně omezený protokol s mým také "omezeným" komentářem posílám, včetně fotek vod, odkud tyto rozbory vznikly. Pokud uznáte za vhodné, můžete vše zveřejnit. Pokud ne, i tak Vám díky za otevření hledí.
Konečně jsem se dočkal výsledků laboratorních zkoušek vzorků, na kterých jsem od února pracoval. Na rozdíl od těch předešlých již nejsou na chaotickém principu, lze na nich postavit mnohé, nikoliv konspirační předpoklady. Jejich průkaznost je ovšem stále pouze na „amatérské“ koncepci. Zároveň se potvrdlo alespoň něco z mých teorií.
               1. Někdo na nás sype brutální množství částic, kromě jiného i kovových. 
               2. Voda již dávno není „pitná“ a snad ani užitková. Zato je patřičně drahá.
Dovoluji si krátké komentáře k oběma bodům, které jsou součástí tohoto sdělení jako příloha akreditované laboratoře.

Vzorek č. 1: 
Jedná se o depozitní (časový) sběr všeho, co přilétne vzduchem. 
Vzorek 5402 – Depozitní sběr - 13. 3. - 13. 4. 2011.
Limity dle vyhlášky nejsou směrodatné, zajímavé ano. Protože mám jisté zkušenosti, poslal jsem pouze polovinu vzorku a druhou uchoval pro případné „spory“. Proto musíme násobit hmotnost pevných částic 2x. Plocha sběrné nádoby je 6 dm2. Hmotnost pevných částic na kovové bázi 1.88% !!!!! zůstává.
Hmotnost pevných částic tedy vychází 14,2 g/m2 - na 10m2 je to 142g, na 100 m2 (pouze 10x10m) je to 1.42 kg!!!! za měsíc. Z toho je 26.6 g kovu.To se nám sype stále na hlavy. Nevím proč, asi špatnou formulací popř. nejasným zadáním vypadl z rozborů Polyakrylát sodný. Mám velice těžké podezření, že se podílí na těch svinstvech nad hlavou. Z toho důvodu nebyla potvrzena ani Polymerová vlákna. Tak snad příště. (Nebo raději ne).
Zajímavé je také vyjádření laboratoře, že vláknité částice pod 5 nm nebyly nalezeny. Mohu-li z toho odvodit, že vlákna a částice nad 5 nm jsou přítomny, pak jsem se opět ve svých úvahách nepletl.
Pro porovnání: Kouř ZnO a MgO - 10 až 120 nm, pyly 20 000 až 60 000 nm. Neznám běžně vyráběný a používaný odlučovač nebo filtr, který by dokázal vyčistit od takto (v řádu nm ) velikého bordelu vodu nebo vzduch.

Vzorek č. 2: 
Tady se jedná o vodu pitnou, vodní zdroj Římov, datum odběru 18.3.2011.
Bylo odebráno 30l z nerezového bojleru do plastové nádrže a necháno 14 dní na odstátí.
Výsledek je patrný ze vzorku 5403 (č.4) a porovnání s limity dle Mzd 252/04 v platném znění.
Do očí bijící je sdělení, že se jedná o vzorek s vysokým obsahem železa a hliníku.
TOHLE TOTIŽ PIJEME !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obsahuje: 

                          - Baryum 2,49 mg/l (kde se to proboha vzalo ????????????). 
Další kovy nad max. povolenou hyg. normu: 
                          - Al (hliník) - 55,3x
                          - Ni (nikl) !!!!!!!!!!!!!!!! - 109x
                          - Pb (olovo) !!!!!!!!!!!!!!!!) - 74,7x
                          - Fe (železo) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - 484,6x 
Zase se potvrdila moje hypotéza, že se vše sleje do potoků a různých vodních zdrojů! A zase bude vše nedostupné, zavádějící a mylně vysvětlené. Naštěstí mám identické vzorky na porovnání.
Jako obvykle se laboratoře zachovaly jako profíci, za což jim patří dík. Opět připomínám, že není dobré laborky zatěžovat jinými věcmi, než rozbory. Tam jsou na úrovni. Závěry si musíme udělat sami. Nepopírám, že je mi z těch mých na blití.

V.

P.S. Na základě těchto indicií zvažuji žalobu na MŽP nebo jinou odpovědnou instituci pro nečinnost při výkonu svého povolání. Nejsem právník, pokud někdo chce pomoci, prosím O., jestli to uzná za vhodné, ať zprostředkuje kontakt a tímto mu za to děkuji.

Laboratorní protokol:


62 komentářů:

  1. no ja si daval rozbor ze svy studny sice nakej hlinik tam je ale malo ,vse pod normu.

    OdpovědětVymazat
  2. jaká norma? kto si myslia že sú? iba tie ich pri**** egá normujú prírodu. má to byť 0 a nie max. 0,2 ktoré je aj tak iba na výsmech.

    OdpovědětVymazat
  3. Včera pršelo nějaké svinstvo a na silnicích po Brně to vypadalo jako sáponát. Bylo to všude. No hnus. Všiml si toho ještě někdo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neco podobneho jsem, tam potkal, kdyz jsem se vracel na prahu, hrozne to klouzalo

      Vymazat
    2. zřejmě pyl v ovzduší? (saponiny) ;-)

      Vymazat
  4. Na okraji Prahy mám zahrádku a chytám vodu do dvou van. Jedna, kterou nemyji, je uvnitř úplně černá a ve druhé , kterou čas od času čistím, je méně nečistot. Od roku 2008 mám podezření na vše co padá zeshora.. Ráda bych také dala vodu na rozbor, ale nevím, kam a kolik mě to bude stát.. Prosím, poraďte,jak postupovat..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máte stejné podezření jako mám já. Jen to registruji o rok déle, tedy od roku 2007 !

      Vymazat
  5. Nojo, ale to je studna. Podzemní voda. Ale tady jde o povrchový spad. To bychom pletli jabka s hruškama.

    OdpovědětVymazat
  6. My vrt taky zatím v normě. Ale to chápu tak, že ve vrtu 40m hloubka, je pramen ještě možná tak nezasažený. Studna i když se do ní stahují povrchové vody , tak pořád to zem přefiltruje a přímo to do studně neteče. Ale povrchové vody ty zasažené budou, déšť to do nich z povrchu spláchne a taky zároveň musí být kontaminovaná povrchová část zeminy, ale tím pádem i nadlimit i v rostlinách. I ty všechno vstřebávají. Pak je otázka času,kdy celý ten přírodní koloběh zkolabuje pod chemií,jak dlouho rostliny vydrží, napadli mě i ptácí, zvířata volně žijící a je jen otázka času,kdy už ani zem nebude schopná filtrace a dostane se to do podzemních vod. I když u nich je i průšvih ten, že rapidně klesá jejich hladina jak řekl vodař, kde dřív byla k najdutí v pohodě,dnes už není a studny jsou čím dál hlubší i vrty. Ale já pořád doufám, že se tyhle všechny zvěrstva podaří zastavit a bude dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už několik dní pozoruji časně zrána, jak se pasou volně na louce stáda krav, a nad nimi se čárují chemy křížem krážem ostošest. To znamená, že spady z chemů krávy sežerou s travou, a my to pak pijeme v mlíku. Podobně to zřejmě jíme i v hovězím mase. Udivilo mě, že farmáři nechávají ty krávy na volném výběhu i přes noc. Ráno v mlze vypadaly jak přízračná monstra.

      Vymazat
  7. ono dost zalezi aj na zdroji vody si myslim , ked ma niekto napr vrrtanu studnu, alebo je pramen dost hlboko tak to nie je takee zle... lenze koniec koncov ten sajrajt dychame vsetci , takze voda uz je len ceresnicka na torte ...

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji panu V. za práci, kterou odvedl v zájmu nás všech. Pokud se najde právník, který by se chtěl ujmout této věci, jsme rozhodnuti přispět finanční částkou ( dle svých možností).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak co? Už se našel takový "právník"? Který by do toho šel?

      Vymazat
  9. Zajimavé výsledky, ještě by bylo dobré zveřejnit místa, kde ty vzorky byly odebírány. Byl to pouze suchý depozit, nebo depozice včetně následně odpařených srážek? To, že není baryum v atmosférickém depozitu je však poněkud divné a narušuje teorii o "práškování".

    Pokud vám ta vida teče z trubek, tak bych především zvažoval "žalobu" na provozovatele vodovodu, pokud to samozřejmě není tím, jakými trubkami vám to tam teče - neb kromě barya jsou to všechno kovy, které se můžou objevit jako konstrukční prvky vodovodní sítě.

    No a teď k praktické stránce věci - většina si tu o mě sice myslí, že jsem klimateroristický šmejd - tak nevím, jestli by vám placený agent NWO dával tenhle odkaz: http://www.registrpovinnosti.com/df23h54/voda/registrlegislativy/Baryum.pdf
    Máte tam uvedené zákonné limity a jak jejich překročení řešit. Ale zároveň je tam i mapka zdrojů barya v ČR, která nejspíš zcela jasné ukazuje, kde je v tomto případě zdroj - který je logický i vzhledem k absenci barya v ovzduší. Tož hodně zdaru v boji za čistší přírodu.

    Verthandi

    OdpovědětVymazat
  10. Doporučuji se obrátit na Ligu lidských práv, domnívámn se že ochotně pomohou s přípravou žaloby.

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám ve studni "jen" zvýšené dusičnany co už se nevlezly na pole.

    OdpovědětVymazat
  12. To je v prdeli. A já se do teď směju babičce, která chodila skoro v protichemickým obleku do lesa, protože se bála klíšťat.... :oD
    BTW k autorovi článku, jak jsi sesbíral ten bordel ze vzduchu?? Detaily, chci to vyzkoušet :o) Díky

    Nasgol

    OdpovědětVymazat
  13. Preji pekny den,
    rad bych se zeptal proc vysledne hodnoty nasobite 2x oproti hodnotam namerenym z laboratore?
    Dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože do laboratoře šla jen polovina ze sesbíraného vzorku, druhou polovinu si jako referenční důkaz nechal V. doma.

      Vymazat
  14. to anonym 23:10: Máš velké štěstí, že máš vlastní studnu. Jak jsem před pár měsíci psal, voda z kohoutku ve Frýdku-Místku se už nedala ani pít, popř. dala, ale bylo z ní docela špatně.
    Voda, kterou piju v Norsku je na úplně jiné úrovni.

    Přeji hezký den!

    Richard

    OdpovědětVymazat
  15. Pro Izák Mek Koziáš - žiješ v domnění, že v přírodě se přirozeně vyskytuje pouze destilovaná voda? V každé vodě je příměs dalších látek, které se tam dostaly ať už přirozeně nebo díky lidské činnosti. Proto jaksi limit asi 0 být nemůže...

    OdpovědětVymazat
  16. Jsem trošku pokračoval ve výpočtech a pokud by objem částic byl všude stejný, pak by jen na území ČR za měsíc dopadlo na zem cca 951 500 tun materiálu (kdyby to bylo jen železo, tak by mělo objem 121 000 m3). Což jsou čísla poněkud podivná a někde asi bude matematický zádrhel...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. treba ratat aj s tym, ako dlho uz praskuju ...

      Vymazat
  17. Limity jsou překročeny tak jako tak.... Souhlasím s tím, že než se tady hádat o přesnost výpočtu, je potřeba s tím něco dělat. Dýcháme to všichni. A vodu potřebujeme také všichni, stejně jako zem, ve které se dá ještě něco pěstovat.
    Má někdo nějaký nápad jak tuto iniciativu podpořit ? Petice ? Společná žaloba ? Ačkoli jsou češi národ těch, co maximálně krafe u piva v hospodě, nebo na netu, tak věřím, že (Snad) by se našlo dost lidí ochotných věc podpořit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidé by se našli, ale není zájem až bude, bude pozdě.Eduard

      Vymazat
  18. Myslím že objem části určitě nebude na celém území ČR stejný. Pokud na nás částice skutečně padají z letadel, pak by mimo letové trasy měl být podstatně nižší, ikdyž nevím jak se takhle malé částice v atmosféře chovají a jak moc se rozptylují. 951 tisic tun je skutečně velké číslo. Určitě by bylo zajímavé ho porovnat s počtem letadel která nad ČR za měsíc proletí - což odhaduji minimálně na tisíce, možná řádově více. Další otázkou pak je kolik se toho "bordelu" do jednoho letadla může vejít. Na právníka nebo i na zmedializování této problematiky jsem ochotný dle svých možností přispět. Chce to však spojit síly a postupovat systematicky. Dlouho přemýšlím o vytvoření webu který by se problematice chemtrails věnoval do hloubky. Mám rozsáhlé zkušenosti s tvorbou webů ale nejsem schopný vytvořit kvalitní design ani navrhnout vhodnou informační strukturu webu. Potřebuji určitě někoho kdo má lepší právní povědomí, marketingové povědomí a hlavně povědomí o chemtrails. V případě, že máte zájem se aktivně zapojit do této problematiky, mi prosím napište na stop-chemtrails@seznam.cz. Jsem student a žiji v okolí Jihlavy. Uvítám jakékoli návrhy a rady. Bylo by možné také založit neziskovou organizaci nebo jen účet na příspěvky, ze kterého by se financovali další aktivity (jako třeba placená webová reklama, pro rozšíření povědomí o této problematice). Je opravdu hodně věcí co by se dali udělat.

    OdpovědětVymazat
  19. i vyboural se nám nákladní vlak na slovutných českých drahách...i naběhli borci z tv Nova a PROKAZATELNĚ zjistli volné matice u podkladnic...Znalec do kamery zjistil,že to je NEBEZPEČNÉ,mluvčí Českých drah sdělil,že trat je v normě,posléze řekl,že volné matice NEVADÍ PROVOZU...Takže zbývá mluvčího praštit z tvrzením,že toto pohlazení je virtuální,čili NEEXISTUJÍCÍ.Takto dopadne soudní tahanice v ČECHOSTÁNU o CHEMTRAILS..v pondělí hoši STÁVKOVAT,nebo být se stávkou solidární...

    OdpovědětVymazat
  20. Hloubkové vrty mají zatím asi vystaráno, když vysoušeče a haarpovače co z mraku spadne, hned vysuší a vypaří, takže kontaminace hrozí minimálně.

    OdpovědětVymazat
  21. V 90. letech byl ještě v Rytířské Praha 1 sídlem jakýsi Ústav výzkumu ovzduší, a svobodní myslím mají zase někde na svém webu k dostopování seznam českých státních institucí. Péče o ovzduší a vodu 20 let upadá, od 89 kdy se chystali tlouci do stolu kvůli tomu, že dýcháme polyaromáty byla jejich činnost systematicky podvazována a umenšována, ale proboha, snad je nezrušili úplně. Případně bych se tam s Vámi vydala tlouci do stolu. 242482075 Katka Amiourová.

    OdpovědětVymazat
  22. No maucta, takovýhle chemický kompot bych nepil ani po dlouhodobém spinování. Jestli přijde doba, kdy zmizí voda z povrchu zemského, tak je s náma konec.

    OdpovědětVymazat
  23. Pitná voda by se měla poměrně dobře filtrovat...

    Ale v normální přírodě se v povrchových vodách hliník, nikl ani mangan téměř nevyskytují.

    Také jsem ochoten přispět na žalobu. Ať se něco začne dít!

    Musíme doufat, že to příroda ještě ten rok dva vydrží. Protože jestli ne, tak se zhroutí ekosystém a nevyroste ani obilí na poli...

    Jinak doporučuji filtrační konvice, které to přefiltrují.

    OdpovědětVymazat
  24. Já mám vesmírnou technologii - filtraci vody. Reverzní osmozu. Odfiltruje to úplně vše. www.studnyavrty.cz

    OdpovědětVymazat
  25. denně přeletí cca 3 tis letadel:/ na žalobu přispěji...

    OdpovědětVymazat
  26. Já jsem ochotna na taky finančně přispět. Jsem z toho všeho co se děje špatná. Pořád si říkám, co mohu pro přírodu udělat, jak ochránit zdraví svých dětí a zda se plahočení na zahrádce má smysl. Četla jsem, že tu osmozu jde přes nějaký přístoj napojit i na kohoutek doma, ale stojí asi 10 000kč. Poradíte, kde ho sehnat¨?

    OdpovědětVymazat
  27. Dobrý den, tak jsem narazila na vaše stránky a koukala jsem, že takový orgonit do místnosti stojí cca 300kč. Vyjde to tedy docela draho, když bych si měla bložit každý kout v bytě a na zahradě a u škol apod. Na kolik kč, by vyšel po domácku vyrobený podle rad v úvodu? A potřebuji k výrobě nějakou masku na obličeJ? Možná, že kdybych vše měla nakoupit, tak to asi vyjde nastejno. Nevím. Mně se zdá, že to zas tak jednoduché si ho vyrobit není. Díky

    OdpovědětVymazat
  28. To Anon.10.6.12.23
    Asi jste si to špatně přečetl.Těch Vámi vypočítaných 951500tun je CELKOVÉ množství VŠEHO,co dopadne na zem na území Č.R. Z toho 1.88% kovových částic je 17.882t.I to je dost,ale hrát si na Boha a "Mít na bedrech tvorbu klimatu a z toho vyplývajících povinností a katastrof ve smyslu Čím hůře-tím lépe",neváhám.............

    OdpovědětVymazat
  29. Obracejte se na www.freshwater.cz pokud vím je to nejsolidnější firma na českém trhu. Přiměřené ceny - vyřazený článek přímého prodeje

    OdpovědětVymazat
  30. Já se domnívám, že jde o splachy a větrem rozvířené zkorodované částice ze střech domů, kovových i polymerizovacích příměsí do betonu z odpadních trub a starých drenáží. Jakožto pokrývač vidím stavy střech před rekonstrukcí a na každé je klidně i metrák prachových částic a to včetně těch jedovatých a karcinogenních, něco jde do kanalizace ale většina domů na venkově to pouští rovnou na zem a pak to steče do potoka. Pro příklad: při výměně střešní krytiny mnou zakoupeného domu se starou eternitovou střechou s podbitím z lepenky s hliníkovou příměsí- ta se ukáže až po rozpadu materiálu- se odkrylo odhadem nějakých 150 kg prachu z těchto materiálů - střecha 500 m2- a taková směs se splachovala nějakých 20 let do povrchových vod. v době totalitního režimu nic nestandartního

    OdpovědětVymazat
  31. Hliník a měď se používají jako střešní krytiny právě proto,že reagují se vzdušným kyslíkem.Vznikne ovšem pouze mikrovrstva oxidu,který je velice odolný vůči další oxidaci (u hliníku i teplotě vysoko nad 2.00st).Jěště jsem neviděl Foalbit rozpadlý na bitumen,živice a hliníkový prach.
    Mimo to,z velké části se jedná o magnetické slitiny.Nejsem si vědom toho,že by se někdy používaly Al fólie s magnetickými vlastnostmi.Také je mi podivné,že by Al a Fe korodovalo přirozenou cestou na převažující množství částic ve velikosti jednotek až desítek nm.Takto velké částečky mají tvar kuliček a ve své podstatě již nereagují se vdušným kyslíkem.Takto brutální překračování norem je záležitostí několika posledních let,nikoliv 20 let starého splachu.

    OdpovědětVymazat
  32. a co ty výsledky předat některým našim ivestigativním novinářům? Třeba se to konečně hne i v naší televizi. Za pokus by to stálo

    OdpovědětVymazat
  33. na tom webu freshwater mi to prijde moc drahe, zaplatit 15 000,- jednou za dva roky je dost, tady
    http://www.filtracevody.cz/store/goods-01-reverzni-osmoza-ro-100-gpd-pro.html
    stoji 3 500,- , nevim, jestli je to srovnatelne, principem ano

    OdpovědětVymazat
  34. Zdravím vás a přidávám se k podpoře pro očistu naší země... topvel@seznam.cz.
    Martin A.

    OdpovědětVymazat
  35. přátelé pochybovat o existenci chemtrails je zbytečné. To, co se děje na obloze je jasné. Ovšem souvislost s vrcholícím obdobím transformace je mnoha lidem již méně jasná. Jsme na konci vývoje v uzavřené ("neduchovní") 3D a jsou zde přítomny síly světla i tmy. Ty síly tmy jsme si ovšem sami pozvali, to je na delší povídání. Před vstupem do experimentu 3D jsme si vytvořili sami spoustu temných programů, projektů, blokůp atd., které se nyní před otevřením multidimenzionality a v přelomovém období otvírají. Důvodem bylo, že jsme tehdy přirozeně byli ve vesmírné "temné" fázi a do věku světla, který nyní začíná, se nám příliš nechtělo. Vážení, temňouši jsou tady jen proto, že s nima máme všichni vlastní smlouvy. Namísto žalob doporučuji čistit karmu, vztahy, a do těchto věcí posílat lásku ze srdce. Pro transformaci těchto projektů posílat ze srdce fialovou energii do prvotní příčiny těchto věcí. Byl bych i pro domluvení společného času, kdo by měl zájem, ozvěte se. ahoj Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pavle, mám pocit, že víš, o čem mluvíš, tak bych měla zájem, už i třeba proto, že se pořád mluví, jak si máme čistit karmu, ale já nevím jak:-( Pokud budeš mít chuť se nechat trochu vyzpovídat, můj mail je marjartom@seznam.cz. Díky Martina

      Vymazat
    2. Pavel...
      Sebečistší karma od jedů nepomůže a otráví se i tělo bytosti s čistou karmou.

      Martina...
      Čištění karmy, to může být dost složité při tom jak je to slovo dnes zneužíváno. Lépe je hledat bytostnou podstatu která je před existencí karmy, hledat to co je pravdivé a čisté svou podstatou a ne jen očistou.

      Jirka

      Vymazat
  36. pro Anonyma 14.6.11, 12:21 :
    A globální sionisté s "nimi"(jako s těmi Temnými)dokonce uzavřeli smlouvu, která, jak se později ukázalo, byla podvrhem proti nám lidem. Co jiného můžete čekat od "ďábelských" bytostí, než-li podvod a klam ???!!! A tak nás naši mocipáni prodali nepřátelské mimozemské rase za vidinu získání mimozemských technologií a jejich prostřednictvím získání dalších porcí moci !!! Sami už jistě chápete, že nám vládnou psychopati a obskurní devianti, kterým není nic svaté, a kteří se pro udržení své moci neštítí podniknout cokoli proti nám, kterým chtějí navěky vládnout jako svému majetku, jako svým otrokům. Ale páni a dámy z globalistické ligy : dnes už tady není ani starověký Egypt, ani Řím !!! Pokud si tito novodobí césarové pletou dějiny, ať se jdou na příslušná místa historicky znemožnit a my za nimi rádi zavřeme propadliště dějin...

    OdpovědětVymazat
  37. Zdravím, jestli je na fotografii opravdu voda ze ZDROJE pitné vody, nic se neděje. Mezi zdrojem a spotřebitelem se nachází úpravna vody, která různými způsoby dokáže vodu upravit tak, aby vyhovovala legislativním požadavkům, zde konkrétně vyhlášce 252/2004 Sb. Pokud chcete mocí mermo šířit paniku, dejte udělat rozbor vody ze sítě a pokud Vám vyjdou nadlimitní hodnoty, můžete se vrhnout do konání. Pokud ne, vystavujete se tímto hrozbě stíhání za trestný čin šíření polašné zprávy. Tuto vodu totiž nepijete!!!!! Žádná vodohospodářská společnost by si nedovolila pustit do sítě vodu s vámi udávanými koncentracemi. To Vám říkám jako člověk, který pracuje v laboratoři, kde se rozbory vod (pitných, zdrojů pitných vod, vod z úpraven i odpadních) dělaj´í. Vím totiž, jak přísně je dodržování limitů hlídáno a co všechno hrozí podniku po překročení limitních hodnot od pokuty až po nutnost uzavřít zdroj a najít a zprovoznit nový. Takže prosím, neblbněte lidi. Myslíte to možná dobře, ale nejdříve si zjistěte VEŠKERÁ fakta!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty /ko/laborante prolhaný.Natočím ti vodu z kohoutku kterou kontroluješ.A přidám ti foto rozboru vody ze Želivky.To jsou fakta.

      Vymazat
    2. Na přehradách vědí jak to je. Tohle je jeden z přechytralejch pajduláků.
      ))r.m.

      Vymazat
  38. Možná, že máte pravdu, ale není ve vaší moci lidi přesvědčit. Hned Vám řeknu, co to znemožňuje. Je to vysoké procento prolhaných vysvětlení nežádoucích jevů v našem prostředí. Je to vysoký stupeň korupce odborných a vědeckých pracovišť. Jsou to prolhaná zpravodajství médií. Do této svízelné situace se dostáváte proto, že i ve zřejmých případech se politici, vědci, odborní pracovníci nerozpakují lhát donekonečna. Je to pochopitelné - nejsou totiž nezávislí.
    A teď ke konkrétnímu případu: Dejme tomu, že vodárna dokáže výše zmiňovanou kontaminaci eliminovat. Otázka však zní: jak se tyto látky do zdrojů dostaly? A už budeme opět svědky lží, zamlžování, zesměšňování. A lidi opět neuvěří, protože ví jak se věci mají. Můžete z lidí dělat pitomce, ale ne do nekonečna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U některých už jo, u nich je to už patologický stav věřit všemu, co řekne TV, noviny nebo V.I.P. a vědecká kapacita !

      Vymazat
  39. Ahoj, takže cituji :" ŽÁDNÁ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOST BY SI NEDOVOLILA....ATD BLA BLA BLA" A to Ti mám jako věřit? A komu patří ty společnosti?? A proč tedy jejich vlastník tedy stát nezastaví toto evidentně škodlivé a protilidské práškování a neuvede pitnou vodu do stavu, tak jak bývala kdysi!!!
    A s vyhláškama a nařízeními a paragrafy tady moc nemávej ty jsou ještě před tím, než se schválí překročené a zastaralé.

    OdpovědětVymazat
  40. Do přehrad na pitnou vodu se každé jaro nejčastěji z vrtulníků sypou chemikálie,na které se Al naváže, vytvoří vločky těžší než voda, které klesnou ke dnu. ČT o tom jednou neprozřetelně odvysílala dokonce reportáž. Bylo to zpravodajství z krajů po 18:00.
    Takže obsahy hliníku se sledují. Dobrej novinář s vlastní hlavou by se k výsledkům dostal.
    r.m.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže v přehradách se pěstuje toxické bahno, které pak bude na obyvatele vypuštěno v rámci nějaké velké povodně, jako tomu bylo v roce 2002 ?!

      Vymazat
  41. Zdravím lidičky, pracuji v čištění odpadních vod kde používáme bakterie ve formě kalu které rychle vyčistí surovou odpadní vodu a "odpadem" je vysoce energetický zelený bioplyn - CH4 až 81%, který se může spalovat v kotli v motoru který dále vyrábí teplo a generátorem elektrický proud, tzn. energie z odpadních vod.

    Všechny testy surových OV dávám do firmy ALS Global a tímto dávám radu kde např. si udělat testy, pobočky jsou Ostrava,Brno a Praha.

    S pozdravem
    Radim
    raz@hydrothane.nl

    OdpovědětVymazat
  42. Drobným problémem je, že toho plynu je z čističky celkem málo. Pražská čistírna odpadních vod tím plynem vyrobí tolik energie, že jí pokryje polovinu své spotřeby - takže ve výsledku je třeba vydat vydat dvakrát na čištění a výroby plynu dvakrát víc elektřiny, než se jí vyrobí.

    OdpovědětVymazat
  43. I v Brně se občas z čističky valí oheň, páč mají nadprodukci

    OdpovědětVymazat
  44. Řešilo se to nějak, nebo se to nechalo usnout?

    OdpovědětVymazat
  45. Tyto studie jsou opravdu hrozné. Návrhů jak zamezit rapidnímu znečišťování odpadních vod je mnoho. Mě napadl jeden nápad pro inspiraci. Myslím si, že kdyby se ve velkých společnostech používaly kvalitní dávkovače mycích prostředků, tak by se znečištění také trochu eliminovalo.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.