15. dubna 2014

USA: Vítězné Povstání nevadských rančerů proti státnímu bezpráví

USA: Vítězné povstání nevadských rančerů proti státnímu bezpráví
Sepsal OrgoNet, 
Zdroj: články z Prison Planet 
15. 4. 2014

Americká alternativní média v minulých dnech s napětím sledovala vývoj sporu mezi nevadským rančerem Clivenem Bundym (67) a státní ochranářskou organizací BLM (Bureau of Land Management), která spravuje území Nevadské pouště.



Rodina Bundyů vlastní svůj dobytkářský ranč v Nevadské poušti více než 100 let. BLM před několika měsíci vydala Bundymu zákaz pastvy na jistých územích v poušti, údajně z důvodu ochrany pouštních želv. Bundy vzhledem k vydrženým starým pastevním právům odmítl uposlechnout.
(Pokud jde o želvy, byly evidentně záminkou pro jiné zájmy. Alternativní média okamžitě prokázala, že sama organizace BLM želvy z různých důvodů hromadně usmrcuje. A po 100 let želvám pastva nevadila, ba přežily dokonce i zkoušky jaderných výbuchů, které proběhly na střelnici v Nevadské poušti.)

BLM mu tedy vyměřila velkou pokutu. Bundy se opět odmítl podrobit a zveřejnil svůj spor v alternativních médiích. BLM dále přitvrdila, bylo několik incidentů, kdy její ozbrojené síly bránily vstupu lidí i dobytka na „zakázaná“ území. Přivolala si na pomoc Federální policii, nasadila do pouště těžkou techniku (vrtulníky) a začala odchytávat a zabavovat jeho dobytek v poušti (údajně i usmrcovat). 

Bundy se nedal zastrašit, a spolu s okolními farmáři a sympatizanty se vytvořilo celé hnutí. Na pomoc proti bezpráví BLM federálů se přidal i místního šerif. V sobotu 12. 4. 2014 došlo ke střetnutí, kdy se na jedné straně shromáždili protestující farmáři, hodlající vzít si zpět zkonfiskovaný dobytek, a na druhé straně BLM a Federální policie tvořící blokádu bránící farmářům ve vstupu na „zakázaná“ pouštní území. BLM vyhrožovala střelbou, pokud se protestující přiblíží k bariéře.

Shromáždění farmáři a další protestující vyjednáváním dosáhli toho, že Federální policie a ozbrojené složky BLM se stáhly a odjely. Zabavený dobytek byl propuštěn.

Historické střetnutí farmářů a policie na videu: 


Je to první historické vítězství amerických občanů nad státem páchajícím bezpráví.

Co za tím stojí? Rozhodně ne želví zájmy. Alternativní média zjistila, že senátor Harry Reid hodlá v Nevadské poušti investovat do stavby solárních elektráren (čínskou firmou) a rovněž, že BLM podvodně spekuluje s pozemky v Nevadské poušti, které by ráda rozprodala různým zájemcům o různé podníkání.

Je možné, že příběh není u konce. Senátor Reid prohlásil, že Bundyho hodlá dále soudně pronásledovat.

Detaily příběhu anglicky zde:
  1. Judge Napolitano: Ranch Rebellion Was Americans’ “Line in the Sand”
  2. Report claims cell towers in Bundy ranch area shut down
  3. Feds Back Down In New Bundy Standoff, Agree to Release Cattle
  4. BLM Won’t Say if They’ve Euthanized Cows in Ranch Standoff
  5. Breaking: BLM to Cease Bundy Ranch Operation
    1. Cliven Bundy Calls on Sheriff to Start Arresting BLM Feds
    2. “Red Dawn”: Supporters Rally to Defend Family Facing Showdown With Feds
    3. 20 Cowboys Break Fed Blockade in Nevada, Retrieve Cattle
    4. Feds Assault Cancer Victim, Pregnant Woman in Clash With Bundy Supporters





6 komentářů:

  1. http://svobodnenoviny.eu/pravda-o-vode-aneb-chcete-platit-za-vodu-mene/

    OdpovědětVymazat
  2. Pripomeňme si že američania sa nenechali odzbrojiť, právo nosiť zbraň je v USA samozrejmosťou.

    OdpovědětVymazat
  3. Je to válka o fazolové pole.......stejný scénar....................je opravdu statecné se neposrat hezký vecerer Pjotr

    OdpovědětVymazat
  4. Sleduju tuhle kauzu po celou dobu, a měla jsem opravdu radost z toho, že se nebáli a nedali, ale myslím, že to bude pokračovat jinak, ani bych se nedivila, kdyby měl rančer nějakou smrtelnou nehodu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to jsou globalzločinci kádři - zastrašovat a zabíjet ! Ale lidi to zdá se, už tolik neodrazuje, a strach překonávají protitlakem/protiakcemi. A tak to má být !

      Vymazat
  5. Americká papírová demokracie, jako u nás.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.